Innopet CLEO Hondenbuggy Review: 7.5/10

Hond in Innopet CLEO
4.7
(7)

Laatste update op mei 15, 2020 door

Er zijn er maar weinig van in Nederland: Hondenbuggy’s met een Denim design. De Innopet CLEO Hondenbuggy behoort wel tot dit selecte gezelschap.

Om te kijken of de CLEO naast zijn mooie design verder van hoge kwaliteit is nemen we hem in deze review onder de loep.

We maken in de review een beoordeling van de karakteristieken, comfort en klant-ervaringen van de hondenbuggy. Daarnaast bekijken we de webshops met de beste reputatie, laagste prijzen en snelste levertijden die de CLEO verkopen.

De Specificaties van de Innopet CLEO

De voorkant van de Innopet CLEO, de hondenbuggy heeft een denim design
De Innopet CLEO kan compleet worden afgesloten voor het gemak van je hond

Een van de belangrijkste punten in elk product is natuurlijk wat je ervoor betaald, in het geval van de Innopet CLEO is die prijs vrij hoog voor een hondenbuggy.

Mocht je hier meteen al op afknappen dan kun je ook de Top 3 Goedkoopste Hondenbuggy’s bekijken voor buggy’s met een lagere prijs.

Voor dit prijskaartje wordt ook wel wat verwacht, in de beoordeling zit de prijs als negatieve factor verwerkt. Zo moet de buggy zeker beter zijn best doen voor een hogere score. In de verdere specificaties lopen we de omvang, het materiaal en de wielen langs.

De Omvang

De Innopet CLEO is een vrij lichte en compacte hondenbuggy. Zo heeft hij een gewicht van slechts 9,5 kilogram. Ondanks dat gewicht kan de buggy wel honden tot 20 kilogram aan draaggewicht aan. Dit maakt de buggy geschikt voor vrijwel elke kleine hond, en ook veel middelgrote honden.

Afbeelding van de afmetingen van de buggy, deze staan ook in de tekst
De afmetingen van zowel de uitgeklapte als de ingeklapte CLEO

De omvang van de wandelwagen zelf is ook lekker compact: 51 cm. (breedte) x 95 cm. (lengte) x 102 cm. (hoogte). Een duw-stang van 102 centimeter hoogte is ook voor de meeste mensen een fijne hoogte om vooruit te duwen.

Verder heeft de CLEO nog een erg groot voordeel wat veel hondenbuggy’s niet hebben: de mand is eraf te halen. Zoals in het plaatje hierboven te zien is kunnen het frame en de mand compleet worden losgemaakt van elkaar. Zo is de buggy erg makkelijk mee te nemen in bijvoorbeeld de auto. Met de bijgeleverde draagriem kun je de mand ook makkelijk meedragen.

Afbeelding van de ingeklapte Innopet CLEO, daarnaast is de mand verwijderd om de buggy nog compacter te maken
Dankzij het losskoppelen kun je de CLEO ook als hondenmandje gebruiken.

Het belangrijkste onderdeel van een hondenbuggy is natuurlijk het gedeelte voor de hond: de mand. Het liefst wil je dat je hondje zowel kan zitten als liggen in de bak. De afmetingen van het lig-gedeelte van de Innopet CLEO is 30 cm. (breedte) x 53 cm. (lengte) x 58 cm. (hoogte). Voor vrijwel elke kleine hond zou dit genoeg moeten zijn.

Het Materiaal

Het frame van de CLEO is gelukkig geen simpel aluminium of PVC, ondanks het witte uiterlijk. De buggy heeft een metalen frame. Voor het design is hier vervolgens een witte laag opgezet.

Voor de hoes van de mand is een denim stof gebruikt, deze lijkt helaas niet erg waterdicht. Omdat er helaas geen regenhoes bij de buggy zit is deze apart aanschaffen geen slecht idee. Regen zit immers in een klein hoekje…

Voor het gebruikte materiaal krijgt de CLEO zeker geen onvoldoende, een regenhoes voor de denim hoes was echter geen overbodige luxe geweest.

De Wielen

Voor het wiel-design is bij de Innopet CLEO voor een vier-wiel opzet gekozen. Dit maakt hem in principe stabieler en minder hobbelig. Let er wel op dat deze opzet van de wielen de buggy ook minder wendbaar maakt.

De wielen zelf zijn aan de voorkant zo’n 5 inches, aan de achterkant zijn ze iets groter: 5,5 inches. Dit is vrij klein voor een hondenbuggy. Daarnaast zijn de wielen van kunststof, dit leidt tot minder schokdemping.

Afbeelding van de Innopet CLEO, je kan de dunnere wielen goed zien
De wielen op de CLEO zijn vooral voor effen terrein geschikt

Combineer de kleine kunststoffen wielen met een vier-wiel design en dan krijg je een buggy die erg goed is voor de stad met egale wegen. De CLEO is echter niet echt geschikt voor off-road of erg oneffen terrein.

Een pluspunt van de CLEO is dat de wielen allemaal blokkeerbaar zijn (om beter rechtdoor te kunnen rijden). Daarnaast kunnen de voorwielen 360 graden draaien. Voor de veiligheid zit er een rem om te parkeren op de achterwielen.

Comfort van de Innopet CLEO

Met het comfort van de CLEO zit het wel goed, zowel voor mens als baasje.

Zo komt de buggy met een lekker matje in de bak, daarnaast kan de bak compleet open of dicht. In een prikkelende omgeving, of tijdens een erg warme dag kun je je hondje afschermen. Als het rustig is of er een lekker windje waait is de bak juist compleet open te zetten.

Mocht je de bak dichtdoen dan zit er nog wel wat gaas in de hoes zodat er lucht in de mand kan komen. Ook geeft dit wat uitzicht voor je viervoeter.

Daarnaast zitten er voor de veiligheid twee lijnen in de mand, hiermee kun je je hond aanlijnen. Zo blijft je hondje ook in drukkere en gevaarlijkere gebieden goed vast zitten in de mand.

Afbeelding van de zijkant van de buggy, hier zie je het CLEO merk op de stang staan
De buggy heeft het design merk op de zijkant van het frame staan, daarnaast komt hij met een tasje voor aan de duw-stang.

Voor de baasjes is er ook het nodige gemak. Zo wordt er een wandel-kit (zie op de foto) meegeleverd met de buggy, deze is ook in hoogte te verstellen om er beter bij te kunnen. Daarnaast zit er een bak onderin de buggy om je spullen in kwijt te kunnen.

Ook de volledige loskoppeling van de mand is een luxe. Zo is de hele buggy makkelijker mee te nemen en op te bergen. Verder zitten er op de hoes ook enkele opbergvakjes, zeker als je deze los meeneemt is dit fijn.

Helaas zit er geen bekerhouder in de buggy, dit is een gemiste kans. Zo hebben andere hondenbuggy’s vaak wel een houder voor je ochtendkoffie. Hier lijkt Innopet te hebben gekozen voor het minimale design waardoor de bekerhouder is gesneuveld.

Ondanks de paar prima luxe-functionaliteiten hadden we voor de prijs wel iets meer verwacht.

Klant-ervaringen

Afbeelding van reviews van de buggy bij bol.com: 4.5 sterren van de 5
Enkel bij Bol.com zijn er reviews voor de CLEO

Helaas zijn er niet erg veel klant-ervaringen met de CLEO te vinden op internet. Na uitvoerig zoeken is Bol.com de enige waar enkele reviews op waren gedeeld. Deze zijn wel erg positief: 4.5 van de 5 sterren.

De reviews prijzen zowel de kwaliteit als de compactheid van de buggy. Daarnaast wordt de eerder genoemde grootte van de bak ook door de klanten benadrukt: twee kleine hondjes passen makkelijk in de mand.

Een nadeel is de afsluiting van de hoes op de mand. Deze heeft geen rits maar klittenband. Ook hier heeft het design de voorkeur boven functionaliteit gekregen. De hoes zonder rits ziet er chique uit, maar klittenband is wel minder fijn om een mand snel mee dicht te maken.

De makkelijke opvouwbaarheid van de hondenbuggy is ook een groot pluspunt. Zeker omdat de buggy zo erg klein wordt en makkelijk mee te nemen of op te bergen is.

Eindoordeel

Het grootste voordeel van de Innopet Hondenbuggy CLEO is het mooie denim-design. Daarnaast is de buggy van best veel gemakken voorzien en is hij erg compact. Zeker als je hem inklapt. Ook de flexibiliteit van de wandelwagen is fijn, zo kun je de mand er volledig van afhalen om los mee te nemen.

Daar staat tegenover dat enkele basisgemakken er niet inzitten (bekerhouder) en de buggy niet geschikt is voor off-road dankzij de kleinere kunststoffen wielen.

De voordelen en nadelen met elkaar opwegend heb je uiteindelijk een erg mooie buggy die een paar functionaliteiten offert voor het design. Dit gecombineerd met de prijs leidt tot een prima 7.5

De Innopet CLEO is zeker een aanrader als je hem mooi vindt en hem vooral in de stad wil gaan gebruiken. Daar is de buggy op zijn best.

Pluspunten
 • Mooi Denim design
 • Hoge kwaliteit materiaal
 • Flexibiliteit (afneembare mand)
 • Compact
 • Veel gemakken
 • Goed geschikt voor in de stad
Minpunten
 • Vrij hoge prijs
 • Niet goed voor off-road
 • Geen bekerhouder

Mocht je niet overtuigd zijn van de CLEO bekijk dan onze Ultieme Gids voor Hondenbuggy’s, hierin staat een complete Top 10 van de beste buggy’s voor elk gebruik.

De beste web-shops om de Innopet CLEO aan te schaffen

Mocht je inmiddels besloten hebben de Innopet CLEO aan te schaffen dan is er nog steeds een keus te maken: waar koop je hem? Hieronder een opsomming met de webshops waar je de CLEO kan kopen elk met eigen voordelen.

 • Bol.com: De eerste op de lijst is natuurlijk Bol.com, dit omdat de grootste webshop in Nederland ook het meest betrouwbaar is.
 • Petsonline.nl: Ook Petsonline heeft de CLEO in het assortiment. Deze webshop is ook al jaren een grotere naam. Reviewsites voor de shop verschillen enigszins. Bij Kiyoh zijn de reviews lovend, bij trustpilot minder (waar vooral de service wordt bekritiseerd). Let hier dus op.
 • Huisdierenbazaar.nl: Bij huisdierenbazaar heeft de CLEO een vergelijkbare prijs en verzendtjd. We hebben zelf echter geen ervaring met de webshop.

Mocht je de CLEO hebben gekocht dan horen we graag wat jouw ervaringen met de buggy zijn. Dit kan in de comments hieronder.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.7 / 5. Aantal stemmen: 7

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *