De 5 Beste Hondenbuggy’s Voor Grote Honden In 2023

4.2
(28)

Laatste update op april 7, 2023 door Hondenwiki

Een hondenbuggy is heus niet alleen weggelegd voor baasjes van kleine honden. Er zijn zeker ook wandelwagens te vinden met genoeg ruimte voor grotere viervoeters. Zo kunnen jij en je grote hond toch lekker samen wandelen met een hondenbuggy.

In dit artikel vindt je de Top 5 beste hondenbuggy’s voor grote honden. Daarnaast leggen we uit voor welke soort honden grote wandelwagens geschikt zijn en waar je op moet letten.

Top 5: Beste Hondenbuggy voor een Grote Hond

Hieronder vindt je de Top 5 beste hondenbuggy’s voor grotere honden inclusief een complete review voor elke hondenbuggy. Dit artikel bestond al wat langer maar is nu ververst met de nieuwste aanraders!

Mocht je in het algemeen meer willen weten over het uitzoeken van een buggy lees dan de Ultieme Hondenbuggy Gids. Daar lees je waar je op moet letten en voor welk elke hondenbuggy geschikt is. Maar enkel voor grote honden zijn dit de beste opties:

1. InnoPet Hondenbuggy Hercules voor grote honden

Als je een buggy voor een echt grote hond zoekt kan je niet om de InnoPet Hondenbuggy Hercules heen. Letterlijk en figuurlijk.

Dit bakbeest heeft een afmeting van 100 cm (lengte) x 78 cm (breedte) x 68 cm (hoogte). Dit is dan ook veruit de grootste hondenbuggy die je in Nederland gaat vinden. Deze buggy kost je wel flink wat.

Capaciteit

De Hercules krijgt een eerste plek omdat dit de hondenbuggy is met echt verreweg de meeste capaciteit op het moment. Zo heeft hij een maximaal draaggewicht van 50 kg. Dit is veel meer dan elke andere buggy in de Top 5. De meeste honden passen dus wel in de Hercules.

De Hercules heeft zelf een gewicht van 15 kg. en een duw stang met een hoogte van 96 centimeter. Zowel voor als achter heeft de buggy luchtbanden, dit maakt hem meer schok-dempend. Ook voor Off-Road is de Hercules dus geschikt.

Comfort

Voor het maximale comfort van je hond heeft de hondenbuggy genoeg openingen met gaas. Zo kan frisse lucht naar binnen en houdt de buggy insecten buiten. Ook zit aan de bovenkant een opening zodat je hond mee kan kijken tijdens de wandeling. Je hond kan zowel zitten als liggen in de buggy dankzij de grote omvang.

Omdat de buggy zo groot is zou dit een obstakel kunnen zijn voor mensen met minder opbergruimte. Gelukkig kun je de Hercules simpel opvouwen en zo makkelijk opbergen.

De ingeklapte Hercules

Daarnaast zijn de wielen makkelijk van de buggy af te halen. Dus zelfs de opgevouwen buggy op het plaatje hierboven kan nog wat smaller. Verder zitten er ingebouwde reflectoren aan de zijkant van de Hercules. Dit is wel zo veilig s’nachts. Als bonus krijg je bij de buggy ook een regenhoes bijgeleverd, ook in de regen blijft je hond dus droog.

Aan het menselijk comfort is ook gedacht, zo is de duw-stang in drie verschillende hoogtes te verstellen. Handig voor lange en kortere hondenbaasjes dus. Kanttekening is dat er geen drinkbeker-houder op de buggy zit. Voor je spullen zit er wel een opbergvak aan de achterkant van de Hercules.

Klant-ervaringen

Alle gevonden klant reviews op het internet zijn positief over de Hercules. Het belangrijkste criterium is dat de buggy goed vooruit te krijgen is ondanks de zwaardere hond. Dit is bij de buggy ook zo: een klant prijst de lichte rijstijl van de Hercules met zware viervoeter.

Verder zijn zowel de reviews bij petsonline als bij huisdierenbazaar positief, op beide sites krijgt de Hercules de maximale score van klanten.

Conclusie: De Beste Hondenbuggy voor een Grote Hond

Alles bij elkaar opgeteld heeft de InnoPet Hondenbuggy Hercules zijn eerste plek meer dan verdient. Het is verreweg de grootste buggy die in Nederland te vinden is, en heeft louter positieve klant reviews. Verder is de wandelwagen ondanks zijn grootte toch goed op te bergen dankzij het inklappen van het frame en de wielen.

Pluspunten
 • Grootste hondenbuggy in Nederland
 • 50 kg. draaggewicht
 • Goed voor off-road
 • Comfortabel voor je hond
 • Makkelijk op te bergen
Minpunten
 • Hoge prijs door het grote formaat en de goede kwaliteit

2. Innopet Hondenbuggy Retro Blauw

Afbeelding van de grote Innopet Retro Blauw
Wederom een InnoPet hondenbuggy, het merk heeft goede opties voor grote honden

Op de tweede plek van de lijst staat de Innopet Hondenbuggy Retro. Deze buggy heeft ook het op-één-na-grootste draagvermogen: 35 kilogram. Ook in deze buggy passen dus vrij zware honden. Door de afmetingen mogen ze wel heel zwaar zijn maar niet al te groot qua lengte. De buggy kost ongeveer 350 euro.

Specificaties

Een pluspunt waarin de hondenbuggy zich onderscheidt is dat beide kanten van de wandelwagen kunnen worden opengeklapt. Met deze buggy wordt een wandeling voor je hond nog interessanter: hij kan zowel voor als achter alles ontdekken.

De buggy is in drie kleuren te verkrijgen, dus als je hem liever in het limoen groen wil kan dat ook.

De InnoPet Retro weegt zelf zo’n 11 kilogram, dus wel wat minder dan zijn zwaardere broer Hercules. De duw-stang is te verstellen voor het gemak van de gebruiker. Daarnaast zit er een bekerhouder aan de zijkant van de buggy en een bak voor je spullen aan de onderkant. Verder kan je je hond aanlijnen met twee touwtjes in de buggy, zo blijft hij netjes zitten.

Afbeelding van een regenhoes over de Retro buggy heen
De op maat gemaakte regenhoes zit helaas niet bij de buggy inbegrepen

Handig om te weten is dat er geen regenhoes bij zit. Als je een op maat gemaakte hoes wil om de regen buiten te houden moet je deze erbij kopen: de InnoPet Regenhoes Retro Buggy. Deze is met klittenband aan de buggy vast te maken.

De banden zijn wat kleiner dan bij de meeste buggy’s. Zo zijn de voorwielen 6 inch en de achterwielen zo’n 8 inch. Dit maakt de buggy voor oneffen terrein wat binder geschikt. Zeker omdat de buggy harde banden heeft en geen luchtbanden. Hobbelig en rotsachtig terrein zal dus wat meer schokken geven. Verder zijn de voorwielen wel vast te zetten zodat de buggy minder snel zal zwalken.

Net zoals bij de meeste InnoPet buggy’s voor grotere hondenrassen is het frame van licht aluminium gemaakt. Ook is de buggy in te klappen en kan de hoes van de buggy afgehaald worden. De hoes mag dan ook in de wasmachine gestopt worden.

Afbeelding van de afmetingen van de Retro buggy, uitgeklapt en ingeklapt
De afmetingen van de InnoPet Hondenbuggy Retro

De afmetingen van de buggy zijn 95 cm. (lengte) x 59 cm. (breedte) x 104 cm. (hoogte) uitgeklapt. Ingeklapt zie je dat de lengte van de buggy drie keer zo klein wordt.

Er zijn niet heel veel reviews op internet te vinden. Echter de enkele review die er wel is prijst de buggy’s duurzaamheid en kwaliteit.

Conclusie: Goed voor zware middel-grote honden

De InnoPet Retro is met zijn vrij hoge maximale draaggewicht zeker goed voor zwaardere honden. Let wel goed op of de afmetingen van je hond in de bak gaan passen: 32 cm. (breedte) x 62 cm. (lengte) x 60 cm. (hoogte). Zorg dat je hond comfortabel in de buggy kan zitten en liggen.

Pluspunten
 • Mooi retro design
 • Compact
 • 35 kg. draaggewicht
 • Kan aan twee kanten open
 • In drie kleuren verkrijgbaar
 • Hoes kan in wasmachine
Minpunten
 • Minder grote bak dan de Hercules
 • Kleine harde banden

3. InnoPet Hondenbuggy Comfort AIR Grijs/Roze

Afbeelding van de InnoPet Hondenbuggy Comfort, een roze en zwart-gekleurde buggy
De roze Hondenbuggy Comfort Air is ook in het Zwart/Zilvergrijs verkrijgbaar

Het brons is voor de Comfort Air van InnoPet. Deze comfortabele buggy heeft een draaggewicht van 25 tot 30 kilogram. Voor de veiligheid is het misschien beter om 25 kg. aan te houden, prima voor de wat grotere hondenrassen. Deze buggy is de hondenbuggy met de laagste prijs op deze lijst: 225 euro.

Specificaties

Ondanks het traditionele wandelwagen design heeft de buggy wel een lig-oppervlak van 36 cm. (breedte) bij 66 cm. (lengte). Dit maakt de buggy fijner voor een hond om in te liggen. Daarnaast kan je hond zowel voor als achterin instappen en zitten er kijkluikjes aan beide kanten. Voor jezelf zit er zoals gebruikelijk een bekerhouder aan de duw-stang en een opbergvak aan de onderkant.

Voor de veiligheid van je hond kun je de gazen kap compleet dichtdoen. Daarnaast zitten er twee lijnen in de buggy om je hond aan te lijnen. Voor het comfort van je hond zitten er 12 inch luchtbanden onder de buggy. Deze zullen schokken veel beter dempen dan harde banden. Daarnaast is de buggy dankzij de grote banden goed geschikt voor oneffen terrein.

Afbeelding van de ingeklapte Comfort Air hondenbuggy, in het roze
Om ruimte te besparen kan je de buggy inklappen en de wielen demonteren

De buggy zelf weegt 10 kg. en een afmeting van 50 cm. (breedte) bij 87 cm. (lengte) bij 102 cm. (hoogte). Mocht je de buggy inklappen dan wordt hij in de lengte zo’n 3 keer kleiner. Daarnaast kun je de banden demonteren. Een klant beschrijft de buggy dan ook als luxe, fijn om mee te rijden en gemakkelijk op te bergen.

Materiaal

Het frame van de Comfort Air is van ‘geanodiseerd’ aluminium. Mocht je je afvragen wat dit in hemelsnaam betekend (net zoals ik): dit is een speciale variant van aluminium. Zo is er geen beschermende extra laag op het frame aangebracht. In plaats daarvan is de bescherming in het bestaande aluminium zelf ingebonden, Hierdoor is het frame duurzamer en zal minder snel slijten. Verder is de hoes van nylon gemaakt en sterker dan polyester.

Conclusie: Een luxe topper met een lage prijs

De Comfort Air Hondenbuggy is een luxe buggy met 25 kg. aan draaggewicht. Vanwege het iets lagere maximale gewicht is de buggy op de derde plek gestrand. Sinds dit een top 5 voor grote honden is, is capaciteit een leidende factor. Echter als je hond in deze buggy past is het een goedkope luxe aanrader. Wat mij betreft zelfs boven keus 1 en 2.

Pluspunten
 • Laagste prijs
 • Comfortabele buggy
 • Materiaal van hoge kwaliteit
 • Goed voor All-Terrain
Minpunten
 • ‘Slechts’ 25kg. draaggewicht

4. InnoPet Hondenbuggy Mamut

De Mamut is geschikt voor honden tot wel 50 kilogram!

De vierde plek in de Top 5 is ook gevallen op een buggy van InnoPet: De InnoPet Hondenbuggy Mamut. De buggy doet zijn naam ook wel eer aan, een echte Mammoet. De Mamut kan namelijk tot wel 50 kilogram aan hondengewicht dragen. Deze buggy van InnoPet is pas recent op de markt gebracht en dat zie je ook wel aan het modernere design.

De nieuwe handigheidjes die InnoPet in de Mamut heeft gestopt maakt de buggy ideaal voor grote honden, waarom? Dat lees je hieronder.

Specificaties

De InnoPet Mamut kan honden tot en met 50 kg. dragen. De afmetingen van de buggy 80 cm. (lengte) x 50 cm. (breedte) bij 70 cm. (hoogte). De meeste honden zullen hier dus zelfs prima lekker lui in kunnen liggen. Voor de echt allergrootste honden kun je echter nog steeds beter voor de eerder besproken Hercules kiezen. Zelf weegt de buggy slechts 10 kilogram.

De Mamut is echt voor zwaardere honden gemaakt, en dat zie je in de specificaties terug. De buggy blijft laag bij de grond waardoor hij ook veel stabieler is dan de meeste lichtere buggies die juist hoog boven de grond hangen.

De vier wielen zijn van kunststof en kunnen schokken goed opvangen, hoewel luchtbanden daartoe beter in staat waren geweest. Je maakt de wielen makkelijk los met een simpel kliksysteem.

Comfort

Net zoals bij de Hercules zit er anti-insecten gaas in de openingen van de Mamut. Op deze manier krijgt je geen last van beestjes onderweg. Dankzij het wat grotere formaat van de banden is het ook makkelijker om de Mamut vooruit te duwen.

Voor je eigen comfort heeft de buggy een handige opbergvak aan de achterkant voor spullen of wat te drinken.

Klant-ervaringen

Omdat de Mamut nog vrij nieuw is zijn er nog niet veel reviews van de hondenbuggy te vinden. Toch wilden we de Mamut alvast ook in onze Top 5 zetten omdat de specificaties hem uiterst geschikt maken voor een grote hond. Heb jij de Mamut gekocht? Laat ons weten hoe jij hem vond!

Conclusie: Een moderne krachtige hondenbuggy

Deze hypermoderne hondenbuggy heeft dankzij zijn specificaties een stapje voor als het om grote honden gaat. Hij ligt goed laag bij de grond, kan veel gewicht aan, en heeft een modern en mooi uiterlijk. De enige reden dat de Mamut niet hoger staat is dat er nog niet veel andere klantervaringen zijn!

Pluspunten
 • Moderne Hondenbuggy
 • Mooi design
 • 50 kg. maximaal draaggewicht
 • Ligt goed laag bij de grond
Minpunten
 • Geen luchtbanden
 • Minder voor off-road

5. DoggyRide Buggy Mini

De afsluiter in deze lijst is de DoggyRide Mini Buggy geworden. Deze buggy heeft een maximaal hondengewicht van 25 kg.

Specificaties

Je kan de buggy zowel vooruit duwen als achter je fiets hangen, dit maakt hem dus multi-functioneel. Mocht je de buggy willen voortrekken dan zul je er wel de DoggyRide Mini – Trekstang bij moeten kopen. Dit opent wel de mogelijkheid voor lange fietstrips met je hond.

Verder is de afmeting van de binnenkant 56 cm. (lengte) x 90 cm. (breedte) x 65 cm. (hoogte). Echter wordt wel aangegeven dat de maximale schouderlengte van je hond 38 centimeter mag zijn.

De buggy zelf weegt 10,0 kilogram en kan ingeklapt worden. Daarnaast zit de duw-stang op een hoogte van 98 centimeter en kan niet worden aangepast. De grote luchtbanden maken de DoggyRide ook meer schok-absorberend. Wel zo fijn voor je hond. Dit wordt ook aangegeven in de klant-reviews: een prima buggy voor Off-Road. De klant geeft wel aan dat een hele grote hond niet snel zal passen, meet je hond dus voordat je koopt. Dan weet je zeker of hij gaat passen.

Dankzij het vele gaas in de DoggyRide kan je hond altijd alles zien. Daarnaast kan de bovenkant open zodat je hond uit het dak kan kijken. Voor jezelf is er een opbergvak aanwezig en een houder voor je fles.

Conclusie: Een multi-functionele Hondenbuggy

De DoggyRide Mini is een prima hondenbuggy voor een grote hond, let echter wel goed op de afmetingen. Met zijn 25 kg. aan maximale draaggewicht en dubbele functionaliteit is de DoggyRide een goede hondenbuggy voor langere trips. We vinden de Mini wel wat te duur op het moment. Omdat de Mini vaak niet op voorraad is lijkt de prijs flink omhoog gesprongen. Wil je kwaliteit dan kan dat het je waard zijn, maar zelf zouden we wachten of een alternatief uit de Top 5 kiezen.

Pluspunten
 • Multi-functioneel
 • Goed voor All-Terrain
 • Perfect voor langere trips
 • Veel uitzicht voor je hond
Minpunten
 • Let op afmetingen
 • Prijzig

Hoe is de beste Hondenbuggy voor een grote hond gekozen?

Nu we de Top 5 beste hondenbuggy’s hebben behandeld rest enkel nog hoe deze lijst tot stand is gekomen. Hieronder bespreek ik de belangrijkste kenmerken voor de gekozen buggy’s.

Capaciteit

In een lijst met hondenbuggy’s voor grotere honden is natuurlijk draagcapaciteit een erg belangrijke factor. Zo zie je ook dat de eerste hondenbuggy op de lijst veruit het meeste gewicht aankan: 50 kilogram.

Naast gewicht hebben ook de afmetingen meegespeeld in het kiezen. Deze zijn ook altijd vernoemd in de review. Voordat je een buggy aanschaft, let dan ook goed op dat deze afmetingen bij jouw hond passen. Je wil dat je hond gewoon normaal in de buggy kan zitten en liggen.

Comfort

Misschien wel de belangrijkste factor is hoe comfortabel de buggy’s zijn, voor zowel mens als hond. Zo is gelet op de grootst mogelijke afmetingen zodat er voldoende ruimte voor een hond is. Daarnaast is veel uitzicht belangrijk. Buggy’s met meer gaas en open delen kregen ook de voorkeur. Zo kan je viervoeter lekker rondkijken tijdens de wandeling

In menselijk opzicht is gelet op comfort tijdens het wandelen:

 • Zo moet de buggy makkelijk vooruit te duwen zijn (zeker met een zware hond erin).
 • De stand moet op fijne hoogte zitten, en bij voorkeur verstelbaar zijn.
 • Een bekerhouder en groot opbergvak is een voordeel
 • Een verwijderbare en wasbare hoes krijgt de voorkeur. Zo voorkom je een stinkende buggy

Prijs

In vergelijking met een buggy voor kleinere honden is een hondenbuggy voor een grote hond vaak duurder. Dit komt door de grotere omvang en sterkere materialen die nodig zijn. Het frame moet immers veel meer gewicht aan kunnen en groot genoeg zijn voor een grote hond. Voor zover het kon heb ik wel geprobeerd de prijs zo laag mogelijk te houden.

Zo is bijvoorbeeld de InnoPet Hondenbuggy Comfort AIR een betere keus dan de duurdere buggy’s op de lijst, zolang je hond minder dan 25 kilogram weegt.

Afsluiting: Wat is uiteindelijk de beste Hondenbuggy voor een grote hond?

Zoals je in de Top 5 hebt kunnen zien zijn er best uiteenlopende opties om uit te kiezen. Heb je bijvoorbeeld een echt grote hond dan is de InnoPet Hercules je beste optie met zijn 50 kilogram draaggewicht. Als je een middel-grote hond tot 25 kilogram hebt kun je beter voor de luxe en goedkope InnoPet Comfort Air kiezen.

Welke hondenbuggy je uiteindelijk ook kiest: let vooral goed op de afmetingen en het draaggewicht. Dit is zowel belangrijk voor jou als het comfort van je hond.

Mocht je een van de buggy’s hebben gekocht en je ervaring willen delen: we horen het graag in de comments of via onze contact-pagina.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.2 / 5. Aantal stemmen: 28

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *