Fietsmand voor je Hond van 15 kg – Top 5 Reviews

4.9
(36)

Laatste update op juli 14, 2021 door Hondenwiki

Een fietsmand voor een hond van 15 kg is niet al te makkelijk te vinden. Veel fietsmanden zijn voor net wat lichtere hondjes gemaakt, zeker voorop het stuur. Toch zijn er genoeg goede opties als je wat meer tijd stopt in het zoeken. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij dat alvast gedaan, zo zie je hieronder de Top 5 voor de beste fietsmand voor een hond van 15 kilo. Elk met hun eigen plus- en minpunten zodat je een eerlijk beeld van de hondenfietsmand krijgt.

Beste Fietsmand voor een Hond van 15 kg – Top 5

Stevig Riet – Basil Pasja Hondenfietsmand

Afbeelding van de Basil Pasja fietsmand tot 15 kg

Wil je een goede stevige rieten fietsmand voor achterop kies dan voor de Basil Pasja Hondenfietsmand. We hebben de large uitvoering van de mand hierboven laten zien, maar wil je een net wat kleinere mand dan is er ook de Basil Pasja Medium. Die is net even wat compacter, maar zal ook wat meer moeite hebben om je hond genoeg ruimte te geven.

Een hondenfietsmand van 15 kg kost meestal ook wat meer, hij moet net even wat sterker zijn dan de meeste ‘normale’ fietsmanden. De Basil Pasja weet de prijs toch redelijk laag te houden, zeker een voordeel dus. De mand is van sterk gevlochten riet gemaakt en heeft een metalen koppelstuk om hem stevig op je bagagedrager te bevestigen. Let wel op dat er geen koepel bij de Basil Pasja zit, wel zit er een gratis op maat kussentje bij de mand zodat je hond lekker comfortabel zit.

Pluspunten
 • Lage prijs
 • Stevig riet
 • Universele koppeling
 • Gratis kussentje meegeleverd
Minpunten
 • Geen korf inbegrepen

Fietsmand voor 15 kilo met Koepel – De Boon Fietsmand Riet

Afbeelding van de De Boon fietsmand voor honden tot 15 kg

Een koepel over de mand is wel zo veilig, dat geeft ook een fijner gevoel op de fiets. Kies voor de De Boon Fietsmand als je een hondenmand voor op de fiets geschikt voor 15 kg wil mét een korf. Fijn voordeel is dat ook de De Boon niet al te veel kost ondanks zijn luxe extra’s en groot draagvermogen. Hij kan zowel voor als achter op de fiets worden geplaatst, maar met een hond van 15 kilogram is het een aanrader om de fietsmand achter op je fiets te zetten. Dat is voor een stuur wat zwaar. Wil je dat specifiek wel, lees dan onze Top 10 voor een hondenfietsmand voorop je fiets eens door!

De De Boon fietsmand is ook van stevig riet, heeft een wat grijzer uiterlijk, en wordt op de bagagedrager met een metalen koppelstuk stevig vastgezet. Dan zien we liever dan losse riemen, die voelen toch wat onstabiel vaak. Let op dat de mand niet geschikt is voor elektrische fietsen, het koppelstuk past daar niet op door de accu’s. Heb je een e-bike en wil je een passende mand? Lees dan ons artikel voor de beste Hondenfietsmand voor een Elektrische Fiets door!

De metalen korf heeft dun metalen draden waardoor je hond toch lekker van de fietsrit kan meegenieten. Wel zijn de openingen klein genoeg zodat hij niet kan ontsnappen, dat is voor een baasje toch een lekker veilig gevoel. Meet wel je hond even goed op, qua gewicht kan de mand hem misschien wel aan maar dat zegt niet dat het formaat ook groot genoeg is. Let dus even op of je hondje in een mand van 58 x 58 x 33 centimeter gaat passen (meet hem even op als hij zit en ligt).

Pluspunten
 • Geschikt voor 15 kilogram
 • Inclusief metalen korf
 • Universeel koppelstuk
 • Lage prijs
Minpunten
 • Niet geschikt voor e-bikes

Voor op het stuur – Basil Pluto Hondenfietsmand

Afbeelding van de Basil Pluto hondenfietsmand tot 15 kg

Wil je liever een mand die je toch voorop het stuur kan zetten? Kies dan voor de Basil Pluto Hondenfietsmand. De Basil Pluto zet je vast op het stuur met weer een metalen bevestigingssysteem zodat je niet bang hoeft te zijn dat hij er af valt. Je krijgt er ook een op maat gemaakt kussentje bij, en aan de zijkant van de mand zitten wat handgreven zodat je de Pluto makkelijk kan verplaatsen.

Afbeelding van de Basil Pluto Space Frame van metaal

Hoewel de Pluto een metalen koepel heeft, zit deze er niet standaard bij geleverd. Dat is jammer, maar gelukkig kan je hem wel los bijbestellen zodat je hond net even wat veiliger zit. De Basil Pluto Space Frame hierboven kost niet al te veel, maar het is toch jammer dat hij er niet al bij zit. Zeker omdat de Pluto al wat meer kost dan zijn voorgangers, helaas zijn er weinig stevige grote fietsmanden voor voorop. In die categorie is de Pluto dan ook nog eens een van de goedkoopste opties.

Pluspunten
 • Fietsmand voor voorop
 • Hoog maximaal belastbaar gewicht
 • Stevig metalen koppelstuk
 • Mogelijkheid voor een metalen koepel
Minpunten
 • Koepel moet los worden bijgekocht

Metalen fietsmand – Cycle Tech Hondenmand

Afbeelding van de Cycle Tech fietsmand voor een hond tot 15 kg

Wil je een stevige fietsmand die niet van riet is gemaakt maar van metaal dan is de Cycle Tech Hondenmand Palermo misschien wat voor jou. Cycle Tech is een luxe merk dat onder andere luxe hondenfietsmanden maakt. Bij de Cycle Tech Palermo krijg je dus een stevige metalen hondenfietsmand die tot 15 kg kan dragen. Dit doe je op je bagagedrager waar je de mand op vast monteert. Voor de vrij hoge prijs hadden we wel wat meer luxe verwacht zoals een meegeleverd kussentje, maar door zijn vierkante vorm is een passend kussentje vinden niet echt een groot probleem.

Wel fijn is dat er een metalen koepel bij zit waardoor je hondje altijd goed vast zit. Wil je een metalen fietsmand voor 15 kg dan is de Palermo een van je weinige opties. Een lijst van elke goede fietsmand met korf voor achterop zie je in onze Top 4, maar deze hebben vaak niet dezelfde hoeveelheid draagvermogen.

Pluspunten
 • Sterk metaal materiaal
 • Inclusief koepel
 • Stevig op bagagedrager vastgezet
 • Handgreep voor makkelijk verplaatsen
Minpunten
 • Hoge prijs

Modern design – Around Dierenfietsmand Luna

Afbeelding van de Around dierenfietsmand Luna

Wil je graag wat modieuzer op de fiets met je hond dan is de Around Dierenfietsmand Luna wat voor jou. De Luna is een modern uitziende mand met een koepel die er compleet omheen is gebouwd. Hij is geschikt voor e-bikes en wordt vastgezet op bagagedragers. Door de dikke metalen draden zit je hond stevig vast. De koepel kan bovenop lost worden gemaakt zodat je je hondje er makkelijk uit kan halen. Met zijn draagvermogen van 15 kg voor een hond kan de Luna fietsmand wel tegen een stootje. Hij kost helaas ook wel wat meer, wat we inmiddels verwachten van metalen manden met een hoger maximaal draaggewicht.

Pluspunten
 • Geschikt tot 15 kg
 • Modern design
 • Stevig metalen koepel
Minpunten
 • Hoge prijs

Veelgestelde Vragen over een Fietsmand voor je hond van 15 kilo

Past elke hond van 15 kg in de fietsmanden op deze lijst?

Het gaat bij een fietsmand niet alleen om het gewicht van je hond, maar ook om zijn formaat. Je kan een hondje van 10 kg hebben die minder goed past dan een hond van 15 kg, puur omdat de hond van 10 kg misschien net even wat langer is. Weeg dus je hond, maar meet hem ook zeker even op.

Wat tips voor het opmeten van je hond: meet hem op als hij zit, en als hij comfortabel ligt. Dit zijn de twee posities die je hond het meeste zal aannemen in de fietsmand, en dan moet hij dus goed passen. Als je hond liggend van snuit tot staart qua lengte en breedte past, en zitten van kont tot kop dan zit het goed. Zo niet dan zul je een grotere fietsmand moeten zoeken.

Is het aan te raden met een koepel te fietsen met je hond van 15 kg?

Ja, zeker met honden van 15 kilogram wil je niet dat ze zomaar even over de rand van je fietsmand gaan hangen. Dat is een te grote klap om zomaar even op te vangen (zeker op het stuur, maar ook op de bagagedrager), waardoor je je evenwicht kan verliezen. Een mand zorgt ervoor dat je hond goed op zijn plek blijft.

Daarnaast is het ook voor je hond zelf veiliger dat de koepel er is. Hoe goed je hond ook getraind is, een vogel, eekhoorn, hard geluid, of kat kan zomaar even te leuk zijn om niet achteraan te gaan. In het verkeer wil je dat natuurlijk niet, voorkom dat dus met een metalen koepel zodat je hond niet kan ontsnappen.

Afsluiting: Jouw nieuwe hondenmand op de fiets voor 15 kg gevonden?

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen een nieuwe goede fietsmand voor je hond te vinden. Met een gewicht van 15 kg kan dit zeker lastig zijn, daarom hebben wij het voorwerk alvast wat gedaan en je een kant en klare lijst voorgeschoteld. We hopen dat jouw ideale optie ertussen zit, mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag in de comments hieronder!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen: 36

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *