De 4 beste Hondenzwembaden van groot Formaat

5
(3)

Laatste update op april 2, 2021 door Hondenwiki

Niks lekkerder dan een groot koel hondenzwembad voor je hond in de zomer. Maar het grote aanbod bij webshop maakt een keus niet makkelijk.

Naast het formaat wil je natuurlijk ook dat het zwembad stevig is: het moet wat enthousiast hondengeweld aankunnen.

Daarom hebben we de 4 beste grote hondenzwembaden op deze lijst uitgezocht op grootte, stevigheid, en prijs. Zo kies je makkelijk jouw nieuwe zwembad voor je viervoeter uit.

Samenvatting:

PLAN - PRICE

Description

Als je een goedkoop groot zwembad zoekt is de Huisdiersuper de beste optie. Deze is best groot (120 cm) en kost slechts 49,99 euro. Daarvoor krijg je toch een bad van hoge kwaliteit met goede klant-ervaringen.

Goedkoopst

Het Karlie Hondenzwembad is absoluut onze eerste aanrader voor iedereen die een groot zwembad voor zijn hond zoekt. De Karlie heeft een groot formaat (160 cm), goede kwaliteit, is makkelijk opvouwbaar, en heeft geweldige klant-reviews.

Eerste keus

Een mooie middenweg tussen de duurdere en goedkope opties is de PlayGoodz. Dit zwembad heeft een prijs en formaat dat tussen de andere opties inligt. Zo koop je een redelijk groot bad (140 cm) met een wat lagere prijs.

Middenweg

De 4 beste grote hondenzwembaden

Dit zijn natuurlijk alleen grote hondenzwembaden die vooral voor grotere of middelgrote honden geschikt zijn. Heb je een kleinere hond bekijk dan eens de beste kleine hondenbadjes.

Karlie Hondenzwembad (160 cm)

Afbeelding van een groot hondenzwembad met hond erin

Onze eerste keus voor een goed en groot hondenzwembad is het Karlie Hondenzwembad.

Dit zwembad heeft namelijk alles mee zitten: een erg groot formaat (160 centimeter), goede kwaliteit, erg positieve klant-reviews, en een gemiddelde prijs.

Daarnaast heeft de Karlie een mooi rood design, dat is weer eens wat anders dan dat eeuwige felblauw.

De Karlie is het hondenzwembad met de meeste reviews bij bol.com: 26 reviews voor een gemiddelde score van 4.7 / 5.0. Dat het bad van goede kwaliteit is is ook erg belangrijk als je een grote hond hebt, die maken een zwembad namelijk veel makkelijker kapot dan kleine honden.

De rand van het bad is gelukkig van stevige platen gemaakt om dit tegen te gaan. Daarnaast kun je de Karlie makkelijk opvouwen door hem in te klappen. Zo neemt zelfs een groot hondenzwembad nauwelijks ruimte in.

Pluspunten
 • Groot formaat (160 cm.)
 • Goede kwaliteit
 • Veel positieve klant-reviews
 • Stevig materiaal
 • Mooi rood design
Minpunten
 • Gemiddelde prijs maar niet goedkoop

Het Karlie Hondenzwembad is het beste grote hondenzwembad dat je voor deze zomer kan kopen. Het bad is groot, stevig, heeft erg goede klant-ervaringen, en een mooi design. Voor de vrij gemiddelde prijs koop je dus echt een duurzaam en goed product voor de komende jaren.

Huisdiersuper Hondenzwembad (120 cm)

Afbeelding van het huisdiersuper hondenzwembad met hond erin

Om ook een goedkope optie in het zonnetje te zetten staat het Huisdiersuper Hondenzwembad als nummer twee op de lijst.

Dit bad is erg goedkoop en heeft toch een vrij groot formaat: 120 centimeter in de lengte en breedte. Dat is natuurlijk wel iets minder dan bijvoorbeeld het al besproken Karlie Hondenzwembad.

Het Huisdiersuper bad heeft ook goede klant-ervaringen, weer een reden om het bad hoog op de lijst te zetten. Daarnaast is ook dit zwembad gewoon in te klappen. Zo berg je hem makkelijk op.

Als je een iets minder groot hondenzwembad oké vindt dan is deze veel goedkopere optie de betere keus voor jou.

Mocht je twijfelen over de grootte van het zwembad: in de reviews bij Bol.com heeft een gebruiker enkele plaatjes toegevoegd van haar Duitse herder in het bad. Dat maakt vergelijken een stuk makkelijker.

Pros
 • Goedkope prijs
 • Goede klant-ervaringen
 • Stevige rand
 • Makkelijk opvouwbaar
Cons
 • Minder groot (120 centimeter)

Als je een iets minder groot hondenzwembad geen probleem vindt is het Huisdiersuper zwembad jouw beste keus. Dit bad heeft een goedkope prijs (zeker voor een XL zwembad), en is toch van goede kwaliteit.

PlayGoodz Hondenzwembad (140 cm)

Afbeelding van het Playgoodz grote hondenzwembad

De zwembaden in deze lijst zijn natuurlijk vrij groot, dus is het belangrijk dat ze makkelijk op te bergen zijn. Het PlayGoodz Hondenzwembad staat daarom ook op plek 3.

Dit zwembad is namelijk erg compact op te bergen: opgevouwen neemt het bad slechts 17 bij 34 centimeter aan ruimte in. Daarnaast is het zwembad zelf wel van lekker groot formaat: 140 centimeter. Dat is wel iets minder dan de Karlie.

Afbeelding van afmetingen van het PlayGoodz zwembad:
Uitgeklapt: 140 cm bij 30 cm.
Ingeklapt: 17 cm bij 34 cm bij 31 cm.
Het opgevouwen PlayGoodz zwembad

Een voordeel van de PlayGoodz is wel dat deze ook iets goedkoper is dan de grotere opties. Dat maakt het bad een mooie middenweg:

 • De Karlie kost 80 euro maar is 160 centimeter
 • De PlayGoodz kost 70 euro maar is 140 centimeter
 • En de Huisdiersuper kost 50 euro maar is 120 centimeter

Als je het 140 centimeter formaat en de iets lagere prijs dus aantrekkelijk vindt is de PlayGoodz best passende optimale zwembad.

Pros
 • Mooie middenweg
 • Groot formaat (140 centimeter)
 • Iets lagere prijs (70 euro)
 • Makkelijk en compact opvouwbaar
Cons
 • Echt een compromis: niet zo groot of goedkoop als andere opties

De PlayGoodz is niet zo groot als de Karlie of goedkoop als de Huisdiersuper, maar is daardoor wel een mooie middenweg tussen de twee. Zo koop je een redelijk groot bad voor een iets lagere prijs. Als je 140 centimeter genoeg vindt en het bad makkelijk wil opbergen is de PlayGoodz een goede keus.

Petstar Hondenzwembad (160 cm)

Afbeelding van groot hondenzwembad van Petstar

De laatste keus in onze top 4 is het Petstar Hondenzwembad. De Petstar heeft ook een groot formaat: 160 centimeter in de lengte en breedte. Toch staat het bad wat lager op de lijst.

Dat komt omdat het bad minder klant-reviews heeft en ook een wat eentoniger design. Maargoed design is een kwestie van smaak, en daar valt natuurlijk over te twisten.

Daarom zetten we de Petstar toch in dit artikel: als je het blauwe design mooier vindt dan de andere zwembaden op deze lijst is de Petstar geen slechte keus. De prijs van het bad is vergelijkbaar met andere grote opties, maar dus ook niet echt goedkoop.

De paar reviews die zijn geschreven zijn wel positief. Daarnaast zit er ook een anti-slip materiaal in het zwembad verwerkt. Dat maakt het bad veiliger voor je hond (en jezelf als je even wil pootjebaden).

Pros
 • Groot formaat (160 centimeter)
 • Anti-slip materiaal
 • Gemiddelde prijs
Cons
 • Minder klant-reviews

De Petstar is een zwembad met fijne extra’s zoals een anti-sliplaag onderin het bad. Mocht je het blauwe design mooi vinden dan is de Petstar zeker geen verkeerde keus. Als je de slip-laag belangrijker vindt dan meer klant-reviews dan is de Petstar de beste optie.

Veelgestelde vragen over grote hondenzwembaden

Dankzij de 4 aanraders die we hierboven hebben besproken kan je makkelijk een van de beste hondenzwembaden uitkiezen. Voor het gemak hebben we ook nog wat overige veelgestelde vragen voor je verzameld:

 • Kan mijn hond makkelijk het zwembad inkomen?

De meeste grote hondenzwembaden zijn slechts 30 centimeter hoog. Dit geldt ook voor alle zwembaden die we in dit artikel hebben besproken.

Voor een grote hond is dit geen enkel probleem, en zelfs kleinere honden kunnen met een kleine sprong alsnog in het bad te komen. Mocht het toch een probleem zijn zet dan even een steen (of ander hard object) neer om je hond een opstapje te geven. Let wel op dat je hond ook weer uit het zwembad kan komen.

 • Hoe maak ik het hondenzwembad weer makkelijk leeg?
De stop van het PlayGoodz zwembad

De meeste zwembaden hebben een grote stop onderaan de zijkant van het bad. Zet het bad dus ergens neer waar het water makkelijk weg kan lopen en draai de stop dan open.

Het klein beetje water wat meestal nog achter blijft kun je makkelijk zelf uit het bad halen door hem op zijn zij te kantelen.

 • Is een hondenzwembad genoeg verkoeling voor mijn hond in de zomer?

De zomers worden er in Nederland alleen maar warmer op, dus is het belangrijk om je hond goede verkoeling te bieden. Een hondenzwembad is een van de meest efficiënte manieren om dat te doen, je hond kan namelijk zijn hele lichaam tegelijk verkoelen.

Toch zijn er zeker nog meer andere goede verkoelingsproducten beschikbaar voor je hond. Lees ons artikel over de 5 beste producten om je hond te verkoelen door voor ideeën.

Dat waren de 4 beste grote hondenzwembaden en veelgestelde vragen. Mocht je toch nog andere vragen hebben laat het dan in de comments hieronder weten. We helpen je graag verder!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 3

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *