Top 5: De beste Goedkope Hondenmand voor in huis

5
(8)

Laatste update op september 27, 2020 door Hondenwiki

Een goedkope hondenmand, zou je dat nou wel doen? Wat nou als hij niet lekker ligt, niet past, of snel stuk gaat?

Allemaal onzin argumenten natuurlijk. Een duur product is niet per se een beter product, en datzelfde geldt voor hondenmanden. We zijn bij HondenWiki fan van goede producten voor een scherpe prijs (wie niet?).

Daarom bespreken we hieronder 5 goedkope hondenmanden die qua kwaliteit maar weinig onderdoen voor veel duurdere opties. Elke mand is uitgezocht met een eigen kenmerk: wat is de aller-beste mand, welke is geschikt voor kleine of juist grote honden, en wat is nou de meest goedkope mand? Maar het belangrijkste gedeelde kenmerk: elke mand in onze Top 5 heeft een erg lage prijs.

De 5 beste goedkope hondenmanden zijn dus overzichtelijk gesplitst. Aan het eind van elke review vindt je ook een samenvatting van de plus- en minpunten. Zo blijft kiezen lekker simpel.

De Scruffs Cosy is een fijne zachte hondenmand met een nog lagere prijs dan zijn grote broer, de Chester. De vulling is wat minder, maar dit is een kwestie van smaak: heb je liever een lagere prijs of een wat dikkere vulling.

Zacht en Goedkoop

Zoek je de beste goedkope hondenmand dan ben je bij de Scruffs Chester aan het juiste adres. De Chester is stevig, ligt lekker, heeft een mooi design, en ook nog een erg lage prijs. Een verdiende eerste plek.

Beste Prijs/Kwaliteit

Als je een echt goedkope hondenmand zoekt zit je bij de Petcomfort goed. De mand is veruit de goedkoopste optie, ondanks zijn prima kwaliteit. Let wel op dat de mand enkel voor kleine tot middel-kleine honden geschikt is.

Laagste Prijs

Wat is de beste Goedkope Hondenmand van het moment? – Top 5

Beste Prijs/Kwaliteit – Scruffs Chester Hondenmand

Afbeelding van de goedkope bruine Scruffs Chester hondenmand

We kunnen het je meteen makkelijk maken. Als je een goedkope hondenmand van hoge kwaliteit zoekt raden we de Scruffs Chester Hondenmand aan.

De Scruffs Chester is niet voor niets een van de meest populaire hondenmanden op het moment. De mand is van uitstekende kwaliteit, ligt lekker, heeft een mooi design, en nog een erg lage prijs ook. Een verdiende eerste plek.

Specificaties – Scruffs Chester Hondenmand

 • Geschikt voor: Kleine tot grote honden afhankelijk van gekozen maat
 • Formaat: S, M, L, of XL
 • Kleur: Bruin of grijs
 • Materiaal: Polyester

Review – Scruffs Chester Hondenmand

We hebben de Scruffs Chester niet voor niets op de eerste plek gezet. De mand is ten eerste van hoge kwaliteit, maar doet dat verrassend ook nog eens voor een lage prijs.

De mand heeft een zachte maar toch ondersteunende binnenkant en ligt dus lekker. Daarnaast is de polyester hoes makkelijk schoon te maken in de wasmachine, een ongelukje met vieze poten is dus geen probleem. De hoes zelf is op zichzelf ook een pluspunt, zowel in grijs als bruin staat de mand met zijn mooie uiterlijk in elke woonkamer goed.

Afbeelding van de bruine Cheste hondenmand met grote hond er in
Afhankelijk van het formaat Chester wat je koopt kunnen zelfs grote honden prima in de mand passen

Afhankelijk van de maat die je kiest is de Chester voor zowel kleine als grote honden geschikt. Hoe kleiner de maat hoe lager de prijs ook. Kies dus de kleinst mogelijke formaat (die natuurlijk wel past qua maat voor je hond).

De Chester is niet de aller-goedkoopste hondenmand op onze lijst, maar met zijn hoge kwaliteit is het zeker de mand met de beste verhouding van prijs en kwaliteit. Een erg goede mand voor een erg lage prijs.

Conclusie – Scruffs Chester Hondenmand

Pluspunten
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Mooi design
 • Sterke hoes
 • Wasbaar in wasmachine
Minpunten
 • Niet elk formaat altijd verkrijgbaar

Zoek je de beste goedkope hondenmand dan ben je bij de Scruffs Chester aan het juiste adres. De Chester is stevig, ligt lekker, heeft een mooi design, en ook nog een erg lage prijs. Een verdiende eerste plek.

Zacht en goedkoop – Scruffs Cosy Hondenmand

Afbeelding van de goedkope Scruffs Cosy hondenmand

Voor een iets lekker zachte en goedkopere mand kun je het beste voor de Scruffs Cosy Hondenmand kiezen. Nogmaals een mand van het Scruffs merk dus. Waarom dan?

Scruffs is een merk wat voor een scherpe prijs toch mooie hondenmanden uitbrengt. Wij zijn dan ook erg gecharmeerd van het merk, vandaar ook de eerste én tweede plek voor Scruffs. De Scruffs Cosy is een hondenmand die nog wat zachter aanvoelt dan de net besproken Chester. De stof is wat goedkoper dan die van de Chester, daardoor heeft de Cosy zelfs een nog wat lagere prijs.

Specificaties – Scruffs Cosy Hondenmand

 • Geschikt voor: kleine tot grote honden (afhankelijk van gekozen formaat)
 • Formaat: S, M, L, of XL
 • Kleur: Bruin, grijs, of goud
 • Materiaal: Pluche

Review – Scruffs Cosy Hondenmand

De naam zegt het al: Scruffs Cosy Hondenmand. Een echte knusse hondenmand dus. Dat komt door de wat zachtere stof die als buitenkant is gebruikt. De Cosy heeft een meer ‘wollige’ buitenkant. Dat ligt heerlijk, maar toch hebben we de Cosy (ondanks zijn lage prijs) niet op de eerste plek in onze lijst gezet.

Dat komt omdat de Cosy iets minder luxe is dan de Chester. De hoes is lekker wollig maar de binnenkant geeft gevoelsmatig niet zoveel ondersteuning als de Chester.

Een mand van rond de 20 tot 40 euro (waar al onze aanraders binnen vallen) zal natuurlijk nooit zo’n goede ondersteuning geven als bijvoorbeeld een speciale orthopedische hondenmand. Niet elke hond heeft ook een dure orthopedische hondenmand nodig, dit is meer voor oudere en zieke honden een absolute must. Maar je wil natuurlijk wel dat je hond lekker ligt, en daarom hebben we de Chester iets boven de Cosy gezet.

Mocht je het wollige uiterlijk van de Cosy mooi vinden dan is het zeker geen slechte optie. De Chester is onze eerste keus vanwege zijn iets luxere design, maar de Cosy heeft een nog lagere prijs. Voor een erg large prijs krijg je dus ook zeker een prima hondenmand.

Conclusie – Scruffs Cosy Hondenmand

Pluspunten
 • Nog lagere prijs dan de Scruffs Chester
 • Lekker zachte wollige hoes
 • Geschikt voor kleine en grote honden
 • In 3 designs verkrijgbaar
Minpunten
 • Iets minder fijne vulling dan de Chester

De Scruffs Cosy is een fijne zachte hondenmand met een nog lagere prijs dan zijn grote broer, de Chester. De vulling is wat minder, maar dit is een kwestie van smaak: heb je liever een lagere prijs of een wat dikkere vulling.

Meest goedkope hondenmand – Petcomfort Hondenmand

Afbeelding van de grijze Petcomfort hondenmand

Als je de hondenmand met veruit de laagste prijs zoekt dan is de Petcomfort Hondenmand jouw ideale keus. De Petcomfort is de aller-goedkoopste hondenmand die we hebben kunnen vinden. Let wel op dat de mand voor kleine tot middel-kleine honden geschikt is.

Specificaties – Petcomfort Hondenmand

 • Geschikt voor: kleine tot middel-kleine honden – 0 tot 30 kilogram
 • Formaat: M, of L
 • Kleur: Grijs, bruin, zwart, of blauw
 • Materiaal: Imitatiebont

Review – Petcomfort Hondenmand

Hondenmanden voor kleine honden zijn vrijwel altijd flink wat goedkoper dan grotere hondenmanden. Dat is ook logisch, je hebt natuurlijk minder materiaal nodig voor een kleinere mand.

Onze aller-goedkoopste aanrader is dan ook de Petcomfort Hondenmand, en die is alleen geschikt tot en met middel-kleine honden. Oftewel tot ongeveer 30 kilogram, meet je hond van te voren wel goed op zodat je zeker weet dat hij past.

Als je dus een kleine hond hebt is er geen goede mand met een lagere prijs dan de Petcomfort te vinden. De mand heeft een mooi rond design met imitatie-bont. Daarnaast geeft de hogere rand je hond een goede ondersteuning en veilig gevoel. De Petcomfort is niet zo luxe als de eerder besproken opties in dit artikel, maar voor zo’n lage prijs is de mand echt een koopje.

Conclusie – Petcomfort Hondenmand

Pluspunten
 • Aller-laagste prijs in onze Top 5
 • In 6 designs verkrijgbaar
 • Geschikt voor kleine tot middel-kleine honden
 • Fijne hoge rand voor ondersteuning
Minpunten
 • Minder luxe dan de Scruffs Chester en Cosy

Als je een echt goedkope hondenmand zoekt zit je bij de Petcomfort goed. De mand is veruit de goedkoopste optie, ondanks zijn prima kwaliteit. Let wel op dat de mand enkel voor kleine tot middel-kleine honden geschikt is.

Voor kleine hondjes – Snoozle Hondenmand

Afbeelding van de zwarte Snoozle hondenmand

Voor kleine honden raden we de Snoozle Hondenmand aan. Een lekker kleine en zachte donut waar je hondje heerlijk in kan wegdoezelen.

De grotere formaten van de Snoozle hondenmand worden al snel wat duurder, daarom raden we hem als goedkope optie enkel voor kleine hondjes aan. Dan hou je de prijs lekker laag.

Specificaties – Snoozle Hondenmand

 • Geschikt voor: kleine hondjes
 • Formaat: S, M, L, XL, of XXL
 • Kleur: Bruin, wit, grijs, zwart, of roze
 • Materiaal: Pluche en Nylon

Review – Snoozle Hondenmand

We hebben de Snoozle Hondenmand niet voor niets op de eerste plek staan in onze beste ronden hondenmanden lijst. Ook in ons artikel over de zachtste hondenmanden is de Snoozle hoog opgenomen. Deze heerlijke zachte ronde hondenmand is namelijk van hoge kwaliteit, daarnaast kun je hem helemaal op je wensen afstemmen.

De Snoozle is namelijk in 5 designs en 5 formaten verkrijgbaar, 25 opties dus. Zo is hij geschikt voor elke woonkamer en hond. Echter zoals je al kon zien raden we als goedkope optie enkel het Small formaat aan. Dat komt omdat de luxe Snoozle al snel duurder wordt bij zijn grotere formaten. Om de prijs laag te houden raden we hem dus enkel voor kleinere honden aan.

Voor een scherpe prijs krijg je een compact kleine hondenmand. Hij kan gewoon in de wasmachine, heeft lekker zachte pluche aan de binnenkant, en heeft een dikke buitenrand voor extra ondersteuning.

Voor kleine hondjes is dit absoluut de beste optie.

Conclusie – Snoozle Hondenmand

Pluspunten
 • Geschikt voor kleine hondjes
 • In 5 formaten en 5 designs verkrijgbaar
 • Lage prijs bij klein formaat
 • Heerlijk zacht
Minpunten
 • Grotere formaten worden snel duurder, we raden als goedkope optie enkel het kleine formaat aan

Voor kleine hondjes is de Snoozle hondenmand de ideale optie: een zachte, goedkope, hondenmand die in 5 designs verkrijgbaar is. De kleinste maat is lekker goedkoop, maar bij grotere formaten wordt de Snoozle al snel duurder.

Voor grote honden – Flamingo Hondenmand Domus

Afbeelding van de zwarte en goedkope Flamingo Hondenmand Domus

Voor de grotere viervoeters raden we de Flamingo Hondenmand Domus. Dit bakbeest van een mand heeft namelijk ondanks zijn grootte toch en lekker scherpe prijs. Dat zit hem in het goedkopere textiel materiaal.

Specificaties – Flamingo Hondenmand Domus

 • Geschikt voor: middelgrote tot grote honden
 • Formaat: S, M, L, XL, of XXL
 • Kleur: Zwart, bruin, blauw, warm grijs, donker blauw, donker grijs, en licht grijs
 • Materiaal: Textiel

Review – Flamingo Hondenmand Domus

We raden de grotere versies van de Domus aan voor baasjes met grotere honden. Flamingo heeft de prijs van de Domus namelijk zelfs bij de grotere formaten best laag weten te houden. En dat gebeurt juist meestal niet.

Een buitenkansje voor eigenaren van grote hondenrassen dus. De Domus heeft een groot formaat, is lekker stevig (niet onbelangrijk bij grote honden), en heeft dus een erg scherpe prijs. Dit komt omdat de mand van kunststof is, dat materiaal is ook goedkoper. We zijn onder de indruk van de grote en sterke Domus, vandaar ook dat hij ook een hoge plek kreeg in onze lijst van beste kunststof en plastic hondenmanden.

De Domus is in 5 formaten en 8 designs verkrijgbaar, ook hier genoeg keus dus. Belangrijk wel is dat de Domus dus niet bepaald lekker zacht ligt voor je hond. Het is immers hard plastic waar je hond zich op parkeert. Een lekkere deken of extra kussen is dan ook zeker een aanrader om in de mand te leggen.

Voor grote honden is er geen goedkopere optie dan de Flamingo Domus, een erg grote en sterke hondenmand met een scherpe prijs.

Conclusie – Flamingo Hondenmand Domus

Pluspunten
 • Lage prijs voor groot formaat
 • Stevige hondenmand
 • Perfect voor grote hondenrassen
 • In 5 formaten en 8 designs verkrijgbaar
Minpunten
 • Heeft een extra deken of kussen nodig

Voor grote hondenrassen wil je absoluut de Flamingo Domus Hondenmand. De mand is goedkoop, sterk, en heeft een lekker groot formaat. Je zal er wel een dekentje of kussen in moeten leggen om hem wat comfortabeler te maken.

Veelgestelde vragen over een goedkope hondenmand

Dat waren de 5 beste en goedkope hondenmanden van het moment. Hopelijk hebben we je geholpen met het uitzoeken van jouw nieuwe mand. Hieronder behandelen we nog enkele vragen die we vaker krijgen over goedkope hondenmanden.

Is een goedkope hondenmand slecht voor je hond?

Nee, een duurder product is natuurlijk niet altijd beter dan een goedkoop product. Dat geldt ook gewoon voor hondenmanden. Een goedkope hondenmand kan net zo lekker liggen als een dure hondenmand. Echter zie je wel dat gemiddeld een goedkopere mand vaak van een mindere kwaliteit is. Daarom hebben we in dit artikel 5 goedkope hondenmanden voor je uitgezocht die toch qua kwaliteit prima zijn.

Er zijn wel speciale gevallen waar je liever een wat duurdere mand wil hebben. Bijvoorbeeld bij zieke of oude honden met kwalen zoals artritis. Dan wil je een orthopedische hondenmand die de druk op gewrichten en spieren ontlast. En die orthopedische hondenmanden zijn natuurlijk weer wat duurder. Maar nogmaals, voor ‘gewone’ honden is duur heus niet altijd beter.

Ik heb op internet een nog goedkopere hondenmand gevonden, waarom raden jullie die niet aan?

Er zijn inderdaad wel nog wat goedkopere hondenmanden op internet te vinden. Maar dit artikel is niet geschreven voor de allergoedkoopste hondenmanden. We willen de goedkoopste én beste hondenmanden als aanraders geven. Ze moeten dus ook van goede kwaliteit zijn.

Wij zijn tijdens onze reviews ook nog goedkopere manden tegengekomen, maar die waren kwalitatief gewoon minder. Die doen we dan ook niet als aanraders, we willen op HondenWiki enkel producten aanraden waar we ook echt achter staan.

Zijn deze goedkope hondenmanden ook geschikt voor in de auto?

Nee, absoluut niet. Voor in de auto wil je een speciale bench of een hondenzitje voor kleinere honden. Een gewone hondenmand heeft geen mogelijkheid om je hond goed vast te zetten, en dat is in de auto absoluut nodig.

We leggen in ons artikel Is een hondenmand voor in de auto veilig? uit wat je opties zijn en welke het beste bij jou passen.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 8

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hondenwiki.nl maakt gebruik van cookies voor het optimaal draaien van de website. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten