De Beste Puppyren voor buiten in de Tuin

5
(1)

Laatste update op december 4, 2020 door Hondenwiki

Niet lekkerder voor je pup dan lekker samen met jou in de tuin in de zon liggen. Maar dan is het wel zo veilig en handig om hem buiten even in een puppyren te stoppen. Puppys halen nogal graag kattekwaad uit, en ze luisteren ook nog niet zo goed. Kapotte planten of een ontsnapte pup zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom laten we je in dit artikel de beste 4 puppyrennen voor buiten zien. Zo kan je kleine viervoeter toch lekker buiten in het zonnetje liggen, en hoef jij je geen zorgen te maken.

Top 4: Wat is de Puppyren voor buiten?

Beste Puppyren voor buiten – TecTake Puppyren

Afbeelding van de Tectake puppyren voor buiten

Voor de beste puppyren voor buiten in de tuin hebben we voor de TecTake Puppyren gekozen. Deze ren heeft namelijk een scherpe prijs, is van stevig metaal, heeft een afwerking tegen roest, en kan flexibel opgezet worden. Zo kun je de Tectake in elke vorm opbouwen die je wil: rond, vierkant, langwerpig, half-rond etc.

De TecTake puppyren weegt in totaal 21 kilogram, dat maakt het tot een redelijk zware ren. Zeker voor buiten is dit een pluspunt en heeft het meegewogen in de keuze voor de eerste plek. Hoe zwaarder de ren hoe beter deze buiten bestand is tegen wind en ontsnappingspogingen van je pup.

Verder is de TecTake ook makkelijk op te bergen: je haalt de pinnen uit de koppelingen en stapelt alle platen vervolgens makkelijk op elkaar. De ren kan dankzij de coating over het metaal heen prima buiten gebruikt worden, let wel op dat hij niet tegen regen kan. Daar is namelijk geen enkele coating echt tegen opgewassen.

Pluspunten
 • Scherpe prijs
 • Hoge kwaliteit
 • Sterk en zwaar metaal
 • Coating over het metaal tegen roest
 • Flexibel op te bouwen
Minpunten
 • Kan niet tegen regen, haal dan naar binnen

Laagste prijs – Topmast Puppyren Opvouwbaar XL

Afbeelding van de Topmast puppyren

Als je net even wat minder wil betalen dan is de Topmast Puppyren Opvouwbaar XL een ideale keus. Je zal niet snel een goedkopere goede puppyren voor in de tuin vinden. Ook de Topmast heeft een anti-oxiderende laag over het metaal heen waardoor hij langer buiten kan staan. Ook deze ren zal echter gaan roesten als je hem in de regen laat, haal hem in dat geval dus naar binnen. Dat is gelukkig wel makkelijk: je vouwt de ren zo op, daarnaast weegt de ren vrij weinig en is dus zo mee te nemen.

Hoewel de Topmast iets minder sterk en er wat minder mooi uitziet dan de TecTake is het zeker geen slechte optie. De Topmast kost namelijk veel minder. Let wel op dat de Topmast slechts 9 kilogram weegt ten opzichte van de 21 kilogram van de TecTake. Zwaarder is voor buiten beter, dus dat is een minpuntje. Als je de lagere prijs dat minpuntje waard vindt dan is de Topmast zeker een goede optie voor jou.

Pluspunten
 • Laagste prijs
 • Anti-oxiderende laag tegen roest
 • Makkelijk inklapbaar en mee te nemen
Minpunten
 • Weegt minder dan de TecTake puppyren
 • Niet in de regen laten staan

Goede en mooie coating – vidaXL Hondenren 8 panelen

Afbeelding van de vidaXL puppyren voor buiten

Als je een wat mooiere puppyren zoekt raden we de vidaXL Hondenren 8 panelen aan. Deze ren heeft een dikke coating over zijn metaal heen, waardoor hij er mooi zwart uit ziet. Verder zijn de panelen van 80 centimeter hoog ook een fijn voordeel. Zeker als je puppy wat groter wordt houden de hoge panelen een ontsnappingspoging toch tegen.

Ook de vidaXL is inklapbaar en is dus makkelijk op te bergen. Let wel op dat deze ren wat meer kost dan onze andere aanraders. Bedenk dus voor jezelf of je het mooiere design de hogere prijs waard vindt.

Pluspunten
 • Stevig staal
 • Mooi zwart uiterlijk
 • Anti-oxiderende laag
 • Makkelijk op te bergen
Minpunten
 • Kost wat meer

Compact Design – Tectake Puppyren 125 x 85 x 70

Afbeelding van de TecTake vierkante puppyren

Als je niet al te veel ruimte hebt is de Tectake Puppyren 125 x 85 x 70 een absolute aanrader. Deze puppyren is lekker compact dankzij de 4 platen waar hij uit bestaat. Zo kun je de ren dus zelfs in een kleine tuin al kwijt.

Dankzij het kleine formaat ligt de prijs van de TecTake ook niet al te hoog, een fijne meevaller. Net zoals alle rennen op deze lijst is ook deze optie weer met en anti-roest coating bewerkt. Daardoor zal hij minder snel gaan roesten, maar laat hem natuurlijk niet in de regen staan.

Pluspunten
 • Ideaal als je minder ruimte hebt
 • Scherpe prijs
 • Anti-roest laag
Minpunten
 • Niet voor grote pups / meerdere puppy’s vanwege het kleine formaat

Veelgestelde vragen voor een puppyren voor buiten

Kan ik de ren altijd buiten laten staan?

Je kan een puppyren niet altijd buiten laten staan, daar kunnen we in ieder geval duidelijk over zijn. Elke aanrader die we doen is namelijk van metaal. En hoewel alle 5 aanraders ook een goede anti-roest coating hebben is geen enkele coating volledig tegen roest bestand. Als je je ren altijd buiten laat staan, zeker in de regen, zal hij hoe dan ook gaan roesten.

Advies is dan ook om de ren bij nat weer zoals regen of mist altijd naar binnen te halen. Daarnaast kun je de puppyren ook s’nachts better naar binnen halen. Doe je dat niet dan kan de ren gaan roesten door de dauw die er in de ochtend op zal komen. De meeste rennen die we aanbevelen zijn gelukkig compact opvouwbaar, zo kun je hem altijd makkelijk en ruimtebesparend wegzetten.

Kan ik niet beter een ren van hout of kunststof voor buiten kopen?

Zoals je waarschijnlijk al is opgevallen raden we enkel metalen puppyrennen voor buiten aan. We hebben dus niet gekozen voor bijvoorbeeld een houten of kunststof puppyren, ondanks dat die wel bestaan. Dat heeft een paar redenen:

 • Een houten ren zal al snel kromtrekken van het vocht, daarnaast is een houten puppyren niet opvouwbaar zoals metalen rennen.
 • Een kunststof puppyren wordt al gauw vies buiten. Daarnaast zijn ze minder stevig en dus niet goed bestand tegen een flinke windstoot. En niemand wil zijn puppy met ren en als zien rondvliegen.

Metaal is goed stevig en kan dus beter tegen het buitenweer. Daarnaast kun je metaal bewerken met een coating waardoor hij beter bestand is tegen nattigheid. Dat maakt metaal het beste materiaal voor buiten.

Waarom zou ik een puppyren voor buiten kopen?

Er zijn meer dan genoeg redenen om een goede ren voor in de tuin te kopen. Je hebt op een artikel geklikt met de beste aanraders voor een goede puppyren, dus waarschijnlijk heb je er al zelf wat bedacht. Hieronder nog een aantal goede redenen:

 • Je woont naast een drukke weg en wil dat je puppy veilig in de tuin kan zijn
 • Je hebt een mooie tuin en je puppy is nog niet afgetraind, met ene puppyren doe je je kwetsbare bloemen en planten een groot plezier
 • Je geeft graag tuinfeestjes en wil dat je puppy er dan ook bij kan zijn zonder alle gasten lastig te vallen. Ook leuk voor kinderen: zij kunnen in de ren met de puppy spelen
 • Het is een fijne en veilige plek voor je puppy, zijn eigen kleine domein waar hij koning is

Genoeg redenen dus om een puppyren voor buiten in je tuin te kopen, en met een van onze 5 aanraders zit je zeker goed. Mocht je nog meer willen weten voor je een puppyren koopt lees dan onze Complete gids voor een puppyren door. Die vertelt je alles wat je moet weten voor je jouw nieuwe ren koopt!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *