Top 7: Wat zijn de beste Hondenvoer Merken in 2023

4.3
(39)

Laatste update op september 25, 2023 door Hondenwiki

We willen allemaal het beste voor onze honden, maar wat zijn dan precies de beste hondenvoer merken? Goed en gezond voedsel is een van de belangrijkste zaken voor je viervoeter. Daarom bespreken we in dit artikel de 7 beste merken voor hondenbrokken. Zo helpen we je met het kiezen van een hondenvoer merk dat het beste bij jouw hond past.

De Top 7 Beste Hondenvoer Merken

Hoogste kwaliteit hondenvoer merk – Orijen Hondenvoer

Afbeelding van hondenvoer van het merk Orijen

We zijn zelf erg grote fans van hondenvoer dat veel vers vlees gebruikt. Vlees is niet alleen heerlijk voor je hond, maar ook erg gezond. Ze mogen dan wel alleseters zijn, maar de verre voorouders van de hond waren toch echt vleeseters. Daarom geven we Orijen Hondenvoer dan ook de nummer 1 plek in onze Top 7: dit is het beste merk voor hondenbrokken.

Orijen gebruikt veruit het meeste vlees in hun gezonde en graanvrije hondenbrokken. Zo bestaat Orijen Original uit meer dan 75% vlees en vis, een belachelijk hoog percentage. Elke hondenbrok van Orijen zit bomvol verse vlees of vis en dat is meteen ook erg gezond voor je hond. Het voer zal ook helpen met minder ontlasting voor je hond.

Orijen heeft dus erg veel voordelen. Het is voer van hoge kwaliteit en wat ons betreft een van de beste hondenvoer merken op de markt. Daar betaal je echter ook wel wat meer voor. Vers vlees en vis is duur, en dat zie je ook in de prijs van Orijen terug: het merk is een van de duurste merken in onze Top 7. Zelf vinden we het die prijs waard, maar het is wel een afweging om te maken. Mocht je juist wat minder willen betalen bekijk dan onze Top 10 beste goedkope hondenbrokken. Daar raden we hondenvoer aan dat vaak tot wel de helft goedkoper is dan Orijen hondenvoer.

Pluspunten
 • Hoge kwaliteit voer
 • Veel vers vlees / vis
 • Veel keus voor puppy’s, volwassen en oudere honden
Minpunten
 • Kwaliteit kost wat meer

Meeste Keuze – Royal Canin Hondenvoer

Afbeelding van Selection croc hondenvoer

Royal Canin is niet voor niet eens van de meest populaire merken hondenvoer van het moment. Het merk heeft voor ieder wat wils en heeft dan ook veruit de meeste keuze van alle hondenvoer merken. Alles bij elkaar genomen hebben ze hondenbrokken, hondennatvoer, voer voor elke leeftijd (puppy, junior, senior) en elke grootte (mini, medium, maxi). Daarnaast heeft Royal Canin zelfs voor bepaalde hondenrassen specifiek een hondenvoer samengesteld.

Volop keus dus, toch staat het merk niet op nummer 1. Royal Canin gebruikt namelijk wat vaker granen als vulling. Dat is lekker goedkoop, en zie je ook zeker in de prijs terug. Het merk is veel scherpe geprijsd dan bijvoorbeeld Orijen. Daardoor bevat het merk gemiddeld wel minder fijne ingrediënten zoals vers vlees en verse vis.

Dat hoeft niet per se slecht te zijn, je kan namelijk wel een hondenvoer uitzoeken dat perfect bij jouw hond past. Sommige honden vinden granen helemaal prima, maar andere honden kunnen juist veel baat hebben bij een graanvrij hondenvoer. Het is dus wel belangrijk om goed onderzoek te doen welke van al die opties dan ook echt goed past.

Pluspunten
 • Meeste keus van alle merken hondenvoer
 • Voer afgestemd op elk soort hond
 • Lage prijs
Minpunten
 • Gebruikt vaker vullingen zoals granen en rijst

Duurzaam voer merk – Edgard & Cooper Hondenvoer

Afbeelding van hondenbrokken van het merk Edgard & Cooper

Voor heerlijk duurzaam hondenvoer raden we Edgard & Cooper aan. In de meeste hondenbrokken stoppen merken namelijk vooral veel ingrediënten die veel te chemisch zijn. Goedkope ingrediënten die vooral als vulling dienen, maar niet veel voedingswaarde voor je hond bieden. Met Edgard & Cooper koop je een pak hondenvoer waar veel vlees en/of vis in zit. Maar daarnaast is er vaak in plaats van goedkoop graan of rijst gebruik gemaakt van groente en fruit.

Zo krijgt je hond met Edgard & Cooper een gebalanceerd dieet binnen, bomvol gezonde voedingsstoffen. Het merk heeft niet al te veel opties zoals bijvoorbeeld Royal Canin, maar er is welk keus voor bijvoorbeeld volwassen puppy’s of honden. Daarnaast hebben ze ook voer wat specifiek met veel vis gevuld is. Dat is zeker een aanrader voor honden die problemen hebben met hun vacht. De grote hoeveelheid vis maakt de vacht gezonder en zachter.

Edgard & Cooper zijn erg natuurlijke hondenbrokken en worden ook duurzaam gemaakt. Zo zijn zelfs de verpakkingen van duurzaam materiaal in plaats van vervuilend plastic.

Pluspunten
 • Gezond voer met veel natuurlijke ingrediënten
 • Vol vlees, vis, groente, en fruit
 • Vis-optie voor een glanzende en gezonde vacht
Minpunten
 • Ook wat prijziger dan andere merken

Goed natvoer – Pedigree Hondenvoer

Afbeelding van natvoer van Pedigree

Zoek je een goed merk voor natvoer dan raden we Pedigree Hondenvoer aan. Pedigree ken je waarschijnlijk vooral van de harde snacksticks die goed zijn voor het gebit van je hond. Ze hebben echter ook een erg goed assortiment voor natvoer. De zakjes natvoer zijn lekker afwisselend (vaak 4 smaken), goed houdbaar, en ook erg lekker voor je hond.

Daarnaast heeft natvoer het voordeel dat het je hond beter hydrateert en sneller vol laat voelen. Zeker voor honden met overgewicht kan dit erg handig zijn. Klinkt een van die gevallen dus bekend, of wil je gewoon graag natvoer proberen dan raden we Pedigree aan.

Pluspunten
 • Beste merk voor natvoer
 • Afwisselende smaken
 • Goed houdbaar
 • In grote boxen te koop, voor een lage prijs
Minpunten
 • Niet zoveel vers vlees als Orijen en Edgard & Cooper

Perfect voor Puppy’s – Pro Plan Hondenvoer

Afbeelding van Pro Plan hondenvoer voor puppy's

Heb je een puppy dan raden we Pro Plan aan. Hondenbrokken merken hebben vaak ook wel puppyvoer in het assortiment, maar die van Pro Plan sprong er voor ons uit. Allereerst kun je het puppyvoer van het merk in 4 opties kopen: Small, Medium, Large, en Large Athletic. Oftewel hoe groot het hondenras van je hond is bepaalt welk voer het beste past.

Daarnaast is het puppyvoer van Pro Plan ook gewoon erg goedkoop, je koopt een vrij grote zak voor een erg lage prijs. Puppyvoer is meestal wat duurder, maar dat van Pro Plan ligt gewoon elk laag per kilogram (3-5 euro). Heb je dus een puppy zoek dan gemakkelijk uit welke van de 4 opties het beste bij jouw pup past en dan schotel je hem zo brokken bomvol energie voor.

Pluspunten
 • Perfect voer voor puppy’s
 • Lage prijs voor puppyvoer
 • Makkelijk kiezen uit 4 opties
Minpunten
 • Hondenvoer voor volwassen honden springt er niet echt uit

Voor oude honden – Bonzo Hondenvoer

Afbeelding van Bonzo hondenvoer

Heb je een wat oudere hond dan raden we Bonzo Hondenvoer aan. Waar Pro Plan er bovenuit sprong met zijn puppvoer doet Bonzo dat juist met zijn voer voor oudere honden. Je kan zowel uit droog als natvoer kiezen, maar we zijn zelf vooral gecharmeerd van de hondenbrokken.

De Bonzo brokken zijn goed afgestemd op oudere honden, bevatten vlees (maar niet te veel vet, wat voor oudere darmen lastig kan zijn) en zijn ook nog eens erg goedkoop. De prijs per kilogram ligt rond de 2 euro, wat erg laag is.

Pluspunten
 • Ideaal voor oudere honden
 • Lage prijs voor droogvoer
 • Niet al te vet
Minpunten
 • Voer voor puppy’s/volwassen honden springt er niet echt bovenuit

Lage Prijs – Eukanuba Hondenvoer

Afbeelding van hondenvoer van het merk Eukanuba

Wil je vooral een lage prijs dan raden we Eukanuba Hondenvoer aan. Dit merk heeft ook veel opties, en elk van die opties heeft gewoon een flink lage prijs. Zeker als je wat meer in bulk inkoopt kan de prijs erg laag zakken per kilogram. Aangezien droogvoer goed houdbaar is zit je dan voor een lage prijs tijden goed.

Er wordt door Eukanuba niet zoveel vlees of vis gebruikt als door andere hondenvoer merken, maar toch is het voer zeker niet van slechte kwaliteit. Zoek je dus een lage prijs dan raden we Eukanuba aan.

Pluspunten
 • Merk met een lage prijs
 • Bulk inkopen erg goedkoop
 • Prima voer
Minpunten
 • Niet zoveel vers vlees als Orijen / Edgard & Cooper

Veelgestelde vragen over hondenvoer merken

Dit waren de 7 beste hondenvoer merken van het moment. De keuzes zijn divers, en er zal vast een goede optie voor je tussen zitten. Mocht je nog vragen hebben dan kun je de onderstaande veelgestelde vragen doornemen, of hem in de comments hieronder stellen.

Zijn de duurdere hondenbrokken merken altijd beter?

Dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Een fabrikant kan een erg hoog prijskaartje hangen aan voer wat lang niet zo gezond is als een goedkoper merk. Toch gaat deze statement in onze Top 7 wel op. De wat duurdere merken zoals Orijen en Edgard & Cooper zijn hoger geprijsd omdat ze meer dure ingrediënten gebruiken zoals vers vlees.

Vers vlees is erg goed voor je hond, en in ieder geval beter dan een bulk aan granen en rijs. In dit geval zijn de duurdere merken dus vaak wel wat beter, maar dat houdt niet in dat het de enige goede opties zijn. Alle merken in de top 7 hebben zo hun eigen voordelen, en de ingrediënten in het hondenvoer zijn niet de enige overweging. Bepaal dus aan de hand van onze adviezen welk voer het beste bij jouw hond, maar ook jouw situatie past. Heb je een pup, senior hond, wil je niet te veel betalen, of wil je juist natvoer? Dan kun je misschien alsnog beter een van de andere opties kiezen.

Zijn dit de enige goede hondenvoer merken?

Nee er zijn natuurlijk veel meer hondenvoer merken op de markt. En daar zitten er nog veel meer goede opties tussen. We hebben in dit artikel de voor ons 7 beste opties er uit gehaald. Dat doen we om een goed en gevarieerd pakket aan opties aan onze lezers te bieden. Als we 100 merken gaan reviewen zien jullie door de bomen het bos niet meer.

Voor ons zijn dit de 7 beste hondenvoer merken, maar er zijn nog veel meer goede merken met lekkere hondenbrokken. Als geen van de door ons aangeraden opties je aanspreekt kijk dan vooral nog even verder, misschien zit er nog wel een veel beter passend merk voor jou tussen.

Kan ik makkelijk van hondenvoer merk wisselen?

Wisselen kan altijd, maar afhankelijk van je situatie is het wel aan te raden om het rustig te doen. Als je bijvoorbeeld een voer vol vlees aan je hond geeft kan een dieet met brokken vol vis opeens wel een schok zijn.

Probeer dan het voer aan het begin wat te mixen zodat je hond steeds beter gewend raakt aan de nieuwe brokken. Totdat de meerderheid van het dieet de nieuwe brokken zijn en je de switch volledig maakt.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.3 / 5. Aantal stemmen: 39

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *