Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe Review: Het Kopen Waard?

4.7
(27)

Laatste update op juli 18, 2021 door Hondenwiki

De Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe is een van de meest flexibele hondenfietskarren op de markt. Je kan hem namelijk ook als buggy gebruiken. In deze review bekijken we of de kar matig is voor beide gebruiken of juist excelleert.

Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe Review

Allereerst een samenvatting van de belangrijkste specificaties van de Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe. Deze vindt je hieronder:

SpecificatiesInnopet Sporty Dog Trailer
VerkrijgbaarheidCheck bij Bol.com

Check bij Petsplace.nl
Gewicht kar13 kilogram
Draaggewicht30 kilogram
KleurRood. zwart of oranje
Gebruik?Hondenfietskar en buggy

Specificaties

Afbeelding van de rode Innopet Sporty Dog Trailer

Het belangrijkste onderdeel bij een product review is natuurlijk de prijs. Bij een hondenfietskar met een hoge prijs mag je immers meer verwachten dan bij een goedkopere kar.

Voor de Innopet Sport Dog Trailer mogen we dus wel wat meer verwachten. De kar heeft namelijk een vrij hoge prijs.

Wat biedt de kar dan voor dit prijskaartje?

Afmetingen en gewicht

Allereerst kan de kar honden aan tot en met 30 kilogram. Dit is een prima maximaal draaggewicht en voor de meeste honden wel geschikt. Daarnaast weegt de kar zelf slechts 11,8 kilogram, lichter dan de gemiddelde hondenfietskar. Dit maakt hem makkelijker mee te nemen.

De bak van de kar zelf is 70 cm. (lengte) x 45 cm. (breedte) x 63 cm. (hoogte). Dit is voor kleine en middel-grote honden prima. Als je echter een echt grote en zware hond hebt kun je beter een andere hondenfietskar zoeken.

De kar is ook inklapbaar en de wielen zijn demonteerbaar. Naast het lichte gewicht kun je de kar dus ook erg klein maken. Ideaal voor mensen met weinig opslagruimte of kleinere auto’s.

De Innopet Sporty Dog Trailer staat niet voor niets op de eerste plek in onze Top 3 Opvouwbare Hondenfietskarren. De wielen zijn makkelijk van de kar af te halen, en de Innopet is erg compact als je hem opvouwt.

De wielen van de Innopet Sporty

De wielen van de kar zijn 16 inch achterin, en 8 inch voorop. Dit is niet heel groot voor een hondenfietskar, voor een buggy is het echter wel bovengemiddeld.

Afhankelijk van je gebruik zit het wiel formaat dus in het midden.

Een groot pluspunt is dat de banden zowel voor als achter luchtbanden zijn. Dit zorgt ervoor dat je veel makkelijker off-road kan fietsen en wandelen.

Afbeelding van de achterkant van de Innopet Sporty Dog trailer
De wielen van de Trailer zijn vooral aan de achterkant vrij groot

Luchtbanden dempen schokken veel beter dan kunststof-banden en gaan minder snel kapot op oneffen terrein. Voor je hond zijn luchtbanden een veel fijnere ervaring. Zo kunnen ze lekker relaxt liggen.

Een nadeel van luchtbanden is natuurlijk wel dat ze lek kunnen gaan, echter kun je ze dan altijd plakken. Een kunststof band zal compleet moeten worden vervangen.

Conclusie specificaties: De Innopet heeft dus prima specificaties. Zo is de kar licht, kan hij grotere honden dragen, en is de kar makkelijk op te bergen en mee te nemen.

Design van Innopet Sporty

De Innopet Sport Dog Trailer Deluxe is in meerdere designs verkrijgbaar. Of je een van deze opties mooi vindt is natuurlijk vrij persoonlijk. Hieronder zie je de verschillende opties.

KleurPrijs
Rood / lichtgrijsCheck bij Bol.com
Zwart / zilvergrijsCheck bij Bol.com
Oranje / zwartCheck bij Bol.com

Comfort

Het zit in de naam van de Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe, maar is de fietskar ook echt zo luxe? Vanwege de prijs mag je wel wat meer luxe verwachten.

Ook dit doet de Innopet Sporty Dog Trailer best wel goed. Zo zit er een parkeerrem op de kar (iets wat de meeste fietskarren niet hebben ingebouwd). Zo kun je de kar gerust even laten staan zonder dat hij je hond ontvoert.

Voor de veiligheid van jou en je hond zitten er reflectoren op de kar. Ook krijg je er een vlag bij voor in het verkeer. Zo ben je ook in de schemering goed te zien.

Voor je hond zit er een matje in de bak van de kar om lekker te kunnen liggen. Ook kan de voorkant opengeklapt worden. Je hond heeft dus goed uitzicht en veel frisse lucht. Het uitzicht van je hond wordt vaak onderschat als mensen een fietskar kopen, maar het is erg belangrijk. Als je hond geen plezier heeft tijdens de rit wat heeft het dan voor nut?

Ook wordt er een gratis regenhoes bij de kar meegeleverd. Deze stop je over de bak heen zodat je hond en kar niet nat worden. Dit is vrij bijzonder: bij de meeste fietskarren wordt een regenhoes namelijk niet meegeleverd.

Om te zorgen dat je hond er niet vandoor kan zitten er ook aanleglijnen in de Innopet Sporty Dog Trailer. Maak je hond goed vast als hij wat onvoorspelbaar is, zeker in gevaarlijkere gebieden. Ondanks dat de bak compleet kan worden afgesloten is een aanleglijn toch gewoon een extra zekerheid.

Afbeelding van de achterkant van de Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe, je ziet een klein opbergzakje
Het opbergzakje achterop is wat klein

Wel missen enkele zaken zoals bijvoorbeeld een groter opbergvak voor je spullen. Er zit een stoffen zak aan de achterkant van de kar, maar deze is wel wat klein. Boodschappen ga je er niet in kwijt kunnen.

Ook een bekerhouder voor als je een wandeling maakt was geen overbodige luxe geweest. Het is wel erg fijn dat de duw-stang in hoogte te verstellen is.

Conclusie comfort: Met het comfort voor jou en je hond zit het wel goed met de Innopet Dog Trailer Deluxe. Echter missen er nog wel enkele zaken die er voor de prijs wel bij hadden mogen zitten.

Multi-functioneel

Het belangrijkste onderdeel van de Innopet Sporty Dog Trailer is dat hij multi-functioneel is. Naast dat je de kar als fietskar kan gebruiken is hij namelijk ook een buggy. Zo zit er een duw-stang bij de kar aan de achterkant.

Mocht je willen fietsen dan bevestig je het koppelstuk aan de kar. Als je juist wil wandelen dan duw je hem simpel vooruit. Hierdoor krijg je 2 producten voor de prijs van 1.

Naast de buggy-functie heeft Innopet nog een handigheidje in de Sporty Dog Trailer verwerkt. Je kan namelijk kiezen aan welke kant van je fiets je de stang wil bevestigen. De stang kan dus aan beide kanten worden gekoppeld. De meeste fietskarren worden aan de linkerkant van een fiets bevestigd, de Innopet geeft je nog wat meer flexibiliteit.

Conclusie multi-functioneel: Het grootste voordeel van de Innopet Sporty is dat hij erg flexibel is: je kan hem als fietskar, en buggy gebruiken. Daarnaast kun je de kar aan beide kanten van je fiets bevestigen.

Conclusie: Is de Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe het waard?

De Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe doet het goed op drie gebieden: de specificaties, het comfort en multi-functionaliteit. Design is natuurlijk een kwestie van smaak, maar zelf vinden we de grijze versie mooi.

 • Specificaties: De fietskar kan grote honden dragen, is licht en makkelijk mee te nemen. Na een fietstocht kun je de Innopet makkelijk compact opvouwen en opbergen. De kar heeft verder fijne luchtbanden die schokken goed dempen.
 • Comfort: Ook zit er meer dan genoeg luxe in de kar verwerkt voor je hond. Onder andere een gratis regenhoes, ademend gaas, en aanleglijnen. Echter zou een bekerhouder en groter opbergvak geen overbodige luxe zijn.
 • Multi-functioneel: Als laatste is de flexibiliteit van de fietskar een groot voordeel. Zo kun je de kar zowel achter de fiets gebruiken als bij een wandeling. Dit doe je door de verstelbare duw-stang te bevestigen. Ook is de Innopet aan beide kanten van je fiets bevestigbaar.

Hier vinden we dan ook meteen het antwoord op de grote vraag: is de fietskar zijn prijs waard?

Als je de kar graag zowel voor fietstochten als voor wandelingen wil gebruiken: ja, de kar is zijn prijs meer dan waard. Als je beide opties gaat gebruiken is de Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe een gouden middenweg.

Als je de kar echter alleen voor fietstochten gaat gebruiken: nee, tenzij je een flexibele en opvouwbare fietskar wil en het de prijs waard vindt. Traditionele fietskarren hebben voordelen zoals een groter opbergvak en een lagere prijs. Lees meer over dat soort fietskarren in de Complete Hondenfietskar Gids.

Pluspunten
 • Multi-functioneel (te gebruiken als fietskar en buggy)
 • Veel comfort
 • Makkelijk opvouwbaar
 • Luxe extra’s
 • Geschikt voor off-road
 • 30 kg. draaggewicht
Minpunten
 • Duur als je een pure hondenfietskar wil
 • Geen bekerhouder

Verder Lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.7 / 5. Aantal stemmen: 27

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *