Top 6 – Sterk en Onverwoestbaar Hondenspeelgoed

4.1
(17)

Laatste update op april 14, 2021 door Hondenwiki

Een actieve en energieke hond heeft veel baat bij onverwoestbaar hondenspeelgoed, en jouw portemonnee ook. Elke week weer een nieuw speeltje kopen zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom hebben we een Top 6 met het sterkste en praktisch onverwoestbare hondenspeelgoed voor je samengesteld. Zo zoek je speeltjes uit die tenminste echt lang meegaan.

De Top 6: Meest Onverwoestbare Hondenspeelgoed

Niks is compleet onverwoestbaar helaas. Hoe lang een speeltje heel blijft hangt niet alleen van het speeltje zelf, maar ook van jouw hond af. Als je een grote hond hebt zal deze meer bijtkracht hebben, terwijl een klein hondje lang niet zoveel schade kan aanrichten. Hier hebben we in onze Top 6 ook rekening mee gehouden: zo zoek je voor jouw hond het best passende sterke speeltje uit.
Niks leuker dan een goed passend speeltje voor je hond, daarom bespreken we dit ook in ons artikel voor het beste cadeau voor je hond. Mocht je nog iets leuks voor je honds verjaardag willen doen of hem gewoon verwennen, lees dat artikel dan ook vooral door!

Beste stevige Speeltje – Kong Kauwbot Hondenspeelgoed

Afbeelding van Kong Kauwbot onverwoestbaar hondenspeelgoed

Natuurlijk moeten we als eerste een van de meest stevige hondenspeeltjes bespreken, daarom raden we het Kong Kauwbot aan voor de meest energieke honden. Het Kong kauwbot is een lekker stevig rubberen kauwspeeltje waar je hond flink op kan kauwen. Daarnaast zit er een opening in de onderkant waar je snoepjes in kan stoppen. Zo maak je het speeltje een absolute favoriet van jouw viervoeten en hou je hem wel even zoet. Het Kong Kauwbot staat vooral op de eerste plek vanwege zijn dikke rubberen materiaal. Geen enkel speeltje is helaas compleet onverwoestbaar, maar de Kong komt wel erg dichtbij.

Zoek je het meest onverwoestbare hondenspeeltje dan raden we het Kong Kauwbot aan. Dit speeltje is in XXL formaat verkrijgbaar en is van dik stevig rubber gemaakt.

Pluspunten
 • Sterkste kauwspeeltje
 • Dik sterk rubber
 • Je kan er snoepjes in verstoppen voor extra speelplezier
Minpunten
 • Niet echt geschikt voor droogvoer, dat valt er snel uit

Sportief en Sterk – Chuckit Ultra Ball

Afbeelding van de Chuckit sterke bal

Wil je een paar fijne sterke balletjes om mee te gooien dan raden we de Chuckit Ultra Ball aan. Je krijgt voor een best lage prijs twee rubberen balletjes. De ballen lijken veel op tennisballen, maar zijn dankzij hun rubberen materiaal veel sterker. Daarnaast hebben ze een felle oranje kleur zodat je ze altijd makkelijk kan terugvinden. De Chuckit bal blijft gelukkig ook gewoon drijven, dus vlakbij het water spelen is geen probleem. Dankzij zijn stuiter is de bal trouwens ook ideaal om samen met een Hondentunnel te gebruiken, zo maak je het apporteer spelletje nog leuker.

Heb je een erg grote hond dan kun je ook voor het XL formaat van Chuckit kiezen, dan krijg je er wel maar 1 voor ongeveer dezelfde prijs als 2 medium balletjes.

Wil je graag wat stevige rubberen balletjes kies dan voor de Chuckit Ultra Ball. Deze zijn van duurzaam rubber waardoor ze veel sterker zijn dan een normale tennisbal.

Pluspunten
 • Sterkste ballen
 • Ideaal om je hond actief te houden
 • Blijft drijven
 • Makkelijk te zien door felle kleur
 • Lage prijs voor 2 ballen
Minpunten
 • Als je een groter formaat wil zijn ze wat duurder

Onverwoestbare Hersenkraker – Donkersstuff Dumbell

Afbeelding van de Donkerstuff dumbell, kauwspeeltje met hond

Voor een stoer en stevig design is de Donkersstuff Dumbell een ideale keus. Deze dumbell is net zoals de eerder besproken Kong een kauwspeeltje, maar heeft een wat leukere vorm. Wel kost de dumbell wat meer, daarom staat hij wat lager op de lijst.

Net zoals de Kong heeft deze dumbell enkele gaatjes waar je voer in kan stoppen. Zodra je hond er dan mee aan de haal gaat is het voor hem een leuke puzzel om de snoepjes eruit te krijgen. Het speeltje is van sterk rubber gemaakt en heeft een spek-smaak, heerlijk voor je hond dus!

Voor een wat luxe optie raden we de Donkersstuff Dumbell aan. Deze kost wat meer, maar heeft een leuker design, smaakt naar spek en is een puzzel voor je hond.

Pluspunten
 • Luxer kauwspeeltje
 • Mooi design
 • Stevig rubber
 • Puzzel met snoepjes
Minpunten
 • Wat duurder dan het Kong kauwspeeltje

Voor conditie-training – Kong Flyer Frisbee

Afbeelding van de Kong flyer frisbee

Bijna geen enkel hondenspeelgoed is compleet onverwoestbaar. Maar als je hond niet constant op het speeltje zit te kauwen gaat het veel langer mee. Dan is een frisbee zoals de Kong Flyer Frisbee ideaal. Het idee is natuurlijk dat jij en je hond lekker gaan frisbeeën, waardoor je hond er niet constant in zit te bijten. Zo train je de conditie van je hond flink af, en de sterke rubberen frisbee gaat tijden mee.

Voor wat conditie training raden we de Kong Frisbee aan, deze is van sterk rubber en houdt je hond lekker sportief!

Pluspunten
 • Stevige rubberen frisbee
 • Houdt je hond sportief
 • Felle kleur, makkelijk terug te vinden
Minpunten
 • Levertijd kan wat langer zijn

Onverwoestbaar voor kleine hondjes – Beeztees Massagebal Hondenspeelgoed

Afbeelding van de rubberen Beeztees bal

Kleine hondjes hebben flink wat minder bijtkracht dan grotere honden. De Beeztees Massagebal zal tegen de meeste grote viervoeters niet echt bestendig zijn, maar voor kleine hondjes is ze ideaal. De bal is bedoelt om het gebit van je hond gezond te houden, en hem natuurlijk een leuk speeltje aan te bieden. Je hondje kan als zijn energie op de massagebal kwijt, en onderhoudt zonder het door te hebben ook zijn gebit en tandvlees. Dankzij de rubberen tandjes en het kleinere formaat van de bal is hij nog beter geschikt voor kleine viervoeters.

Voor kleine hondjes raden we de Beeztees Massagebal aan. Deze is lekker om op te kauwen en verzorgt ook het tandvlees en gebit van je hondje.

Pluspunten
 • Kleine bal, handig voor hondjes
 • Verzorgt het tandvlees en gebit
 • Fijn mint smaakje
 • Rubber bestendig tegen kleine hondjes
Minpunten
 • Niet geschikt voor grote honden

Extreem Sterk – Kong Extreme Bal

Afbeelding van de Kong onverwoestbare hondenspeelgoed bal

Voor een extreem stevig en praktisch onverwoestbaar hondenspeeltje raden we de Kong Extreme Bal aan. Deze is erop gemaakt om de sterkste honden zo lang mogelijk zoet te houden. We hebben hem uiteindelijk niet hoger gezet omdat het wel simpelweg maar een bal is. Er zitten geen leuke extra’s in zoals de opening om snoepjes in te verstoppen. Heb je een echt sterke hond dan zul je niet snel sterker speelgoed dan de Extreme Bal tegenkomen.

Voor echt grote en sterke honden raden we de Kong Extreme Bal aan. Deze bal is van erg sterk rubber gemaakt en stuitert ook lekker.

Pluspunten
 • Erg sterke bal
 • Stuitert lekker
 • Rubber speciaal tegen scherpe tanden gemaakt
Minpunten
 • Geen leuke puzzel zoals bij het Kong kauwspeeltje

Veelgestelde Vragen over Onverwoestbaar Hondenspeelgoed

Er zit voor iedereen in de Top 6 wel een goede optie die bij jouw hond past, hieronder behandelen we nog enkele vragen die we vaker horen over sterk speelgoed.

Wat is het beste materiaal voor onverwoestbaar speelgoed?

Het meest gebruikte hondenspeelgoed is toch wel rubber, en dat is eigenlijk ook meteen het antwoord op de vraag. Rubber is meestal het sterkste en best bestand tegen het geweld wat een hond aan kan richten. Andere opties zijn bijvoorbeeld katoen of polyester, wat vaak in knuffels gebruikt wordt. Dat is echter veel minder sterk en dus geen goede optie als je een energieke hond hebt.
Daarom zie je ook dat alle 6 door ons gekozen speeltjes van rubber gemaakt zijn.

Bestaat onverwoestbaar speelgoed?

Ook hier een snel antwoord: nee. Er is speelgoed dat erg in de buurt komt en nauwelijks kapot te krijgen is. Maar als je een beetje grote hond met veel bijtkracht hebt zal hij op gegeven moment een speeltje altijd wel slopen. Het gaat er dus vooral om hoe lang je dat moment kan uitstellen, en met de speeltjes die wij hebben geselecteerd zou dat erg lang moeten zijn!

Hoeveel speeltjes is handig om te kopen?

Een minimum van 1 speeltje is natuurlijk handig, maar daarna kun je zo veel of weinig kopen als je wil. Zelf vinden we een goede mix van verschillende speeltjes erg fijn. Een frisbee of rubberen bal voor echt even flink bewegen, een kauwspeeltje om binnen lekker bezig te blijven, en een speeltje met een puzzel om je hond te blijven uitdagen.
Dat zouden dan dus drie speeltjes zijn, maar het kan natuurlijk altijd wat meer of minder, zolang jullie maar plezier hebben.

Afsluiting: Het beste sterke hondenspeelgoed

Samenvattend hebben we de 6 beste onverwoestbaar hondenspeelgoed besproken, en daarnaast ook nog wat veelgestelde vragen over dit soort speelgoed besproken. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen, mocht je nog meer vragen hebben stel ze dan gerust hieronder in de comments.

Veel speelplezier toegewenst!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.1 / 5. Aantal stemmen: 17

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *