Top 5: Beste Hier Waak Ik Bord voor Thuis

4.9
(21)

Laatste update op september 27, 2022 door Hondenwiki

Voor elke hondeneigenaar is het bijna verplichte kost: een Hier Waak Ik Bord in de tuin of op het erf. Dit is namelijk hartstikke handig: het waakbord schrikt mensen met kwade bedoelingen af, laat zien dat er een waakhond is, en geeft jou een veiliger gevoel.

Zo’n bordje kost gelukkig niet veel, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. We hebben in dit artikel de Top 5 beste Hier Waak Ik bordjes voor je op een rij gezet. Daarnaast bespreken we waar je op moet letten en wat veelgestelde vragen.

Top 5: Wat is het Beste Hier Waak Ik Bord?

Laagste Prijs – Hier Waar Ik Oud Bord

Afbeelding van een Hier Waak Ik bord

Wil je de laagste prijs dan is het Hier Waar Ik Oud Bord je beste optie, deze is voor prima kwaliteit lekker goedkoop. Van sterk aluminium gemaakt en met een duidelijke boodschap: hier breek je niet zomaar in.

Het bordje heeft afmetingen van 15.5 bij 20.5 centimeter, dat is wel wat kleiner dan onze andere gekozen borden. Ik waak hier is een duidelijke boodschap op het bord dankzij de grote rode letters. Gebruikers zijn erg tevreden met het waakbord: Stevig en een mooi design. Dat allemaal voor een lage prijs, ideaal toch?

Pluspunten
 • Lage prijs
 • Mooi design
 • Stevig aluminium
Minpunten
 • Wat kleiner dan de andere borden

Met Duitse Herder – Hier Waar Ik Duitse Herder Bord

Afbeelding van een wit Hier Waak Ik bord met Duitse Herder

Wil je een wat moderner bordje met een Duitse Herder op de voorkant dan is het Hier Waar Ik Duitse Herder Bord ideaal. Dit grote bord heeft afmetingen van 30 bij 20 centimeter. Het bord is van stevig polystyreen, maar wel zonder boorgaten. Het materiaal maakt dit het bord makkelijker vast te lijmen, maar je kan natuurlijk ook zelf even een gaatje maken. Het design is mooi modern met een dikke witte en rode rand.

Pluspunten
 • Mooi modern design
 • Met Duitse Herder
 • Groot formaat (30 bij 20 centimeter)
Minpunten
 • Geen boorgaten

Gepersonaliseerd met eigen Foto – Hier Waak Ik Bordje Eigen Hond

Afbeelding van een waakbord

Wil je je eigen stoere hond op een waakbord hebben dan is dit bordje ideaal: Hier Waak Ik Bordje Eigen Hond. Deze kost wat meer omdat je hem laat personaliseren maar dan staat dus wel je eigen hond op de voorkant, je kan een foto van je hond meesturen met het bestelnummer van Bol aan de verkoper.

Het bord is gemiddeld groot met afmetingen van 20 bij 25 centimeter. Het materiaal van het bord is stevig aluminium.

Pluspunten
 • Eigen hond met foto op het bord
 • Stevig aluminium
 • Gemiddeld groot
Minpunten
 • Duurder dan andere bordjes

Met Rottweiler en humor – Klim Over Het Hek Bord

Afbeelding van een grijs Hier waak ik bord met een Rottweiler

Wil je een grappig bord dan is het Klim Over Het Hek Bord jouw keus! Je geeft met humor toch een duidelijke waarschuwing af. Daarnaast staat er ook de verwijzing naar Artikel 461 uit het Wetboek van Strafrecht op.

Je krijgt er een grijs/zilver bord mee met een mooie afbeelding van een Rottweiler. Het bord heeft een formaat van 15 bij 20 centimeter, vrij gemiddeld dus. Een mooi bord met een grappige en tegelijk dringende boodschap.

Pluspunten
 • Mooi zilvergrijs design
 • Leuke humor
 • Middelgroot formaat
 • Met Rottweiler
Minpunten

  Van Hout – Waakbord Hier Waak Ik

  Afbeelding van een houten hier waak ik bord

  Wil je een houten bord dan is het Waakbord Hier Waak Ik een goede keus. Alle andere opties zijn van aluminium of plastic, maar dit bord is van degelijk en mooi hout gemaakt. Je krijgt er een afbeelding van een Duitse Herder bij en met zijn twee ophang ogen kun je het bord makkelijk ophangen. Het bord is 15 centimeter hoog en 21 centimeter breed.

  Pluspunten
  • Van stevig hout gemaakt waakbord
  • Met ophang ogen
  • Afbeelding van een Duitse Herder
  Minpunten

   Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van een Waakbord?

   Er zijn vijf dingen die je voor jezelf duidelijk moet hebben voor je een waakbord besteld:

   • Prijs: hoeveel wil je aan het bordje uitgeven? Zeker grotere borden zijn vaak duurder
   • Design: Wat wil je dat er op het waakbord staat. De klassieke “Hier Waak Ik”, “Verboden voor onbevoegden”, of een leuke grap. De mogelijkheden zijn eindeloos!
   • Formaat: Hoe groot moet het Hier Waak Ik bord zijn? Meet even op de plek waar je het bord wil hebben hoe groot deze er moet uitzien. Een tip: je kan een A4 velletje papier ongeveer zo groot maken als jij wil en uittesten of dat formaat goed staat.
   • Materiaal: Bedenk of je een houten, aluminium, of plastic bord wil. Alle drie de materialen zouden tegen regen moeten kunnen, maar aluminium is vaak wel een aanrader. Verder is het een kwestie van smaak, welk materiaal is voor jou het mooist?
   • Reviews: We hebben in onze aanraders enkel bordjes uitgezocht met goede reviews, je wil natuurlijk geen lelijk of kapot bord ontvangen. Lees van te voren dus even de reviews door.

   Veelgestelde Vragen

   Is een Hier Waak Ik bord verplicht?

   Nee, een Hier Waak Ik bord is in Nederland niet bij wet verplicht. Toch is het zeker wel aan te raden om zo’n bordje op te hangen als je een hond hebt, om twee redenen:

   1. Ten eerste sta je sterker als je hond iemand onverwachts bijt. Als een indringer of wie dan ook zomaar je erf of tuin binnenkomt en daardoor wordt gebeten kunnen zij je proberen aan te klagen. Dan kun je in ieder geval zeggen dat je de indringer van te voren hebt gewaarschuwd met het bord. Let wel op dat dit je niet per se niet aansprakelijk stelt: deze vraag is op het politieforum besproken.
   2. Ten tweede kan zo’n bord ook afschrikwekkend werken. Je wil natuurlijk liever dat er helemaal niemand moet worden gebeten, maar een inbreker kan het altijd proberen. Het bord laat iemand met kwade bedoelingen misschien jouw huis wel links liggen. Het risico is natuurlijk groter als er een hond aanwezig is.

   Zo’n waakbord kan dus ook een aanrader zijn als je helemaal geen hond hebt, een inbreker weet het natuurlijk nooit zeker!

   Wil je altijd in de gaten houden waar je hond is dan is een GPS tracker een aanrader: we bespreken de Beste GPS Tracker voor je hond hier.

   Hoe kan ik zelf een Hier Waak ik Bord maken?

   Wil je zelf een Hier Waak Ik Bord maken dan is dit gelukkig niet heel moeilijk!

   Kies eerst je materiaal uit, wil je een bord van hout, aluminium, of plastic? Zaag of snij vervolgens het bord in het correcte formaat.

   Hierop plak je een foto van jouw (of een willekeurige) hond, en schrijf je in koeienletters HIER WAAK IK op het bordje.

   Hoe een Hier Waak Ik Bordje vastmaken?

   Je hebt een paar keuzes als je zo’n bord wil vastzetten. Je kun hem ten eerste ophangen, dan moet je een gat in het bordje maken. Wil je dat niet dan kun je het bord ook vastlijmen op een vlakke achtergrond zoals een muur of hek. Je moet dan wel een goede stevige lijm kopen die tegen weer en wind bestendig is.

   Bronnen:

   • Politieforum: https://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?t=38741

   Hoe nuttig was deze post?

   Klik op een ster om te stemmen!

   Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen: 21

   Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *