Wat kost een hondenpension?

4.9
(25)

Laatste update op augustus 26, 2022 door Hondenwiki

Wat kost een hondenpension nou eigenlijk? Pensions zijn erg handig om je hond voor je op te vangen, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat of even een tijd niet beschikbaar bent. Toch zijn er wel veel dingen om op te letten, en een van de eerste punten is dan natuurlijk de prijs: je wil niet afgezet worden.

Alvast een snel antwoord: wat kost een hondenpension nou gemiddeld? Tussen de 13,- en 26 euro,- per nacht. De prijs hangt af van het pension, het seizoen (hoog/laag), en de grootte van je hond.

Wil je meer weten wat alle factoren zijn en hoe je zeker weet dat je de beste prijs hebt: lees dan het hele artikel hieronder.

Wat kost een Hondenpension?

Afbeelding van kleine hondjes in een hondenpension

Bij het uitzoeken van een hondenpension is prijs een belangrijke factor. Naast een hoge kwaliteit wil je er natuurlijk liever niet veel te veel voor betalen. Daarom hebben we hier even op een rijtje gezet wat de meest voorkomende tarieven zijn.

Let op dat dit gemiddeldes zijn, maar met deze lijst moet je in ieder geval een heel eind komen. Ligt een prijs veel hoger dan deze lijst dan moet er wel erg veel extra’s tegenover staan!

Opvangservice (per dag)LaagseizoenHoogseizoen
Kleine honden (<15kg.)13,-17,-
Gemiddeld grote honden (15-25kg.)15,-19,-
Grote honden (>25kg.)18,-21,-
Puppies13,- tot 17,-17,- tot 21,-
Dagopvang15,-20,-
Individuele opvang (zonder andere honden)30,-40,-

Dit zijn de meest voorkomende bedragen. Sommige pensions rekenen meer of minder voor specifieke diensten. Daarnaast behandelen pensions puppies ook vaak op verschillende manieren. Sommigen nemen puppies helemaal niet aan, soms wordt dezelfde prijs gerekend alsof de pup volwassen is, en soms betaal je alsof de pup een klein hondenras is. Zeker in het laatste geval is dat voordelig voor de portemonnee.

Zoals je kan zien zit er een flink verschil in hoogseizoen en laagseizoen. Welke datums dat precies inhoudt verschilt ook weer per pension. De meeste hondenpensions zien de periode van juli tot en met augustus, en schoolvakanties als hoogseizoen.

Omdat er in die periode zo veel mensen hun hond naar het pension willen brengen wordt er voor die drukte meer gevraagd van de medewerkers. Een hondenpension kost dus meer tijdens het hoogseizoen! Je kan voor korte periodes (enkel een dagje weg) ook een hondenuitlaatservice overwegen, dat kan in kosten schelen.

Waar op letten bij het uitzoeken van een Hondenpension?

Afbeelding van honden die spelen in een hondenpension

Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten voor je je hond naar een hondenpension brengt. We bespreken ze hieronder:

  • Kwaliteit: Zorg dat het pension waar je je hond naartoe brengt van goede kwaliteit is. Je gaat je huisdier bij deze mensen achterlaten, dan wil je natuurlijk zeker weten dat hij of zij in goede handen is. Hoe weet je dit? Check reviews van andere gebruikers, denk er eens over na of je iemand kent die ervaring met het pension heeft. Aanraders van mensen die je kent zijn meestal een goede indicatie.
  • Certificering: Check of het pension bij Dibevo is aangesloten. Dit is de landelijke brancheorganisatie voor huisdierspecialisten. Binnen Dibevo wordt kennis gedeeld, en worden bijvoorbeeld professionele algemene voorwaarden opgesteld.
  • Huisregels: Elk goed hondenpension moet goede en strikte huisregels hebben. Lees deze dan ook van te voren goed door. Past jouw hond binnen deze regels? Zo niet voorkom dan teleurstelling en kies voor een ander pension.
    Veel hondenpensions laten bijvoorbeeld niet gecastreerde of niet gesteriliseerde honden niet toe.
  • Prijs: En daar is hij weer, de prijs. Daar hebben we het hiervoor al over gehad, check even of de prijzen van het pension wat je op het oog hebt redelijk binnen deze gemiddeldes vallen. Zo betaal je niet te veel. Wil je weten wat een hond in totaal kost, lees het in het gelinkte artikel!

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen. Heb je nog tips voor onze lezers bij het uitzoeken van een goed hondenpension? Laat het hieronder weten in de comments!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen: 25

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *