Top 8 – Wat is de Meest Lieve Hond?

4.3
(30)

Laatste update op oktober 9, 2022 door Hondenwiki

Iedereen wil natuurlijk wel een lieve hond als huisdier. Een hond die gezellig bij je komt liggen, geen vlieg kwaad doet, en lief is tegen zowel kinderen als andere dieren. Maar niet elk hondenras is helaas even lief, sommige honden zijn schuwer of waakser ingesteld. Daarom gaan we je in dit artikel de meest lieve honden laten zien, met leuke plaatjes en uitleg. Of je nou een nieuwe hond wil uitzoeken of gewoon wil weten wat de liefste hondenrassen zijn, je leest het hier!

Top 8: Wat is de meest lieve soort hond?

Lieve familievriend – Golden Retriever

Afbeelding van twee lieve Golden Retriever honden

Wie kent hem niet: de Golden Retriever. De Golden is een echte allemansvriend met zijn zachte karakter en vriendelijke uiterlijk. Deze lieve hond heeft een verdiende eerste plek en is dan ook een van de meest populaire honden ter wereld. Je kan een Golden vrij makkelijk trainen aangezien ze erg intelligent maar ook gehoorzaam zijn. Vaak zijn slimme honden ook wat koppig en hebben ze hun eigen willetje, dat valt bij Goldens reuze mee.

Golden Retrievers zijn dan ook populair bij gezinnen, maar eigenlijk zijn ze voor elke gezinssamenstelling wel geschikt. Zo past de hond zelfs goed bij katten. Aangezien ze wat groter zijn is een tuin en wat groter huis wel een aanrader. Daarnaast zijn het ook langharige honden, voorkom dus te veel haren in je huis door de vacht van je Golden vaak te verzorgen.

Rustig en lief – Beagle

Afbeelding van een lieve Beagle hond

Voor een lieve hond van gemiddelde grootte is de Beagle ideaal. Deze traditionele jachthond staat bekend als slechte waakhonden vanwege hun vriendelijkheid, het zijn dan ook een van de minst aggressieve soort honden. De Beagle maakt liever vrienden dan vijanden. Het is vooral een erg rustige soort hond die dan ook ideaal voor voor gezinnen met kinderen. Soms kan een Beagle wel wat koppig zijn of kattenkwaad uithalen, dat maakt het trainen van een Beagle wat lastiger. Zeker van puppy af aan moet je dus erg duidelijk zijn en de training goed volhouden.

Beagles zijn dankzij hun korte vacht wat makkelijker in onderhoud. Losse haren zijn een niet al te groot probleem bij Beagles. Je moet ze wel genoeg beweging geven. Van nature zijn de honden als jachthonden gefokt, een lekkere boswandeling vinden Beagles dan ook heerlijk.

Lieve kleine hond – Welsh Corgi Pembroke

Afbeelding van een Welsh Corgi Pembroke tussen de blaadjes

Dan de meest lieve kleine hond: de Welsh Corgi Pembroke. Als je toevallig de show Brooklyn Nine-Nine kijkt ken je dit hondenras wel. Cheddar, de hond van politiechef Raymond Holt, is namelijk een Welsh Corgi. De schattige kleine hond is erg lief, blaft nauwelijks en voert ook nog eens ingewikkelde trucs uit. Zo wordt Cheddar constant in uitgekiende plannetjes gebuikt.

Ook het Brits koningshuis en dan vooral de voormalig koningin Elizabeth II hield enorm van de Welsh Corgi. De stamboom van deze ‘Royal Corgis’ kun je erg ver terug tekenen en Elizabeth heeft wel 30 van de lieve hondjes gehad tijdens haar koningschap.

In het echt is de Welsh Corgi ook erg lief: ze zijn erg gehoorzaam maar hebben wel een duidelijk en streng baasje nodig. De hondjes zijn namelijk erg slim maar ook wel koppig. Toch moet dat je er niet van weerhouden om een Corgi te nemen, ze zijn erg aanhankelijk en houden veel van hun baasje(s). Als jij blij bent is je Corgi dat ook. Qua vacht is de Corgi net zoals de Beagle redelijk makkelijk te verzorgen, hun korte haartjes zorgen ervoor dat je huis relatief haar-vrij blijft!

Lief maar koppig – Border Collie

Afbeelding van een Border Collie in het hooi

Dan de Bordercollie een herdershond van oorsprong die dan ook veel beweging nodig heeft. Collies zijn enorm goed trainbaar met commando’s, het is dan ook een erg intelligent hondenras. Een Collie wil graag met zijn baasje werken, hondenshows of kuddes drijven is dan ook een grote aanrader voor dit ras. Als je weinig tijd en/of ruimte hebt is de Collie geen aanrader, als ze hun energie niet kwijt kunnen raken ze namelijk gefrustreerd.

De Collie is een langharig ras, verzorg hun vacht dan ook goed. Qua karakter is de Collie erg lief als je hem veel aandacht geeft. Dankzij hun hoge intelligentie kun je veel spelletjes en trainingen met ze doen, wat ze dan ook erg leuk vinden.

Kleine grappenmaker – Mopshond

Afbeelding van een lieve kleine hond: de Mopshond

Dan weer een lieve kleine hond: de Mopshond. Deze kleine viervoeter is enorm speels en aanhankelijk aan zijn baasje. Het zijn kleine drukte makertjes die niks liever doen dan kattenkwaad uithalen en met hun baasje spelen. Als je een Mopshond aandacht geeft zal die dat nooit afslaan. Een Mopshond is goed te trainen en heeft dankzij zijn kleine formaat niet veel ruimte nodig. Daarnaast hebben ze ook wat minder beweging dan de meeste hondenrassen nodig, hoewel je ze natuurlijk nog altijd wel genoeg moet uitlaten! Elke hond houdt ervan om samen met zijn baasje op avontuur te gaan.

Lieve grote hond – Berner Sennenhond

Afbeelding van een grote lieve hond: de Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is een lieve grote hond. Deze grote lobbes heeft ondanks zijn enorme formaat juist een erg zacht karakter. Zo zijn het erg kalme en relaxte honden die ook erg goed trainbaar zijn. Net zoals met de meeste grote honden hebben ze wel veel ruimte en beweging nodig. Van oorsprong werd de Sennenhond vooral voor boerderijwerk gebruikt, dat zegt al genoeg.

Door hun lange haren en enorme formaat kan het lastig zijn om een Sennenhond goed te verzorgen, doe dit dan ook vaak. Losse haren zijn wel onvermijdelijk met deze grote, maar vooral ook lieve, lobbes. Met zijn mooie vacht behoort het hondenras ook meteen tot een van de mooiste honden ter wereld.

Gezellig en rustig – Franse Bulldog

Afbeelding van een slapende Franse Bulldog

Voor een gezellige en rustige hond moet je bij de Franse Bulldog zijn. Deze lieve hond houdt enorm veel van zijn baasjes en vindt niks leuker dan zijn roedel. De Franse Bulldog is ook echt wel een beetje een waakhond en is erg alert. De hond heeft wel een beetje zijn eigen willetje, let dus op dat je consequent en goed blijft trainen. Anders loopt deze kleine viervoeter zo over je heen.

Lief Japans – Shiba Inu

Afbeelding van een Shiba Inu

De van oorsprong Japanse Shiba Inu is inmiddels ook steeds populairder geworden in Nederland. Naast zijn aparte uiterlijk en mooie vacht heeft dat nog een reden: het hondenras is ook erg lief en speels. Het zijn erg trouwe honden die ook wel erg onafhankelijk zijn. Het trainen van een Shiba Inu is dan ook niet altijd even makkelijk, niet echt voor beginners dus.

Deze kortharige hond is erg alert en is dankzij zijn korte vacht ook wat makkelijker qua vachtverzorging. Het is niet de grootste hond, maar veel beweging is wel een absolute must. Anders raakt de slimme Inu al snel verveeld!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.3 / 5. Aantal stemmen: 30

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *