Top 3 voor de Beste Goedkope Hondenfietskar

4.7
(30)

Laatste update op mei 5, 2023 door Hondenwiki

Hondenfietskarren kunnen een vrij dure grap worden, gelukkig hoeft dat lang niet altijd zo te zijn. Een goedkope hondenfietskar is ook zeker mogelijk!

In dit artikel lopen we daarom de 3 beste én goedkoopste hondenfietskarren van dit moment langs.

Je leest welke kar het beste bij jouw wensen past, én bij die van jouw hond!

Top 3 – Beste Goedkope Hondenfietskar Samenvatting

Allereerst een samenvattende tabel voor als je nu al de conclusie en belangrijkste verschillen wil zien.

NaamDraaggewichtScore
KARLIE Conditioner Doggy liner40 kg.4.3 / 5
Keddoc Hondenfietskar Deluxe25 kg.4.0 / 5
Duvo+ Fietskar Pet Trailer40 kg.4.3 / 5

1: Beste Goedkope Hondenfietskar – KARLIE Conditioner Doggy

Afbeelding van de KARLIE Doggy Liner, een goedkope hondenfietskar

De eerste plek in de top 3 gaat naar de KARLIE Conditioner Doggy Liner. Dit is een van de goedkoopste hondenfietskarren op de markt, zonder op kwaliteit in te leveren.

De Doggy Liner heeft een lage prijs voor de een hondenfietskar. Zeker omdat de kar wel een maximaal draaggewicht van 40 kilogram heeft.

Zelfs grotere honden zullen vaak dus nog in de kar passen. Meestal zijn karren met meer capaciteit juist veel duurder

Specificaties – KARLIE Hondenfietskar

Qua luxe voor je hond heeft de KARLIE een groot voordeel: er zit erg veel gaas in de kar ingebouwd. Meer gaas in plaats van plastic zorgt voor veel luchtcirculatie. Dit maakt de fietsrit voor je hond veel aangenamer. Zo wordt de kar een fijne plek om in te zijn, in plaats van een benauwd hok. Ondanks dat de Doggy Liner een goedkope hondenfietskar is, is er toch veel aan het comfort van je hond gedacht.

De afmetingen van de KARLIE Doggy Liner: 125 cm. (lengte) x 72 cm. (breedte) x 95 cm. (hoogte)

Zelf weegt de Doggy Liner een redelijk gemiddelde 15,6 kilogram. Ook zijn de afmetingen vrij standaard, zoals in de afbeelding te zien. De kar is net zoals de meeste fietskarren gewoon inklapbaar, dus je hebt niet veel ruimte nodig om hem op te bergen.

Voor je hond is er ook meer dan genoeg ruimte, zoals in de afbeelding hieronder te zien. Dit zou voor de meeste honden meer dan genoeg ruimte moeten zijn om lekker te kunnen zitten en liggen. Mocht je niet zeker weten of je hond gaat passen, meet hem dan even op. Zowel in comfortabele zit- als lig-houding.

Voor de veiligheid zitten er reflectoren en een vlag bij de kar. Daarnaast zijn de wielen van de Doggy Line vrij grote luchtbanden. Dit maakt de kar ook geschikt voor off-road rijden. Zeker als je over boerenwegen of bospaden wil fietsen zijn grote wielen belangrijk voor de vering en stabiliteit van de kar.

Gebruikers-ervaringen

Veel mensen zijn erg positief over de Doggy Liner. Zo worden de volgende punten het meest geprezen:

 • Handigheid in gebruik (in en uit elkaar halen)
 • Kwaliteit van de kar
 • Sterke vering (handig voor hobbelige wegen)
 • Veel ruimte voor je hond

Een nadeel wat we terugzien in wel meer gebruikers-ervaringen is dat de kar niet heel erg bestendig is tegen drukkere honden. Als je een hond hebt die bijvoorbeeld flink tekeer zal gaan in de kar kan dat voor slijtage zorgen. Zo hebben enkele klanten kapotte ritsen meegemaakt, en is de hoes ook een keer kapot-gescheurd.

Als je de kar koopt is het dan ook een goed idee om je hond eerst aan de fietskar te laten wennen. Bijvoorbeeld met dezelfde trainingsmethode als in deze trainings-video van Hondenlot op youtube.

Zo blijft je hond kalm, en slijt de kar niet.

Verder zijn erg veel klanten zeer tevreden. Dit gepaard met de lage prijs en goede specificaties van de kar geven de Doggy Liner de eerste plek op de lijst.

Conclusie

De KARLIE Doggy Liner is een solide goedkope hondenfietskar voor een erg lage prijs. Voor honden is er meer dan genoeg comfort in de kar, met een ruime bak en goede vering. Daarnaast zit het met de luchtcirculatie in de kar ook wel goed. Voor deze lage prijs vindt je geen betere hondenfietskar.

Pluspunten
 • Lage prijs
 • Goed voor off-road
 • Goede luchtcirculatie
 • Veel ruimte in kar
 • Tevreden gebruikers
Minpunten
 • Let op met drukke honden

2. Meest Goedkope Hondenfietskar – Keddoc Deluxe Klein

Afbeelding van de Keddoc Hondenfietskar, de goedkoopste hondenfietskar op de lijst

De goedkoopste fietskar op de lijst is de Keddoc Hondenfietskar Deluxe.

Een goedkopere hondenfietskar hebben we in Nederland niet kunnen vinden. Maar hoe zit het dan met de kwaliteit van de kar?

Specificaties – Keddoc Hondenfietskar

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de Keddoc vrij klein is. De kar heeft afmetingen van 43 cm. (lengte) x 59 cm. (breedte) x 52 cm. (hoogte). Ook is het maximale draaggewicht slechts 25 kilogram.

Als je dus een hond hebt die zwaarder is dan 25 kilogram of niet goed in de afmetingen past kun je beter een grotere fietskar uitkiezen.

Verder zijn de specificaties van de Kleine Keddoc vrij standaard. Zo zitten er voor de veiligheid reflectoren en weerspiegelende strepen op de kar.

Een groot voordeel van de kleine Keddoc is precies dat: het kleine formaat. Zo neemt de kar erg weinig ruimte in en is deze erg licht: slechts 10 kilogram. Ook kun je de fietskar makkelijk inklappen, zo neemt hij weinig ruimte in mee op reis of in de garage.

Voor het comfort van je hond zit er een anti-sliplaag in de bak van de kar. Zo schiet je hond niet alle kanten op bij elke bocht. Ook zit er gaas aan de zijkanten voor de luchtcirculatie in de kar.

Helaas is de kar wel wat meer dicht dan de meeste andere fietskarren. Als je hond erg claustrofobisch is kun je beter een meer open fietskar aanschaffen.

Gelukkig kan het dak en de voorkant van de kar wel open. Op deze manier geef je je hond toch meer vrijheid om zelf ook even zijn kopje uit de kar te steken.

Gebruikers-ervaringen

Vrijwel alle gebruikers zijn erg blij met de Keddoc. Zeker omdat de hondenfietskar zo goedkoop is mag je wel iets minder kwaliteit verwachten. De meeste fietskarren kosten soms wel meer dan het dubbele van de Keddoc prijs.

Toch is de kwaliteit vrij prima, de grootste klachten zijn bijvoorbeeld dat de kar niet helemaal waterdicht is en dat de kar wat wiebelt als je fietst.

Waterdicht zijn helaas maar erg weinig fietskarren, het wiebelen is kwalijker. Echter geven andere gebruikers deze klacht totaal niet aan. Als je echter een erg angstig hondje hebt kun je beter een grotere fietskar kopen: deze zullen door de grootte wat stabieler op de weg liggen.

De meest benoemde pluspunten van de Keddoc zijn:

 • Makkelijk te (de-)monteren
 • Goed inklapbaar
 • Compacte kar, makkelijk mee te nemen
 • Goede kwaliteit van het materiaal

Conclusie

De Keddoc Hondenfietskar Deluxe is de goedkoopste hondenfietskar op deze lijst en voor zover we hebben kunnen vinden de goedkoopste kar in Nederland.

Let wel goed op dat de kar alleen geschikt is voor kleinere honden. Als je een grotere kar zoekt scroll dan even naar beneden: Keddoc heeft namelijk ook een grotere fietskar met vrij lage prijs.

Pluspunten
 • Goedkoopste hondenfietskar in Nederland
 • Goed geschikt voor kleine honden
 • Kar is erg licht
 • Neemt weinig ruimte in
 • Tevreden gebruikers
Minpunten
 • Niet waterdicht
 • Wiebelt een beetje
 • Niet geschikt voor grote honden

Groter alternatief: De Keddoc Deluxe Groot

Het grotere alternatief voor de Keddoc Deluxe Fietskar

Gelukkig heeft Keddoc ook een groter alternatief: De Keddoc Deluxe Groot. Deze kar heeft een draaggewicht van 40 kilogram, ook heeft de kar flink grotere afmetingen. Daarnaast is de Keddoc Deluxe op het moment zelfs goedkoper! De prijs van de Deluxe schommelt nog wel en ligt vaak wat hoger, maar op het moment is hij dus een betere deal!

Verder is de kar redelijk vergelijkbaar met de kleine Keddoc. Aanrader dus om de kleinere Keddoc te kopen als je hond ook kleiner is.

3. Goedkope Hondenfietskar met extra’s – Duvo+ Pet Trailer

Afbeelding van de derde goedkope hondenfietskar op de lijst: de Oranje Duvo+ fietskar

De derde goedkope hondenfietskar in de top 3 is de Duvo+ Fietskar Pet Trailer. Ook de prijs van de Duvo+ schommelt nog al, en op het moment is het een van de goedkoopste fietskarren in Nederland! Zeker een aanrader als je een fietskar wil met een mooi design, veel extra’s, en tegen een scherpe prijs.

Specificaties – Duvo Hondenfietskar

De Duvo+ zelf is vrij groot ondanks zijn lage prijs. De afmetingen van de kar zijn 80cm. (lengte) x 56 cm. (breedte) x 63 cm. (hoogte).

Dit zou genoeg ruimte moeten zijn voor de meeste honden. Daarnaast heeft de Duvo+ een maximaal draaggewicht van wel 40 kilogram.

Een groot voordeel van de kar zijn de grote luchtbanden die eronder zitten. Dit maakt de kar veel stabieler dan bijvoorbeeld de Keddoc met zijn wat kleinere wielen.

Als je de Duvo+ in actie wil zien bekijk dan de onderstaande video van Discus. Zo zie je hoe de kar wordt aangekoppeld, en hoeveel ruimte de kar aan een hond biedt.

Daarnaast heeft de Duvo+ qua comfort ook vrij veel te bieden. Zo zit er veel gaas in de kar, zowel aan de voorkant als zijkanten. Ook heeft de kar een plastic regenscherm wat over de voorkant heen gerold kan worden.

De voorkant kan ook nog compleet open. Waar bij de Keddoc je hond zich meer opgesloten kan voelen zal dat bij de Duvo+ geen probleem zijn.

Voor de veiligheid heeft ook de Duvo+ de gebruikelijke reflectoren, vlag en reflecterende strepen.

Voor de nog steeds erg lage prijs koop je met de Duvo+ een kar die grote honden aankan en van alle basis-gemakken voorziet. Daar blijft het echter ook bij.

Gebruikers-ervaringen

Alle gebruikers die een review hebben achtergelaten zijn erg tevreden over de Duvo+. De voornaamste voordelen van de kar zijn:

 • De hoge kwaliteit van de kar (zeker voor de prijs)
 • Het gemakkelijk in- en uitklappen
 • Rijdt erg gemakkelijk
 • Makkelijk te koppelen aan je fiets
 • De hondenfietskar is erg stabiel

Een minpuntje wat wordt gegeven is dat je wel wat moet uitkijken met fietsen: de draaicirkel die je maakt met de kar is veel groter dan zonder kar. Dat zal helaas bij elke fietskar wel zo zijn.

Conclusie

Ondanks de iets hogere prijs dan die van de andere twee goedkope hondenfietskarren doet de Duvo+ niet voor ze onder. Zo is de kar van hoge kwaliteit, stabiel en heeft veel ruimte voor je hond. Ook is de bak erg open.

Pluspunten
 • Lage prijs
 • Hoge kwaliteit kar
 • Veel ruimte voor je hond
 • Goede luchtcirculatie
 • Rijdt stabiel
Minpunten
 • Niet meer dan de basis-luxes
 • Iets hogere prijs dan de andere twee karren

Verkrijgbaarheid Duvo+:

Conclusie: Jouw Beste Goedkope Hondenfietskar uitgezocht?

Van de drie besproken hondenfietskarren is het lastig om een winnaar te kiezen. Bekijk welke van deze drie goedkope fietskarren het beste bij jouw hond en jezelf past, elk van de drie opties is een goede en goedkope hondenfietskar. Wil je meer aanraders lees dan onze complete gids voor het kopen van een Hondenfietskar eens door.

Als je een van de fietskarren hebt gekocht horen we graag je ervaringen in de comments.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.7 / 5. Aantal stemmen: 30

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *