Top 5: Beste Hondenbrokken met Veel Vlees

4.5
(26)

Laatste update op mei 20, 2022 door Hondenwiki

Er is niks fijner voor je hond dan een voerbak vol hondenbrokken met veel vlees. Honden zijn van nature omnivoren, maar vlees vinden ze veruit het lekkerste dat er is. Helaas gebruiken veel fabrikanten vooral veel graan in hun brokken, in plaats van vers vlees. Dat is natuurlijk veel goedkoper.

Goed hondenvoer met veel vlees is dus niet al te makkelijk te vinden. Daarom hebben we de Top 5 hondenbrokken met veel vlees voor je uitgezocht. Elk van deze zakken hondenvoer zitten vol met vlees en zijn dus een goede keus. Zo kun je makkelijk kiezen welk hondenvoer het beste bij jouw viervoeter past.

Waarom voor Hondenbrokken vol met Vlees kiezen?

We bespreken eerst nog even kort waarom hondenbrokken met veel vlees juist zo gezond zijn. Hoewel honden alles-eters zijn stammen ze van voorouders af die zich vooral voedden met vlees. Een hondenvoer met veel vlees zal dan ook zeker niet slecht zijn voor je hond, maar juist goed. Veel vlees betekent veel proteïne, iets waar zeker actieve honden maar wat veel van nodig hebben.

Honden hebben ook veel behoefte aan veel eiwitten en vetten. Stoffen waar vlees juist erg goed in voorziet, terwijl granen dat totaal niet doen. Helaas worden veel brokjes juist grotendeels gevuld met graan, rijst en mais. Die ingrediënten voorzien veel minder goed in de voedingsbehoefte van je hond.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat alle andere benodigde vitaminen en voedingsstoffen ook in de brokjes zitten. Daarom raden we ook brokken aan die verder goed aangevuld zijn met bijvoorbeeld groente en fruit. Op die manier blijft het dieet van je hond goed gebalanceerd, met vlees als hoofdgroep.

De Top 5 Beste Hondenbrokken gevuld met veel Vlees

Meeste Vlees – Orijen Whole Prey Original

Afbeelding van Orijen Original hondenvoer met veel vlees

We raden Orijen wel vaker aan, maar zeker in dit geval is het erg toepasselijk. Als je namelijk een hondenvoer met veel vlees zoekt is Orijen Whole Prey Original veruit de beste optie. Er zit een mix van veel verschillende vleessoorten in: vers kippenvlees, vers kalkoenvlees, verse kippenlevertje, haring, pijltandheilbot, kalkoenlever, kalkoenhartjes, en kippenniertjes. Als je alles bij elkaar optelt bestaat Orijen voor 74% uit vlees en vis, een enorm hoog percentage. Zeker als je bedenkt dat het overgrote deel van het vlees vers is en niet gedroogd.

Verder is het voer van Orijen ook graanvrij, wat er ook weer voor hoort te zorgen dat je hond minder ontlasting krijgt. Een fijne bijkomstigheid. De meeste fabrikanten vullen hun voer met erg veel granen die niet veel voedingsstoffen bevatten en lastig verteerbaar zijn. Dat is bij dit voer dus niet het geval vanwege al het verse vlees wat de traditionele granen vervangt.

Orijen heeft veruit het hoogste vleesgehalte van hondenbrokken wat we ooit zijn tegengekomen. Wil je dus gezonde hondenbrokken met veel vlees dan is Orijen je beste keus.

Pluspunten
 • Hoogste percentage vlees van alle opties
 • Veel vers vlees gebruikt in plaats van gedroogd
 • Volledig graanvrij
 • Hoge kwaliteit ingrediënten
Minpunten
 • Wat duurder dan andere merken met minder vlees

Veel vlees voor Puppy’s – Edgard & Cooper Chicken

Heb je een puppy die je wat meer vlees wil voorschoten kies dan voor Edgard & Cooper Chicken. In dit voer zit 41% verse kip. De helft van dit voer bestaat dus uit vers vlees, en dat is zeker aan de hoge kant. Ook dit voer is weer graanvrij waardoor het voer beter verteerbaar is, een fijne bonus.

Puppy’s kunnen de hoge voedingswaardes van vlees ook erg goed gebruiken, daarom hebben ze vaak wat vetter voedsel nodig. Edgard & Cooper heeft daarom dus dit hondenvoer speciaal voor pups gemaakt, het is geen aanrader om het aan een volwassen hond te geven. Wil je wel graag Edgard & Cooper aan je volwassen hond geven dan is er ook het Adult Edgard & Cooper hondenvoer.

Al de biologische ingrediënten in Edgard & Cooper maken de hondenbrokken erg natuurlijk, lees dat artikel dan ook vooral door als je biologische of natuurlijke brokken wil voor je hond.

We zijn zelf erg van van het goede voer van Edgard & Cooper en hebben het dan ook hoog in onze Top 7 van beste hondenvoer merken gezet.

Pluspunten
 • Ideaal voor puppy’s
 • Bestaat voor de helft uit vlees (41% kip)
 • Graanvrij
Minpunten
 • Niet geschikt voor volwassen honden

Laagste Prijs – Eukanuba Dog Adult Lam

Afbeelding van Eukanuba hondenbrokken met vlees

Wil je een goedkope hondenbrok met veel vlees kies dan voor Eukanuba Dog Adult Lam. Deze pakken hondenvoer zitten ook tjokvol vlees: gedroogde kip, gedroogde kalkoen en lamsvlees. Daarnaast heeft Eukanuba de prijs erg laag weten te houden. Zo ongeveer de helft van bijvoorbeeld Orijen en Edgard & Cooper.

Daarom zit er wel wat meer vulling in zoals rijst en mais. Hoewel dat minder goed verteerbaar is zit er nog steeds zo’n hoge hoeveelheid vlees in dat het niet veel zal uitmaken. Zoek je een goedkoper hondenvoer met veel vlees dan is Eukanuba je beste optie. Eukanuba staat niet voor niets in onze Top 10 beste goedkope hondenbrokken.

Pluspunten
 • Erg lage prijs
 • Hoge hoeveelheid vlees (kip, kalkoen en lam)
 • In grote hoeveelheden in te slaan
Minpunten
 • Niet graanvrij zoals andere (duurdere) opties

Goed voor de darmen – Opti Life Chicken Rice

Afbeelding van Opti Life hondenvoer met kip

Voor een fijne glutenvrije brok met veel voer komen we uit bij Opti Life Chicken Rice. In dit voer zit 32% gedroogde kip en verder geen gluten. Dit maakt het ook uitermate geschikt voor honden met zwakke darmen. Verder heeft Versele Laga de prijs van Opti Life ook lekker laag weten te houden, een fijne bonus natuurlijk.

Pluspunten
 • 32% gedroogde kip
 • Goed voor de darmen
 • Glutenvrij
Minpunten
 • Minder vlees dan de andere opties

Vol met verse kip – Renske Adult Kip Hondenvoer

Afbeelding van Renske hondenbrokken met veel vlees

Met Renske Adult Kip Hondenvoer haal je 26% verse kip in huis en 19% gedroogd gevogelte. Verder zit er als vulling geen graan in maar bijvoorbeeld aardappel wat makkelijker te verteren is. We zijn zelf erg fan van brokken die ook groente en fruit als ingrediënten hebben en daar is Renkse er een van. Als je hond niet goed tegen granen of gluten kan is Renske dan ook echt een aanrader. De grote hoeveelheid verse kip als hoofdingrediënt maakt deze brokjes een van de weinige opties als je een goed pak hondenvoer met veel vlees wil.

Mocht je twijfelen: je kan de brokken verder in kleine of grote porties inkopen. Dus je kan het voer altijd eerst even uitproberen voor je een grotere hoeveelheid koopt.

Pluspunten
 • Rijkelijk gevuld met kip
 • Graanvrij, gevuld met groente en fruit
 • In verschillende groottes in te kopen
Minpunten
 • Ligt qua prijs in het midden, niet erg goedkoop of duur

Veelgestelde Vragen over Hondenbrokken met veel Vlees

Afbeelding van rauw vlees

Hopelijk heeft onze Top 5 je geholpen met het uitzoeken van een goed pak hondenbrokken vol vlees voor jouw hond. Hieronder vindt je nog enkele veelgestelde vragen.

Waarom zijn hondenbrokken met veel vlees vaak duurder?

Dat zit hem in de ingrediënten. Elke hondenbrok zal ongeveer evenveel wegen, dus wat voor ingrediënten je ook gebruikt, er kan maar zoveel in een hondenbrok zitten. Voor elke procent vlees die niet in een hondenbrokje zit kan een fabrikant bijvoorbeeld veel goedkopere vullers zoals graan of rijst gebruiken.

Dit soort vulling doet meestal niet erg veel voor je hond, ze zijn slechter te verteren en worden dus vaak meteen weer uitgepoept. Het vult echter wel lekker en daarom doen veel fabrikanten het toch: het is goedkoop en je hond zal er geen honger om lijden. Vlees kost nou eenmaal meer dan dit soort vulling dus als je een pak hondenvoer koopt dat voor 80% uit vlees bestaat gaat die ook automatisch duurder zijn. Voor veel honden is het echter wel echt een goed idee om een vlees-rijk voer te kopen zoals we hierboven al hebben besproken.

Voor welke honden zijn hondenbrokken vol vlees goed geschikt?

De meeste puppy’s en volwassen honden kunnen erg goed gebruik maken van de extra proteïne die in een vleesrijk voer te vinden zijn. Ook wanneer je hond met ondergewicht kampt kan veel vlees een uitkomst bieden. Brokken met veel vlees bevatten meer vet en calorieën. Dit helpt natuurlijk goed met aankomen. Granen zijn nauwelijks verteerbaar en zullen je hond niet veel helpen met zijn gewicht, vlees daarentegen doet dat juist wel.

Voor welke honden is hondenvoer met veel vlees ongeschikt?

Nee, dat zeker niet. Over het algemeen is het vaak geen goed idee om een vleesrijk dieet aan de volgende honden te geven:

 • Honden met overgewicht: Vleesrijk voer bevat meestal ook meer vet en calorieën voor dezelfde hoeveelheid brokken. Het kan dan dus best zijn dat een te dikke hond zelfs nog meer aankoopt door dit voer.
 • Oude honden: Oude honden kunnen al het vlees in dit soort brokken vaak niet goed verteren, ook voor hen is het dus geen goed idee.

Als je twijfelt kun je het ook altijd even met je dierenarts bespreken. Op die manier weet je zeker dat een vleesrijk dieet goed bij je hond gaat passen. Een passend dieet heeft geen standaard-regels, elke hond is anders qua leeftijd, gewicht, ras, karakter, en omgeving. En op basis van die factoren kun je pas echt dieet samenstellen waar jouw hond sterk en gezond mee blijft.

Waar moet ik verder nog op letten qua vlees-ingrediënten?

Welk type vlees je kiest (kip, kalkoen, eend, lam, of rund) maakt niet heel veel uit. Elk van deze vleessoorten heeft zo zijn eigen kenmerken die je wel aan jouw hond kan aanpassen:

 • Welk vleestype vindt je hond het lekkerst? De brokken kunnen best in smaak verschillen, en het is natuurlijk belangrijk dat je hond zijn voer ook lekker vindt. Niet elke hond vindt alles even lekker dus een beetje uitproberen kan dan geen kwaad.
 • Vermijd vlees-bijproducten. Je zal vaak genoeg in ingrediënten lijsten zien dat er vlees bijproducten worden gebruikt. Dan is er dus niet een lekker vers stukje kip in de brokken verwerkt, maar het restafval wat er overblijft als een kip is geslacht. Alle goede stukken vlees komen dan dus niet in de brokjes terecht. Zeker als je voor een hogere kwaliteit hondenvoer wil gaan is het dan aan te raden te zoeken naar vers vlees als ingrediënt.

Kan ik niet beter rauw vlees aan mijn hond geven?

Nee dit is niet altijd beter. Rauw vlees op zichzelf is geen gebalanceerd dieet. Hondenbrokken hebben naast vlees natuurlijk nog veel meer ingrediënten zoals groente en fruit die ook zeker nodig zijn om je hond op zijn sterkst te houden.

Daarnaast zijn brokjes ook heel wat handiger dan KVV (rauw voer). Zo is het veel langer houdbaar, kan je het in bulk inkopen, makkelijker opslaan, en zijn brokken veel minder duur. Je kan natuurlijk ook rauw voer voor je hond kopen, maar wees er dan wel op bedacht dat je wat meer moeite moet doen om zijn dieet goed te balanceren.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 26

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *