Wat is een Goede Werpstok voor je Hond?

4.5
(2)

Laatste update op maart 3, 2021 door Hondenwiki

Wat is nou precies een goede werpstok voor je hond? En wat bedoelen we met een werpstok?
We krijgen best vaak vragen van mensen over werpstokken, terwijl iedereen er iets anders mee bedoelt. De kans bestaat best dat de helft van jullie op dit artikel heeft geklikt voor een werpstok om een bal mee te gooien. De andere helft juist voor een echte stok die je zelf gooit.

We behandelen daarom beide soorten: welk soort stok past bij jou, en wat zijn de beste aanraders. Zo is het makkelijk kiezen, welke optie je voor bent gekomen.

Een werpstok met een bal, of een stok om zelf te gooien voor je hond?

We laten hieronder allebei de opties zien: zowel een werpstok met bal, als een werpstok die je zelf gooit. Met een handige link kun je meteen doorklikken naar de optie die jij interessant vindt.

Een werpstok om een bal mee te gooien

Afbeelding van de Adori werpstok in het oranje
Voorbeeld: de Adori werpstok

Hiernaast zie je een voorbeeld van een werpstok om een bal mee te gooien. Bijna iedereen kent zo’n werpstok wel, je pikt de tennisbal op met het uiteinde en maakt vervolgens een zwiepende beweging. De bal vliegt dan met een flinke boog lekker ver weg.

Voordeel is vooral dat het veel makkelijker wordt om een bal ver te gooien. Met de arm gaat dat op gegeven moment toch vermoeiend worden, terwijl de werpstok dat veel makkelijker maakt. Als je trouwens helemaal geen moeite wil doen met apporteer spelletjes kun je ook een automatische ballenschieter kopen, die machine schiet de bal dan af en je hond brengt hem dan terug. Iets duurder, maar wel handig als je een hond met veel energie hebt.

Wil je onze aanraders voor een werpstok om een bal mee te gooien zien? Klik dan hier.

Een werpstok om zelf weg te gooien

Afbeelding van een hond met een houten werpstok
Een traditionele houten werpstok

Hierboven zie je een werpstok om zelf te gooien. Mensen gebruiken daarvoor normaal een houten stok uit het bos voor, maar dat kan gevaarlijk zijn. Dit soort houten stokken zijn vaak broos en splinteren al gauw. Dit kan tot twee gevaren leiden:

 • Een kapotte stok splintert. Aangezien je hond de stok constant in zijn bek heeft kunnen de splinters zich in zijn mond boren. Dat kan weer leiden tot nare infecties en natuurlijk pijn.
 • Een brose stok kan breken. Een werpstok die door een fabrikant is gemaakt is erop gemaakt dat je hond hem bijvoorbeeld nooit kan doorslikken. Als een houten stok breekt (wat bij broze stokken al snel gebeurt tijdens het gooien) zou je hond de kleinere stukken kunnen inslikken tijdens het vangen.
 • Houten werpstokken kunnen scherp zijn / scherp afbreken. Je hond kan zich hiermee verwonden, zeker als jullie ermee aan het gooien zijn.

Hoewel een werpstok dus hartstikke leuk is voor je hond is een houten variant geen goed idee. Maar een door een fabrikant gemaakte stok kan is juist wel veilig. Wat de beste speciaal gemaakte werpstok is om te kopen lees je hier verder.

De Beste Werpstok met bal voor je Hond

Beste kwaliteit – Beeztees Tennisbalwerper

Afbeelding van de beeztees tennisbalwerper in het rood

Onze aanrader voor de werpstok met de beste kwaliteit is de Beeztees Tennisbalwerper. Iedereen kent deze tennisballenwerper wel: en met goede reden. Hij kost niet veel, is van hoge kwaliteit, werpt goed, en heeft een vaste grip op tennisballen. We gebruiken zelf nog steeds een variant die we jaren geleden gekocht hebben, dus waar voor je geld krijg je zeker.

Hij ziet er misschien niet al te flitsend uit zoals sommige nieuwere (en duurdere) modellen, maar de Beeztees doet gewoon precies wat hij moet doen. Na jaren is dit wat ons betreft nog steeds de allerbeste werpstok voor een bal.

Pluspunten
 • Hoge kwaliteit
 • Lage prijs
 • Duurzaam
Minpunten
 • Verzendtijd duurt op het moment wat langer

Mooi design en gratis bal – Chuckit! Sport Ball Launcher

Afbeelding van de Chuckit sport ball werpstok

Om nog een tweede aanrader te doen: voor een wat lagere bulk prijs (inclusief gratis Chuckit! bal) raden we de Chuckit! Sport Ball Launcher aan. Hij ligt voor ons wat beter in de hand, maar de grip van het uiteinde is wat minder. Dus het is een kwestie van smaak of je deze dan fijner vindt dan de Beeztees.

De levertijd op het moment van schrijven is ook veel sneller dan bij de Beeztees, nog een pluspuntje dus. Het design van de Chuckit is ook wat mooier, en de Chuckit bal is sowieso een aanrader die we ook doen in onze lijst met sterk en onverwoestbaar hondenspeelgoed. Deze ballen drijven op het water, zijn van erg sterk rubber, en zijn dankzij hun felle kleur altijd goed te zien.

Pluspunten
 • Mooi design
 • Lagere bulk prijs
 • Ligt lekker in de hand
 • Inclusief gratis Chuckit! bal
Minpunten
 • Uiteinde heeft minder goede grip
 • Individuele prijs is hoger

De Beste Werpstok om los te gooien

Beste kwaliteit – Beeztees Sumo Fit Stick

Afbeelding van de Beeztees werpstok voor honden

Zoek je een goede werpstok om zelf te gooien dan is de Beeztees Sumo Fit Stick wat ons betreft de enige keus. De Sumo stick heeft een erg lage prijs, is van hoge kwaliteit, en veel veiliger voor je hond. Het materiaal van de stok is duurzaam rubber waardoor het erg lang mee gaat. Je zal hem dus niet snel hoeven vervangen.

Grote voordeel van zo’n rubberen stok is dat hij veel veiliger is dan een houten variant uit het bos. Zo voorkom je splinters, brekende stokken, en scherpe punten volledig. Mocht je de bruine kleur wat minder vinden dan is er ook een groene variant.

Pluspunten
 • Duurzame werpstok van hoge kwaliteit
 • Veel veiliger dan hout
 • Lage prijs
 • 2 designs verkrijgbaar
Minpunten
 • Kost meer dan een gratis stok uit het bos…

Afsluiting: De juiste werpstok voor jouw hond gevonden?

Hopelijk heeft dit artikel je goed geholpen. We krijgen vaak vragen van mensen over een goede werpstok, maar hadden al snel door dat mensen vaak heel verschillende definities van een ‘werpstok’ hadden.
Nu we die opties hebben besproken zou die verwarring in ieder geval verholpen moeten zijn. Dankzij de aanraders die we doen zou je meteen ook een goede optie moeten hebben om weer een actief apporteer spel met je hond te spelen.

Veel plezier met gooien!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *