Top 3 Hondenfietskar Met Jogger Functie

4.9
(22)

Laatste update op maart 29, 2023 door Hondenwiki

Tijdens het hardlopen kan het lastig zijn om je hond mee te krijgen. Mensen zijn van nature lange afstand lopers, honden niet. Gelukkig voor elke jogger met een viervoeter kan een hondenfietskar uitkomst bieden.

Sommige hondenfietskarren hebben namelijk een jogger-functie. Dit maakt de kar dankzij enkele speciale onderdelen geschikt om tijdens het hardlopen je hond vooruit te duwen.

In dit artikel lopen we de drie beste hondenfietskarren met een jogger-functie langs. We bekijken de fietskar met de beste prijs-kwaliteit verhouding, de meeste extra’s, en de meest luxe kar. Zo kies je de beste fietskar voor jou en kan je voortaan lekker met je hond joggen of wandelen!

Beste Hondenfietskar met Jogger Functie – Top 3

1. Beste Prijs-Kwaliteit: Topmast Hondenfietskar met Jogger Functie

Afbeelding van de blauwe Topmast Hondenfietskar

De hondenfietskar met de beste prijs-kwaliteit is de Topmast Hondenfietskar met Jogger-Functie.

Voor de vrij lage prijs van de kar krijg je een fietskar die ook speciaal voor joggers is gemaakt. Dankzij het bijgeleverde handvat en draaibare voorwiel kan je met de kar zowel fietsen als rennen. Het handvat is simpel op de kar te zetten, en kan er ook weer af worden gehaald.

Specificaties – Topmast Hondenfietskar

De Topmast is geschikt voor honden tot 30 kilogram, en weegt zelf een vrij gemiddelde 18 kilogram. Ook voor de wat grotere honden die een hardlooprondje niet meer kunnen bijbenen is de kar dus een uitkomst.

Voor de veiligheid zitten er reflectoren op de kar (voor s’nachts) en een ring om een riem aan vast te maken op de onderkant. Zo kun je je hond goed vastmaken zodat hij niet zomaar uit de kar springt tijdens het joggen.

Een groot voordeel van de Topmast is ook dat de mand van de kar compleet los te gebruiken is. Door de wielen te demonteren kun je de bak van de kar gebruiken als bench voor je hond.

Zo heb je met de Topmast dus 3 producten voor de prijs van 1: een hondenfietskar, een hondenbuggy (met jogger-functie), en een hondenbench.

Verschillende Topmast opties

Afbeelding van de Topmast fietskar
De blauw-witte uitvoering van de Topmast hondenfietskar met Jogger-functie

Verder is het belangrijk om te weten dat de Topmast hondenfietskarren er in veel uitvoeringen zijn. Zo heb je de klein, middel en grote maten. Elk van de karren is grotendeels hetzelfde, maar bijvoorbeeld iets groter, een andere kleur, of met een extraatje zoals de jogger-functie.

Bekijk voor een compleet overzicht de Topmast vergelijkingstabel hieronder:

NaamKleurGrootteJoggerfunctie?
Topmast Hondenfietskar - Medium RoodRoodGemiddeldNee
Topmast Hondenfietskar - Medium OranjeOranjeGemiddeldNee
Topmast Hondenfietskar - Medium BlauwBlauwGemiddeldNee
Topmast Hondenfietskar - Large BlauwBlauwGrootNee
Topmast Hondenfietskar - Large RoodRoodGrootNee
Topmast Hondenfietskar - Large Rood + Extra VeringRoodGroot (meer gaas en hoogte)Nee
Topmast Fietskar - Large Blauw + JoggerfunctieBlauwGrootJa, inclusief duwstang en voorwiel
Topmast Hondenfietskar - Medium Blauw + JoggerfunctieWit-blauwGemiddeldJa, inclusief duwstang en voorwiel
Topmast Hondenfietskar - XL Blauw + JoggerfunctieBlauwExtra GrootJa, inclusief duwstang en voorwiel
Topmast Hondenfietskar - Large Rood + JoggerfunctieRoodGrootJa, inclusief duwstang en voorwiel
Topmast Hondenfietskar - XL BlauwBlauwExtra GrootNee
Topmast Hondenfietskar - XL RoodRoodExtra GrootNee

Klant-ervaringen – Topmast Hondenfietskar

Klant-ervaringen met de Topmast hondenfietskarren zijn goed. Zoals in de bovenstaande afbeelding te zien krijgen de diverse uitvoeringen van de Topmast karren hoge scores.

Zo wordt de handigheid van de karren geprezen: ze zijn makkelijk in elkaar te zetten en weer uit elkaar te halen. Het materiaal van de fietskarren is van hoge kwaliteit en ook de stevigheid van de kar krijgt goede cijfers. Als minpuntje wordt wel de zwakkere rits aangemerkt. Train je hond dus goed gewend te raken aan de kar.

Verder wordt de wandel/jog-functie van de Topmast positief beoordeeld. Het voorwiel is goed wendbaar en het ombouwen van jogger-functie naar fietskar (of andersom) is zo gedaan.

Conclusie – Topmast Hondenfietskar

De Topmast hondenfietskar is de kar met de beste prijs-kwaliteit verhouden vanwege zijn gemiddelde prijs maar hoge kwaliteit. Ook zijn er veel opties beschikbaar, met verschillende kleuren, jogger-functie, en meerdere groottes.

Met de Topmast fietskar heb je de beste fietskar in huis om lekker met je hond je kunnen joggen of wandelen voor een scherpe prijs.

Pluspunten
 • Scherpe prijs
 • Goede jogger-functie
 • 3 producten voor de prijs van 1
 • Veel verschillende opties
 • Goede klant-ervaringen
Minpunten
 • Zwakke rits, train je hond om gewend te raken aan de kar

2. Meeste Extra’s: Paws en Claws Hondenaanhanger Buggyfunctie

Afbeelding van de groene Paws en Claws Hondenfietskar met jogger duwstang

De Paws en Claws Hondenaanhanger krijgt een tweede plekje op de lijst vanwege de vele extra’s, die vooral ook voor joggers erg handig zijn. De kar is vrij recent op de markt gekomen en heeft dan ook de nieuwste technieken ingebouwd gekregen.

Toch is de prijs van de fietskar vrij vergelijkbaar met de Topmast hondenfietskar. De Paws en Claws is in vier verschillende kleuren beschikbaar: groen, wit/zwart, rood en wit/blauw.

Specificaties – Paws en Claws

De Paws en Claws hondenfietskar heeft net zoals alle karren op deze lijst een jogger-functie. Dit betekend dat je een bijgeleverde duw-stang op de achterkant kan bevestigen, evenals een voorwiel aan de voorkant.

Afbeelding van de duw-stang van de Paws en Claws hondenfietskar voor joggers

De kar heeft een maximaal draaggewicht van 20 kilogram, dus voor de wat grotere honden is de Paws en Claws niet geschikt.

De fietskar staat op de lijst vanwege zijn vele extraatjes. Zo zit er naast de jogger-set ook een regenbestendige hoes, veiligheidsriem, mooie bekleden en 20 inch luchtbanden op de kar. (lees hier waarom luchtbanden een voordeel kunnen zijn)

Afbeelding van de Paws en Claws Hondenfietskar met Jogger functie
De rode variant van de Paws en Claws

Een laatste groot voordeel is dat de achteras van de fietskar geveerd is. Hierdoor is de hele kar beter schokbestendig: een perfecte toevoeging voor joggers. Dit maakt het rennen over hobbelige paadjes en wegen veel comfortabeler voor jou en je hond.

Klant-ervaringen – Paws en Claws

Een voor- én nadeel van de Paws en Claws is dat deze vrij nieuw is. Hierdoor zitten de nieuwste technieken in de kar, maar hebben helaas nog niet veel klanten hun ervaringen kunnen delen.

Conclusie – Paws en Claws

De Paws en Claws is een vrij nieuwe hondenfietskar met veel extraatjes. Deze extra’s maken de kar uitermate geschikt voor joggers, dankzij bijvoorbeeld de ingebouwde vering in de achteras. Voor de laagste prijs in deze Top 3 is de kar zeker geen misser.

Pluspunten
 • Speciaal voor joggers
 • Lage prijs
 • Veel extra’s
 • Verschillende opties
Minpunten
 • Geen gedeelde gebruikers-ervaringen
 • Geschikt voor honden tot 20 kg.

3. Meest Luxe: DoggyRide Novel Hondenfietskar met Jogger set

Afbeelding van de rode DoggyRide Novel hondenfietskar

De DoggyRide Novel krijgt de titel meest luxe in de top. Ook DoggyRide heeft een speciale jogger-functie gemaakt voor haar hondenfietskarren. Deze zit echter niet standaard bij de kar.

Specificaties – DoggyRide Novel

Als je met de Novel wil gaan joggen zul je de jogger-set erbij moeten kopen. Bij elkaar is het dus een flink prijskaartje als je voor de DoggyRide kiest.

Afbeelding van de losse jogger set voor de DoggyRide Novel hondenfietskar
De los verkrijgbare jogger-set voor de DoggyRide Novel

Voor die prijs krijg je wel een duurzame kar van hoge kwaliteit. DoggyRide staat bekend om fietskarren die zowel voor je hond als voor jou fijn zijn in gebruik. Deze goede reputatie vertaald zich dus echter wel in een flink hogere prijs.

Samen met de jogger-set is de DoggyRide zeker de meest luxe en hoge kwaliteitsoptie voor joggers. Als je meer wil weten over de DoggyRide Novel lees dan onze uitgebreide review van de kar.

Conclusie – DoggyRide Novel

De DoggyRide Novel + Jogger-set is de fietskar met de hoogste kwaliteit, en uitgermate geschikt voor hardlopen. Helaas heeft de kar ook meteen de hoogste prijs in onze top 3: de kar + jogger-set kosten bij elkaar zo’n 400 euro.

Dit is dus een persoonlijke afweging: is voor jou de betere kwaliteit de hogere prijs waard?

Pluspunten
 • Hoge kwaliteit kar
 • Speciale jogger-set voor hardlopers
 • Goed merk
Minpunten
 • Hoge prijs
 • Jogger-set niet inbegrepen

Mocht je nog vragen hebben die je niet in het artikel hebt kunnen vinden laat dan vooral een bericht achter. Als je zelf een van de fietskarren hebt gekocht dan horen we graag jouw ervaringen met de kar!

Verder Lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen: 22

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *