Topmast Puppyren Top 3 Stevige Aanraders

4.9
(12)

Laatste update op juli 20, 2021 door Hondenwiki

Een Topmast Puppyren is een erg handig product, en het merk staat ook goed bekend. Toch zijn er veel verschillende versies waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we in dit artikel de drie beste topmast puppyrennen voor je uitgezocht, zo kun je makkelijk kiezen welke optie het beste bij jouw pup past.

Beste Topmast Puppyren – Top 3

Grootste formaat – Topmast Puppyren 8 delen

Afbeelding van de Topmast Puppyren met labradors

Voor het grootste formaat Topmast Puppyren moet je bij de 8-delive variant zijn: de Topmast Puppyren 8 delen. Deze ren heeft de grootste omtrek met zijn 640 centimeter waardoor hij net even wat meer ruimte biedt aan je pup of hond. Met zijn 80 centimeter hoog zal je hond er ook niet zomaar uit springen, hoewel er nog een hogere variant zomenteen wordt besproken. Het grote formaat maakt deze puppyren erg goed geschikt voor baasjes met grotere hondenrassen of meerdere pups, maar de ren kost ook wel wat meer.

Deze Topmast is niet voor niets een van de meest populaire puppyren van het moment. Hij krijgt ook goede reviews van andere gebruikers, is van sterk metaal gemaakt, weegt genoeg om niet snel te schuiven (26 kilogram), en is ideaal voor puppies. Het deurtje opent niet helemaal tot op de grond waardoor je puppy zelfs niet kan ontsnappen als het deurtje even open is. Let wel op dat de Topmast niet voor buiten in de tuin is. Het metaal heeft een anti-roest coating gekregen, maar die zal niet voorkomen dat er roest op de panelen komt door dauw en regen. Wil je toch lekker in de tuin met je ren bekijk dan de beste puppyren voor buiten.

Pluspunten
 • Groot formaat: ideaal voor grote hondenrassen of meerdere pups
 • 80 centimeter hoog
 • Inclusief loopdeur tegen snelle ontsnappingen
 • Zwaar gewicht voorkomt schuiven
Minpunten
 • Hogere prijs

Laagste Prijs – Topmast Puppyren Opvouwbaar

Afbeelding van de opvouwbare Topmast Puppyren

Als je liever voor de laagste prijs gaat is de Topmast Puppyren Opvouwbaar een aanrader. Deze heeft veruit de laagste prijs van de drie opties en is toch van erg goede kwaliteit. Hij is wel iets lager qua hoogte (76 centimeter) en heeft een wat minder grote omvang (560 centimeter). Voor mensen met maar 1 puppy, of een kleiner hondenras is dat alsnog meer dan voldoende. Voor grotere hondenrassen kun je beter een van de twee andere grotere puppyrennen kiezen.

Ook deze Topmast puppyren heeft een loopdeur zodat je pup niet zomaar kan ontsnappen als je het deurtje even opent. Daarnaast is deze ren compleet opvouwbaar, dat is gelukkig ook makkelijk te doen. Erg handig voor mensen met weinig ruimte. Ook deze Topmast is niet echt geschikt voor buiten. De anti-roest laag voorkomt snel roesten, maar echt geschikt voor in de tuin als het nat is is hij niet. Wil je wat minder betalen, heb je minder ruimte, en/of een klein hondenras kies dan voor deze compactere Topmast puppyren!

Pluspunten
 • Compact formaat, handig als je minder ruimte hebt
 • Opvouwbaar
 • Inclusief loopdeur
 • Ideaal voor kleinere hondenrassen
Minpunten
 • Minder geschikt voor grotere hondenrassen of meerdere puppies

Hoogste hek – Topmast Puppyren XL

Afbeelding van een ronde ren

Voor het hoogste hek moet je de Topmast Puppyren XL hebben. Zeker voor erg actieve puppies of sportieve hondenrassen is zo’n echt hoge puppyren een aanrader. Dit voorkomt ontsnappingen en geeft jou als baasje een fijn veilig gevoel. De prijs van deze puppyren zit tussen de andere twee aanraders in, de midden-optie dus. Qua omtrek doet de XL het niet verkeerd (560 centimeter), maar vooral qua hoogte (92 centimeter) springt hij er uit.

Ook deze Topmast heeft een antiroest laag maar is niet echt geschikt voor buiten, dit is voor alle Topmast rennen wel hetzelfde. De ren is opvouwbaar en in meerdere vormen op te zetten (rond, vierkant, rechthoek). De Topmast XL heeft ook een loopdeur en is van stevig metaal gemaakt en staat daardoor goed. Wil je een ontsnapping van je energieke pup echt voorkomen dan is dit je beste keus!

Pluspunten
 • Hoogste hek, voorkomt ontsnappingen
 • Qua prijs gemiddeld
 • Anti-roest laag
 • Inclusief loopdeur
Minpunten
 • Qua formaat niet bovengemiddeld

Veelgestelde Vragen over een Topmast Puppyren

Is Topmast het beste merk voor een puppyren?

Wat ons betreft wel, een Topmast Puppyren geeft je het meeste kwaliteit voor je geld. Let wel op dat het merk eigenlijk alleen maar puppyrennen van metaal maakt. Wil je bijvoorbeeld een puppyren voor binnen zonder harde metalen hoeken, maar van stof dan is een ander merk zoals TecTake beter geschikt. Vindt je metaal echter geen probleem dan is Topmast verreweg de beste optie, ze hebben zelfs een roze puppyren van metaal gemaakt.

Topmast staat bekend om zijn producten van hoge kwaliteit, en de metalen puppyrennen van het merk zijn daardoor ook een van de stevigste opties. Je wil voor een puppyren altijd voor een stevige optie kiezen en daar staat Topmast om bekend. Niet voor niets worden onze drie aanraders ook het meest en best beoordeeld door andere gebruikers.

Moet ik nog meer weten voor ik een ren uitzoek?

Wil je meer weten voor je een puppyren uitzoek, zoals waarom je er bijvoorbeeld een zou kopen of waar je op moeten letten? In onze Puppyren koopgids leggen we alles uit wat je moet weten voor je een finale keus maakt en geven we ook 8 goede opties om uit te kiezen. Zo ben je het beste voorbereid voor jouw pup.

Welk formaat puppyren heb ik nodig?

Qua formaat heb je bij onze aanraders twee opties: 560 centimeter of 640 centimeter. Daar zit dus ongeveer een meter omtrek verschil tussen. Dat metertje maakt echter wel veel verschil als je hem eenmaal gaat gebruiken, denk dus goed na over welke je kiest. Heb je meerdere pups of heb je een groot hondenras dan is de 640 centimeter beter geschikt. Heb je een klein hondenras of maar één pup dan is 560 centimeter waarschijnlijk wel groot genoeg.

Bedenk ook waar je de ren voor wil gaan gebruiken, ga je veel puppytraining doen of in de ren spelen dan is de grotere optie handiger. Wil je de ren meer voor je pup om even tot rust te komen en op zichzelf te spelen als je aan het koken bent dan is de kleinere optie ook prima. Bedenk dus even goed wat beter bij jouw situatie en hond past.

Welke hoogte moet mijn Topmast puppyren hebben?

Qua hoogte heeft elk van onze drie aanraders een andere optie: 76, 80 of 92 centimeter. Hierbij kun je een beetje aan kleine, gemiddelde, en grote hondenrassen denken. Voor puppies zullen alle drie de hoogtes sowieso nog wel even hoog genoeg zijn, maar als je hond eenmaal groter is maakt het verschil in hoogte zeker wel uit. Wil je je ren dus blijven gebruiken dan is het aan te raden om voor gemiddelde of grotere hondenrassen ook de hogere rennen uit te zoeken.

Afsluiting: Je keus voor een nieuwe ren kunnen maken?

Met deze drie aanraders die we hebben besproken zou er voor iedereen wel een passende Topmast puppyren tussen moeten zitten. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om jouw nieuwe ren uit te zoeken. Mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag in de comments en helpen we je verder. Veel plezier met je nieuwe ren!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen: 12

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *