Top 4 – De Beste Waterblazer voor je Hond

4.3
(13)

Laatste update op juli 16, 2021 door Hondenwiki

Als je een goede nieuwe waterblazer voor je hond zoekt gaan we je in dit artikel proberen te helpen. We hebben de vier beste waterblazers voor je uitgezocht, inclusief de plus- en (nog belangrijker) minpunten. Zo weet je precies of een product wel of niet geschikt is voor jou. Daarnaast hebben we in een hulpgids beschreven hoe je een waterblazer veilig gebruikt, en beantwoorden we nog enkele veelgestelde vragen. Zo ben je met dit artikel straks goed voorbereid voor het kopen van je nieuwe waterblazer, en hoe je hem daarna gebruikt!

4 Aanraders – Wat is de Beste Waterblazer voor je Hond?

We hebben hieronder vier waterblazers voor je op een rij gezet elk, elk met hun eigen sterke en zwakke punten. Die vatten we onder elke review samen. Zo kun je makkelijk kiezen welke blazer het beste bij jou en je hond past.

Hoge Kwaliteit – Nuvoo Professionele Waterblazer

Afbeelding van de Nuvoo waterblazer voor een hond

Wil je een degelijke waterblazer van hoge kwaliteit dan raden we de Nuvoo Professionele Waterblazer aan, het zit hem in de naam: professioneel. Meteen bij de afwerking merk je dat al, zo is de Nuvoo mooi gelakt en ziet er veel minder goedkoop uit dan veel concurrenten. Voor een hoge kwaliteit tegen een best scherpe prijs kies je voor de Nuvoo Waterblazer, je leest hieronder verder waarom.

Specificaties – Nuvoo Waterblazer

 • Blaasvermogen: 500 tot 2400Watt
 • Designkleur: In 6 kleuren verkrijgbaar (wit, blauw, rood, roze, zwart, oranje)
 • Temperatuurstanden: 30 tot 70 graden Celsius
 • Gewicht product: 4 kilogram

Eerst behandelen we kort hoe de Nuvoo werkt. Deze waterblazer heeft drie knoppen om de luchtstroom te regelen: een knop om hem aan of uit te zetten, een knop om de temperatuur van de lucht te bepalen, en een draaibare knop voor de luchtsnelheid. Zo kun je dus precies bepalen hoe hard of zacht je wil blazen, en hoe warm of koud de lucht moet zijn. Het is een intuïtief systeem wat makkelijk te gebruiken is.
De machine zelf is makkelijk aan te sluiten en je kunt hem met het handvat simpel ronddragen. Verder zitten er bij de machine drie kopstukken geleverd voor op de slang. Zo heb je een ronde, brede, en erg brede kop. Elk van die kopstukken zorgt ervoor dat de vacht van je hond er wat anders uit gaat zien en hoe goed de blazer droogt. 3 kopstukken is vrij standaard voor elke waterblazer, geen plus of minpunt dus. Wel is het hoge kwaliteit materiaal dat door Nuvoo is gebruikt een echt pluspunt. Geen rare randen of gammele constructie, de blazer zit goed in elkaar en doet het prima. Ook andere gebruikers hebben geen klachten over de Nuvoo te melden wat altijd een goed teken is.

Afbeelding van de vier verschillende designs voor de Nuvoo blazers: roze, blauw, zwart, en rood

Wat wel een pluspunt van de Nuvoo is dat hij in vier designs met verschillende kleuren verkrijgbaar is. De meeste waterblazers hebben vaak niet een al te mooi design. De Nuvoo daarentegen is goed afgewerkt en heeft een mooi gelakte kleur. Zeker een pluspunt dus als je graag wil dat je waterblazer er ook een beetje mooi uitziet.

Het blaasvermogen van de Nuvoo is iets lager dan gemiddeld, hoewel je met 2200Watt nog steeds een heel eind komt. Voor een erg grote hond met een hele dikke vacht kun je wel beter een sterkere waterblazer uitzoeken. Maar voor kleine of gemiddeld grote honden met een normale vacht is 2200Watt meer dan genoeg. Een voordeel van dat iets lagere vermogen is dat deze waterblazer ook wat stiller is waardoor je hond minder snel bang raakt. Plus dat jij dan ook niet in het kabaal zit.
60 graden Celsius is verder een prima maximale temperatuur, veel warmer dat dit hoeft echt niet bij honden. Je kunt dus kiezen of je de blazer op koude of warmere lucht zet afhankelijk van je doel. Wil je enkel wat vuil wegblazen dan is koude lucht prima, wil je je hond ook drogen gebruik dan de warmere setting.

Conclusie: De Nuvoo waterblazer is een product van hoge kwaliteit, dat zie je in de details en afwerking. Heb je een kleine of gemiddeld grote hond met een niet erg dikke vacht dan is de Nuvoo een erg goede keus. Heb je een erg grote hond met een dikke vacht dan heb je wat meer vermogen nodig dan de Nuvoo biedt, bekijk dan eens de Topmast die we hieronder bespreken.

Pluspunten
 • Hoge kwaliteit materiaal
 • Mooi afgewerkt design (en in 4 kleuren verkrijgbaar)
 • Gemiddelde prijs
 • Minder geluid
 • Erg geschikt voor kleine tot middelgrote honden
Minpunten
 • Niet echt genoeg kracht voor grote honden, drogen zal dan langer duren

Meest Modern, Flexibel, en Stil – B&B Goods Waterblazer

Afbeelding van de B&B Goods Waterblazer voor een hond

We wilden je de B&B Goods Waterblazer zeker niet ontnemen in de Top 4. Hoewel dit niet de meest krachtige blazer is die je zult tegenkomen is de B&B wel erg makkelijk in gebruik en geeft hij je erg veel keuzes. Wil je graag een waterblazer die erg makkelijk te gebruiken is en je tot in de details laat doen wat je wil dan is de B&B jouw beste optie.

Specificaties – B&B Goods Waterblazer

 • Blaasvermogen: 1700Watt
 • Designkleur: Wit
 • Temperatuurstanden: Geen specifieke stand, tot op de graad af te stellen
 • Gewicht product: 4.3 kilogram

Wat je meteen al aan de B&B waterblazer opvalt is dat hij een erg modern design heeft. Het witte design past perfect bij de strakke afwerking wat er ook in het echt mooi uitziet. Dat zie je ook meteen in hoe je de B&B gebruikt: in plaats van een paar grote knoppen heeft deze waterblazer een touchscreen met knopjes en één draaiknop. Met de draaiknop stel je de luchtsnelheid in. Met de touchscreen kun je de temperatuur regelen, en dat doe je bij de B&B niet met slechts 2 keuzes. Je kan de temperatuur tot op de graad Celsius precies afstemmen zoals jij hem wil. Elke tik op de plus of min is een graadje meer of minder. De B&B geeft je dan ook verreweg de meeste keuzevrijheid en flexibiliteit van alle waterblazers die we hebben bekeken. In het gebruiksgemak en design krijgt de B&B dan ook zeker dikke voldoendes.

Afbeelding met een kaart met hoeveel geluid de B&B blazer maakt: 57 decibel

Zoals je hierboven kan zien houdt de B&B ook zijn geluid goed in toom, vergeleken met andere waterblazers is de B&B erg stil. Zeker voor honden die nogal snel schrikken is dit ideaal. Ook het handvat bovenop de knop is handig om de slang goed vast te houden.

Is er dan helemaal niks negatiefs over de B&B waterblazer te melden? Helaas wel: de prijs van de B&B ligt echt wel wat hoger dan de meeste andere waterblazers, daarnaast is het vermogen van 1700Watt onder gemiddeld. Daardoor heeft de B&B wat minder blaassnelheid, zeker bij erg dikke vachten en grote honden kan het drogen dan ook wat langer duren.
Mocht je hond trouwens vaak last krijgen van statische haren bij traditionele waterblazers dan heeft de B&B hier een oplossing voor. Bij deze waterblazer zal de vacht van je hond niet statisch raken. Zelf hadden we hier om te beginnen al geen last van, maar andere gebruikers die het probleem wel hadden geven ook aan dat de B&B dit voor hen heeft opgelost.

Conclusie: De B&B waterblazer is een mooie en modern uitziende waterblazer die erg makkelijk in gebruik is. De blazer geeft je complete vrijheid in het instellen van de luchtdruk en temperatuur wat niet vaak voorkomt. Daarnaast is de B&B ideaal als je een wat stillere waterblazer wil, zeker bij bange honden is dit erg handig. Wel betaal je wat meer voor de B&B en heeft hij wat minder blaasvermogen. Als je dat geen probleem vindt is de B&B een absolute aanrader!

Pluspunten
 • Strak mooi design
 • Geeft je alle vrijheid qua luchtdruk en temperatuur
 • Makkelijk in gebruik
 • Erg stil, ideaal voor angstige honden
 • Voorkomt statische haren
Minpunten
 • Heeft minder blaasvermogen, drogen kan langer duren bij grote honden
 • Wat hogere prijs

Lage Prijs – Buxibo Waterblazer Hond

Afbeelding van de Buxibo waterblazer met drie kopstukken

Voor een wat lagere prijs is de Buxibo Waterblazer Hond onze beste keus. De meeste waterblazers kosten ongeveer hetzelfde, er zit dan ook niet veel verschil tussen de duurste en goedkoopste opties. Daardoor valt het gelukkig ook wel mee van hoeveel minder kwaliteit de goedkopere opties zijn. De Buxibo is namelijk geen slechte keus zoals je hieronder kan lezen.

Specificaties – Buxibo Waterblazer

 • Blaasvermogen: 500 tot 2400Watt
 • Designkleur: Zwart
 • Temperatuur: 30 tot 70 graden Celsius
 • Gewicht product: 4 kilogram

De Buxibo werkt ook met drie knoppen om de waterblazer aan te zetten, de temperatuur te regelen, en de luchtsnelheid aan te passen. Je merkt wel meteen dat het een wat ouder design is dan bijvoorbeeld de net besproken Nuvoo. Dat is niet per se een probleem, maar het staat wel wat minder leuk. Je betaalt minder voor de Buxibo, dit is dan een van de minpunten.

Qua blaaskracht en temperatuur zit het gelukkig wel goed. Zo kun je de Buxibo waterblazer van 500 tot 2400Watt afstemmen, dat is zelfs wat meer luchtvermogen dan de Nuvoo. Het maakt de Buxibo geschikt voor elk soort hond: groot of klein. Als je de blazer wat stiller wil houden kun je de lagere luchtsnelheid gebruiken, als je sneller klaar wil zijn de hogere. Kleine tip: in de marketing-beschrijving staat om de een of andere reden dat de Buxibo tot 3400Watt kan blazen, dat is niet waar en waarschijnlijk een foutje.
Ook de temperatuur is prima, maar redelijk gemiddeld. Je hebt twee standen: 30 of 70 graden Celsius. Nog een stand extra voor koude lucht of gemiddeld warme lucht zoals bij de Nuvoo of de B&B waterblazer die we besproken hebben was fijn geweest. De keus tussen warm en koud is in ieder geval prima en doet wat het moet doen.

Afbeelding van de slang, filter en kopstukken van de Buxibo waterblazer

Ook bij de Buxibo krijg je drie kopstukken wat zoals gezegd redelijk standaard is. Je kunt ze makkelijk op de slang bevestigen en omwisselen. De slag zelf heeft een goede lengte (ongeveer zoals bij een stofzuiger) zodat je er makkelijk wat flexibel mee kan zijn. Zeker bij grotere honden is dit erg handig.

Conclusie: De Buxibo waterblazer’s grootste pluspunt is de lage prijs. Het grootste minpunt het wat minder mooie design, alles oogt net even iets ouder. Als je dat geen probleem vindt is de Buxibo een goede keus die voor elk soort hond geschikt is. De maximale luchtsnelheid en temperatuur stellen zeker niet teleur.

Pluspunten
 • Lage prijs
 • Goed blaasvermogen
 • Geschikt voor grote en kleine honden
 • Lange slang
Minpunten
 • Wat ouder design
 • Slechts twee temperatuur standen

Meeste Blaaskracht – Topmast Waterblazer Dierenborstel

Afbeelding van de Topmast waterblazer

Wil je wat meer blaaskracht dan kun je het beste voor de Topmast Waterblazer Dierenborstel kiezen. De Topmast heeft verreweg het meeste blaasvermogen van alle opties in deze lijst. Dat is zeker voor grote honden en dikke vachten ideaal.

Specificaties – Topmast Waterblazer

 • Blaasvermogen: 2800Watt
 • Designkleur: Zwart
 • Temperatuurstanden: 2 standen: warm of koud, exacte temperatuur hangt van de temperatuur die dag af
 • Gewicht product: 4 kilogram

Het eerste wat je bij de Topmast opvalt is het hoge blaasvermogen: tot 2800Watt. Dit is dan ook de sterkste waterblazer in onze Top 4 wat de Topmast erg geschikt maar als je wat meer kracht wil. Zeker bij grotere honden en dikke vachten komt dat er goed van pas, maar ook voor kleinere honden is deze waterblazer prima geschikt.
De temperatuurregelaar laat wel wat te wensen over. Je kan hem met een van de drie schakels op ‘warm’ of ‘koud’ zetten. De exacte temperatuur hangt er echter vanaf hoe warm of koud het die dag is. De Topmast geeft je dus wel heel wat minder controle dan de net besproken B&B. In die zin is de Topmast ook veel meer een echt traditionele waterblazer die vooral voor veel blaaskracht bedoelt is, en niet zozeer op de temperatuur let.

Afbeelding van de slang en kopstukken van de Topmast droger

Je krijgt bij de Topmast ook drie kopstukken geleverd. Elk van de stukken laat je je hond weer op een wat andere manier drogen. De zogenaamde CE-certificering die de Topmast heeft gekregen is fijn, hoewel dit natuurlijk altijd wel hoort. Het geeft je in ieder geval zekerheid dat er aan de Europese richtlijnen wordt voldaan voor de blazer.

Conclusie: Wil je wat meer kracht uit je waterblazer dan is de Topmast je beste keus. Met zijn 2800Watt is deze blazer verreweg de sterkste optie van al onze vier aanraders. Zeker bij grote honden en dikke vachten is dit ideaal. Je levert daar wel wat temperatuur flexibiliteit voor in, zo kun je de blazer alleen op warm/koud instellen.

Pluspunten
 • Erg veel blaasvermogen
 • Ideaal voor grote honden en dikke vachten
 • Droogt snel
 • CE-Certificering
Minpunten
 • Minder flexibel qua temperatuur, slechts warm/koud

Stappenplan: Hoe droog je je Hond goed met een Waterblazer?

Afbeelding van een natte hond

Stap 1: Bedenk als voorbereiding waar en waarvoor je de waterblazer gaat gebruiken

Hier bedoelen we mee dat je goed moet weten hoe je de waterblazer gaat gebruiken. Daarvoor moet je eerst twee vragen beantwoorden:

 • Waar ga je de waterblazer gebruiken?
  Dit kan buiten zijn, of binnen op een plek waar water of viezigheid makkelijk weg kan lopen. Het is belangrijk dat je genoeg plek hebt om je hond van alle kanten droog te blazen. Je wil je hond niet constant zelf laten draaien. Het hele droogproces zal voor hem zeker de eerste keer best eng zijn. Door hem niet constant heen en weer te bewegen kan je hond vaak kalmer blijven.
 • Waarvoor ga je de waterblazer gebruiken?
  Is je hond nat en wil je hem opdrogen? Zorg dan dat je waterblazer een warmere temperatuur gebruikt. Wil je juist wat vuiligheid of losse haren wegblazen? Gebruik dan een koele stand, warmte heeft dan geen zin en voelt alleen maar ongemakkelijk voor je hond.

Stap 2: Zorg dat je hond op zijn gemak is

Een waterblazer is voor een hond vaak best eng. Bedenk maar hoe snel honden bang raken van zoiets simpels als de stofzuiger, het harde geluid laat ze schrikken. Voordat je begint met blazen is het dan ook erg belangrijk dat je hond snapt dat de waterblazer geen gevaar is. Hiervoor kun je meerdere dingen doen:

 • Koop een relatief stille waterblazer als je hond al snel van hard geluid schrikt
 • Laat je hond wennen aan de blazer door hem eerst erg zachtjes aan te zetten, dan is het geluid het minst hard
 • Zorg dat je zelf compleet kalm bent. Als je zelf erg nerveus bent merkt je hond dat en wordt hij ook nerveuzer.
 • Wees geduldig. Als je merkt dat je hond onrustiger wordt stop dan gewoon even. Forceer niks, dan zal je hond alleen maar sneller in paniek raken.

Gebruik eventueel een zachte hondenbadjas om je hond op zijn gemak te houden, met snoepjes en een comfortabele badjas die naar hem ruikt kan je hond ook lekker rustig worden.

Stap 3: Wees voorzichtig met de ogen en oren van je hond

De laatste stap voordat we beginnen met blazen: prent je goed in om erg zorgvuldig met de ogen en oren van je hond. Dit zijn de meest sensitieve lichaamsdelen van je hond, zeker voor harde wind. Je wil absoluut niet hard lucht blazen op de kop van je hond. Het veiligste is zelfs om de kop enkel met een goede Hondenhanddoek schoon en droog te maken. Dit maakt het hele proces voor je hond heel wat comfortabeler en veiliger.

Stap 4: Begin met het (droog)blazen van je hond

Begin rustig met een lage luchtdruk. Als je hond op zijn gemak is kun je de luchtdruk steeds verder opvoeren zodat het blazen effectiever is. Zorg dat je geen stukken overslaat en alles goed droog en schoon wordt geblazen, van staart tot net voor de kop. Als je een hogere temperatuur stand gebruikt blijf dan niet te lang op één gebied hangen zodat het daar niet te warm wordt. Neem te je tijd en wees zorgvuldig.

Stap 5: Check of je hond overal goed droog en schoon is

Als je eenmaal denkt dat je klaar bent is het belangrijk om nog één keer goed te checken of je hond overal goed droog is. Als er nattigheid in de vacht van je hond blijft zitten kan dat gevaarlijk zijn en leiden tot infecties of andere nare complicaties. Zorg dus dat je hond compleet droog is. Beter een keer te veel gecheckt dan een natte plek!

Met dit stappenplan moet je je hond in ieder geval goed droog gekregen hebben. Wil je ook wat tips om hem goed te wassen? We hebben een complete gids geschreven om je eigen Hondendouche te maken met een paar simpele producten. Daarin leggen we ook uit hoe je je hond stap voor stap goed en grondig wast.

Veelgestelde Vragen over Waterblazers

Afbeelding van een hond die door de wind wordt geblazen

Is een waterblazer echt nodig of mijn hond goed droog te krijgen?

Het hangt een beetje van je hond af en van de moeite die je zelf wil doen. Zeker bij grote honden of honden met een dikke vacht is het echt wel aan te raden om een waterblazer te gebruiken. Bij dat soort honden is het lastig ze goed droog te krijgen, zeker als je geen uur bezig wil zijn. Je kunt ook een handdoek gebruiken, maar zeker bij dikke vachten kun je dan al snel een plekje missen.

Een waterblazer maakt dat allemaal veel makkelijker, met de meeste blazers kost het je 5 tot 20 minuten om je hond volledig droog te blazen. Daarnaast kun je een blazer ook gebruiken om zand, andere viezigheid, of losse haren van je hond af te blazen. Dan ligt dat in ieder geval ook niet allemaal in je woonkamer.

Wat is het verschil tussen een waterblazer en een hondenföhn?

Met de technologie van tegenwoordig zit er steeds minder verschil tussen de twee. Origineel was een waterblazer eigenlijk enkel voor koele lucht bedoelt, daarnaast hadden de blazers vaak veel meer blaaskracht. Een hondenföhn daarentegen had altijd minder kracht maar kon wel juist warme lucht blazen. Tegenwoordig zit er vaak niet heel veel verschil meer tussen de twee hoewel ze soms nog wel te vinden zijn. Wil je het liefst een echte fohn lees dan ons artikel voor de beste Hondenfohn eens door, daar doen we drie goede aanraders.

Wat te doen als je hond last heeft van statische haren bij waterblazers?

Statische haren komen vaak voor bij honden met langere haren in hun vacht. Dat kan bijvoorbeeld omdat hun vacht niet genoeg vetten heeft. Als je hond gewone waterblazers vaak last heeft van statische haren dan kun je de B&B Goods Waterblazer eens proberen. Veel gebruikers geven aan dat bij het gebruik van de B&B blazer het probleem met statische haren helemaal was opgelost. Dit gebeurt waarschijnlijk omdat ze voor deze waterblazer een wat ander materiaal hebben gebruikt voor de buitenkant van de blazer.

Afsluiting: Jouw nieuwe Waterblazer voor je Hond gekozen?

We hebben in dit artikel vier aanraders besproken die elk zo hun eigen plus- en minpunten hebben. Zo past elk van deze producten misschien wat beter of juist minder goed bij jou. Hopelijk heb je jouw ideale optie uit kunnen kiezen. We hebben verder nog een compleet stappenplan beschreven zodat je je hond goed kan drogen, en we hebben nog wat veelgestelde vragen beantwoord om je verder te informeren. Mocht je nog andere vragen hebben dan horen we die graag in de comments hieronder.

Veel success met je nieuwe waterblazer!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.3 / 5. Aantal stemmen: 13

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *