DoggyRide Original Review: Is Origineel het best?

Header die DoggyRide Original laat zien
4.3
(12)

Laatste update op juli 18, 2021 door Hondenwiki

De DoggyRide Original is een oud gediende onder de hondenfietskarren. Je kon de kar ook in 2009 al kopen.

Inmiddels zijn er echter wel wat zaken veranderd.

Zo zijn er inmiddels nieuwe spelers op de markt, en ook DoggyRide zelf heeft flinke aanpassingen op haar karren gemaakt. Is de Original nog steeds een van de betere hondenfietskarren op de markt? Of kun je hem beter links laten liggen.

In deze review bekijken we de kar van alle kanten: de prijs, specificaties en het comfort van de kar komen allemaal aan bod. Ook klant-ervaringen worden in het eind-oordeel meegenomen. Zo weet je precies of de DoggyRide Original wel of niet aan jouw eisen voldoet.

Header afbeelding komt van Halscamp’s youtube video. Bekijk de video om te zien hoe je de DoggyRide Original in elkaar zet en gebruikt.

DoggyRide Original Review

De DoggyRide Original heeft een vrij hoge prijs voor een hondenbuggy. Daarom verwachten we dan ook wel wat meer van de kwaliteit van de fietskar.

Deze review is gesplitst in drie secties: de specificaties, het comfort en de klant-ervaringen van de Original.

Specificaties – DoggyRide Original

Allereerst de belangrijkste specificaties van de Original: de grootte, het gewicht en de wielen.

De kar heeft een vrij grote omvang: 80 cm. (lengte) x 56 cm. (breedte) x 65 cm. (hoogte). De kar is dus qua omvang prima geschikt voor wat grotere honden. Ook twee hondjes tegelijk zouden prima in de kar moeten passen.

Qua maximaal draaggewicht doet de Original het ook prima: 45 kilogram. Zware honden passen dus ook goed in de kar, en eventueel kun je je boodschappen er ook nog bij stoppen.

Tot zover doet de Original het goed. Een minpuntje echter om te benoemen is het gewicht van de hondenfietskar zelf: 17 kilogram. Dit is zo’n 5 kilogram zwaarder dan de meeste fietskarren. Samen met zijn vrij grote omvang vormt dit wel een probleem voor mensen die de kar graag meenemen.

Net zoals elke fietskar kan je ook de Original gewoon opvouwen. Hij is dus vrij compact te maken. Maar bedenk wel dat je geen kleine lichte kar koopt.

Mocht je specifiek een kleinere fietskar willen bekijk dan onze review van de DoggyRide Mini. De Mini is zoals zijn naam doet vermoeden veel kleiner en lichter. Perfect om mee te nemen.

Afbeelding van de grote wielen van de DoggyRide Original

Dan als laatste punt de wielen. Deze zijn grote 20 inch luchtbanden van het merk Kenda. Vooral de grootte en luchtbanden spreken aan. Dit maakt de kar namelijk ook prima geschikt voor hobbelig / off-road terrein. Luchtbanden kunnen schokken beter dempen, dit maakt de rit veel aangenamer voor je hond.

Verder zitten er voor de veiligheid reflectoren in de wielen, en aandachttrekkende strepen op de hoes van de Original.

Comfort – DoggyRide Original

Dan het comfort van de Original. Hoe gaat de kar om met het comfort voor zowel hond als baasje?

Allereerst heeft de mand van de Original vrij veel ruimte, de eerder genoemde afmetingen zijn voor de meeste honden meer dan genoeg. Daarnaast kan je het dakraam aan de voorkant en bovenkant simpel openritsen. Zo heeft je hond meer dan genoeg frisse lucht.

Er zit een anti-sliplaag in de kar. Als je echter ook een lekker kussen voor je hond wil moet je deze er helaas bijkopen. Deze is voor zo’n 35 euro verkrijgbaar.

Ook het veel gebruikte gaas in de hoes is een pluspunt. Zo heeft je hond veel uitzicht en zit er goede luchtcirculatie in de kar. Sommige merken gebruiken goedkoop plastic waardoor je hond het al snel benauwd krijgt. Gelukkig voelt de Original vanbinnen lekker luchtig aan.

Voor de veiligheid van je hond kun je de kar compleet dichtritsen. Ook zitten er aanleglijnen bij de kar inbegrepen. Vrij standaard, maar zeker wel fijn natuurlijk.

Mocht je de bijgeleverde aanleglijnen kwijtraken, of er meer willen dan kun je deze hier bijkopen voor zo’n 16 euro.

Ook iets wat de meeste fietskarren niet hebben: een oprolbaar regenscherm. Deze rol je gemakkelijk van de achterkant naar de voorkant van de kar. Zo blijft je hond tijdens een plensbui toch droog.

Voor het baasje zelf zit er helaas niet heel veel speciaals in de kar. Zo zit er geen opbergvakje voor bijvoorbeeld drinkbekers of andere kleine spulletjes in. Je kan dit natuurlijk bij je hond neerleggen, maar dat is bij de wat nieuwsgierige honden geen goed plan.

Wel is er een fijne extra voor mensen met een elektrische fiets: een speciale koppeling-adapter. De meeste fietskarren zijn namelijk helemaal niet geschikt voor elektrische fietsen, ze kunnen de bedradingen beschadigen. Deze adapter van DoggyRide voorkomt dat. Daarom hebben we de DoggyRide Original ook als een van de beste hondenfietskarren voor achter je elektrische fiets aangeraden.

Er is ook een mogelijkheid om een bagagerek op de kar te zetten. Deze moet je dan wel los bijkopen, dit kan bijvoorbeeld bij DierenwinkelXL.nl voor 42 euro.

Een extraatje van de kar is wel dat je hem ook goed als bench kan gebruiken. Deze hoef je dan niet meer bij te kopen. Dankzij de afneembare wielen kun je de bak prima stabiel neerzetten als bench. Je krijgt dus 2 producten voor de prijs van 1.

Klant-ervaringen

De reviews bij Bol.com en fietskar-expert.nl zijn allemaal positief

Mensen die de Original hebben gekocht zijn erg positief over de kar, zoals boven te zien.

Zo krijgt de kar van de meeste mensen de maximale score. Het design van de kar krijgt veel pluspunten, dus in het echt ziet hij er net zo uit als op de afbeeldingen. Mocht je de kar op de plaatjes mooi vinden dan zal hij niet teleurstellen.

Ook de gemakkelijkheid van de kar wordt geprezen. Zo is hij makkelijk in elkaar te zetten, en licht vooruit te trekken. Mocht je toch problemen hebben met het in elkaar zetten van de kar bekijk dan deze instructie-video van dierenshop.nl. Deze helpt je door het hele proces van in en uit elkaar halen heen.

Een laatste punt om te benoemen is dat mensen tevreden zijn met de stevigheid van de kar. Zeker als je een grotere hond hebt is dit erg belangrijk. Je wil immers niet dat de kar makkelijk omvalt of kapot gaat. Voor de veiligheid van je hond en portemonnee…

Conclusie: Is de DoggyRide Original het kopen waard?

In deze review hebben we drie zaken van de DoggyRide Original bekeken:

 • Specificaties: Op dit gebied voldoet de kar zeker aan de verwachtingen. Zo heeft hij 45 kilogram aan maximaal draaggewicht, off-road bestendige wielen, en een grote mand voor je hond. Let er wel op dat de kar vrij zwaar is: 17 kilogram. Als je een compacte lichte kar zoekt kun je beter voor de DoggyRide Mini kiezen.
 • Comfort: Voor je hond zit er meer dan genoeg comfort in de Original ingebouwd. Zo heeft de bak erg veel ruimte, veel ademend gaas en een regenscherm. Voor het baasje had er wel iets meer in de kar mogen zitten, bijvoorbeeld een opbergvak, of drinkbekerhouder. Een groot pluspunt is wel dat je de kar ook als bench kunt gebruiken.
 • Klant-ervaringen: Alle reviews zijn ronduit positief. Zo prijzen mensen het gemak, de stevigheid en het design van de DoggyRide Original.

Het eind-oordeel is dan ook goed: op alle drie de onderdelen komt de DoggyRide Original met een ruime voldoende uit de test. De kar is vooral geschikt als je meerdere honden of 1 grote hond hebt. Voor de (wat hoge) prijs krijg je een multi-functionele kar van hoge kwaliteit.

Pluspunten
 • Veel comfort voor je hond
 • Stevig
 • Mooi design
 • Goede klant-ervaringen
 • Multi-functioneel
 • Geschikt voor e-bikes
Minpunten
 • Vrij hoge prijs
 • Geen opbergvak / drinkbekerhouder

Verkrijgbaarheid DoggyRide Original:

Wil je meer weten over al de mogelijke DoggyRide opties? Lees dan de DoggyRide Keuzegids. Deze loopt alle verschillende fietskarren van het merk langs en geeft advies waarvoor ze het meest geschikt zijn.

Veelgestelde vragen over de DoggyRide Original

De DoggyRide Original is overal waar ik kijk uitverkocht, verkopen jullie hem?

Nee, HondenWiki is enkel een blog/review site. We verkopen zelf dus geen producten. DoggyRide is een merk wat wel vaker problemen lijkt te hebben met bevoorrading, veel webshops hebben moeite om het merk leverbaar te houden. Wat we je wel kunnen geven is goed bedoeld advies. Je kan bijvoorbeeld bij Bol als de kar uitverkocht is op een mail-lijst gezet worden. Mocht de Original dan weer op voorraad komen dan weet je het als eerste.

Verder hebben kleinere webwinkels zoals DierenWinkelXL of fietskar.nl de kar ook vaak nog wel. Geef dus niet te snel op!

Waarom is het DoggyRide merk zo duur?

DoggyRide fietskarren kosten inderdaad heel wat meer dan de gemiddelde hondenfietskar. Het merk gebruikt namelijk wat duurder en steviger materiaal dan de meeste andere merken. Zelf vinden wij het dat zeker waard, je wil immers niet dat je hond het gaas zo stukmaakt.

Verder zijn DoggyRide hondenfietskarren (waaronder de Original) vaak multi-functioneel. Je kan de wielen er vaak makkelijk afhalen, en de mand als bench gebruiken. De DoggyRide heeft een stabiele en platte onderkant waardoor hij daarvoor prima geschikt is. Zo koop je dus eigenlijk meerdere producten in 1.

Maar als je toch niet zo veel voor een fietskar wil betalen dan kun je ook eens een kijkje nemen bij onze Top 3 goedkoopste hondenfietskarren. Alle karren op die lijst hebben een wat lagere prijs dan de hondenfietskarren van DoggyRide.

Verder Lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.3 / 5. Aantal stemmen: 12

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *