Top 4: Wat is de Beste Ballenschieter voor je Hond?

4.8
(9)

Laatste update op maart 30, 2022 door Hondenwiki

Niks makkelijker dan een ballenschieter met je hond te laten spelen. Zeker automatische ballenschieters kunnen je leven heel wat makkelijker maken, maar zelfs een handmatige schieter helpt al. Toch zijn er hier maar weinig goede producten op de markt voor.

Daarom hebben we in dit artikel de 4 beste ballenschieters voor je op een rij gezet. Zo kies je gemakkelijk een goede optie die bij jou en je hond past!

Wat moet je weten over een ballenschieter voor je hond?

Eerst bespreken we even gauw wat een ballenschieter is, waarom je een ballenschieter voor je hond zou kopen, en daarnaast welke opties er zijn. Mocht dat je niet zoveel interesseren dan kun je ook meteen naar de Top 4 Beste Ballenschieters door op de link te klikken.

Wat is een ballenschieter voor honden?

De PetSafe automatische ballenschieter is op het moment de meest bekende ballenschieter in Nederland.

Niks leuker voor een hond dan achter een bal aanrennen, het is niet voor niets het meest gebruikte spelletje tussen mens en dier. Ballenschieters zijn, zoals de naam al doet vermoeden, producten die een bal voor je hond afschieten. Dit bespaart jou dan weer tijd en/of moeite. Hoe je hem gebruikt hangt er een beetje vanaf wat voor soort ballenschieter je koopt. Daarom bespreken we de types hieronder verder, en leggen we daar ook uit hoe die twee types gebruikt worden.

Welke soort ballenschieters zijn er voor honden?

Optie 1: Automatische ballenschieters

De PetSafe ballenschieter is een goed voorbeeld van een automatische ballenschieter

Allereerst de meest bekende, maar ook meest dure, ballenschieters: de automatische variant. Dit zijn kleine machines die op stroom werken en automatisch de bal voor je hond lanceren. Je stopt een tennisbal in de machine, zet hem aan, en stelt in waar hij naartoe moet schieten. Daarna werkt de machine vanzelf en begint hij met ballen te gooien, je moet vervolgens je hond trainen zodat hij de bal terugbrengt naar de machine. Deze schiet hem dan weer af.

Voordeel van de automatische ballenschieter is dus dat hij jou verder helemaal niet nodig heeft. Je hond kan dus zolang hij wil spelen zonder dat jij moe wordt. Heb je trouwens een erg actieve hond die nog wel eens speeltjes kapot maakt? Lees dan ook eens onze Top 6 meest onverwoestbare hondenspeelgoed door, daar zijn ze wel even zoet mee.

Nadeel van de automatische variant is dat hij ten eerste duurder is dan een handmatige schieter, daarnaast moet je je hond trainen om het ding te gebruiken. Het is dus aan het begin wat meer moeite.

Optie 2: Handmatige ballenschieters

De handmatige ballenschieter gebruik je met de hand of voet. We hebben in onze Top 4 voor die beide opties een keuze. Je lanceert de bal dan dus nog steeds zelf, maar hebt een hulpmiddel met de schieter waardoor dit wat makkelijker is.

Voordeel van een handmatige ballenschieter is dat ze vaak erg goedkoop zijn. Daarnaast hoeft je hond de bal alleen naar jou te brengen, en dus niet echt een lastige truc te leren. Een handmatige ballenschieter is trouwens ook leuk te gebruiken in combinatie met een Hondentunnel. Zo maak je het apporteren extra leuk voor je hond!

Nadeel is weer dat je natuurlijk wel zelf nog de bal moet gooien / schieten. Het product helpt je op weg, maar je moet nog steeds zelf aan de slag.

Elk van deze opties heeft zo zijn eigen pluspunten, dus bedenk voor jou wat belangrijker is: een lage prijs en zelf wat moeite doen, of een wat hogere prijs zonder zelf te moeten gooien.

Waarom zou je een ballenschieter voor je hond kopen?

Dan nog even waarom een ballenschieter zo handig is voor jou en je hond. Het grootste voordeel voor jou is dat je minder, of zelfs geen moeite hoeft te doen. Het voordeel voor je hond is natuurlijk dat hij zo lang kan blijven spelen als hij wil. Een hond vind niks leuker dan lekker actief zijn en met balletjes spelen. Daarnaast is het voor je hond ook erg gezond om zijn energie kwijt te kunnen, en een ballenschieter is daar perfect voor.

Wat is het verschil tussen een Ballenschieter en een Ballenwerper?

Dit is vrij simpel: een ballenschieter schiet een bal echt af. Dit zijn vaak automatische ballenschieters waar je hond zelf de bal in terug legt. Je hoeft bij ballenschieters vaak zelf minder te doen. Met een ballenwerper werp je de bal echt. Dat kan soms automatisch, maar doe je meestal zelf. De meeste mensen kennen een traditionele ballenwerper als zo’n lange rode arm waarmee je een tennisbal een zwieper geeft. Wil je graag een goede ballenwerper lees dan eens ons artikel over de beste ballenwerper voor je hond door.

Top 4: Beste Ballenschieter voor je Hond

Nu we dat allemaal hebben besproken kun je beter een keus maken uit de 4 opties die we voor je hebben uitgezocht. Elk product heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, dus die vatten we ook altijd even samen na het bespreken van de ballenschieter.

Beste Keus – PetSafe Automatische Ballenschieter

Afbeelding van de PetSafe ballenschieter

Wil je de beste automatische ballenschieter dan raden we de PetSafe Automatische ballenschieter aan. Dit is meteen ook de duurste optie op onze lijst, maar dat komt omdat dit ook de optie is met de beste kwaliteit. Ten eerste is de PetSafe volledig automatisch: je hond laat de bal bovenin de schieter vallen en vervolgens werpt deze volledig automatisch de bal.

Daarnaast heeft de PetSafe enkele handige en luxe functionaliteiten:

 • Op 9 standen en 6 hoeken afstelbaar: Je kan de PetSafe met 9 standen hoe hard hij gaat en 6 hoeken precies zo afstellen zoals jij het wil. Zo voorkom je dat hij de bal in de tuin van de buren of in de sloot gooit.
 • Ingebouwde pauze: Honden weten vaak niet van ophouden, om te zorgen dat ze met de PetSafe niet oververmoeid raken last hij elk kwartier een pauze in.
 • Veiligheidssensoren: Er zitten sensoren ingebouwd die zowel jou als je hond beschermen zodat je geen onverwachte bal op je kop krijgt. Let toch altijd wel op, geen enkel stuk techniek is perfect. Loop dus nooit voor de ballenschieter langs als hij aanstaat.

De PetSafe is dankzij al deze functies zonder twijfel de beste automatische ballenschieter. En dankzij het gebruiksgemak ook onze eerste keus, met een handmatige schieter doe je toch wel veel moeite en dat is hiermee te voorkomen. De PetSafe staat dan ook niet voor niets op hoog op onze lijst voor het beste cadeau voor je hond.

Je kan de PetSafe bij zowel Bol.com als Petsonline.nl bestellen, de prijzen zijn nogal variabel. Op het moment van schrijven is hij bij Bol goedkoper, maar kijk even wanneer je het leest zodat je de beste prijs krijgt.

Pluspunten
 • Beste keus voor een kwalitatief hoge ballenschieter
 • Volledig automatisch
 • Meerdere ingebouwde veiligheidsmaatregelen
 • Automatische pauze
 • Op 9 standen en 6 hoeken instelbaar
Minpunten
 • Duurste optie

Manueel schieten – Flamingo Bazooka Shooter

Afbeelding van de Bazooka ballenschieter met twee tennisballen

Wil je de beste handmatige ballenschieter dan raden we de Flamingo Bazooka Shooter. Zoals je aan de naam al kan zien is het echt een beetje een bazooka. In ieder geval leuk voor de kinderen.

Je stopt bij de Bazooka Shooter voorin een gewone tennisbal, en vervolgens schiet je achterin met de pomp de bal keihard naar voren. Het kost in ieder geval minder moeite dan een zwieper met je arm te maken. De Bazooka gebruikt normale tennisballen, en je kan een tennisbal van de grond oppikken met de Bazooka zelf. Dan moet je de pomp wel al wat naar achteren hebben gehaald. Verder zitten er twee handige vakjes onderop de Bazooka waar je twee tennisballen kan opbergen.

De Bazooka is vooral handig als je wat minder wil betalen en liever niet wil / of kan gooien met je arm. Voor weinig geld koop je dan toch een handige hulp bij het afschieten van wat ballen. Let wel op dat de Bazooka redelijk snel stuk kan gaan, ga er dus voorzichtig mee om.

Pluspunten
 • Lage prijs
 • Helpt je toch handmatig een bal af te schieten
 • Leuk design (zeker als je kids hebt)
 • Handig als je niet voorover wil bukken om een bal op te pakken
Minpunten
 • Kan snel stuk gaan, ga er voorzichtig mee om

Automatisch en lage prijs – Woof Boss Ballenschieter

Afbeelding van de Woof Boss Ballenschieter

Dan weer een automatische aanrader: de Woof Boss Ballenschieter. De Woof Boss is ook weer volledig geautomatiseerd en houdt je hond zo dus zo lang bezig als je wil. De Woof heeft ook een wat lagere prijs dan de PetSafe, dan is dus een pluspunt. Nadeel van deze automatische ballenschieter is dat hij iets minder luxe is: zo heeft de Woof geen automatische pauze, en maar 3 standen in plaats van 9. Verder zit er niet veel verschil tussen de Woof en de PetSafe. Bedenk dus of die extraatjes je een hogere prijs wel of niet waard zijn.

Wil je een goedkopere automatische ballenschieter dan raden we de Woof Boss aan. Let wel op dat ballen soms vast kunnen komen te zitten, het vergt dus soms wat uitproberen met verschillende tennisballen.

Pluspunten
 • Goedkopere prijs voor een automatische ballenschieter
 • 3 standen
 • Mooi design
 • 3 ballen meegeleverd
Minpunten
 • Minder luxe dan de PetSafe

Goedkoopste optie – Beeztees Tennisbalschieter

Afbeelding van de Beeztees Tennisbalschieter

Dan de allergoedkoopste optie op onze lijst: de Beeztees Tennisbalschieter. Dit is weer een handmatige ballenschieter, hoewel deze net wat anders is. Zo bedien je de schieter met je voet: je stampt op het dikke, met lucht gevulde, deel waardoor de bal ver weg schiet. Handig dus als je geen enorme arm beweging wil maken door bijvoorbeeld een blessure. Daarnaast zal hij verder gaan dan de meeste mensen constant kunnen gooien als je flink stampt.

De Beeztees Tennisbalschieter heeft veruit de laagste prijs van al onze opties, en is dus een goede keus als je een handmatige ballenschieter gene probleem vindt.

Pluspunten
 • Veruit de laagste prijs
 • Met de voet makkelijk te bedienen
 • Werpt de bal prima
Minpunten
 • Handmatig, dus kost nog steeds wat moeite

Afsluiting: Een Ballenschieter voor jouw Hond gevonden?

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen de beste ballenschieter voor jouw hond uit te zoeken. Automatisch of handmatig maakt nog best een verschil, maar we hebben voor beide voorkeuren in ieder geval de beste opties voor je op een rij gezet.
Mocht je nog vragen hebben dan helpen we je graag verder in de comments. Veel speelplezier!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen: 9

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *