Beste Hondenren voor Buiten – Top 3 Aanraders

4.7
(23)

Laatste update op september 5, 2021 door Hondenwiki

Een goede hondenren voor buiten is natuurlijk ideaal. Zo kun je je hond goed veilig in de tuin houden zonder constant op te moeten letten. Een hondenren vinden die ook echt geschikt is voor buiten is helaas niet zo makkelijk. Vrijwel elke hondenren is van metaal en roest daardoor snel. Daarom hebben wij de drie beste hondenrennen uitgezocht die veel beter tegen roest kunnen! Lees het hieronder in de Top 3.

De Beste Hondenren voor Buiten – Top 3

Goedkoopste Hondenren voor buiten – Topmast Hondenren XL

Afbeelding van de Topmast Hondenren voor buiten

Voor de laagste prijs moet je bij de Topmast Hondenren XL zijn. Topmast heeft een grote ren gemaakt die ook nog eens goed geschikt is voor buiten. En dat doen ze dus voor een erg lage prijs. We hebben de Topmast op plek 1 gezet omdat hij significant goedkoper is dan de andere twee opties zonder veel kwaliteit in te leveren.

Met 76 centimeter hoog is de Topmast redelijk gemiddeld en zal honden goed binnen kunnen houden. Daarnaast zorgt het deurtje met een opstapje ervoor dat puppies zelfs door het open deurtje niet makkelijk kunnen ontsnappen. Dankzij de zwarte coating op de metalen spijlen die anti-oxiderend werkt kun je de Topmast hondenren dus ook goed buiten gebruiken. Let wel op dat je hem niet altijd zomaar buiten kan laten staan, haal hem als het regent naar binnen en laat hem s’nachts ook niet staan. Daar is uiteindelijk geen enkele anti-oxidatie laag tegen bestendig.
Gelukkig is het opbergen van de Topmast geen enkel probleem. De hondenren is compleet en erg compact opvouwbaar. Zo kun je de Topmast dus makkelijk kwijt in de kast of garage.

Voor de enorm lage prijs van de Topmast ren is dit wat ons betreft zeker de beste optie voor buiten. Een enig nadeel van deze ren is dat de metalen spijlen wat dunner zijn. Heb je dus een grotere of sterkere hond of wil je een nog wat hoger hek bekijk dan de volgende twee opties ook zeker!

Pluspunten
 • Erg lage prijs
 • Anti-oxiderende laag
 • Compact opvouwbaar
 • Opstapje voor puppies
Minpunten
 • Spijlen minder dik, wil je een stevigere hondenren bekijk dan de andere twee opties

Meest Stevig – TecTake Hondenren 70cm

Afbeelding van de TecTake Hondenren voor buiten

Wil je een goede stevige ren voor buiten dan is de TecTake Hondenren 70cm je beste optie. De TecTake heeft zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien veel dikkere randen die de ren ook goed stevig op zijn plek houden. Ook sterkere honden of grotere puppies zullen deze ren dus niet zomaar kunnen beschadigen.

Over het metaal van de TecTake Hondenren zit een dikke hamerslagcoating die roest goed tegen gaat, zo kun je de TecTake dus prima buiten gebruiken. Ook hier geldt wel dat het geen goed idee is om de hondenren in de regen of s’nachts buiten te laten staan. Doe dit dan ook niet als je je hondenren gewoon goed wil houden.
Niet alleen de dikke randen maar ook de dubbele vergrendeling op het deurtje zijn erg handig voor tegen grotere en sterkere honden en puppies. Zo houdt je je hond goed binnen. Let wel op dat met zijn 70 centimeter de hoogte van de TecTake net even wat minder is dan die van de andere twee opties op de lijst. Heb je een vluchtgraag hondje dat graag springt dat is dat goed om te onthouden.
Ook de TecTake is inklapbaar, door zijn dikke randen is hij zelfs opgevouwen wel wat minder compact dan de Topmast. Heb je dus erg weinig ruimte dan zouden we de goedkopere Topmast aanraden.

Voor een sterke hondenren moet je zeker bij de TecTake Hondenren van 70 centimeter zijn. Met zijn dikke randen, stevige vergrendeling, en dikke anti-oxiderende laag is de ren ideaal voor buiten en voor sterkere honden.

Pluspunten
 • Goede anti-oxiderende laag
 • Stevige dikke randen op het hek
 • Dubbele vergrendeling
 • Inklapbaar
Minpunten
 • Is met 70 centimeter iets minder hoog

Grootste Hondenren – TecTake 8 Hoekige Hondenren

Afbeelding van de TecTake 8 hoekige Hondenren

Wil je graag zoveel mogelijk ruimte voor je hond of puppy van kun je het beste kiezen voor de TecTake 8 Hoekige Hondenren. De 8 hoekige TecTake heeft een wat groter prijskaartje maar heeft juist weer niet de nadelen van de andere twee opties. Zo heeft de 8-hoeks TecTake de dikke randen om hem stevig te maken, en is hij vrij hoog met zijn 80 centimeter. Je betaalt dus iets meer maar hebt daardoor de nadelen van de andere twee opties niet, bedenk dus voor jezelf of je het dat waard vindt.

Een erg groot extra voordeel van deze Tectake is dat hij niet alleen erg groot maar ook hoog is. Zo heeft hij 8 panelen in plaats van 4 en kun je hem daardoor veel groter opbouwen. Zo geef je je hond veel meer ruimte. Daarnaast geeft dit je ook de mogelijkheid om de ren in elke vorm die jij leuk vindt op te zetten: rond, vierkant, een L-vorm, wat je maar wil.
Ook deze TecTake heeft natuurlijk een anti oxiderende laag waardoor hij prima buiten te gebruiken is. Het gebruikelijke is wel weer nodig om te vermelden: haal de hondenren naar binnen als het regen of nacht wordt.

Heb je een wat grotere hond of wil je de ren voor meerdere honden gebruiken dan is deze TecTake een absolute aanrader. Je moet er iets meer voor over hebben maar daarvoor koop je wel een erg grote luxe hondenren die erg goed goed geschikt is voor buiten.

Pluspunten
 • Stevige dikke randen
 • Grootste formaat, veel ruimte
 • Flexibel op te bouwen dankzij 8 panelen
 • Anti-oxiderende laag tegen roest
 • Ideaal voor grotere of meerdere honden
Minpunten
 • Wat hogere prijs
 • Neemt ook opgevouwen wat meer ruimte in beslag

Veelgestelde Vragen over een Hondenren voor Buiten

Kan ik mijn hondenren altijd buiten laten staan?

Nee, geen enkele ren is er tegen bestand om altijd buiten te blijven staan. Regen en dauw blijft dan constant inwerken op het metaal en een eventuele anti-oxiderende laag. Zo’n laag kan het meeste roest wel voorkomen, zeker als je de hondenren gewoon alleen buiten gebruikt als het niet nat is. Maar als je hem in de regen gewoon laat staan dan weet het water zo door die laag heen te komen en zal de ren helemaal verroesten.

Doe jezelf en je hond dus een plezier en laat je ren alleen buiten staan als je hem echt gebruikt, en haal hem altijd naar binnen als het regen of nacht wordt. Hoe meer nattigheid je op de hondenren weet te voorkomen hoe beter.

Kan ik een kunststof hondenren ook buitenshuis gebruiken?

Ja. Een metalen hondenren heeft natuurlijk het nadeel dat hij kan gaan roesten. Een kunststof hondenren heeft dat probleem niet, echter zijn kunststof hondenrennen niet zo stevig en vooral geschikt voor puppies. Zodra je hond dus wat ouder is is de ren dan niet meer geschikt. Daarom hebben we in onze Top 3 enkel metalen hondenrennen aangeraden met een anti-roest laag. Kunststof hondenrennen raden we wel aan in onze Top 5 beste Hondenren voor Binnen omdat je binnen eerder een ren voor puppies gebruikt.

Wat zijn goede plekken om een hondenren te gebruiken?

Het meest logische antwoord is natuurlijk buiten in de tuin als je die hebt. Je wil een hondenren gebruiken om je hond vast te zetten zonder dat je zelf constant moet opletten. Zo zit je hond goed veilig en heb jij wat gemoedsrust. Zo kan je hond bijvoorbeeld niet alle net geplante bloemetjes uit je tuin omschoffelen maar wel lekker van het zonnetje genieten in de ren.

Naast de tuin kun je de hondenren natuurlijk op nog meer plekken gebruiken. Zo is een hondenren voor de camping ook ideal. Zeker op plekken die je hond niet goed kent is het erg handig om een ren te gebruiken. Zo heeft je hond een veilig plekje waar hij kan ontspannen en niet zomaar uit kan ontsnappen.

Afsluiting: Jouw nieuwe hondenren gevonden?

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen jouw nieuwe ideale hondenren uit te zoeken. Of je hem nou in de tuin of ergens anders wil gaan gebruiken, de drie aangeraden opties zijn van hoge kwaliteit en goed buiten te gebruiken! Mocht je nog vragen hebben dan helpen we je graag verder in de comments hieronder.

Veel success met je nieuwe hondenren!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.7 / 5. Aantal stemmen: 23

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *