De Beste Hondenbuggy voor 2 Honden

4.4
(10)

Laatste update op april 30, 2023 door Hondenwiki

Een hondenbuggy voor 2 honden uitzoeken is wat lastiger dan voor slechts 1 hond.

Zo moet de buggy groter en steviger zijn, daarnaast is niet elke buggy even comfortabel voor meerdere honden.

Daarom kijk we in dit artikel eerst naar de aandachtspunten voor een buggy voor 2 honden. Daarnaast lopen we de drie beste Hondenbuggy’s voor 2 honden langs. Zo weet je waar je op moet letten, en krijg je meteen de best uitgezochte opties van nu te zien.

Waar op letten bij een Hondenbuggy voor 2 honden?


Zoals gezegd moet je op wat andere kenmerken van een buggy letten als je meerdere honden hebt. Je hebt immers twee keer zo veel viervoeters op te bergen. In deze sectie bespreken we de belangrijkste aandachtspunten. Zo bespreken we het formaat, draaggewicht, klant-ervaringen en comfort. Als een hondenbuggy niet aan deze zaken voldoet is hij ongeschikt voor 2 honden.

Formaat

Formaat is een van de belangrijkste kenmerken om op te letten. De meeste hondenbuggy’s zijn namelijk op 1 hond gemaakt. Dit levert problemen als je er twee honden in stopt. Een te krappe mand is oncomfortabel. Over het algemeen geldt voor het formaat simpelweg: hoe groter hoe beter. Vaak geven webshops de afmetingen van een hondenbuggy mee. Zo kun je snel zien hoe groot de mand van de buggy is en of je hondjes gaan passen.


In het bovenstaande plaatje zie je de afmetingen van de Monaco Hondenbuggy. In de open buggy staan vaak de specificaties van de mand zelf aangegeven. Dit is de belangrijke informatie. In het geval van de Monaco is de mand dus 36 cm. (breedte) x 65 cm. (lengte) x 60 cm. (hoogte). De hoogte en lengte van de mand zijn in dit geval prima. De breedte zou iets groter mogen zijn, hoewel 36 cm. voor kleinere honden ook genoeg is. Zoek dus altijd even de afmetingen van de mand op en meet dan of je twee hondjes er in gaan passen. Zo voorkom je dat je viervoeters te weinig ruimte hebben.

Draaggewicht

Niet elke hond is even zwaar

Elke hond heeft weer een ander gewicht. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het uitzoeken van een buggy. Op plek twee staat daarom het maximale draaggewicht. Zeker als je honden iets zwaarder zijn moet een buggy het gewicht wel aankunnen. De meeste buggy’s zijn slechts gebouwd op kleine honden. Zo hebben ze al snel maximale gewichten van 10 – 15 kilogram. Voor hele kleine hondjes is dit natuurlijk prima. Als ze iets groter zijn wil je een stevigere hondenbuggy.Weeg je honden allebei, en tel er dan een goede 20% bij op voor de veiligheid. Mocht een van je honden wat zwaarder worden dan is dit meteen ook geen probleem meer. Voor de hondenbuggy’s in dit artikel hebben we gekozen hogere maximale gewichten. Zo heeft elke buggy minimaal 25 kilogram aan draaggewicht. Dit zal in de meeste gevallen meer dan genoeg zijn voor wat kleinere hondenrassen

Comfort

Voor elke buggy geldt: je wil genoeg comfort voor je hond. Zeker als je twee honden hebt wil je dat ze allebei op hun gemak zijn. Zo voorkom je dat ze geïrriteerd raken en met elkaar gaan vechten. Je wil dat je honden zich compleet op hun gemak voelen en lekker kunnen liggen. Dit zijn dan ook de belangrijkste zaken om op te letten voor een comfortabele buggy:

– Uitzicht: Je wil dat je honden mee kunnen genieten van de wandeling. Let er dus op dat er genoeg gaas in de buggy zit. Zelfs als de mand dan dichtgeklapt is kunnen je honden lekker naar buiten kijken. 

– Padding: Lekker zitten en liggen is ook belangrijk. Dankzij een zacht matras of padding voelt een hond zich vele meer op zijn gemak. Zo kan hij lekker liggen en slapen tijdens een wandeling. Een goed, zacht, en wasbaar matras is dan ook belangrijk. 

– Schokdemping: De vering en wielen van een buggy dragen ook bij aan het comfort voor je honden. Als je over ruwer terrein rijdt wil je dat dit ook aangenaam is voor je passagiers. Daarom is het belangrijk om een hondenbuggy te kiezen met wat grotere (lucht)banden. Deze dempen de meeste schokken zodat je honden een fijne rit hebben ondanks hobbels.

De beste Hondenbuggy’s voor 2 honden

Nu we weten waar we op moeten letten kunnen we hondenbuggy’s beter beoordelen. De volgende drie buggy’s zijn specifiek uitgezocht op geschiktheid voor 2 honden.

1. Tog Fit Pet Roadster Hondenbuggy


Op de eerste plek staat de Tog Fit Pet Roadster Hondenbuggy. Deze buggy is het meest geschikt voor 2 honden. Op het moment is de Tog Fit uitverkocht, maar deze komt vaak wel weer snel op voorraad.

Wat meteen opvalt aan de buggy is de langere mand. Dit is dan ook een van de grootste pluspunten van de buggy. De langwerpige vorm biedt veel ruimte voor meerdere honden.

Verder heeft de buggy een maximaal draaggewicht van 32 kilogram. Meer dan genoeg voor de meeste hondjes, zelfs bij elkaar

Voor het comfort heeft de buggy erg veel gaas. Zo kunnen je honden aan alle kanten goed naar buiten kijken. Zelfs als de mand dichtgeklapt zit. Ook kan de rand voorop naar beneden worden geklapt, zo kunnen kleine hondjes ook alles zien.

De wielen zorgen verder ook voor meer comfort. Het zijn helaas geen luchtbanden, maar ze zijn wel groot. De grotere wielen zorgen voor betere schokdemping, ook op ruw terrein. Zo kunnen je hondjes comfortabel meerijden. 

De grote banden zijn goed geschikt voor all-terrain. Modder en zand moet dus geen probleem zijn, dit geven ook meerdere gebruikers aan in hun reviews.


Verder zit er een fijne padding in de mand van de buggy. Voor twee hondjes is de mand hierboven meer dan genoeg qua ruimte. Dit zie je ook terug in de klant-ervaringen. Meerdere klanten hebben deze buggy zonder problemen gebruikt voor meerdere hondjes tegelijk. Sommige zelfs met drie honden.

De meeste klanten geven dan ook de maximale score aan de buggy in reviews. Zowel bij bol.com als bij andere webshops.

De meest genoemde pluspunten  zijn: makkelijk gebruik, stevigheid, openheid van de mand, en hoge kwaliteit van de buggy.

Let er wel op dat de buggy vrij groot is en dus niet heel goed in (kleine) auto’s past. Daarnaast heeft een klant vervelende ervaringen met de levensduur van de buggy. Vrijwel alle gebruikers hebben dit niet ervaren, let dus goed op hoe je de buggy gebruikt.

Conclusie: De Tog Fit Pet Roadster is de beste hondenbuggy voor 2 honden. De buggy heeft een mand met veel ruimte, grote wielen en kan veel gewicht aan. Ook geven veel klanten aan dat de buggy goed geschikt is voor meerdere honden. Dit geeft de Tog Fit een maximale score.

Eindscore:
5/5

Verkrijgbaarheid:
Check prijs bij Bol.com


2. Innopet Buggy Comfort Efa

De Innopet Buggy Comfort EFA is de tweede keus op deze lijst, en ook meteen het goedkoopst.

De belangrijkste aandachtspunten onder elkaar:

  • De mand zelf heeft een oppervlak van 36 cm. (breedte) bij 66 cm. (lengte). Genoeg ruimte, maar had groter mogen zijn.
  • Het maximale draaggewicht van de Comfort is 25 kilogram.
  • Er zit een zacht matrasje in de buggy om lekker op te liggen.
  • Opengeklapt heeft de buggy vrij veel uitzicht, ingeklapt helaas wat minder.
  • Grote kunststof-wielen en schokdempers.
  • Goede klant-ervaringen: maximale scores van 8/8 klanten. Ook laat een review zien dat twee honden prima naast elkaar passen.

Conclusie: De Innopet Comfort EFA is een goede hondenbuggy voor 2 honden. De buggy voldoet aan alle belangrijke punten: genoeg ruimte, 25 kilogram draaggewicht en veel comfort (het zit in de naam). Ook zijn de reviews van gebruikers goed en laten die zien dat de buggy goed geschikt is voor meerdere honden. De breedte van de buggy had iets groter mogen zijn, maar de score blijft hoog.

Eindscore
4.6/5

Verkrijgbaarheid:
Check prijs bij Bol.com

3. InnoPet Hondenbuggy Hercules


De derde en laatste noemenswaardige buggy op de lijst is de Innopet Hondenbuggy Hercules. De Hercules is speciaal voor grotere honden ontworpen, dit maakt hem ook erg geschikt voor 2 wat kleinere of middelgrote honden.

Voor deze grote hondenbuggy betaal je wel wat meer. Dit is dan ook de luxe-optie op de lijst. De buggy heeft luchtbanden, een erg hoog draaggewicht van 50 kilogram en veel ruimte voor je honden.

Vanwege de hoge prijs raden we aan de buggy alleen te kopen als je echt wat grotere (of meer dan 2) honden hebt. H hoge draaggewicht en de grote hoeveelheid ruimte maakt de Hercules de sterkste buggy in Nederland.

Mocht je meer dan 2 honden of vrij grote honden hebben dan is de Hercules perfect. Echter als je wat kleinere hondjes hebt kun je beter een goedkoper kleiner alternatief kiezen.

Conclusie: De Hercules is zonder twijfel de grootste en sterkste hondenbuggy op de lijst. Let er wel op dat je die ruimte en krach echt nodig hebt. Voor kleine honden is het overdreven om de vrij hoge prijs voor de buggy uit te geven. De wat hogere prijs vermindert de verder goede score van de Hercules iets.

Eindscore:
4/5

Verkrijgbaarheid:
Check prijs bij Bol.com

Heb je een buggy kunnen kiezen?

We hebben in dit artikel besproken waar je op moet letten als je een hondenbuggy voor 2 honden zoekt. Daarnaast liepen we de 3 beste hondenbuggy’s voor meerdere honden langs.

Mocht je nog steeds niet zeker zijn welke buggy bij jou past lees dan de Ultieme Hondenbuggy Gids door. Deze helpt je door het hele proces heen bij het uitzoeken van een buggy. Als je wel een van de buggy’s hebt uitgezocht dan horen we graag je ervaringen met de buggy’s in de comments hieronder.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.4 / 5. Aantal stemmen: 10

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *