Top 10: Beste Hondenvoer Zonder Granen

4.7
(19)

Laatste update op maart 24, 2021 door Hondenwiki

Hondenvoer zonder granen heeft zeker zo zijn voordelen. Graanvrije hondenbrokken kunnen namelijk veel beter verteerbaar zijn voor je hond, maar bovenal bevatten ze vaak ook ingrediënten van hogere kwaliteit. Ze zijn dan ook vaak veel gezonder voor je hond. Ideaal dus.

Daarom hebben we in dit artikel de beste hondenbrokken zonder granen voor je op een rij gezet. Elk hondenvoer heeft natuurlijk zijn eigen kenmerken: verschil in prijs, verschillende ingrediënten, omvang van de zak, en wisselende reviews. We hebben in onze Top 10 de beste beste graanvrije brokken voor je op een rij gezet, zo kies je makkelijk jouw ideale optie.

Waarom zou je voor hondenvoer zonder granen kiezen?

Afbeelding van graan

Eerst bespreken we nog even de voordelen van hondenbrokken zonder granen. Zo weet je precies waar je voor betaalt. Mocht je dat liever niet lezen klik dan hier om meteen naar de Top 10 beste graanvrije hondenbrokken te gaan.

Een graanvrije hondenbrok is veel beter verteerbaar

Het is simpelweg een feit dat hondenvoer zonder granen gemiddeld gezien veel beter verteerbaar is dan voer met granen. Granen zijn namelijk op zichzelf nauwelijks verteerbaar voor honden en geven dus ook weinig voedingsstoffen af.

Granen vormen echter vaak tot wel 50% van de vulling van een hondenbrok. Voor fabrikanten is dit namelijk veel goedkoper dan bijvoorbeeld meer vlees gebruiken, of nuttigere groentes / fruit. Het geeft je hond een fijn vol gevoel, maar dat is het dan ook. Wil je naast graanvrije brokken ook het liefst goede biologische brokken zonder toevoegingen bekijk dan eens onze beste natuurlijke hondenbrokken aanraders.

Hondenvoer zonder granen is vaak gezonder

Afbeelding van puppy's die hondenvoer eten

Dat brengt ons meteen bij voordeel nummer twee. Goed hondenvoer zonder granen is namelijk vaak veel gezonder. Er zitten meestal betere ingrediënten (zoals veel vlees) in verwerkt die daadwerkelijk nuttige vitaminen, vetten en andere bouwstoffen aan je hond afgeven. Daardoor zit er dus per brok meer voedingswaarde voor je hond in.

Het verschilt natuurlijk per soort hondenbrokken, dus let altijd op de ingrediëntenlijst. Maar gemiddeld gezien durven we best te stellen dat graanvrije hondenbrokken gezonder zijn dan brokken met granen.

Goed hondenvoer zonder granen zorgt voor minder ontlasting

Niemand ruimt graag hondenpoep op. Dus het scheelt als je hond niet meer dan twee keer per dag zijn boodschap moet doen. Daarnaast helpt het natuurlijk als het niet te veel is. Ook hier kan graanvrij hondenvoer bij helpen. Zoals net al besproken zijn granen niet goed verteerbaar voor honden, en wat er in gaat moet er ook weer uit. Zonder granen zijn hondenbrokken dus veel beter verteerbaar en zal je hond minder veel poepen. Mocht je hier meer over willen lezen bekijk dan ons uitgebreide artikel over goede hondenbrokken voor weinig ontlasting.

Hebben hondenbrokken zonder granen ook nadelen?

We hebben net alle voordelen besproken, maar heeft een graanvrije hondenbrok nou ook nog nadelen? Nou, eentje eigenlijk maar.

Graanvrije hondenbrokken zijn vaak minder goedkoop

In veel hondenvoer zonder granen wordt veel meer vers vlees of vis verwerkt. Dat kost helaas ook weer meer dan granen, wat je weer terugziet in de hogere prijs. Dit is ook de reden waarom veel grote merken wel granen gebruiken: het is simpelweg goedkoper om te produceren.

Hondenvoer zonder granen en toevoegingen is helaas duurder, dus je moet het er wel voor over hebben. We hebben nog wel enkele goede opties die de prijs redelijk weten te drukken gevonden, maar goedkoper dan brokken met granen zal het niet snel worden.

Top 10: Beste Hondenvoer zonder Granen

Beste graanvrije hondenbrok – Orijen Kip & Kalkoen Hondenvoer

Afbeelding van Orijen graanvrije hondenbrokken

We raden Orijen Kip & Kalkoen Hondenvoer aan als je gewoon het allerbeste graanvrije hondenvoer wil hebben. Orijen zit namelijk tjokvol vlees, en het overgrote deel daarvan nog vers ook. Vrij weinig gedroogd vlees dus waar de meeste voedingsstoffen al niet meer in zitten. In een pak Orijen zit onder andere: vers kippenvlees, vers kalkoenvlees, verse eieren, verse kippenlevertjes, verse haring, verse kalkoenlever, verse kippenniertjes, verse kippenhartjes, en verse kalkoenhartjes. Een enorme waslijst aan vers vlees en vis dus.

Als je deze allemaal bij elkaar optelt komt je ongeveer op 80% aan vlees, vis en eieren uit. Orijen is dan ook het graanvrije hondenvoer met veruit het grootste gehalte aan vers vlees en vis wat we zijn tegengekomen. Dit maakt het voer ook goed voor een glanzende vacht. Een ware verademing tussen het meeste voer wat vooral goedkope opvulling gebruikt. Daardoor kost het helaas ook wel wat meer, maar dat hebben wij zeker over voor de beste graanvrije hondenbrok. Zoek je het allerbeste graanvrije hondenvoer, kies dan voor Orijen. Deze zit bomvol vers vlees en vis.

We zijn zelf erg fan van Orijen en hebben het dan ook op de eerste plek gezet in onze Top 7 beste hondenvoer merken.

Pluspunten
 • Bomvol vers vlees en vis
 • Graanvrij
 • Erg goede klant-reviews
 • Goed voor een glanzende vacht
Minpunten
 • Wat duurder dan hondenvoer dat meer goedkope opvulling gebruikt

Vol verse vis – Edgard & Cooper Verse Noorse Zalm Hondenbrokken

Afbeelding van Edgard & Cooper graanvrije hondenbrokken met zalm

Wil je toch eens graag een graanvrije hondenbrok vol vis uitproberen dan zijn de Edgard & Cooper Verse Noorse Zalm Hondenbrokken een erg goede optie. Deze brokken bestaan voor 40% uit verse zalm. Verder worden er geen granen gebruikt maar zit er bijvoorbeeld aardappel, erwten en lijnzaad in het voer. Een lekkere en gezonde combinatie. Je hond moet natuurlijk wel van vis houden..

Voordeel van de grote hoeveelheid zalm is dat het voer ook vol met Omega-3 zit. Omega-3 is een erg goede vetzuur voor een gezonde en glanzende vacht. Wil je graag eens goede geperste hondenbrokken zonder graan en zonder vlees proberen, of een mooiere glanzende vacht voor je hond? Kies dan voor de Edgard & Cooper Zalm hondenbrokken.

Pluspunten
 • 40% verse zalm
 • Veel omega-3, goed voor de vacht
 • Iets goedkoper dan Orijen
 • Gezonde bijvulling
Minpunten
 • Nog steeds redelijk duur door hoeveelheid verse vis

Lage Prijs – Opti Life Adult Hondenvoer

Afbeelding van Optilife glutenvrije hondenbrokken

Meestal kost glutenvrij hondenvoer best veel, maar Verseke Lage heeft hun Opti Life Adult Hondenvoer redelijk goedkoop weten te houden. Voor glutenvrij hondenvoer zit Opti Life zeker aan de goedkope kant, een welkome afwisseling. Helaas zit er wel wat rijst in de brokken verwerkt. Gelukkig zit er echter ook evenveel lamsvlees in, dus het blijft prima in evenwicht. Verder zit er ook wat zalm in Opti Life verwerkt, wat weer goed voor de vacht is.

We zeggen hier expres glutenvrij omdat Opti Life niet graanvrij is, rijst is ook een soort graan. Als je dus helemaal geen granen wil moet je een van de andere opties kiezen. Zoek je echter een wat goedkoper glutenvrij hondenvoer dan raden we Opti Life aan, dit voer kost bijna de helft van de andere hondenbrokken.

Zoek je specifiek naar goedkoop hondenvoer bekijk dan onze Top 10 beste goedkope hondenbrokken. Daar houden we de prijs per kilogram zo laag mogelijk!

Pluspunten
 • Erg lage prijs
 • Glutenvrij
 • Vol met lekker lamsvlees
 • Inclusief vis voor een glanzende vacht
Minpunten
 • Er zit wel wat rijst in het voer

Beste (vrijwel) Graanvrije Natvoer – Renske Adult Multi Hondenvoer

Afbeelding van Renske Adult natvoer

De meeste aanraders op deze lijst zijn droogvoer, maar natvoer heeft ook zeker zo zijn voordelen. Zo hydrateert het je hond beter, en is het vaak verser. Als je liever graanvrij natvoer aan je hond geeft dan raden we Renske Adult Multi Hondenvoer aan. Dit voer zit in apart verpakte kuipjes, zo weet je ook precies wat je per dag aan je hond moet geven.

Extra voordeel is ook dat je meteen verschillende smaken koopt: er zitten 3 variaties in de doos (kip, lam, en kalkoen met eend). Zo heeft je hond elke dag weer eens wat anders, honden houden net zo van variatie als wij mensen. Elke smaak heeft zo’n 70 tot 80% vers vlees, een voer bomvol gezonde voedingsstoffen dus. Belangrijk om te weten is dat er wat rijst (2-3%) in de verschillende versies zit verwerkt. Maar met zo weinig rijst kun je het bijna wel graanvrij noemen. Zoek je een afwisselende en lekkere natvoer optie met tot nagegnoeg geen granen? Kies dan voor Renske Adult Multi Hondenvoer.

Pluspunten
 • Bijna helemaal graanvrij
 • Lekker vers natvoer
 • Afwisseling met 3 smaken
 • In handige kleine verpakkingen
Minpunten
 • Een klein beetje rijst, dus niet compleet graanvrij

Beste graanvrije hondenbrok voor puppy’s – Edgard & Cooper Scharreleend en Kip

Afbeelding van Edgard & Cooper graanvrij puppyvoer

Heb je een puppy dan raden we aan om Edgard & Cooper Scharreleend en Kip hondenvoer te kopen. Dit voer is speciaal voor pups gemaakt en zit bomvol vlees en vitaminen dat jonge puppy’s juist nodig hebben. In deze brokken zit 40% verse kip en 10% verse eend verwerkt. De helft van de brokken zijn dus vers vlees waardoor het voer vol met proteïnen en energie voor je puppy zit.

Het hondenvoer is verder volledig graanvrij en gebruikt vooral aardappel en erwten als vulling. Daardoor is het voer beter verteerbaar. Ook de prijs van dit graanvrije hondenvoer is niet erg goedkoop, maar voor jonge pups zeker de beste optie. Daarnaast hoef je het wat duurdere voer natuurlijk maar een paar keer te kopen omdat je puppy op gegeven moment te oud wordt voor puppy-voer. Als je een puppy hebt kun je het beste voor Edgard & Cooper Puppy Hondenvoer kiezen.

Pluspunten
 • Vol vlees en energie
 • Graanvrij, gebruikt aardappel en erwten als vulling
 • Ideaal voor puppy’s
Minpunten
 • Redelijk prijzig net zoals andere opties met veel vers vlees

Goedkoop voor Puppy’s – Lobo Puppy Complete

Afbeelding van Lobo Puppyvoer

Zoek je toch een wat goedkoper alternatief voor je puppy dan raden we Lobo Puppy Complete hondenvoer aan. Lobo is helaas niet helemaal graanvrij, het gebruikt namelijk rijst, maar is wel glutenvrij. En voor de lage prijs van een 15 kilogram pak is dat toch wel een erg goede deal.

Het hoofd-ingredient van Lobo hondenvoer is kip, ook bij dit voer krijgt je pup dus genoeg broodnodige energie en proteïnen binnen. Heb je een puppy en wil je wat goedkoper hondenvoer dan is Lobo een goede glutenvrije optie, maar dus niet graanvrij!

Pluspunten
 • Glutenvrij
 • Perfect voor puppy’s
 • Kip als hoofd-ingredient
 • Goedkoop
Minpunten
 • Niet graanvrij vanwege de rijst

Lage Prijs en vol Kip – Opti Life Adult Hondenvoer

Afbeelding van Opti Life Medium chicken hondenvoer

Dan opnieuw een droogvoer optie met een lekker lage prijs. Opti Life Adult Hondenvoer is goedkoop, zit vol met kip, en is ook glutenvrij. Ook hier zit er helaas wat rijst in het voer verwerkt, dus graanvrij zijn de brokken helaas niet.

Toch is Opti Life Medium Kip zeker een goede optie als je een glutenvrije brok ook prima vindt. De prijs hebben ze nog lager weten te houden dan de eerder besproken Opti Life met lamsvlees. Als je hond kip lekker vindt en je wil een goedkoop en glutenvrij hondenvoer kies dan voor Opti Life Medium Kip.

Pluspunten
 • Lage prijs
 • Vol kippenvlees
 • Glutenvrij
Minpunten
 • Zit wel wat rijst in

Lekker in blik – Edgard & Cooper Kip en Kalkoen Blik

Afbeelding van Edgard en Cooper graanvrij blikvoer

Handige van de Edgard & Cooper Kip en Kalkoen Blik is dat alle porties handig in blik zitten. Fijn om op te slaan in de voorraadkast. Verder is ook dit voer geen brokjes en wat natter, zo proeft je hond de smaak van het kalkoen- en kippenvlees veel beter. Het blikvoer is grotendeels van vers vlees gemaakt en bestaat verder uit zaden, groentes en fruit. Zo krijgt je hond een goed gebalanceerd dieet binnen.

Per portie is blikvoer wat duurder dan normale brokken, maar het smaakt voor honden ook veel beter. Wil je dus graag een lekker natvoer uit blik kies dan voor Edgard & Cooper Kip en Kalkoen.

Pluspunten
 • In handig te bewaren blikken
 • Veel vers vlees gebruikt
 • Meer smaakvol dan brokken
Minpunten
 • Wat duurder per portie dan brokken

Graanvrij in bulk inkopen – Renske Adult Kip Hondenvoer

Afbeelding van Renske graanvrije hondenbrokken met kippenvlees

Wil je graag in bulk inkopen kies dan voor Renske Adult Kip Hondenvoer. Zeker als je een grote eter hebt, niet te vaak wil inkopen, of meerdere honden hebt is dit voer ideaal. Je kan in 1 bestelling 24 kilogram aan hondenvoer kopen. Verder is het voer natuurlijk graanvrij, zit er veel verse kip in, en zijn andere reviewers er ook erg over te spreken.

Wil je graag in bulk graanvrije hondenbrokken inkopen dan raden we Renske Adult Kip Hondenvoer aan, zo kun je tot wel 24 kilogram inslaan.

Pluspunten
 • In bulk in te kopen (24 kilogram)
 • Ideaal voor baasjes met grote of meerdere honden
 • Verse kip als hoofdingrediënt
Minpunten
 • Niet zoveel vers vlees als sommige andere (duurdere) opties

Goed voor de tanden – Smolke Adult Graanvrij Hondenvoer

Afbeelding van Smolke graanvrije hondenbrokken

Als je bang bent voor gebitsproblemen bij je hond is Smolke Adult Graanvrij Hondenvoer een aanrader. Dit voer is naast graanvrij namelijk ook goed voor het gebit. Er zitten geen suikers en andere kunstmatige geur/kleur/smaakstoffen in. De harde brokjes voorkomen daarnaast tandsteenvorming omdat je hond constant aan het knauwen is.

Wil je gebitsproblemen bij je hond voorkomen kies dan voor Smolke Adult Graanvrij Hondenvoer.

Pluspunten
 • Voorkomt tandsteen vorming
 • Geen toegevoegde suikers
 • Graanvrij
Minpunten
 • Geen vers vlees

Veelgestelde vragen over Graanvrij Hondenvoer

Dit was de Top 10 beste graanvrije hondenbrokken, hopelijk heb je jouw ideale voer al gevonden. Mocht je toch nog vragen hebben bekijk dan de veelgestelde vragen hier onder. We helpen je ook graag verder in de comments.

Is de vulling die in plaats van granen wordt gebruikt zo veel beter?

Dit hangt natuurlijk af van welke alternatieven er worden gebruikt. Vaak zie je bijvoorbeeld dat aardappels in plaats van granen worden gebruikt. Deze zijn wat beter verteerbaar, maar let wel op. Als er teveel aardappels worden gebruikt kan dit tot slappere ontlasting / diarree leiden.

Een dieet van enkel vlees is voor een hond ook niet goed, ze hebben een gebalanceerd dieet nodig. Bepaalde vulling zoals groente en fruit zal dus altijd nodig zijn. Dat is zeker niet slecht voor je hond, maar juist erg goed.

Kan ik beter voor nat of droog graanvrij hondenvoer kiezen?

Je kan voor graanvrij droogvoer (hondenbrokken) of natvoer kiezen. Natvoer is zoals de naam al doet vermoeden: nat. In plaats van brokken is het meer een pulp. Die pulp is vochtiger en hydrateert je hond beter, daarnaast krijgt je hond sneller een vol gevoel. Droogvoer daarentegen is vaak wat beter voor het gebit en langer houdbaar. Kies dus welke van die voordelen je belangrijker vindt en dan heb je je antwoord.

Is vis of vlees beter als basis voor mijn graanvrije hondenbrokken?

Het beste is een mix omdat beide opties goede vitaminen en voedingsstoffen hebben. De meeste hondenbrokken hebben ook zo’n mix precies om die reden, dus vaak zal je de keuze niet eens hoeven te maken. Als je er echt 1 moet kiezen zouden we zeggen kies voor vlees, dat is wat natuurlijker voor honden. Maar zoals gezegd zul je die keuze bijna nooit hoeven maken.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.7 / 5. Aantal stemmen: 19

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *