Complete Review van de Innopet Buggy Comfort EFA

4.5
(14)

Laatste update op december 5, 2021 door Hondenwiki

De Innopet Buggy Comfort EFA is een van de meest populaire hondenbuggy’s in Nederland. Maar verdient de buggy die titel ook?

In deze review bekijken we de buggy vanaf elke hoek. De focus ligt op zowel prijs-kwaliteit als comfort voor baasje en hond. Daarnaast is het belangrijk uitvoerig naar klant-reviews te kijken, niet iedereen zal dezelfde voor- en nadelen van de buggy zien.

De eindconclusie: De Innopet Comfort EFA is zonder twijfel een van de meest luxe hondenbuggy’s tegen een gemiddelde prijs. Elk onderdeel van de buggy is op gemak gericht voor zowel baasje als hond, dit zie je ook in de klant-reviews terug. Let wel op nadelen zoals het ontbreken van luchtbanden en een waterdichte hoes.

Lees verder hieronder de complete review met beoordelingen, hoe de buggy werkt en wat je van de wandelwagen kan verwachten.

Specificaties van de Innopet Buggy Comfort EFA

De zwart-grijze variant van de Innopet Comfort

De Innopet Buggy Comfort EFA heeft een prijskaartje aan de middel-hoge kant voor hondenbuggy’s.

Voor de prijs mag je dan dus ook wel wat van de wandelwagen verwachten. Daarom lopen we eerst de specificaties af zoals het gewicht, de wielen en het materiaal van de buggy

Omvang

De buggy zelf weegt zo’n 11 kilogram, vrij gemiddeld voor een hondenbuggy. Het gewicht wat we wandelwagen aankan is echter wel boven gemiddeld: honden tot wel 25 kilogram

Vrijwel elke kleine tot middelgrote hond zou hier dus in moeten passen. Let wel op de omvang van de bak: 33 cm. (breedte) x 66 cm. (lengte) x 50 cm. (hoogte). Als je het dus niet zeker weet meet dan even of je hond hier in past.

Afmetingen van de Innopet Buggy Comfort EFA
De afmetingen van de Innopet Comfort, zowel ingeklapt als uitgeklapt

Ingeklapt neemt de buggy ook nog eens veel minder plek in: de lengte gaat terug van 87 cm. naar 30 cm. Hij is dus vrij goed op te bergen of mee te nemen in de auto. Let wel goed op de hoogte van de buggy, meet eventueel even de lengte van de kofferbak. Om de buggy nog wat compacter te maken zijn de wielen ook demonteerbaar.

Aan het baasje zelf is ook gedacht: de duw-stang zit op een hoogte van 102 centimeter, een prima hoogte. Helaas is de stang niet te verstellen, als je erg lang bent bedenk dan of 102 centimeter voor jou comfortabel gaat zijn om vooruit te duwen.

Omvang:
4/5

Materiaal

Als je flink wat voor een product betaalt wil je ook dat deze lang meegaat, duurzaamheid is dus belangrijk. Hierbij is het materiaal een van de grootste factoren.

Het frame van de Innopet Comfort is van geanodiseerd aluminium gemaakt. Adoniseren is het versterken van aluminium: zo is het frame bijvoorbeeld beter bestendig tegen krassen. Zeker geen overbodige luxe met een hond. Deze ‘geanodiseerde’ laag wordt bij fabricage vermengd in het aluminium zelf, dit is dus ook niet een laagje wat er zomaar af kan gaan.

De stang van de hondenbuggy heeft een grip met rubberen omhulsel. Dit voorkomt ook slijtage en blijft makkelijk vast te houden.

Ook met de hoes zit het wel goed: deze is gemaakt van 600D nylon stof. Gemiddeld gezien is nylon sterker dan polyester, helaas is de hoes niet waterbestendig. Hierdoor krijgt de Innopet Comfort niet de volledige punten voor het materiaal.

Materiaal:
4.5/5

Wielen

Voorwiel van de buggy
De wielen van de Innopet Comfort zijn van kunststof

Zoals vaker tegenwoordig heeft de Innopet Buggy Comfort EFA ook een drie-wiel opzet. Met twee wielen achter en één aan de voorkant kun je makkelijk manoeuvreren.

Dankzij de grote 12 inch wielen is de buggy stabiel en kan hij over ruw terrein rijden. Helaas zijn de banden wel van kunststof. Dit maakt de buggy iets minder geschikt voor off-road rijden. Een hobbelige bosweg is minder aangenaam voor je hond door de hardere kunststofbanden.

Mocht je veel over oneffen hard terrein gaan rijden overweeg dan een hondenbuggy met luchtbanden.

Verder zijn we wielen van goede kwaliteit. Daarnaast kan het voorwiel los of vastgezet worden. Als je dus gaat hardlopen zet het voorwiel dan vast zodat je makkelijk rechtdoor blijft rijden. Ook zit er een rem op de twee achterwielen, parkeren is dus gemakkelijk.

Met de omvang van de banden en remmen zit het wel goed. Maar vanwege de kunstofbanden wat minpunten voor de Innopet Buggy Comfort EFA.

Wielen:
3.5/5

Comfort en extra’s

De Innopet Buggy Comfort EFA is ook in het rood verkrijgbaar

Naast de zwart-grijze variant is de Innopet Buggy Comfort EFA ook in het rood gemaakt. In elk ander opzicht zijn de twee buggy’s gelijk aan elkaar.

Verder zitten alle nodige extra’s in de buggy. Zo zit onderop een opbergvak voor boodschappen of andere spullen. Daarnaast zitten er in de duw-stang twee bekerhouders voor een koffie tijdens je ochtendwandeling. Ook is de buggy simpel in te klappen met zelfs 1 hand.

Je hond heeft ook het nodige gemak van de buggy. Naast het grote hok zit er een zacht matras voor je hond in. Ook kan het luikje aan de voorkant opengeklapt worden voor meer uitzicht. Daarnaast zit achterin ook een groot raam voor je hond om uit te kunnen kijken.

Voor gemakkelijk gebruik heeft Innopet ook een handleiding voor de buggy gemaakt.

In de buggy zelf zitten twee aanleglijnen om je hond vast te zetten. Zo kan die er niet uitspringen. En voor de veiligheid zitten er reflectiestrepen aan de zijkanten van de buggy, auto’s zullen je ook tijdens een avondwandeling dus kunnen zien.

Helaas zit er geen regenhoes bij de buggy, gezien de niet waterdichte hoes is dit wel een minpunt. Gelukkig is er wel een universele regenhoes door Innopet gemaakt, deze is voor zo’n 20 euro los te koop.

De Innopet Comfort doet wel iets erg goed wat de meeste hondenbuggy’s niet doen: een spatbord op het voorwiel. Zoals boven in het plaatje te zien zit er een plastic spatbord aan de voorkant. Je kan dus prima door modder of plassen rijden zonder de hele buggy vies te maken.

Ondanks de vele luxe extra’s kost het ontbreken van de regenhoes de buggy een perfecte score.

Comfort en extra’s:
4.5/5

Klantervaringen met de Innopet Buggy Comfort EFA

Samenvatting alle beoordelingen van de Innopet Buggy Comfort EFA: Alle reviews zijn positief
Reviews bij zowel Bol.com, Petsplace.nl en Natteneuzen.nl zijn erg positief

Zoals boven te zien is zijn vrijwel alle klantervaringen met de Innopet Buggy Comfort EFA erg positief, hieronder de samenvatting van alle klant-reviews:

 • Duurzaamheid: De duurzaamheid van de buggy komt als een van de grootste pluspunten vaak terug. Dit is ook logisch danzkij de hoge kwaliteit van het frame en de hoes.
 • Gemakkelijk: Veel mensen geven ook aan dat de Innopet Comfort gemakkelijk in gebruik is. Zo klapt hij simpel op en dicht, daarnaast is de buggy ook simpel te besturen en rijdt hij soepel. Ondanks de kunststof wielen is de buggy dankzij de grootte van de wielen ook prima voor off-road.
 • Design: Het design van de Innopet Comfort wordt ook vaak aangemerkt als groot pluspunt. Je kun natuurlijk zelf ook aan plaatjes zien of je hem mooi vindt, maar in het echt stelt de buggy gelukkig niet teleur.
 • Twee honden: Meerdere klanten geven ook aan dat de buggy prima geschikt is voor twee (kleine) hondjes tegelijk.
 • Nadeel: Mensen geven wel aan dat de hoes van de buggy niet waterbestendig is, aangezien een regenhoes niet wordt meegeleverd is dit wel een minpuntje. Deze kan wel los bijgekocht worden.

Ondanks het minpuntje van de regenhoes is verder elke klant erg positief over de hondenbuggy, vandaar de volledige score voor klant-ervaringen.

Klant-ervaringen:
5/5

Eindoordeel: De Innopet Buggy Comfort EFA is het waard

De Innopet Buggy Comfort EFA is niet voor niets een van de meest populaire hondenbuggy’s in Nederland.

De buggy combineert een redelijk gemiddelde prijs met een erg luxe uitvoering en veel extra’s. Zo is het materiaal van hoge kwaliteit, zitten er grote sterke wielen onder en is de buggy van alle benodigdheden voorzien.

Het allerbelangrijkste punt is verder natuurlijk het comfort van je hond. Ook dit zit goed, zo heeft de bak vrij veel ruimte, een zacht matras en veel uitkijkplekken.

Er zijn zeker goedkopere hondenbuggy’s te vinden in Nederland, maar deze bieden lang niet zo veel luxe als de Innopet Comfort.

Als je naar een sterke prijs-kwaliteit verhouding zoekt zit je bij de Innopet Comfort goed.

Eindoordeel:
4.5/5

Check Prijs bij Bol.com

Mocht je na deze review nog meer vragen hebben over het uitzoeken van een hondenbuggy, lees dan de Ultieme Hondenbuggy Gids door. Deze helpt je met alle details, waar op te letten, en voor welk gebruik verschillende hondenbuggy’s het best geschikt zijn.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 14

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

2 thoughts on “Complete Review van de Innopet Buggy Comfort EFA

 1. Ik heb een vraag ik heb een buggy innopet comfort maar nu is de beugel kapot aan de voorkant waar mijn hondje in zit kan ik die ook los bestellen

  1. Hoi Nel,

   Vervelend om te horen dat de beugel kapot is, we hebben helaas ook geen los te bestellen onderdeel online kunnen vinden voor je.

   Vaak geeft Innopet wel 1 jaar garantie op het frame van hun buggy’s, dus hoe lang heb je hem al? Je zou dan misschien met de winkel waar je de buggy van hebt gekocht contact op kunnen nemen of zij met Innopet een oplossing voor je zoeken.

   Hopelijk helpt dit,

   Met vriendelijke groet,

   HondenWiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *