Top 3 – Beste Hondenfietskar voor een Grote Hond

4.4
(22)

Laatste update op juli 4, 2022 door Hondenwiki

Voor mensen zijn lange fietstochten heerlijk, maar voor een grote hond is het soms niet meer bij te benen. Zeker als ze wat ouder of geblesseerd zijn. Daarom is een grote hondenfietskar voor je hond dan ideaal.

Om een passende hondenfietskar te vinden kan voor de grootste honden echter best lastig zijn.

Daarom lopen we in dit artikel de 3 beste fietskarren voor grotere honden langs. De karren zijn gekozen op basis van draaggewicht, afmetingen, prijs, materiaal en klant-ervaringen.

Top 3 – Beste Hondenfietskar voor een Grote Hond

Beste Complete en Grote Hondenfietskar: Doggyride Novel

Afbeelding van de Doggy Ride Hondenfietskar voor een grote hond

De beste hondenfietskar voor een grote hond is zonder twijfel de DoggyRide Novel.

Deze titel verdient de Novel vooral door zijn grote omvang en maximale draaggewicht. Ook zijn klanten erg tevreden met de fietskar.

Let op: de Novel kost echt flink wat. Voor de hoge prijs prijs krijg je wel de hondenfietskar die het best met grote honden om kan gaan. Een sterkere fietskar hebben we namelijk niet kunnen vinden.

Specificaties – DoggyRide Novel

Zoals gezegd kan de DoggyRide Novel erg grote honden aan. Zo heeft de kar een draaggewicht van 50 kilogram, en een van de grootste afmetingen op de lijst met 80 cm. x 56 cm. x 65 cm.

Let op veel websites stellen dat het maximale gewicht van de DoggyRide Novel 55 kilogram is. Als je echter naar de de website van DoggyRide zelf gaat zie je dat dit niet waar is. De fietskar kan 50 kilogram aan.

Daarnaast is Novel van sterk materiaal gemaakt. Over de hoes geen klachten en het frame heeft sterk maar tegelijkertijd licht aluminium. Ook is het frame roestvrij gemaakt, wel zo handig als je vaker door de regen fietst.

Zelf weegt de kar een vrij lichte 14 kilogram. Dit maakt hem ondanks zijn grootte toch makkelijk mee te nemen. Zeker omdat je hem kan inklappen. Ook kun je de wielen er simpel afhalen door ze los te klikken.

Mocht je de rode kleur niet mooi vinden dan is de Novel ook in het groen verkrijgbaar. Op de kleur na zijn alle andere specificaties hetzelfde.

Conclusie

De DoggyRide Novel is de hondenfietskar die de grootste honden aankan. Zo heeft de kar het meeste draaggewicht en een van de grootste afmetingen. Ook krijgt de Novel erg goede reviews en heeft materiaal van hoge kwaliteit. Het grootste minpunt is de prijs. Als je prijs belangrijker vindt dan luxe en grootte kies dan een van de goedkopere opties op de lijst.

Pluspunten
 • 50 kg. draaggewicht
 • Grote afmetingen bak
 • Hoge kwaliteit materiaal
 • Goede klant-ervaringen
Minpunten
 • Hoge prijs

Grootste Hondenfietskar: InnoPet Hercules 2.0

Met de InnoPet Hercules haal je een hondenfietskar in huis die zijn naam eer aan doet. De Griekse held uit de oude mythes Hercules was groot en sterk, en dat is deze Innopet ook. Zo kan hij flink wat hondengewicht aan en heeft hij het grootste formaat van al onze 3 opties.

Specificaties – InnoPet Hercules

De Hercules is zoals al gezegd de grootste kar op de lijst. Zo zijn de afmetingen van de bak 100 cm. (lengte) x 78 cm. (breedte) x 96 cm. (hoogte). Het maximale draaggewicht van de fietskar komt uit op een flinke 50 kilogram.

De Hercules is dus vooral geschikt voor grote honden, zelfs als ze wat minder of meer wegen. Daarnaast kun je de Hercules ook als buggy gebruiken, het is namelijk zowel een buggy als een fietskar: 2 voor de prijs van 1. Let wel op dat je de Innopet Universele trekstang apart moet kopen. Wil je een pakket met de Hercules + terkstang + regenhoes volg dan deze link voor het combinatie pakket.

Voor de veiligheid van je hond kun je hem aanlijnen in de bak met de 2 aanleglijnen die daarin zitten. Zo kan je hond niet zomaar uit de kar springen. In het opbergvak aan de achterkant kun je makkelijk wat spulletjes zoals snacks meenemen.

Nadeel van de Hercules is wel dat hij vrij veel weegt: 15 kilogram. Dit maakt de kar wat lastiger mee te nemen. Gelukkig is hij wel opvouwbaar. In grotere auto’s zal de kar prima passen, en ook is hij dus makkelijk in de garage op te bergen. Het nadeel heeft ook een flink voordeel: een zwaardere kar is veiliger voor een zwaardere hond zodat de kar niet zomaar omkiept.

Conclusie

De grootste hondenfietskar op de lijst is de InnoPet Hercules. Als je graag met je hond wil joggen is de kar ideaal omdat het naast een fietskar ook een buggy is. Voor echt grote honden is de Hercules de enige juiste optie dankzij zijn enorme formaat en hoog maximaal draaggewicht.

Pluspunten
 • Fietskar en hondenbuggy in 1
 • 50 kg. draaggewicht
 • Grootste kar op de lijst
 • Erg positieve klant-ervaringen
 • Voor erg grote honden de beste optie
 • Veiliger dankzij zwaar gewicht
Minpunten
 • Kost wat meer
 • Trekstang moet apart worden bijgekocht

Beste Goedkope grote Hondenfietskar: Duvo+ Pet Trailer

Afbeelding van de Duvo+ Hondenfietskar geschikt voor een grote hond

De beste goedkope optie voor een grote hond is de Duvo+ Hondenfietskar Pet Trailer. De kar is prima geschikt voor grote honden en doet dit voor een erg lage prijs.

Specificaties – Duvo+ Pet Trailer

De Duvo+ is geschikt voor honden tot 40 kilogram. Daarnaast is de bak vrij groot: 80 cm (lengte) x 56 cm (breedte) x 60 cm (hoogte). Dit maakt de kar prima geschikt voor grote honden.

Bedenk wel dat hij iets minder grote honden aankan dan de eerdere twee opties. Dat is de kar ook wel gegund aangezien hij veel goedkoper is.

Zelf weegt de Duvo+ 15 kilogram. Dit is redelijk gemiddeld en zit tussen de DoggyRide en de Topmast fietskarren in. Met 15 kilogram kun je de kar nog altijd redelijk makkelijk meenemen.

De stof van de bak wordt als stevig geprezen door klanten. Zelfs onrustige honden krijgen hem niet kapot-gekrabd.

Bij sommige shops wordt gezegd dat de Duvo+ 50 kilogram aan gewicht aan kan. Dit is echter niet waar als je de verpakking van de kar doorleest. Stop hier dus echt maar honden tot 40 kilogram in, anders kan de kar sneller kapot gaan.

Let er ook op dat sommige klanten aangeven dat ze extra’s nodig hadden om de Duvo+ te gebruiken. Zo kan je een koppelstuk nodig hebben als de kar niet op je fiets kan worden aangesloten. Daarnaast had iemand een speciale fietspomp nodig om de banden op te pompen.

Geen van de andere klanten geven echter aan deze problemen te hebben gehad. Vrij specifieke issues dus.

Conclusie

De Duvo+ Pet Trailer is de beste optie als je liever een goedkope hondenfietskar wil voor een grote hond. Het is knap dat Duvo een kar voor grote honden heeft gemaakt die desondanks toch een lage prijs heeft. Let wel op dat de kar van wat mindere kwaliteit zal zijn en minder luxe heeft. Dit is de Duvo+ vergeven vanwege de lage prijs.

Pluspunten
 • Laagste prijs
 • 40 kg. draaggewicht
 • Vrij grote afmetingen
 • Gemiddeld gewicht
Minpunten
 • Materiaal van mindere kwaliteit
 • Klanten geven aan dat je extra’s nodig kan hebben (fietspomp en koppelstuk)

Waar moet je op letten bij een Hondenfietskar voor een grote hond?

Afbeelding van hond in het park

Als je een hondenfietskar voor een grote hond zoekt moet je op wat ander specificaties letten dan normaal. Deze zaken bespreken we in dit onderdeel.

Draaggewicht

Maximaal draaggewicht van de fietskar is een van de belangrijkste dingen om op te letten. Hoe groter de hond hoe zwaarder deze over het algemeen zal zijn. Let dus altijd op hoeveel een hondenfietskar aan kan.

Als je hond te zwaar is voor de kar die je hebt gekocht heeft deze een veel grotere kans om kapot te gaan. Ook is het gevaarlijk als je hond te sterk is voor de kar. Hij zou er uit kunnen ontsnappen en zo in gevaarlijke situaties terecht komen.

Als je een hondenfietskar op het internet ziet zal een fabrikant er in principe altijd het maximale draaggewicht bij noemen. Het liefst wil je wat speling hebben. Kies een kar met een draaggewicht van een aantal kilogram boven het gewicht van je hond. Als je hond dan iets zwaarder wordt is dat geen probleem.

Alle karren op deze lijst hebben een draaggewicht van minimaal 40 kilogram. De sterkste kar kan zelfs 50 kilogram aan. Een kar met nog meer draagcapaciteit is helaas nog niet te vinden.

Afmetingen

Naast gewicht speelt ook de grootte van je hond een belangrijke rol. Je kar moet dus wel de juiste afmetingen hebben zodat je hond comfortabel in de fietskar kan zitten en liggen.

De meeste hondenfietskarren zitten vrij dicht bij elkaar qua afmetingen. Zo hebben veel karren een afmeting rond de 72 cm. (lengte) x 52 cm. (breedte) x 65 cm. (hoogte). Als je echter een grote hond hebt wil je hier iets boven zitten. Daar zijn de karren in dit artikel dan ook op uitgezocht.

Als je twijfelt of je hond in een van de fietskarren gaat passen meet hem dan even op. Doe dit zodra hij in een natuurlijke houding ligt of zit. Deze zal hij ook graag in de kar aannemen. Zo weet je precies of je hond comfortabel in de kar gaat passen.

Let ook op dat je hond zich veilig voelt bij het fietsen, niet elke hond is geschikt voor naast of achter de fiets zoals het LICG aanbeveelt.

Conclusie: Wat zijn jouw hondenfietskar ervaringen met je grote hond?

Heb je inmiddels een hondenfietskar kunnen kiezen? Zo niet, lees dan de onze complete gids voor het kiezen van een Hondenfietskar eens door. Deze helpt je stap voor stap door het volledige keuze-proces heen.

Als je wel hebt gekozen of zelf al een hondenfietskar voor je grote hond hebt: wat zijn jouw ervaringen? Past je hond goed in je fietskar en vindt hij het fijn om mee te gaan op de fiets? We horen het graag in de comments!

Verder Lezen:

Bronnen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.4 / 5. Aantal stemmen: 22

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

4 thoughts on “Top 3 – Beste Hondenfietskar voor een Grote Hond

 1. Hallo
  We hebben een Leonberger die ongeveer 60 kg weegt, we zouden graag een fietskar kopen maar ik kan nergens een fiestkar vinden voor honden boven de 50 kg. Kunnen jullie me helpen?
  Mvg caro

  1. Hoi Caro,

   Helaas hebben we in Nederland geen sterkere fietskar gevonden dan de Innopet Hercules die tot 50 kilogram aankan. Als we een fietskar hadden gevonden voor 60 kilogram of meer zouden we hem hier zeker op de lijst zetten.

   Nu Amazon ook naar Nederland komt kan dat misschien wel een uitkomst bieden. De enige trailer daar die adverteert met 60 kilogram draaggewicht is de ZXDFG Pet Trailer. De prijs ligt echter wel vrij hoog en er zijn geen goede reviews te vinden. We vinden de kar er zelf niet per se sterker uit zien dan andere fietskarren.

   Niet een heel behulpzaam antwoord. Maar helaas worden er niet echt hondenfietskarren voor zwaardere honden gemaakt.

   Mvg,

   HondenWiki

   1. Ik heb de PetEgo Comfortwagon, maat Large, deze kar kan tot 70 kg aan.
    Zeer fijne degelijke sterke kar waarmee ik nog fijne maanden met mijn oude boxer met spondylose heb kunnen wandelen. In Nederland zie je deze kar bijna niet, ik heb hem 2e hands van marktplaats en daar ben ik nog een keertje een exemplaar tegengekomen. Je kunt hem volgens mij via Amazon in Duitsland kopen.

    1. Goede tip Keet, de PetEgo ziet er inderdaad goed uit voor echt grote honden. Jammer dat hij niet makkelijker in Nederland te verkrijgen is dan via Duitsland. Maar zeker het bekijken waard met een zware hond, zo is hij ook te vinden in wat andere Duitse webshops naast Amazon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *