Wat kost een Hond uit het Asiel?

4.5
(50)

Laatste update op juni 11, 2022 door Hondenwiki

Wat kost een hond uit het asiel? Een goede vraag, voor een goed baasje. Als je namelijk een hond uit het asiel haalt geef je de viervoeter een nieuw veilig thuis. En dat is helaas niet voor elk afgestaan dier het geval. Om maar meteen je vraag te beantwoorden:

Gemiddeld gezien kost een hond uit het asiel zo’n 100,- tot 250,- euro. Voor jonge puppies is dat bedrag meestal hoger: 250,- tot 400,- euro. Voor oudere honden, of honden met problemen meestal 25,- tot 100,- euro.

Voor de mensen met haast: dat was het antwoord! Voor meer informatie: waarom deze prijzen zo zijn, en waar je op moet letten leggen we je verder in dit artikel uit. Dus lees snel verder!

Wat kosten verschillende soorten honden uit een asiel?

Hond in een asiel

Wat kost een Puppy uit het asiel?

Puppies zijn over het algemeen het duurste soort honden om uit het asiel te adopteren. Wie wil er nou niet een schattige pup, ze zijn natuurlijk ook hartstikke leuk. Daarnaast kun je met een puppy praktisch met een schone lei beginnen: je kunt het beestje precies zo opvoeden als jij wil.

Voor de prijs van een pup betaal je dus meestal wat meer. Zoals we in de introductie van dit artikel al zeiden: zo’n 250,- tot 400,- euro. Dat bedrag kan ook wat lager of hoger komen te liggen, het zijn immers gemiddeldes. Voor een echte ras pup zou een asiel bijvoorbeeld meer kunnen vragen.

Het dierenasiel in Tiel rekent bijvoorbeeld 350,- euro voor honden tot 1 jaar oud, puppies dus. Dat bedrag ligt erg in het gemiddelde. Bij stichting Dierensteun La Vida kost het adopteren een puppy 280,- euro. Bij het Dierenasiel in Almere betaal je 325,- euro. Enkele voorbeelden dus om aan te geven wat een puppy uit het asiel gemiddeld kost.

Wat kost een volwassen Hond uit het asiel?

Met een volwassen hond zit je voor een adoptie qua kosten wat lager dan bij puppies. Een volwassen hond uit het asiel kost meestal tussen de 100,- en 250,- euro. Volwassen honden zijn nou eenmaal wat minder populair dan puppies, en dat zie je ook terug in de kosten. Daarnaast is het voor een asiel meer werk om een puppy op te voeden en te verzorgen, dat gaat ook in de kosten zitten.

Volwassen honden hebben wat minder intensieve opvoeding nodig dan puppies, daardoor ligt de prijs weer wat lager. Nogmaals wat voorbeelden: in het dierenasiel in Utrecht rekenen ze 150,- euro voor een adoptie, in Almere 200,- euro.

Waar moet je op letten bij het adopteren van een hond uit het asiel?

Zowel bij puppies als volwassen honden geldt dat je er zeker van moet zijn dat de hond of pup zijn vaccinaties heeft gehad. Dit is te bewijzen met een zogenaamd vaccinatie boekje, en deze is verplicht voor elke hond in Nederland volgens de wet.

Daarnaast moet je hond ook gechipt zijn. Bij de meeste puppies en elke volwassen honden moet dit al gebeurd zijn.

Wat niet per se hoeft maar wel goed is om te weten is of je hond gecastreerd of gesteriliseerd is. Bij puppies zal dit niet gebeurd zijn vanwege de jonge leeftijd, maar bij volwassen honden kan het wel of niet het geval zijn. Goed dus om op te letten, afhankelijk van je voorkeur!

De kosten van een hond zitten hem niet enkel in het adoptieproces uit het asiel, er zijn nog veel meer kosten om rekening mee te houden. Wil je weten Hoeveel een Hond in totaal kost, bekijk het in ons complete overzicht via de link!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 50

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *