7x De Leukste Stranden Waar je Hond Is Toegestaan

4.8
(13)

Laatste update op september 25, 2023 door Hondenwiki

Voor een hond is het heerlijk als hij lekker los kan rennen met een dagje strand. Maar niet op elk strand is een hond helaas toegestaan. Daarom zetten we voor je op een rij op welke stranden zijn toegestaan (aangelijnd of los). Zo kunnen jij en je viervoeter lekker samen van een dagje strand genieten.

De 7 Leukste Stranden waar je Hond is Toegestaan

Afbeelding van een hond op een strand waar het is toegestaan

1. Kijkduin – Strandslag 1 & 2

Zowel op Strandslag 1 als Strandslag 2 mag je je hond meenemen. Kijkduin is een van de populairste stranden van Nederland en laat gelukkig op bepaalde stukken ook honden toe. Let wel op dat Strandslag 1 ook een naturistenstrand is, dus als je geen naakt wil tegenkomen kun je beter naar Strandslag 2.

2. Scheveningen Noorderstrand

Ook Scheveningen hoort natuurlijk hoog op dit lijstje. Op het Zwarte Pad Noord kun je lekker samen met je hond wandelen. Je kunt er makkelijk parkeren, maar dit is wel betaald. Verder is er een zeilvereniging te vinden en kun je aan het strandpaviljoen Buiten een koffietje doen, of een lekkere maaltijd nuttigen.

3. Tussen Noordwijk en Katwijk

Ook tussen Noordwijk en Katwijk mag je hond mee naar een zonnig dagje strand. Dit strand is ideaal voor een lekkere wandeling maar heeft niet dezelfde voorzieningen als sommige andere stranden. Wil je ook een hapje doen dan is een andere aanrader beter geschikt.

4. Bloemendaal aan Zee

Op het strand Bloemendaal aan Zee is je hond ook gewoon toegestaan: maar er zijn wel wat specifieke regels om je aan te houden. Zo mag je hond tijdens het hoogseizoen enkel op bepaalde delen van het strand lopen, daarnaast moet je je hond ook op sommige delen aanlijnen. Zelfs in het laagseizoen.

5. Het IJmuiderslag

Wil je je strandbezoek combineren met een bezoek aan het mooie IJmuiden dan zit je bij het IJmuiderslag goed. Vanaf kilometerpaal 57.5 mag je vanaf het zuiden je hond meenemen en lekker los laten!

6. Erkemederstrand & Nulderdijk

Voor de hondenbaasjes die het liefst in Flevoland vertoeven is het Erkemederstrand een goeie optie. Dit is een 1.5 kilometer lang strand waar je hond lekker los mag lopen. Er zijn zelfs hondendouches aanwezig, en gratis poepzakjes om alles schoon te houden.

7. Berkenbosch

In Zeeland is Berkenbosch een mooie plek om je hond mee te nemen, ze mogen er zelfs op bepaalde tijden lost. Voor de liefhebbers van de Zeeuwse kust zeker een aanrader, en je hond zal de zoute lucht ook waarderen.

Tips voor het meenemen van je Hond naar het Strand

Investeer in een GPS-tracker voor je hond

Een GPS tracker voor je Hond is eigenlijk gewoon een hele goede investering die een dagje strand echt zorgeloos kan maken. Mocht je je hond los laten en ben je hem even kwijt? Je ziet zo op je telefoon waar hij uithangt. We denken dat ons dat niet snel zal overkomen, maar zeker op drukke dagen kan er van alles gebeuren. Een tracker kan dan van een hele stressvolle dag een lekker kalmerend dagje maken.

Ga niet als het te warm is

Voor honden is het niet makkelijk om hitte kwijt te raken. Is het echt bloedheet? Sla dan lekker een dagje over, er is op een strand natuurlijk weinig beschutting. En de zee kan je hond ook maar beperkt afkoelen.

Een dagje thuis met een koelmat in de schaduw is dan veel lekkerder voor je lieve viervoeter.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen: 13

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *