De Beste Opvouwbare Fietskar voor je Hond

4.9
(13)

Laatste update op mei 12, 2023 door Hondenwiki

Hondenfietskarren zijn logge producten, maar dat betekent niet dat ze altijd groot hoeven te zijn. Vaak is een fietskar voor je hond namelijk gewoon opvouwbaar. Door ze in te klappen kun je de fietskar vervolgens makkelijk meenemen in de auto of opbergen in de garage.

Niet elke fietskar is echter opvouwbaar, en de fietskarren die wel in te klappen zijn zijn hoeven niet van hoge kwaliteit te zijn. Daarom lopen we in dit artikel de top 3 beste opvouwbare fietskarren langs.

Zo zoek je gemakkelijk de beste inklapbare fietskar van dit moment uit, die zowel bij jou als je hond past!

Als je een wat kleinere hond (tot 25 kilogram) hebt, dan is de DoggyRide Mini ideaal. De kar heeft een quick-click systeem om de wielen te demoneteren, en is snel opvouwbaar.

Beste Prijs/Kwaliteit

De Innopet Sporty Dog Trailer is een 2-in-1 deal: het is een hondenfietskar en hondenbuggy in één. Daarnaast is de kar erg compact inklapbaar. Verreweg de meeste luxe optie. 

Meest Luxe

Voor de wat grotere honden (tot 40 kilogram) is de Karlie Hondenfietskar de beste optie. De kar heeft de laagste prijs en is opvouwbaar, maar mist wat van de luxe van de andere opties.

Laagste Prijs

Top 3: Beste opvouwbare Hondenfietskarren

Meest Luxe: InnoPet Sporty Dog Trailer

Afbeelding van de opvouwbare Innopet Sporty Dog fietskar
De Innopet Sporty Dog Trailer

Als je de meest luxe opvouwbare fietskar wil kies dan voor de InnoPet Sporty Dog Trailer. Dit is onze beste aanrader van het moment.

Deze Innopet Dog Trailer is de duurste optie die we op onze lijst hebben gezet. Maar dat heeft ook een goede reden: de luxe fietskar is namelijk ook meteen een hondenbuggy.

Je koopt dus een inklapbare hondenfietskar van hoge kwaliteit die ook dienst doet als buggy. Een prima combinatie!

Specificaties – Innopet Sporty Dog Trailer

 • Opvouwbaar: Ja
 • Maximaal draaggewicht: 30 kg.
 • Afmetingen: 71 cm. x 44 cm. x 63 cm. (L x B x H)
 • Materiaal: Nylon hoes, metalen frame
 • Regenhoes inbegrepen: Ja

De meest luxe hondenfietskar op de lijst is de Innopet Fietskar Sporty Dog Trailer. Dat is ook niet zo raar, je krijgt gewoon lekker veel extra’s bij deze kar.

Afbeelding van de opgevouwde Innopet Sporty Dog Trailer met afmetingen
De Innopet Sporty Dog Trailer bij Bol.com

Ten eerste is de Innopet natuurlijk een compact opvouwbare hondenfietskar. Anders stond hij niet op deze lijst.

Zoals je hierboven op de foto kan zien klik je de wielen los, en is de kar vervolgens erg klein op te vouwen. Daarna kun je hem gemakkelijk opbergen. Dankzij zijn wat smallere breedte is de Innopet ook beter compact op te bergen. Zeker als je een wat krappe opbergplek in gedachte hebt is de Innopet dus ideaal.

Maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel:

 • Je krijgt een gratis regenhoes bij de Innopet bijgeleverd. Zeker geen overbodige luxe tijdens slecht weer
 • De fietskar is aan beide kanten van je fiets vast te koppelen. Bij de meeste hondenfietskarren kan dit alleen aan de linkerkant, de Innopet geeft je wat meer flexibiliteit.
 • De Innopet doet ook dienst als hondenbuggy. Je krijgt bij de fietskar gratis een wandelkit bijgeleverd. Met de in hoogte verstelbare duwstang kun je lekker wandelen met je hond.
 • De banden van de Innopet zijn luchtbanden. Luchtbanden zijn veel beter voor de schokbestendigheid van de fietskar. Zo heeft je hond een aangenamer ritje dan met kunstbanden.

Dat een fietskar opvouwbaar en tegelijk luxe is voor je hond is natuurlijk de ideale combinatie.

We zijn dus erg tevreden over de Innopet Trailer en als je de prijs te doen vindt is het ook zeker onze eerste aanrader. Mocht je meer willen weten over deze fietskar lees dan onze review van de Innopet Sporty Dog Trailer door. We bespreken de kar daar uitgebreid.

Pluspunten
 • Meest luxe opvouwbare hondenfietskar
 • Compact inklapbaar
 • Gemakkelijk in- en uit elkaar te halen
 • Verende luchtbanden
 • Aan 2 kanten van fiets te bevestigen
 • Doet ook dienst als hondenbuggy
Minpunten
 • Duurder dan beide andere aanraders

Beste Prijs/Kwaliteit: DoggyRide Mini

Afbeelding van de Doggy Ride Mini hondenfietskar
De DoggyRide Mini bij Bol.com

De DoggyRide Mini is de Hondenfietskar als je voor hoge kwaliteit met een gemiddelde prijs wil gaan.

DoggyRide staat bekend om zijn goede hondenfietskarren en de Mini is daar geen uitzondering op. De DoggyRide is een fietskar die makkelijk opvouwbaar is dankzij handige klik-systemen, ideaal voor jou én je hond.

Specificaties – DoggyRide Mini

 • Opvouwbaar: Ja
 • Maximaal draaggewicht: 25 kg.
 • Afmetingen: 58 cm. x 38 cm. x 55 cm. (L x B x H)
 • Materiaal: Nylon hoes, aluminium frame
 • Regenhoes inbegrepen: Nee

We raden de DoggyRide Mini aan als je de beste prijs/kwaliteit verhouding wil hebben. Ook de DoggyRide is opvouwbaar, en dus een ideale fietskar voor jou en je hond. Na elk ritje kun je de kar makkelijk en snel inklappen.

Opvouwbare fietskar – DoggyRide Mini

Het quick-release systeem van de Mini zorgt ervoor dat de wielen makkelijk demonteerbaar zijn. Daarna kun je de bak van de kar:

 • Inklappen. De hondenfietskar is zoals gezegd opvouwbaar. Je kan hem dus compleet inklappen en compact opbergen.
 • Als bench gebruiken. Als je de wielen demonteert kun je de bak ook gewoon als bench gebruiken, de Mini heeft namelijk een stevige fundering.

Veiligheid – DoggyRide Mini

Ook qua veiligheid zit je met de Mini goed. DoggyRide staat als merk bekend om zijn veilige en duurzame hondenfietskarren. Dit is bij de Mini ook niet anders. Deze opvouwbare hondenfietskar voldoet aan de zogenaamde ASTM Internationale veiligheidsstandaard.

ASTM zetten de toon als het op veiligheid aankomt met bijvoorbeeld hoe bepaalde producten of materialen worden geleverd. Dat het merk deze aanhoudt laat ook meteen zien waarom er vrijwel geen negatieve klant-ervaringen te vinden zijn.

Bij de meeste fietskarren hoor je vaak over gesneuveld gaas, maar nooit bij de DoggyRide fietskarren. Een hoge kwaliteit kost wat maar is vaak ook duurzamer.

Comfort – DoggyRide Mini

Qua extraatjes zit er verder een opbergvak en fleshouder in de buggy. Daarnaast kan het dak van de buggy open, zo geef je je hond ook lekker wat uitzicht.

Ook zorgen de wat dikkere banden voor een goede vering voor je hond. Dat scheelt zeker bij de wat hobbelige wegen.

Genoeg luxe dus. Qua prijs is de DoggyRide Mini een middenmoter. Hij heeft een lagere prijs dan de Innopet Sporty Dog Trailer, maar een hogere prijs dan de KARLIE Conditioner fietskar die we zometeen bespreken.

Let wel op dat (zoals je aan de naam al kon zien), de DoggyRide Mini niet geschikt is voor grote honden. Het maximale draaggewicht is 25 kilogram. Als je hond meer dan 25 kg. weegt kun je beter voor een van de andere twee aanraders kiezen.

Mocht je meer willen weten over deze fietskar lees dan onze uitgebreide review van de DoggyRide Mini.

Pluspunten
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Compact inklapbaar
 • Hoge kwaliteit materiaal
 • Simpel klik-systeem voor wielen
 • Goede gebruikers-ervaringen
Minpunten
 • Alleen geschikt voor honden tot 25 kilogram

Laagste prijs: Karlie Conditioner Doggy Fietskar

Afbeelding van de Karlie Doggy Liner Fietskar voor een hond, is opvouwbaar
De opvouwbare DoggyCar Hondenfietskar

De meeste opvouwbare hondenfietskarren kosten best wel wat, het is een dure functionaliteit.

Als je liever een wat lagere prijs hebt, kies dan voor de Karlie Conditioner Doggy Fietskar. Karlie heeft de prijs namelijk best scherp weten te houden.

De hondenkar is wat minder luxe dan de andere twee aanraders maar wel gewoon opvouwbaar. Dat maakt de Karlie zeker geen slechte keus. Voor de lage prijs van de kar is het gewoon een hele goede optie.

Specificaties – Karlie Conditioner Doggy Fietskar

 • Opvouwbaar: Ja
 • Maximaal draaggewicht: 40 kg.
 • Afmetingen: 125 cm. x 72 cm. x 95 cm. (L x B x H)
 • Materiaal: Nylon hoes, metaal frame
 • Regenhoes inbegrepen: Nee

Zoals in de specificaties te zien is de Karlie een wat grotere hondenfietskar dan onze andere twee aanraders. En toch heeft de kar de laagste prijs.

Je levert qua extra’s, materiaal en design wel wat in op de twee duurdere varianten. Maar de Karlie Doggy Liner is gewoon een heel solide fietskar voor je hond, daarnaast is de kar makkelijk opvouwbaar. Dat is voor zo’n lage prijs best wel een prestatie.

Voor de veiligheid van de kar zitten er reflectoren in de wielen en op de hoes van de kar. Daarnaast krijg je er een vlag bijgeleverd, die is optioneel voor in het verkeer. Ook it er een extra trekhaak bij de buggy, voor het geval dat er iets met de eerste haak gebeurt.

Afbeelding van de opvouwbare Karlie Doggy Liner fietskar met hond erin

Een inklapbare hondenfietskar kost vaak best wel wat, Karlie heeft de prijs toch laag weten te houden. Dan verwacht je natuurlijk meteen dat de kwaliteit van de kar zwaar tegenvalt. Toch zijn er weinig negatieve reviews te vinden van de Karlie.

Let wel op dat het gaas van de fietskar niet supersterk is. Er moest voor zo’n lage prijs ook wel een minpuntje zijn. Het is dan ook erg belangrijk om goed met je hond te oefenen voor je de weg op gaat. Daarover praten we straks verder in de sectie veelgestelde vragen.

Leer je hond rustig te zijn in de fietskar en niet met zijn poten tegen het gaas te krabben. Bij drukke wegen of rond auto’s is het ook belangrijk om de fietskar helemaal dicht te ritsen. Dan kan je hond er niet zomaar uitspringen.

De Karlie Conditoner is geschikt voor grote honden, heeft een lage prijs, en is nog opvouwbaar ook. Deze hondenkar is iets minder luxe dan de andere twee aanraders, maar dan mag ook wel voor zo’n prijs!

Pluspunten
 • Erg lage prijs
 • Geschikt voor honden tot 40 kg.
 • Compact inklapbaar
 • Veilige extra’s inbegrepen
Minpunten
 • Gaas van de kar is niet erg sterk, oefen eerst met je hond!

Waar op te letten bij een opvouwbare Hondenfietskar?

Afbeelding van een ingeklapte hondenfietskar

Bij het samenstellen van de lijst is gelet op de volgende punten:

 • Is de Hondenfietskar echt inklapbaar? Niet elke fietskar is helaas inklapbaar, let goed op in de beschrijving van de kar op een webshop-pagina of deze echt opvouwbaar is.
 • Zijn de wielen van de kar los te klikken (liefst met one-click-systeem) Wielen zitten altijd los bij de kar als je deze besteld, echter kan het weer losmaken van de wielen vrij lastig zijn. Sommige fietskarren hebben een simpel klik-systeem wat het uit- en opvouwen van je fietskar erg makkelijk maakt. Probeer dan ook een kar met dit systeem uit te zoeken.
 • Zijn de afmetingen van de ingeklapte kar compact genoeg? Niet elke fietskar is even compact als je hem opvouwt. Sommige karren blijven nog steeds vrij groot. dit maakt het dan ook lastig om de kar goed op te bergen of in je auto mee te nemen. Webshops geven ook vaak de afmetingen van de ingeklapte fietskar, let goed op of dit compact genoeg is voor jouw gebruik.
 • Zijn de gebruikers-ervaringen met het inklappen van de fietskar goed? Niet elke hondenfietskar is even makkelijk om in en uit te klappen. Gelukkig kun je uit de gebruikers-ervaringen al snel afleiden of een kar wel of niet gemakkelijk opgevouwen kan worden. Je wil niet elke dag weer een oorlog met je kar voeren na gebruik.

Veelgestelde vragen over een opvouwbare hondenfietskar

Hoe vouw je jouw hondenfietskar op?

Hoe je jouw fietskar opvouwt zal meestal wel voor zichzelf spreken. Mocht je echter toch problemen hebben met het inklappen van je kar dan zijn er twee opties:

 1. Sommige fietskarren hebben een handleiding waarin duidelijk staat aangegeven hoe je de kar inklapt. Zo heeft DoggyRide bijvoorbeeld deze handleiding waarin staat hoe je de kar zowel in- als uit-klapt. Als jouw fietskar geen handleiding bijgeleverd heeft zoek dan op internet of deze toch te vinden is.
 2. Een tweede optie is het volgen van een video. Het inklappen van een fietskar is voor elke kar vrijwel hetzelfde. In de onderstaande video van DierenshopNL zie je hoe je een Hondenfietskar in elkaar zet en weer kan opvouwen:

Is elke fietskar voor een hond opvouwbaar?

Nee, dat is helaas niet altijd het geval.

Elke fietskar moet natuurlijk ten eerste in elkaar gezet worden. Dan zou je denken dat hij ook weer inklapbaar moet zijn. En technisch gezien heb je een soort van gelijk. Je kan een fietskar natuurlijk uit elkaar halen.

Maar dan hoeft de kar nog niet opvouwbaar te zijn. Een kar compleet los moeten schroeven en uit elkaar peuteren is niet hetzelfde als de kar inklappen.

Afbeelding van gereedschap
Als je dit allemaal nodig hebt om de fietskar van je hond opvouwbaar te maken is hij natuurlijk helemaal niet opvouwbaar.

Sommige fietskarren zijn in 30 seconden op te vouwen dankzij handige kliksystemen. Terwijl je bij andere fietskarren de handleiding er weer bij moet pakken om hem in te klappen.

Daarom hebben we onze Top 3 opvouwbare hondenfietskarren erop uitgezocht dat ze echt makkelijk inklapbaar zijn. Want als je na elk ritje een uur bezig met ben de kar uit elkaar halen dan gaat de lol er snel vanaf.

Heeft een inklapbare hondenfietskar nog nadelen?

Dat valt gelukkig wel mee. Sommige opvouwbare producten hebben weer andere mankementen, juist omdat ze door de fabrikant opvouwbaar moesten worden gemaakt. Zo kan een product bijvoorbeeld sneller slijten omdat je het constant in- en uitklapt.

Bij fietskarren is is echter vaak niet het geval. Een fietskar krijg je natuurlijk nooit al opgevouwen toegestuurd door de fabrikant. Je moet hem zelf in elkaar zetten.

Het design van een gemiddelde hondenfietskar is hier dus altijd wel op bedacht. Het enige verschil waar je op moet letten is hoe makkelijk de fietskar weer in elkaar geklapt kan worden. Bij de beste hondenfietskarren gaat dit zonder problemen.

Een fietskar voor je hond die daarop is gebouwd is makkelijk opvouwbaar en slijt niet snel.

Hoe train ik mijn hond rustig met de opvouwbare hondenfietskar om te gaan?

Dit is een van de lastigste onderwerpen, omdat het trainen van een hond soms gewoon moeilijk is.

Zeker bij minder sterke hondenfietskarren is het erg belangrijk dat je hond rustig blijft. Als hij aan het gaas gaat zitten krabben of probeert te ontsnappen is dat niet alleen sneu voor je fietskar, maar het kan ook gevaarlijk zijn voor je hond.

In onze complete hondenfietskar gids hebben we enkele tips en video’s opgenomen: klik de link voor onze gids over hoe je je hond traint rustig met je fietskar om te gaan.

Onthoudt vooral dat de fietskar een leuk iets moet zijn. Op het moment dat je de opgevouwen fietskar uit de kast haalt en uitklapt hoort je hond blij te zijn, niet angstig. Korte ritjes, snoepjes, en veel in de hondenfietskar oefenen kunnen hiervoor zorgen.

Ik heb een Labrador, welke van de inklapbare fietskarren is het meest geschikt?

Labradors zijn een van de meest populaire hondenrassen in Nederland. Van onze drie aanraders is de Karlie Conditioner fietskar dan het meest geschikt. Een labrador is een vrij grote soort hond, en de Karlie heeft het hoogste maximale draaggewicht (40 kg.).

Mocht je meer willen weten over waar je een fietskar op moet uitzoeken voor je labrador lees dan ons artikel over de Ideale Hondenfietskar voor een Labrador door. Daar lees je tips, vier aanraders, en krijg je handige video’s.

Heb je jouw opvouwbare fietskar voor je hond uitgezocht?

Dat brengt ons aan het einde van dit hulp-artikel. Hopelijk heeft het je geholpen een mooie hondenfietskar uit te zoeken, die natuurlijk ook opvouwbaar is. Elk van de 3 aanraders is inklapbaar, dus er zou een goede fietskar voor je bij moeten zitten.

Zoek de hondenfietskar uit waarvan je denkt dat hij het beste bij jou en je hond past.

Mocht je nog vragen hebben die je niet in het artikel hebt kunnen vinden laat dan vooral een bericht achter. Als je zelf een van de inklapbare fietskarren hebt gekocht dan horen we graag jouw ervaringen met de kar!

Verder lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen: 13

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

4 thoughts on “De Beste Opvouwbare Fietskar voor je Hond

  1. Er bestaat inderdaad een DoggyRide Novel opbergtas, helaas lijkt deze erg zeldzaam.

   De enige webwinkel waar we hem hebben kunnen vinden is Innerwolf.co.uk, een webshop in Engeland.

   We hebben echter geen enkele ervaring met deze webshop. Online reviews van de shop lijken niet erg goed, de customer service lijkt in ieder geval slecht.

   Amazon verkocht de tas vroeger ook. Nu zij ook een Nederlandse site hebben kun je de tas in de gaten houden, misschien komt hij wel weer terug in het assortiment.

 1. Goedemiddag, ik had graag de maten willen weten wanneer de hondenfietskar is op gevouwen .. want dat staat nergens.. de Karlie conditioner honden fietskar..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *