Top 4 – De Lekkerste Goedkope Hondensnacks

4.4
(18)

Laatste update op april 20, 2021 door Hondenwiki

Kunnen goedkope hondensnacks ook gewoon goed lekker zijn? Jazeker, je hond geeft natuurlijk niks om de prijs. Zolang een fabrikant maar een goede snack maakt zal het je hond worst wezen (letterlijk). Zeker als je je hond wel vaker een lekker extraatje wil geven is het handig dat ze niet al te veel kosten.
Daarom hebben we in dit artikel 4 goede maar ook goedkope hondensnacks voor je uitgezocht. Elke snack heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, en is voor een bepaald soort honden het meest geschikt. Daarom zetten we dat onder elke review ook handig voor je in een samenvattende tabel. Zo zoek jij makkelijk jouw nieuwe snacks voor je hond uit!

Waar hebben we de Goedkope Hondensnacks op uitgezocht?

Voordat we je de top 4 laten zien bespreken we nog even waar we onze aanraders op hebben uitgezocht. Zo weet je waarom dit onze favoriete snacks zijn, maar ook waar je in de toekomst zelf snacks op kan uitzoeken. Mocht je liever meteen naar de Top 4 Goedkope Hondensnacks gaan klik dan op deze link!

Een lage prijs

Natuurlijk is het eerste waar je op let bij een goedkope hondensnack de prijs. Is de snack wel echt zo goedkoop? Een lage prijs hoeft namelijk helemaal nog niet te betekenen dat de snack ook echt goedkoop is. Als je een gedroogd varkensoor koopt zou je bijvoorbeeld 5,- euro kunnen betalen, niet zo duur toch?

Wel dus. Een varkensoor heeft je hond zo op, en dan moet je dus weer een nieuwe voor 5,- euro kopen. Daarom hebben we bij het uitzoeken van onze goedkope aanraders gekeken naar de prijs per kilogram. Dat geeft een betere indicatie van hoe duur of goedkoop de hondensnacks echt zijn. De meeste hondensnacks kosten zo’n 10,- euro, dat is dus vrij gemiddeld. Daarboven worden ze al duur, en daaronder dus juist goedkoop.

Voor onze goedkope hondensnacks hebben we zoveel mogelijk snacks onder de 10,- euro per kilogram geprobeerd uit te zoeken, en dat is ook goed gelukt! De duurste snacks op onze lijst kosten zo’n 8.50 euro per kg, terwijl de goedkoopste snacks zelfs maar 4.50 euro per kg kosten. Dit is bij hondenvoer eigenlijk hetzelfde: zo kosten de meeste goedkope hondenbrokken ook tussen de 4,- en 6,- euro per kilogram.

Gebitsverzorging

Elke hond heeft baat bij een snack die zijn gebit goed verzorgt. Meestal zijn dit wat hardere snacks waar je hond hard op moet kluiven. Dat heeft twee voornamelijke voordelen:

 • Door het harde knauwen vermindert de snack het opbouwen van tandplak en tandsteen in het gebit van je hond
 • De hardere snacks masseren automatisch het tandvlees van je hond terwijl hij met de snack in de weer is. Zo bevordert de snack de bloed omloop in het tandvlees.

De snacks die je gebit verzorgen zijn meestal harder, bevatten nauwelijks tot geen suiker, en hebben een bepaalde vorm zodat ze tussen de tanden komen. Niet elke snack is even goed voor het gebit, maar waar mogelijk geven we wel een voorkeur aan dit soort verzorgende hondensnacks.

Gezonde opbouw

Het is belangrijk dan een hondensnack ook gezond is, en in ieder geval niet ongezond. Geen enkele snack kun je natuurlijk de hele dag door aan je hond geven, dat is zelfs bij ‘gezonde’ snacks geen goed idee. We zoeken qua opbouw van hondensnacks vooral naar snoepjes en koekjes die weinig vet bevatten en dus niet al te veel calorieën. Daarnaast wil je ook zo min mogelijk toegevoegde suikers in de hondensnacks hebben. Geen andere rare toevoegingen of conserveermiddelen zijn ook goed. Hoe natuurlijker het product hoe beter vaak. Zo zijn we zelf ook erg grote fans van natuurlijke hondenbrokken.

Lekkere smaak

Bij een hondensnack is natuurlijk het snack-gedeelte ook erg belangrijk. Als je hond de snoepjes maar niks vindt heb je er ook niet veel aan. Snacks zijn een ideale motivator voor hondentraining, maar ook een goede beloning als je je hond even lekker wil verwennen. Zonder een lekker smaakje zullen veel honden hun neus voor de snacks ophalen. Daarom is een lekkere indringende vleesgeur of ander soort lekkere smaak altijd een voordeel. Niet zo zeer voor onze neus als baasje, maar des te meer voor je hond!

De 4 Beste Goedkope Hondensnacks

Gezond voor het gebit – Pedigree Dentastix Kauwstaaf

Afbeelding van de Dentastix goedkope hondensnacks

Wil je een goede hondensnack die lang mee gaat en ook het gebit van je hond beschermt? Kies dan voor Pedigree Dentastix. Deze sticks ken je waarschijnlijk wel van tv, waar ze vooral voor hun gezonde bijwerkingen zoals gebitsverzorging worden aangeprezen. De speciale X vorm van de stokjes zorgt er namelijk voor dat tandsteen en tandplak wordt vermindert, de harde randen maken dat mogelijk. Hierdoor kunnen de sticks ook een stinkende adem verhelpen of voorkomen, hoewel dat niet gegarandeerd is. Meer factoren spelen mee bij een stinkende adem van je hond. Verder zitten er geen toegevoegde suikers in de kauwstaven, krijg je er veel per verpakking, en gaan ze best lang mee door hun hardheid.

Afhankelijk van de hoeveelheid die je koopt verschilt de prijs nogal wat. Even van de standaardhoeveelheid uitgaand koop je een pak van 56 sticks voor een niet al te hoge prijs. Er zijn zeker goedkopere snacks in onze Top 4 te vinden, maar die hebben niet dezelfde gebitsreinigende functie van Dentastix. Wil je dus goedkope hondensnacks die ook helpen het gebit van je viervoeter schoon te houden kies dan voor deze kauwstaven.

Pluspunten
 • Verzorgt het gebit, kan stinkende adem verhelpen
 • Vrij lage prijs
 • Harde sticks gaan lang mee
 • Geen toegevoegde suikers
 • Vet-arm
Minpunten
 • Ondanks lage prijs per kilogram wat duurder dan onze andere opties

Ideaal voor training – Petsnack Mix Bones Hondensnack

Afbeelding van de Petsnack Mix Bones hondensnacks

Voor een goedkope snack waarmee je je hond ook goed kan trainen raden we de Petsnack Mix Bones aan. Dit zijn zoals je kan zien een groot aantal erg kleine hondensnoepjes. Bij het trainen van je hond heb je dat ook wel nodig. Repetitie is een van de belangrijkste zaken bij hondentraining, en dan wil je niet elke keer een enorme snack aan je hond geven. Daar wordt hij natuurlijk veel te dik van. Deze kleine Mix Bones zijn een lekkere kleine, maar ook erg goedkope hondensnack. De kleine zachte snoepjes hebben leuke vormpjes van botjes en zijn compleet natuurlijk. Geen ongezonde toevoegingen dus, een fijne bonus ondanks de lage prijs.

Qua prijs per kilogram zijn de Mix Bones namelijk erg goedkoop. Maar voor onze Top 4 zit deze pot vol snacks redelijk in het midden qua prijs. Wil je je hond trainen met behulp van snoepjes dan zijn de Petsnack Mix bones je beste optie. Let op: als je hond vaker last krijgt van zijn maag kun je de snoepjes beter voorzichtig uitproberen, sommige andere gebruikers geven aan dat hun honden er problemen me kregen.

Pluspunten
 • Ideaal voor het trainen van je hond
 • Door het kleine formaat kun je de snoepjes vaker aan je hond geven
 • Geen kunstmatige toevoegingen
 • Lage prijs
Minpunten
 • Verzorgen het gebit niet door zachte structuur
 • Kan zachte ontlasting veroorzaken

Meest goedkope Hondensnacks – Barkoo Kauwrollen Bont

Afbeelding van de barkoo Kauwrollen in verschillende kleuren

Voor de aller goedkoopste hondensnack zijn we bij de Barkoo Kauwrollen Bont uitgekomen. Deze stokjes ken je misschien nog wel van vroeger, ze waren altijd erg populair. Het zijn kleurrijke dunne stokjes die je hond maar wat graag zal opsmikkelen, door hun zachtere structuur gebeurt dat ook wel vrij snel. Je hond zal niet erg lang over een stokje doen. De kauwrolletjes stinken niet, wat fijn is voor jou als baasje. Ze smaken wel goed voor je hond dankzij de gemalen runderhuid waar de sticks van zijn gemaakt.

In onze lijst zijn dit verreweg de meest goedkope hondensnacks per kilogram, zo rond de 4 euro op het moment van schrijven. Wil je dus de snacks met de laagste prijs dan zijn de Barkoo Kauwrollen jouw ideale optie. Je krijgt veel van de rolletjes waardoor je hond er ook een tijd mee zoet zal zijn en jij niet constant nieuwe hoeft te kopen.

Pluspunten
 • Laagste prijs per kilogram in de Top 4
 • Veel stuks per verpakking
 • Ruikt niet sterk
 • Natuurlijke inhoud, geen kunstmatige toevoegingen
Minpunten
 • Niet al te hard, je hond heeft ze snel op

Leuk en vegetarisch – Alsa Nature Kaaskoekjes

Afbeelding van de Alsa Nature Kaaskoekjes goedkope hondensnacks

Dan eens wat anders dan normaal: heb je wel eens hondensnoepjes in kaasblokjes vorm gezien? Als je een de snacks hierboven er erg leuk uit vindt zien en je graag een vegetarisch extraatje aan je hond wil geven zijn de Alsa Nature Kaaskoekjes wat voor jou. Deze kaaskoekjes zijn natuurlijk niet echt van kaas gemaakt, dat kan een hondenmaag niet aan. De koekjes zijn wel compleet vegetarisch en hebben een kaassmaak toegevoegd gekregen. De koekjes hebben wel een wat hoger vetgehalte, als je dus een hond hebt die gewichtsproblemen heeft kun je beter een van de vetarme snacks in dit artikel kiezen.

De prijs per kilogram van de Alsa Nature kaaskoekjes maken het een van de meest goedkope hondensnacks op onze lijst. Een leuk design met een vegetarische inhoud voor een lage prijs dus.

Pluspunten
 • Leuk kaas-design
 • Vegetarisch
 • Lekkere kaassmaak
 • Een van de laagste prijzen per kilogram
Minpunten
 • Wat hoger vetgehalte

Afsluiting: Jouw nieuwe goedkope Hondensnacks uitgezocht?

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het uitkiezen van jouw lekkere goedkope hondensnacks. We hebben besproken waar je op moet letten als je een nieuwe snack uitkiest, en daarna hebben we de 4 beste goedkope snacks aan je voorgelegd. Mocht je nog vragen hebben dan helpen we je graag verder in de comments hieronder!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.4 / 5. Aantal stemmen: 18

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

1 thought on “Top 4 – De Lekkerste Goedkope Hondensnacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *