Hondenbuggy Kiezen? Lees de Ultieme Hondenbuggy Gids

4.5
(22)

Laatste update op april 14, 2023 door Hondenwiki

De hondenbuggy is inmiddels echt wel een begrip in Nederland: hondeneigenaren willen hun trouwe viervoeter overal makkelijk mee naartoe nemen. Je ziet ze daarom steeds vaker op straat.

Een hondenbuggy namelijk kan het beste product zijn wat je voor je hond kan aanschaffen. De buggy levert luxe voor zowel jou als je hond, dan heb je er natuurlijk wel een nodig die bij jullie past.

Daarom lees je in deze complete gids alles wat je moet weten voor je een hondenbuggy aanschaft. We doorlopen stap voor stap elk detail waar je op moet letten.

Daarnaast vindt je een lijst van de Top 10 hondenbuggy’s, inclusief review en waarvoor ze het meest geschikt zijn. Als je meteen naar de beste hondenbuggy’s wil klik dan hier.

PLAN - PRICE

Description

De op één na beste buggy is de Topmast Hondenbuggy Groen. Deze heeft een prima kwaliteit voor een erg aantrekkelijke prijs.

Runner-up

De beste Hondenbuggy van het moment is de Innopet Buggy Comfort. Deze buggy combineert luxe, een hoge kwaliteit en veiligheid voor je hond.

Beste Kwaliteit

De goedkoopste buggy van het moment is de VidaXL. Voor deze lage prijs krijg je een degelijke buggy die vooral voor kleinere honden geschikt is.

Goedkoopst

Wat is een Hondenbuggy?

Afbeelding van een Hondenbuggy met een klein hondje erin
Een typische hondenbuggy

Een hondenbuggy is (zoals de naam doet vermoeden) een buggy voor je hond. Hetzelfde principe als een kinderwagen, maar in dit geval is de buggy speciaal voor je viervoeter gemaakt.

Daarom hebben de buggy’s vaak kijkluikjes zodat de hond naar buiten kan kijken terwijl hij ligt. Ook kan de buggy compleet worden afgesloten zodat een hond er niet zomaar uit kan springen.

Waarom een hondenbuggy?

Waarom je een hondenbuggy zou moeten kopen kan je zien aan de Novia Scotia pup hieronder. Het ras staat volgens tollertales.nl bekend om zijn liefdevolheid en hechting aan zijn roedel. In dit geval ons dus.

De pup wil graag altijd bij zijn eigenaar zijn en houdt zoals zo veel honden zielsveel van zijn baasje. Een hondenbuggy is een manier om wat terug te doen voor je trouwe viervoeter.

Niet elke hond zal zo’n buggy passen. Voor een jonge, energieke en hele actieve hond is een buggy slechts een kooi. Maar voor veel honden kan een hondenbuggy juist de band tussen baasje en hond verbeteren.

Een buggy is comfortabel

Zo geeft een buggy comfort met een zacht bedje om rustig op te kunnen liggen. Een wandeling wordt zo voor een oud, ziek of moe dier veel fijner. Voor welke honden een buggy het meest geschikt is lees je later in deze gids.

Verder is het ook comfortabeler voor jezelf. Je ziet vaak eigenwijze honden die er op lange wandelingen genoeg van hebben en geen stap meer verzetten. Ik heb ook vaak genoeg het voorrecht gehad om mijn luie hond terug te mogen tillen naar huis.

Buggy’s zijn handig & veilig

Ook kan het zijn dat je je hond graag meeneemt, maar de plek laat geen lopende honden toe. Zo is een drukke markt best gevaarlijk voor een hond:

 • De hond kan loskomen en moeilijk terug te vinden zijn. Op drukke plekken met veel geuren zal een hond veel sneller verdwaald raken.
 • Iemand kan op de poten of staart van je hond gaan staan.
 • Een drukke plek kan honden angstig maken, een hondenbuggy geeft het beestje van een veilige thuishaven.

Een goede hondenbuggy geeft ook de optie om je hond aan te lijnen in de buggy zelf. Daarnaast zijn de meeste hondenbuggy’s af te sluiten. Dus als je bijvoorbeeld bij een drukke weg komt zorg je dat je hond niet uit de buggy kan springen.

Verder hoef je niet meer te sjorren aan de riem om je hond mee te krijgen. De buggy is makkelijk mee te duwen en je hond kan er niet zomaar vandoor.

Buggy’s zijn goed voor heet en koud weer

Niet elk hondenras kan even goed tegen heet weer. De laatste paar jaren zien we steeds extremere schommelingen in temperatuur. Veel honden kunnen niet goed tegen dit soort temperaturen, en hebben koelte nodig. Daarnaast kan extreem heet weer de straten zo erg opwarmen dat het de pootjes van je hond verbrand. Zij hebben geen luxe schoenen om hun zolen te beschermen.

Het omgekeerde kan even vervelend zijn, soms bibberen honden buiten van de kou in de winter. Sommige honden zijn geschikt voor koud weer, andere helaas niet zoals Aniek Wendt beschrijft. Een dikke vacht betekend niet per se dat je hond goed tegen kou kan.

Een hondenbuggy kan deze problemen deels verhelpen. Zo schijnt de zon niet direct meer op je hond als hij onder de beschutting van de hondenbuggy kan liggen. Daarnaast kun je in de winter de hondenbuggy dichtklappen en zo een warm holletje voor je hond creëren.

Ook voor laag bij de grondse honden is een buggy fijn in de winter: zij worden sneller koud omdat ze de sneeuw ook met hun buik aanraken. Een buggy beschermt ze tegen sneeuw, striemende wind en onderkoeling.

Het foute alternatief: een hondenkrat

Honden worden ook nog wel eens meegenomen in een draagkrat. Deze optie wordt vaak bij katten gebruikt, maar kan ook voor honden. Het krat is veel minder comfortabel dan een buggy. Voor veel dieren is zo’n draagkrat een gevangenis, en daardoor kan het ook lastig zijn om ze erin te krijgen. Het dier voelt zich opgesloten en oncomfortabel.

Verder helpt het ook niet dat kratten veel sneller schommelen en minder bewegingsruimte hebben voor de hond. In een honden wandelwagen heeft je hond meer vrijheid en kan hij er echt zijn eigen plekje van maken. Een hondenkrat blijft een kooi.

Voor welke honden en mensen is de Hondenbuggy geschikt?

Niet elke hond zal een hondenbuggy fijn vinden, voor andere honden is het juist een heel fijne oplossing. In dit deel kijken we naar de honden waar de buggy wel en niet handig voor is.

Geschikte honden

Zoals boven al gezegd kunnen hondenbuggy’s een uitkomst bieden voor veel type honden. Voor hen kan de buggy ervoor zorgen dat ze weer meer naar buiten kunnen, vaker bij gezinsuitstapjes mee mogen of op langere wandelingen meekunnen.

Oude en zieke honden

Vooral oude en zieke honden profiteren veel van een comfortabele hondenbuggy. Deze honden hebben vaak geen trek meer in lange wandelingen, of zijn inmiddels te sloom. Dit is zowel voor het baasje als de hond niet fijn.

Met een hondenbuggy kun je een inactieve hond toch van de frisse buitenlucht laten genieten. Op deze manier kan de hond toch alle geurtjes mee snuiven, daarnaast kan je hem er uit laten als hij daar toch wel zin in heeft. Zo krijg je het beste van twee werelden. Je geeft je hond alle vrijheid en een comfortabele rit terug.

Mini hondjes

Voor kleinere honden kan een hondenbuggy ook erg fijn zijn. De beestjes hebben vaak moeite om de grote passen van hun eigenaar bij te houden. Zeker als je bijvoorbeeld graag lange wandelingen maakt en je hondje mee wil nemen kan dit in een buggy.

Als je specifiek zoekt voor kleinere honden lees dan het artikel over de beste hondenbuggy voor een kleine hond.

De baasjes

Zoals al gezegd is een hondenbuggy niet alleen fijn voor honden, maar ook voor de hondeneigenaar zelf.

Zeker als je graag actief bent zoals door hard te lopen zorgt een hondenbuggy ervoor dat je toch je hond mee kan nemen. Dit is vooral handig voor de honden die snel moe worden of het niet bij kunnen houden. Sportieve hondenbuggy’s zijn er op gemaakt om makkelijk vooruit te duwen en te sturen. Zo blijf je zelf fit en kan je hond van de buitenwereld genieten.

Verder is het bij wandelen ook makkelijk als je niet constant een hond hebt die aan de riem trekt. Je hoeft ook minder alert te zijn bij wegen en andere gevaarlijke gebieden. De hond zit immers veilig in de buggy.

Daarnaast is het makkelijker om een hond mee te nemen naar de winkel of een afspraak bij de dierenarts in de vertrouwde buggy. Als je een buggy koopt die wat meer afscherming van de buitenwereld heeft dan kan dit de hond ook minder angstig maken.

Twee kleine hondjes passen in een hondenbuggy

Zeker voor de eigenaren van kleinere of bange honden is het fijn om een veilige plek voor je hond te hebben. Er zijn helaas genoeg hondeneigenaren die hun honden niet goed aftrainen. Je ziet vaak honden in het park die proberen te vechten met andere honden. Soms aan de lijn (met paniekerige baasjes die het beest proberen terug te trekken), soms zelfs loslopend.

Met een honden wandelwagen kan je je viervoeter beschermen tegen andere honden, wat wel zo’n rustig gevoel geeft.

Minder geschikte honden

Niet alle honden zijn even geschikt voor een hondenbuggy. Als je denkt dat je hond echt nooit aan de buggy zal wennen is het misschien beter om er geen aan te schaffen. Maar er zijn wel enkele tips om bepaalde honden comfortabeler te maken met een buggy. Die bespreken we hieronder.

Drukke en angstige honden

Zeker als je een erg druk hondenras hebt gaat de buggy geen goed idee zijn. Probeer maar eens een husky meer dan 3 minuten stil te laten zitten in een afgesloten ruimte. Binnen 2 minuten heeft hij achttien ontsnappingspogingen gedaan. Ook angstige hondjes zullen misschien bang zijn voor een buggy.

Dit betekent niet dat je een bange hond niet kan trainen om aan de hondenbuggy te wennen. Als je merkt dat je hond onrustig of oncomfortabel is op een lange wandeling ga dan terug naar huis. Probeer eerst korte stukjes in de buggy en elke keer als het goed gaat krijgt hij een snoepje. Op deze manier leer je hem aan dat de buggy een fijne plek is.

Het belangrijkste is om de buggy als een veilig thuis aan te laten voelen. Doe dit dus met training, maar ook bijvoorbeeld door de favoriete speeltjes of knuffels aan je hondje mee te geven in de buggy.

Zeker voor bange honden kan de buggy uiteindelijk juist heel fijn zijn. Nieuwe en drukke plekken kunnen ze eerst vanuit hun veilige nestje bekijken. Daarna kun je ze altijd nog uit de buggy halen als ze gewend zijn.

Welke type Hondenbuggy’s zijn er?

Hoewel elke hondenbuggy hetzelfde principe navolgt (buggy, wielen, duwstang, met een hoes eromheen), zijn er verschillende types. Het is fijn om te weten welke types dit zijn zodat je beter kan kiezen welke soort buggy bij jou en je hond past.

Driehoek of Vierkant?

Afbeelding van twee Hondenbuggy's naast elkaar, een met drie wielen en eentje met vier wielen

Bij buggy’s zijn er twee soorten opzet van de wielen. Je kan een driehoek-bandenstructuur hebben (met vaak drie wielen). Deze buggy’s zijn vaak makkelijker te sturen en meer geschikt voor ruwe oneffen ondergronden zoals bij boswandelingen of op het strand.

Je kan ook een vierkante-opzet met vier tot acht wielen kopen. Soms worden bij hondenbuggy’s ook twee wieltjes naast elkaar gemonteerd zoals boven te zien is. Dit helpt de stabiliteit van de buggy. Deze buggy’s zijn meer voor een harde gladde ondergrond zoals een weg in de stad.

Welke van de twee types je dus beter kan kiezen hangt er vooral vanaf waar je de buggy meer gaat gebruiken: de natuur of de bewoonde wereld.

Multi-functioneel of Simpele Hondenbuggy

Afbeelding van een multi-functionele Hondenbuggy: de Innopet 5-in-1

Er zijn enkele buggy’s die niet enkel een hondenbuggy zijn. Daarnaast kunnen ze vaak ook als koffer, rugtas, schoudertas en autozitje gebruikt worden. Dit is bijvoorbeeld zo bij de Innopet 5-in-1 buggy die je hierboven ziet.

Mocht je deze andere functionaliteiten handig vinden dan krijg je 5 producten voor de prijs van 1. In dit geval is het handig om zo’n buggy te kopen. Als je echter enkel een hondenbuggy wil kan je beter een normale buggy kopen. De multifunctionele buggy’s leveren wat luxe en kwaliteit van normale buggy’s in om de andere opties mogelijk te maken.

Zo is de Innopet 5-in-1 veel minder groot dan de meeste buggy’s. Dit maakt hem makkelijk mee te nemen, maar het geeft je hond ook veel minder ruimte.

Type banden

De banden van je buggy maken ook uit voor hoe hij rijdt. In dit deel bespreken we waar welke soort banden het meest geschikt voor zijn.

Afbeelding van grote en kleine banden van een Hondenbuggy
Grote of kleinere banden?

Grootte: De wielen van een buggy kunnen flink verschillen qua grootte. Sommige zijn tot wel 9 inch (23 cm), terwijl andere slechts 6 inch (15 cm) groot zijn. Grote wielen zijn over het algemeen beter voor oneffen ondergronden zoals bos-weggetjes. Kleine wielen zijn beter voor effen ondergronden, bijvoorbeeld fietspaden en stadsstraten.

Inhoud: Verder is het nog handig om te weten of je harde (gevulde) banden wil, of luchtbanden. Gevulde banden zijn duurzamer, maar ze zorgen ook voor minder schokdemping. Als je dus harde banden wil zorg dan dat de hondenbuggy een goede vering heeft. Luchtbanden dempen schokken van zichzelf beter, maar ze gaan wat minder lang mee. Mocht een bandje kapot gaan dan kan je hem echter altijd vervangen of plakken.

Hoe kies je een Hondenbuggy?

Er is genoeg op te letten als je een buggy wil kopen. Hier lopen we de belangrijkste punten om op te letten langs.

Denk na over het gebruik

Waarvoor je de hondenbuggy gaat gebruiken is veruit de belangrijkste vraag om jezelf te stellen. Wat zal je het meest met de buggy gaan doen? Hieronder enkele voorbeelden:

 • Ik ga vooral lange wandelingen maken: Kies een buggy die comfortabel en licht is om vooruit te duwen. Let ook op het comfort voor je hond zelf. Je wil niet dat hij lang op een harde mat moet liggen of in een te kleine buggy zit.
 • Ik ga met mijn hond vaak de stad in: Kies een buggy met vier-wiel opzet, en een kleiner formaat. Deze zijn makkelijker mee te nemen in de drukke kleinere straten in de stad.
 • Ik wil met mijn buggy en hond hardlopen: Een buggy met goede besturing is dan het belangrijkst. Daarnaast moet de buggy makkelijk vooruit te duwen zijn, anders wordt het hardlopen wel erg intensief.
 • Ik ga met mijn hond en buggy de bossen in: Als je naar vele oneffen terrein gaat (bijvoorbeeld modderige of rotsachtige ondergrond) kies dan voor een All-Terrain hondenbuggy. Deze hebben vaak grotere banden, hebben betere schokdemping en sturen makkelijker.
 • Ik wil met mijn (angstige) hond naar drukke plekken: Dan is een wandelwagen die je hond wat meer afschermt handig. Zoek dus een wandelwagen met een hoes die de prikkeling voor je hond wat wegneemt.

Bekijk luchtcirculatie

Let ook goed op de frisse lucht die je hond gaat krijgen. Je wil niet dat je viervoeter zich benauwd voelt in de buggy. Dan gaat hij het vervelend vinden om er in te gaan en wordt het voor elke wandeling oorlog.

Afbeelding van hondenbuggy met een kijkluikje aan de achterkant.
Een kijkluik aan de achterkant van de Innopet Buggy All Terrain

Kies dan ook een buggy met veel ventilatie gaten, een grote opening en kijkluikjes. Sommige buggy’s hebben aan de voor- en/of achterkant kijkluikjes voor je hond. Zo kan je hond precies zien wat er allemaal gebeurt.

Een goed voorbeeld is de Innopet Buggy All Terrain hierboven. Je hond blijft door de kijkluikjes aan de voor en achterkant op zijn gemak. Daarnaast kan de kap compleet open, dus heeft de hond meer dan genoeg frisse lucht.

Duurzaamheid en Prijs

Zoals met eigenlijk elk product in de wereld zitten er verschillen in duurzaamheid en prijs van de buggy’s. Over het algemeen geldt dat hoe beter de materialen van de buggy zijn, hoe hoger de prijs.

Bepaalde materialen waar je op kan letten: Aluminium zal bijvoorbeeld beter zijn dan PVC. En een nylon hoes kan beter tegen regen dan polyester. In al mijn reviews probeer ik dan ook de optimale balans te vinden: goede materialen voor een degelijke prijs. Mocht dat voor een buggy niet het geval zijn dan vermeld ik dat ook.

Het gewicht van de buggy

Aangezien je de buggy toch altijd vooruit zal moeten duwen is gewicht ook een vrij belangrijke factor. Bedenkt dat je daar ook altijd nog het gewicht van je hond bij op moet tellen. Bij het hardlopen of langere wandelingen wil je een lichte buggy.

Afbeelding van een groene DoggyRide hondenbuggy
De DoggyRide is een wat grotere kar voor grote honden

Als je een middel(-grote) hond hond gaat vervoeren kun je beter ook een zwaardere hondenbuggy kopen. De DoggyRide Mini Buggy is dan een betere optie. Hier passen honden tot wel 25 kg in.

In welke outlets kun je een Hondenbuggy kopen?

Hondenbuggy’s zijn inmiddels best populair aan het worden in Nederland. Daardoor beginnen ook steeds meer online webshops de buggy’s te verkopen. Je kan over het algemeen twee soorten winkels zien: de algemenere zoals Bol.com, en de gespecialiseerde dierenwinkels zoals PetsPlace.nl en DierenwinkelXL.nl

Afbeelding van Hondenbuggy bij Bol.com met een partner
In dit geval komt de DoggyRide buggy van Dierenverblijf.com

Het maakt niet heel veel uit van welke winkel je de honden wandelwagen koopt. Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat de dierenwinkels hun aanbod ook bij Bol aan gaan bieden door partners te worden. Dus als je bij Bol koopt is de kans groot dat je alsnog van een dierenzaak je wagen koopt.

Als je de beste webshop wil uitzoeken lees dan ons artikel over de 5 goedkoopste shops voor een hondenbuggy door.

De Top 10 Beste Hondenbuggy’s

Nu je weet waar je op moet letten en welke type hondenbuggy’s er zijn kunnen we de beste buggy’s uitzoeken. Dit zijn de beste 10 hondenbuggy’s, elk voor een categorie. Hierbij is natuurlijk ook geprobeerd om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Beste Kwaliteit Hondenbuggy: Innopet Buggy Comfort EFA

Afbeelding van de Innopet Buggy Comfort EFA
De Innopet Buggy Comfort EFA met dichtgeklapte hoes

De Innopet Buggy Comfort EFA is de beste hondenbuggy van het moment.

Je krijgt er een buggy voor met veel capaciteit en luxe kenmerken. Zo heeft de buggy een maximaal draaggewicht van 25 kg. De meeste middel(-grote) zouden er dus in moeten passen. Daarnaast heeft de buggy sterke 12 inch wielen die hem perfect maken voor oneffen terrein. Boswandelingen zijn dus geen probleem.

De hoes is gemaakt van nylon stof, en je hond kan zowel voor als achterin instappen. Verder heeft hij alle ‘extra’ benodigdheden zoals een bekerhouder voor je koffie en een bak voor extra spullen. Ook zorgen de reflectiestrepen aan de zijkant voor extra veiligheid: zo zien auto’s je ook in de avond.

Een puntje om te noteren is wel dat de hoes niet waterdicht. Het is dus wel wenselijk om er een regenhoes bij te kopen.

In deze gids kunnen we niet elke buggy uitgebreid bespreken, als je meer wil weten over de Innopet Buggy Comfort EFA, lees dan onze complete review van de buggy door. Zo weet je precies wat alle plus- en minpunten van deze luxe hondenbuggy zijn.

Conclusie: Als je de beste comfortabele hondenbuggy van nu wil aanschaffen is de Innopet Buggy Comfort jouw keus. Daarnaast is hij ook goed voor sportief gebruik, de buggy is van alle markten thuis.

Pluspunten
 • Luxe design
 • Grote wielen voor Off-Road
 • 25 kg. draaggewicht
 • Hoge kwaliteit materiaal
 • Banden demonteerbaar
Minpunten
 • Niet waterdicht
 • Regenhoes niet meegeleverd

Tweede goede keus: Uiteindelijk is hij het niet geworden, maar er is nog een goede kwaliteit-buggy met vergelijkbaar design en prijs. De Buggy Monaco (IPS-035/B) is de tweede optie. Beide buggy’s hebben bijvoorbeeld een draaggewicht van 25 kg, identieke prijs en vergelijkbare specificaties. In deze lijst heb ik de Innopet Comfort besproken, in het artikel over kleine honden is de Monaco uitvoerig beschreven: Lees hier meer over de Buggy Monaco (IPS-035/B)

Runner-up: Topmast Hondenbuggy Groen – 3 wielen

De Topmast Hondenbuggy Groen met 3 wielen

Een eervolle tweede plek gaat naar de Topmast Hondenbuggy Groen. Dit is een simpele no-nonsense buggy met een lage prijs.

Vanwege zijn prima kwaliteit en scherpe prijs wilde ik de buggy toch benoemen. Mocht je prijs wat belangrijker vinden dan extra kwaliteit dan is dit een perfecte hondenbuggy. Ook is de buggy in oranje, rood en blauw te verkrijgen. Als groen je dus niet aanstaat zijn er genoeg opties.

De klant-ervaringen met elk van de versies zijn positief en spreken van hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het maximum draaggewicht voor de buggy is zo’n 10 tot 15 kg. De combinatie van een lage prijs en hele degelijke kwaliteit geeft deze Topmast Hondenbuggy een mooie tweede plek.

Conclusie: Een simpele maar hele degelijke buggy voor een erg scherpe prijs. Daarnaast in 4 kleuren te verkrijgen

Pluspunten
 • 4 kleuren
 • Scherpe prijs
 • Goede kwaliteit
 • Duurzaam
Minpunten
 • Niet waterdicht

Laagste prijs: VidaXL Hondenbuggy

Afbeedling van de VidaXL Hondenbuggy vanaf de voorkant
De VidaXL van de voorkant

De hondenbuggy met de laagste prijs die te vinden is online is de VidaXL Hondenbuggy. Deze is zowel verkrijgbaar in het rood als in het blauw. Geen enkele kwaliteits-buggy is zo goedkoop als de VidaXL.

Voor deze prijs krijg je een mooie lichtgewicht hondenbuggy. Hij heeft een bak onderin voor spullen, twee kijkluikjes voor je hond en een bekerhouder. Dankzij zijn vierkante opzet en kleine wieltjes is de buggy vooral geschikt voor in de bewoonde wereld met vlakke wegen. De buggy is geschikt voor honden tot en met 15 kg.

Je ziet de lage prijs wel terug in wat minder materiaal: PVC voor het frame, en Polyester voor de hoes. Dit is niet heel regenbestendig. Daarnaast geven klanten aan dat de handleiding niet echt goed is.

Als je specifiek een hondenbuggy voor een lage prijs zoekt bekijk dan onze Top 3 goedkoopste hondenbuggy’s. Hier wordt de VidaXL ook uitgebreider besproken.

Conclusie: Voor deze prijs krijg je geen betere buggy ondanks enkele gebreken.

Pluspunten
 • De aller-goedkoopste hondenbuggy
 • Opbergvak
 • Inklapbaar
 • Kijkluikjes voor en achter
 • Goed voor in de stad / effen terrein
Minpunten
 • Niet goed voor oneffen terrein
 • Minder luxe
 • Minder materiaal

Meest Luxe Buggy: De Airbuggy Dome 2

Als je een luxe design-buggy zoekt kijk dan niet verder dan de De Airbuggy Dome 2. Het Airbuggy merk doet namelijk niet aan lage kwaliteit: enkel het beste materiaal en functies worden in de buggy opgenomen.

Het merk gebruikt een Japans merk voor de banden, heeft een handige knijprem in de buggy verwerkt, en steekt veel moeite in het design van de Airbuggy. De Dome 2 heeft een handig opbergvak, is compleet af te sluiten, en de Dome van de buggy kan ook als hondenmand gebruikt worden.

Dit alles leidt tot een van de meest stijlvolle en luxe hondenbuggy’s in de wereld. Daar betaal je natuurlijk wel een flink prijskaartje voor. Als je de zwarte Dome 2 wil betaal je iets minder.

We hebben het merk Airbuggy uitvoerig besproken en specifiek de Dome 2 gereviewed in een van onze artikelen. Lees hier meer over Airbuggy en de Dome 2.
Op het moment van schrijven is de Airbuggy op Bol tijdelijk niet beschikbaar, maar vaak komt hij wel weer even terug in het assortiment. Met wat geduld kun je hem dus alsnog in huis halen.

Conclusie: De Airbuggy is de meest stijlvolle design-hondenbuggy van het moment. Daar zul je wel een flink prijskaartje voor moeten betalen.

Pluspunten
 • Luxe design
 • Kwaliteitsmateriaal
 • Veel extra’s
 • Comfortabel voor hond en mens
Minpunten
 • Hoge prijs

Beste Off-Road: Topmast Hondenbuggy All Terrain

De beste all-terrain hondenbuggyL De Topmast All-terrain

Als je graag door de bossen wandelt of op oneffen gebied, kies dan voor de Topmast Hondenbuggy All Terrain. Deze buggy is dankzij zijn grote stevige wielen perfect voor door de modder banjeren.

Hij heeft een vrij gemiddelde prijs, daarnaast krijgt de buggy goede reviews en heeft hij een mooie hoes die compleet dicht kan. Ook passen er twee (kleine) hondjes tegelijk in volgens klanten, en heeft de Topmast een drinkbeker houder. Verder is de Topmast gewoon inklapbaar en heeft een vrij grote bak om spullen in mee te nemen.

Conclusie: Met zulke grote wielen kom je als snel als beste Off-road optie uit de bus. Die titel heeft de Topmast Hondenbuggy All Terrain zeker verdient

Pluspunten
 • Grote wielen
 • Perfect voor Off-Road
 • Grote bak voor spullen
 • Draaggewicht van 15 kg.
Minpunten
 • Een vrij grote buggy
 • Neemt flink wat ruimte in opslag zelfs ingeklapt

Beste voor kleine honden: Innopet Buggy All Terrain

Afbeelding van de Innpet Buggy All Terrain in het grijs en zwart
De Innopet Buggy All Terrain in het zwart / zilver, met open luikje

De Innopet Buggy All Terrain kwam als snel als beste uit de bus voor kleine honden. Dit vanwege zijn hoge kwaliteit gecombineerd met een vrij lage prijs. Verder heeft de hondenbuggy alle benodigdheden zoals kijkluikjes, een bak voor spullen en prima materiaal. Hondjes tot en met 12.5 kg passen in deze buggy.

Zoals je aan de naam al kan zien is de buggy ook geschikt voor all terrain. Als je dus een lekkere boswandeling wil maken is dat geen probleem.

Door de drie-wiels opzet van de buggy is deze wendbaarder en kan beter met nauwe plekken omgaan. Het spatbord zorgt ervoor dat modder ook geen issue zal zijn.

De hoes en padding kunnen gaan stinken als je deze lange tijd niet wast. Gelukkig zijn ze wel gewoon makkelijk wasbaar, dus doe dat ook.

Zoek je specifiek voor een kleine hond, lees dan ons artikel over de beste hondenbuggy voor een kleine hond door. Daar wordt de Innopet All Terrain uitgebreid besproken.

Conclusie: De Innopet Buggy All Terain kwam als beste optie uit de bus voor kleine honden dankzij zijn hoge kwaliteit en gematigde prijs.

Pluspunten
 • Mooie prijs
 • Goede kwaliteit
 • Veel goede klantervaringen
 • Wasbare hoes en padding
 • Erg duurzaam
Minpunten
 • Rits niet van hoge kwaliteit
 • Hoes kan gaan stinken als je hem niet wast

Beste voor grote honden: InnoPet Hondenbuggy Hercules

Plaatje van de Innopet Hondenbuggy hercules
De InnoPet Hondenbuggy Hercules, draagt tot wel 50 kg.

Als je een hondenbuggy zoekt voor echt grote honden is de InnoPet Hondenbuggy Hercules veruit de beste optie. De buggy kan tot wel 50 kg. aan hondengewicht dragen. Zelfs de grootste honden zouden dus moeten passen.

De buggy heeft een flinke prijs. Als dat je niet afschrikt krijg je wel een buggy waar elke grote lobbes comfortabel in kan liggen.

Verder heeft de buggy een licht aluminium frame. Ook kun je de duw-stang verstellen naar 3 standen voor gebruiksgemak. Daarnaast heeft de buggy luchtbanden en goede schokabsorptie. Zoals al eerder besproken hebben luchtbanden van nature ook al meer dempend vermogen.

Als je specifiek voor een grote hond zoekt lees dan ons artikel De Beste Hondenbuggy voor een Grote Hond. Hier bespreken we de Hercules in detail, inclusief andere goedkopere opties.

Afbeelding van de Innopet hondenbuggy Hercules bij de trein
De Innopet Hercules past ook in de trein

Conclusie: Als je een hondenbuggy voor een grote hond wil is de Innopet Hercules de beste optie. Je moet er echter wel een flink bedrag voor over hebben.

Pluspunten
 • 50 kg. draaggewicht
 • Goed materiaal (licht aluminium)
 • Luchtbanden en schokabsorptie
 • Compleet inklapbaar, inclusief wielen
Minpunten
 • Hoge prijs

Meest Multi-functioneel: Innopet Buggy – 5 in 1 – Blauw

Afbeelding van de Innopet Buggy 5 in 1 in het blauw, een veelzijdige hondenbuggy
De Innopet Buggy – 5 in 1 in het blauw

De meest multi-functionele buggy is zonder twijfel de Innopet Buggy – 5 in 1 – Blauw. Deze buggy is zowel een hondenbuggy als koffer, rugtas, schoudertas en autozitje. Voor de prijs krijg je dus 5 producten in 1.

Daar lever je echter wel wat van de traditionele gemakken van een honden wandelwagen voor in. Hij is heel wat kleiner dan de meeste hondenbuggy’s en dus niet geschikt voor off-road. Daar zijn de wielen ook wat te klein voor. Echter in de bewoonde wereld zal de buggy het prima doen.

Conclusie: Als je je hond op meerdere manieren wil vervoeren gaat er niks boven de Innopet Buggy 5 in 1. Dit betekend wel dat je wat van de traditionele hondenbuggy gemakken moet missen.

Pluspunten
 • 5 producten in 1
 • Erg flexibel en te de-monteren
 • Mooi design
 • Erg licht
Minpunten
 • Niet geschikt voor off-road
 • Mist gemakken van traditionele hondenbuggy’s

Beste voor 2 honden: DoggyRide mini buggy

Afbeelding van de Doggyride buggy met oranje kleur
De DoggyRide mini Buggy

De beste buggy voor twee honden is de DoggyRide Mini Buggy. Deze buggy heeft meer gaas aan alle kanten, waardoor twee honden niet hoeven dringen voor wie er naar buiten mag kijken. Verder is hij wat breder zodat twee honden naast elkaar kunnen zitten.

Mocht je de DoggyRide in actie willen zien bekijk dan deze video van Bol: DoggyRide met twee honden.

De DoggyRide is eigenlijk niet zozeer enkel een buggy. Het is naast een honden wangelwagen ook een aanhanger voor je fiets. In de video is hij aan een fiets gehangen. De DoggyRide is ook goed geschikt voor off-road dankzij de grote wielen. Het maximale draaggewicht 25 kg.

Verder zijn de klantreviews erg positief, vooral het makkelijke gebruik wordt geprezen. Ondanks dat 2 hondjes prima in de DoggyRide passen wordt wel opgemerkt dat 1 grote hond niet goed lijkt te passen. Dit vanwege de afmetingen, dan zou een grote hond niet lekker kunnen liggen.

Mocht je een andere kleur willen: de buggy is ook verkrijgbaar in het groen.

Ook de DoggyRide is niet altijd beschikbaar in het assortiment. Hier geldt hetzelfde: met wat geduld komt de buggy vaak wel weer beschikbaar. Het is dan wel zaak om er snel bij te zijn, want ze raken vlug uitverkocht.

Conclusie: Dankzij zijn bredere opmaak passen twee honden perfect in de DoggyRide mini buggy. Daarnaast kan je hem ook nog eens achter je fiets hangen.

Pluspunten
 • Multi-functioneel
 • Veel kijkgaten voor je honden
 • Metalen frame
 • Draaggewicht van 25 kg.
 • Makkelijk op te vouwen
 • Goed voor off-road
Minpunten
 • Aan de prijzige kant
 • Geen traditionele buggy-vorm

Nieuwste Buggy: InnoPet Hondenbuggy Avenue Shiny Grey/Red

De nieuwe InnoPet Hondenbuggy Avenue

Voor een recentelijk uitgebrachte hondenbuggy een ereplek: de nieuwe InnoPet Hondenbuggy Avenue. Deze buggy heeft wat nieuwe kenmerken wat hem wat meer extra’s geeft dan de meeste concurrenten:

 • Een meer optimaal design van de duwstang zodat je er makkelijker mee loopt.
 • Er is meer plek voor je hond omdat het gazen raam niet meer naar het binnendeel van de buggy wordt dichtgeklapt. Hij zit in de kap zelf.
 • Het opbergvak aan de onderkant is met rits afsluitbaar, waar de meeste bakken gewoon standaard open zijn.

Verder is het een goede buggy die een maximaal draaggewicht van 11 kg heeft (dus vooral voor kleinere honden). Het voorwiel kan zowel draaien of worden vastgezet afhankelijk van je voorkeur. Ook heeft de buggy een ingang aan de achterkant, die tevens als kijkluikje dient voor je hond.

Conclusie: Een van de meest recent uitgebrachte buggy’s is de InnoPet Hondenbuggy Avenue. Dit lijkt een hoge kwaliteitsbuggy met wat interessante extra kenmerken.

Pluspunten
 • 3 nieuwe kenmerken
 • Voorwiel is vast of draaibaar te zetten
 • Grote opbergbak
 • Veel gaas zodat je hond alles kan zien
Minpunten
 • Alleen geschikt voor kleinere honden
 • Draaggewicht van 11 kg

Tips voor gebruik

Als je eenmaal jouw hondenbuggy hebt gekozen is het tijd voor gebruik. De onderstaande tips kunnen jou en je hond helpen om het meeste plezier te hebben van de nieuwe buggy.

 • Let er op dat de hoes goed zit. Je wil niet dat je hond zomaar uit de buggy kan springen als je bij een gevaarlijker of drukker gebied bent.
 • Zet de hondenbuggy altijd goed op de rem als je hem loslaat. Je wil niet dat je hond zomaar wegrolt in zijn nieuwe wandelwagen.
 • Was de hoes en padding van de buggy om de zoveel tijd, anders zal de buggy gaan stinken.
 • Maak gebruik van de aanlijn touwen die vaak in een buggy aanwezig zijn. Zo voorkom je dat je hond uit de buggy kan springen.
 • Gebruik de buggy waar hij voor bedoelt is. Dus als je een buggy met weinig schokdemping hebt gekocht ga dan niet over een hobbelig pad rijden. Hierdoor zal je buggy eerder kapot gaan en het is ook niet fijn voor je hond.
 • Ga lekker veel met je hond en de buggy wandelen, daar is ie voor!

Afsluiting

Er zijn meer dan genoeg redenen om een hondenbuggy aan te schaffen. En een buggy kan een hele fijne toevoeging zijn voor je hond. Zo kunnen ze veel vaker doen wat ze het liefst doen: bij ons zijn. Bedenk dus goed waar je de buggy voor wil gaan gebruiken, en kies dan een buggy die echt bij jou en je hond past.

Er zijn best veel verschillende hondenbuggy’s te vinden op het internet. We hebben in de top 10 lijst van buggy’s zo veel mogelijk wensen proberen af te dekken. Mocht je toch nog vragen hebben dan horen we ze graag.

Als je een van de buggy’s hebt gekocht horen we ook graag je ervaringen met de buggy in de comments. Bedankt voor het lezen.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 22

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *