De Top 3 Topmast Hondenbuggy’s

4.3
(8)

Laatste update op september 9, 2023 door Hondenwiki

Topmast is naast Innopet een van de grootste Nederlandse merken voor dierenproducten. Zo hebben ze ook veel buggies voor je viervoeter, maar wat is de beste Topmast Hondenbuggy?

Je vindt hieronder de top 3 beste buggy’s van Topmast, inclusief beoordeling, beste prijzen per webshop en specificaties.

Daarnaast bekijken we het merk Topmast in zijn geheel: voor welke kopers is het merk wel en niet geschikt? Zo weet je precies of een Topmast hondenbuggy wel of niet bij jou gaat passen!

De beste Hondenbuggy’s van Topmast

Eerst een lijst van de drie beste hondenbuggy’s die Topmast heeft gemaakt. Deze zijn gekozen op prijs, functionaliteit, luxe en design. Onder elke buggy vindt je ook de verschillende prijzen waarvoor de buggy per webshop wordt aangeboden. Zo kun je de goedkoopste webshop uitzoeken per hondenbuggy.

1: Topmast Hondenbuggy All Terrain

De grijze Topmast Hondenbuggy All Terrain


Als je de nummer 1 hondenbuggy van Topmast wil kies dan voor de Topmast Hondenbuggy All Terrain.

De buggy heeft een scherpe prijs, is van hoge kwaliteit, en is geschikt voor elk terrein. Een waardige eerste aanrader dus. De All Terrain is comfortabel voor je hond, en ook makkelijk vooruit te duwen.

Dankzij de drie grote kunststof wielen rolt de buggy makkelijk door, en komt niet snel vast te zitten. Daarom heet hij ook de All Terrain: hij is voor elk terrein geschikt. Zo kun je hem ook prima op hobbelige boswegen gebruiken, iets wat niet elke buggy aan kan!

Daarnaast heeft je hond meer dan genoeg comfort in het grote zitvak. Ook kun je de buggy openlaten of juist helemaal dicht doen. Dankzij het grote stuk gaas aan de voor- en bovenkant heeft je hond toch altijd lekker veel frisse lucht en uitzicht.

Eindscore:
4.5/5

Beschikbaarheid:
Check prijs bij Bol.com

2: Topmast Hondenbuggy Groen

Afbeelding van de groene Topmast Hondenbuggy

Op plek twee staat de Topmast Hondenbuggy Groen met drie wielen. Deze budget optie kost je zo’n 60 of 70 euro afhankelijk van de kleur die je kiest.

Voor de lage prijs krijg je een hondenbuggy van prima kwaliteit: zo valt meteen op dat er veel gaas in voor de buggy is gebruikt. Dit geeft aan alle kanten goed uitzicht voor je hond. Daarnaast zitten er twee bekerhouders, een klein opbergvakje en parkeer-remmen op de achterwielen voor het gebruiksgemak.

Bedenk wel dat de kleine kunststof wieltjes niet erg geschikt zijn voor ruw en oneffen terrein. De buggy is op zijn best op egale wegen. Als je veel door modderige bossen wil wandelen koop dan een buggy met grotere wielen. Dan is de eerder besproken Topmast All Terrain een betere keus.

Ondanks de kleinere wielen is deze buggy zeker de beste budget optie op de lijst. Daarnaast is de Topmast ook in andere kleuren verkrijgbaar: blauw, roze, paars en oranje.

Eindscore:
4/5

Beschikbaarheid:
Check prijs bij Bol.com

3: Topmast Hondenbuggy Antraciet

Afbeelding van de Topmast Hondenbuggy met Antraciete kleur

De Topmast Hondenbuggy Antraciet is de derde en laatste wagen in de top 3. in de buggy passen honden tot 15 kg. en hij kost een vrij gemiddelde 70 tot 100 euro.

Wat meteen opvalt aan deze buggy is het abnormale formaat. Zo heeft de mand van de wagen een aparte vorm en zit het dak los. Dit komt omdat de buggy twee functionaliteiten heeft: een buggy en draagtas. Zo kan je de mand compleet uit het frame halen en je hondje zo meedragen.

Deze extra functionaliteit, gemiddelde prijs en prima polyesther hoes waren genoeg voor een top 3 plek. Ook is de buggy in het zwart verkrijgbaar.

Vanwege het ontbreken van enkele basisgemakken zoals een bekerhouder en wat meer ruime voor je hond krijgt hij echter wel de laagste score op de lijst.

Eindscore:
3.5/5

Beschikbaarheid:
Check prijs bij Bol.com

Wat is Topmast voor merk?

Topmast is een fabrikant van dierenbenodigdheden die eigenlijk voor elk dier wel wat heeft. Zo maakt het bedrijf hondenbuggy’s, benches en manden. Voor katten fabriceert het bedrijf krabpaalen en voor vogels kooien. Mocht je een mooie mat voor je viervoeter willen of een stofzuiger speciaal voor dierenharen dan hebben ze deze ook.

Het merk is dus echt een duizendpoot. Het enige wat alle producten aan elkaar bindt is de focus op dieren en prijs. Zo probeert Topmast haar producten voor een wat lagere prijs aan te bieden, dit zie je ook bij de hondenbuggy’s terug.

Waarom (niet?) voor Topmast kiezen

Topmast is zeker niet het grootste merk voor hondenbuggy’s in Nederland, die eer gaat naar Innopet. Innopet heeft een groter aanbod en over het algemeen wat luxere buggy’s beschikbaar. Er zijn echter zeker wel redenen om voor een Topmast buggy te kiezen. In dit deel kun je lezen wanneer een wandelwagen van het merk wel of niet bij jou zal passen.

Prijs

Gemiddeld gezien zijn hondenbuggy’s van Topmast veel goedkoper dan andere ‘merk’-buggy’s. De maximale prijs die je voor een Topmast buggy zal betalen is 150 euro. 

Zoals ook in de Top 3 hierboven te zien is zijn de meeste buggy’s echter nog veel goedkoper. Zo zitten deze hondenbuggy’s tussen de 60 en 120 euro. Andere merken vragen vaak het dubbele, en soms zelfs nog veel meer. Zo kan de prijs van een Airbuggy al gauw 5 keer (!) zo hoog zijn.

Afbeelding van een weegschaal met dozen, het kleine blok weegt meer dan de grote hoeveelheid blokken

Comfort

De lagere prijs gaat wel wat ten koste van zowel de luxe als het gebruikte materiaal van de hondenbuggy’s. Zo zie je vaak het ontbreken van fijne gemakken zoals bekerhouders, afneembare hoezen en grotere banden. Daarnaast zijn de frames van de buggy’s vaak van aluminium gemaakt en niet van staal.

Dit neemt niet weg dat de hondenbuggy’s van Topmast van prima kwaliteit zijn en doen waarvoor ze zijn gemaakt. Je hond duw je echt wel van A naar B in een van de Topmast buggy’s.

Bedenk uiteindelijk wat voor jou het zwaarst weegt, luxe of prijs. Als een lagere prijs voor jou het belangrijkst is dan zal een Topmast hondenbuggy een goede match voor jou en je hond zijn.

Wel of niet een Topmast Hondenbuggy?

We hebben in dit artikel de drie beste Topmast Hondenbuggy’s bekeken. Daarnaast weet je nu of een buggy van het merk wel of niet bij jou zal gaan passen. Zo kun je een geïnformeerde keus maken.

Mocht je nog steeds niet zeker weten of je wel de juiste hondenbuggy hebt lees dan de Ultieme Gids voor Hondenbuggy’s door. Deze gids loopt je stap voor stap door het complete uitzoek-proces heen. Daarnaast worden daar ook buggy’s van andere merken besproken.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.3 / 5. Aantal stemmen: 8

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

2 thoughts on “De Top 3 Topmast Hondenbuggy’s

  1. Hoi Ruben,

   De grootste shops voor Topmast artikelen die ook naar België bezorgen zijn Bol.com en Witjesverzendhuis.com

   Met vriendelijke groet,

   HondenWiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *