Top 10 – De Mooiste Honden ter wereld

4.3
(64)

Laatste update op mei 4, 2021 door Hondenwiki

Wat ons betreft behoort elke hond tot de groep van mooiste honden ter wereld.

Zo heeft elk hondenras zijn eigen leuke karakteristieken en mooie details als je aandachtig kijkt. Toch is een lijstje van de absoluut mooiste hondenrassen maken niet heel lastig. Sommige honden worden nou eenmaal door de meeste mensen als echt mooi bevonden. Dat betekent niet dat dit de enige mooie honden zijn, of de aller allerbeste: het zijn 10 hondenrassen die gewoon erg mooi zijn! En die laten we je in dit artikel zien, inclusief mooie plaatjes natuurlijk.

De Top 10 Mooiste Honden ter Wereld

Honden zijn zo ongeveer de meest diverse diersoort op aarde, er zijn zo veel verschillende hondenrassen die er allemaal compleet anders uitzien. Smaken verschillen natuurlijk, maar iedereen heeft zo zijn eigen favorieten (of juist niet). Zo is er zelfs een lelijkste hond ter wereld competitie.
We zetten hieronder de 10 mooiste hondenrassen voor je op een rij. Of je nu naar een nieuwe mooie hond zoekt of gewoon wat mooie hondenrassen wil zien: wij hebben ze voor je opgezocht. Ze staan niet per se in een bepaalde volgorde: maar je zal ongetwijfeld een erg mooi hondenras in de top 10 vinden die jou aanspreekt.

Ierse Setter – Prachtige vacht

Afbeelding van een Ierse Setter

Als eerste een lekker traditionele hond. De Ierse Setter is een hond die je vast wel eens op tv in films of shows hebt gezien, maar misschien de naam niet van kende. De Setter heeft een lange rood-bruine vacht met een volle staart. Het is een prachtige hond met een goedgevormde kop en mooie kleur.
Mocht je een Ierse Setter als huisdier willen nemen let dan wel op: het zijn erg energieke honden. Ze zijn lief en speels, maar dus ook erg druk. Ze hebben baat bij een grote tuin en veel beweging, anders kunnen ze al snel baldadig worden en je spullen slopen. Het ras is goed trainbaar. Dat is ook weer een goed moment om ze die hoognodige beweging te geven.

Berner Sennenhond – Een van de Mooiste Honden

Afbeelding van een Berner Sennenhond een van de mooiste honden

De Bernese Sennenhond heeft een supermooie fluffy vacht, meestal heeft is die vacht een mix van zwart, bruin, en wit. Het ras komt oorspronkelijk uit Zwitzerland waar ze vooral als waakhond of veehoeders werken gebruikt. Dankzij zijn grote postuur en sterke lichaam zijn Sennenhonden erg sterk. Een sterk baasje is dan ook een aanrader.

Sennenhonden zijn erg goed trainbaar, maar hebben wel een trainer nodig die vaak en gedisciplineerd optreedt. Is dat gelukt dan heb je een uitermate waakzame en erg mooie en lieve hond in huis.

Golden Retriever – Allemansvriend

Afbeelding van een Labrador Retriever

Iedereen kent hem wel: de Golden Retriever. Dit is zo ongeveer s’werelds populairste hond. Maar het is natuurlijk ook gewoon een erg mooie hond, kijk nou naar dat schattige koppie.
Golden Retrievers hebben meestal een mooie gouden of blonde vacht, hoewel hun vacht ook nog wat donkerdere kleuren kan aannemen. De vacht is wat lang, dus goed borstelen is zeker wel nodig. Anders zit je hele huis vol haren.

Golden retrievers zijn geweldig lieve honden die vanwege hun goed te trainen karakter ook vaak zorgzame taken krijgen. Zo zie je dat ze vaak als blindengeleidehonden worden ingezet. Zeker voor gezinnen is een lieve mooie hond zoals de Golden Retriever ideaal: het is over het algemeen echt een allemansvriend.

Toy Poedel – Mooi klein hondje

Afbeelding van een mooie Toy Poedel hond

De Toy Poedel heeft het in zijn naam zitten: het is net een klein speelgoedhondje. Toy Poedels wegen belachelijk weinig en zijn dan ook erg klein. Het zijn schattige en lieve hondjes die erg aanhankelijk zijn. Daarnaast zijn ze verrassend goed te trainen.

Met hun wollige vachtje lijken ze soms een beetje op de Labradoodle, een mix van een labrador en een poedel. Daarnaast laten mensen vaak de leukste mooie kapsels bij hun Toy Poedel knippen. Het is een erg mooi hondje zolang je hun vacht goed onderhoud. Let wel op dat de Toy Poedel ook flink wat energie heeft, een goede lange wandeling is dus echt nodig bij het ras.

Dwergkeeshond – Kleine leeuw

Afbeelding van een Dwergkeeshondje

Dan nog een klein hondje: de Dwergkeeshond. Dwergkeeshonden zijn ook erg klein van formaat, net zoals Toy Poedels. Ze hebben daarentegen niet echt krulletjes maar juist lange haren die het hondje er een beetje als een leeuw uit laten zien.
Meestal wegen de mooie hondjes zo tussen de 1 tot 3 kilogram, ze zullen je dus nooit zomaar vooruit kunnen trekken tijdens een wandeling. Qua kleur kan de vacht van een Dwergkeeshond best verschillen, hoewel de meest voorkomende kleuren blond en bruin-rood zijn.

Alaska Malamute – Mooie Sleehond

Afbeelding van een Alaska Malamute hond

De Alaska Malamute doet je misschien een beetje aan een wolf denken, zeker in het plaatje hierboven is dat goed te zien. Honden stammen natuurlijk af van de wolven, maar bij de meeste hondenrassen is dat nauwelijks meer te zien. Bij de Alaska Malamute juist wel: dit is wat ons betreft een van de mooiste honden.
De Malamute staat nog steeds dicht bij zijn voorvaderen. Zo heeft hij een erg goede neus, is enorm sterk, en erg slim. Ook dit hondenras heeft echt veel beweging nodig. Een flinke wandeling elke dag is een must, geen optie.

Duitse Herder – Waakzame klassieker

Afbeelding van een Duitse Herdershond

Een lijst met de mooiste honden is natuurlijk niet compleet zonder een echte klassieker: de Duitse Herder. Deze prachtige hond heeft een bruine vacht met zwart achterop. Het is een kortharig hondenras met felle donkere ogen en grote oren. Daarnaast zijn het enorm trouwe honden: het ras is erg waakzaam en geeft alles voor zijn baasje.

Maltezer – Stijlvolle mini pup

Afbeelding van een Malterez, een van de mooiste kleine honden

De Maltezer kan niet in onze lijst met mooiste honden ontbreken. Kijk nou naar de foto hierboven. Dit kleine beestje heeft vaak een fluffy witte vacht en groeit nauwelijks. Het zijn aanhankelijke hondjes die hun eigenaar als hun beste vriend beschouwen.
Daarnaast zijn Maltesers reuze slim, met de juiste techniek zijn ze dan ook erg goed te trainen. Let wel op dat regelmatig borstelen hard nodig is bij het hondje. Anders ligt je hele huis vol witte haren.

Dalmatiër – Zo mooi dat ze hun eigen film hebben

Afbeelding van een mooie Dalmatiër

Een van de meest bekende hondenrassen die je misschien nooit in het echt hebt gezien. Dalmatiërs zijn natuurlijk vooral van hun Disney film bekend, maar ook in het echt zijn het erg mooie honden. De witte korte vacht met zwarte vlekjes ziet er geweldig uit.
Dalmatiërs zijn erg slim, daarnaast houden ze erg van hun baasjes. Een goede keus als nieuwe beste vriend dus. Zoals met de meeste grotere honden heeft ook de Dalmatiër genoeg beweging nodig, zo voorkom je verveling en baldadigheid.

Samojeed – Mooie witte haren

Afbeelding van een Samojeed hond

De Samojeed is een prachtig hondenras met een spierwitte vacht. Het zijn deugnieten die altijd blij zijn, maar trainen kan soms best lastig zijn. Ze hebben echt hun eigen willetje. Het goed onderhouden van de vacht is bij een Samojeed misschien nog wel het allerbelangrijkste onderdeel. Zo voorkom je klitten, maar het is ook wel zo fijn voor je huis. Die zit anders compleet onder de lange witte haren.
Samojeeds kunnen niet goed zonder hun baasjes. Dus als je een dag lang weg bent voor werk zal de hond daar niet goed op gedijen. Let daar goed op als je je keus maakt.

Wat zijn de meest voorkomende kenmerken van de Mooiste Honden?

Iedereen vindt andere kenmerken van een hond natuurlijk het mooist. Maar er zijn wel een aantal kenmerken waar vrijwel iedereen blij van wordt. Die bespreken we hieronder verder.

Felle of donkere ogen

Zowel felle als erg donkere ogen kunnen heel mooi zijn. Felle ogen zijn vaak lichtblauw of geel, terwijl donkere ogen bijna pikzwart of bruin zijn. Beide opties zorgen ervoor dat zeker grote honden er erg mooi uitzien.
Ogen zijn erg belangrijk voor je uiterlijk, niet alleen voor honden: zelfs voor mensen. De ogen is praktisch waar iedereen als eerste naar kijkt. En dan wil je natuurlijk wel naar mooie ogen kijken.

Mooie lichaamsvorm

Je kan hier denken aan een erg traditionele vorm (zoals een Duitse Herder of Golden Retriever), maar ook juist een enorm gespierd hondenras, of een afwijkende platte vorm zoals de Beagle. Voor iedereen zal dit anders zijn: maar zeker traditionele honden lijken altijd wel een streepje voor te hebben bij mensen.

Volle vacht

Een volle vacht is prachtig, en de mooiste honden hebben dan ook vaak een lange volle vacht. De kleine Dwergkeeshond bijvoorbeeld lijkt net een trots leeuwtje met zijn lange manen. Maar ook de Ierse Setter met zijn lange bruine haren ziet er erg mooi uit.

Mooie kleur vacht

Een felle warme kleur vacht wordt vaak als erg mooi gezien. Spierwit, goudbruin, of juist gespikkeld. Elke hond heeft zo zijn eigen kleuren en patronen, bedenk wat jij mooi vindt en dan heb je ook meteen jouw favoriet te pakken. Sommige baasjes hebben een voorkeur voor maar één kleur, terwijl anderen juist twee of drie kleuren in de vacht prachtig vinden.

Zijn de Mooiste Hondenrassen ook het best?

Wat het ‘beste’ hondenras is zal de wereld het wel nooit over eens zijn. Iedereen zoekt weer iets anders in zijn trouwe viervoeter. Sommigen willen een hond die dapper en moedig is, een echte waakhond. Andere willen een lief klein en aanhankelijk hondje. Weer anderen zullen een gezellige grote familiehond willen.

Het uiterlijk van je hond is maar één van de factoren die meespelen bij wat voor jou de beste hond is. Bedenk ook wat voor karakter je graag wil hebben, en of de hond gezond is. Let daar ook goed bij op als je een nieuwe pup gaat aanschaffen.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.3 / 5. Aantal stemmen: 64

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

4 thoughts on “Top 10 – De Mooiste Honden ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *