De 5 Beste Hondenbuggy’s Voor een Kleine Hond in 2023

kleine hond in de sneeuw
4.5
(11)

Laatste update op april 7, 2023 door Hondenwiki

Voor kleine honden eigenaren is het niet altijd makkelijk om je hond van punt A naar punt B te krijgen. De kleine viervoeters hebben vaker moeite om het met hun baasje bij te houden. Een hondenbuggy voor je kleine hond kan je hierbij helpen.

Daarnaast kan je hondje ook gewoon oud, geblesseerd of ziek zijn. Als honden eenmaal wat ouder zijn geworden kunnen lange wandelingen pijn gaan doen.

Hetzelfde geldt voor vervelende blessures aan de pootjes, of ziektes. Zo kan je hond die geen zin meer heeft in lange wandelingen of te snel moe wordt toch lekker mee-rollen.

Als je je hierin herkent of gewoon denkt ik wil een hondenbuggy lees dan verder voor de 5 beste hondenbuggy’s voor kleine honden in 2023.

De buggy’s zijn beoordeeld op meerdere factoren zoals: maximum gewicht, het aantal wielen, materiaal, accessoires en nog veel meer specificaties.

Let op: Voor je verder leest is het goed om te weten dat we er vanuit zijn gegaan dat voor kleine hondenrassen het maximale gewicht 12.5 kilogram is. Dit zie je ook terug in deze lijst van 35 kleine hondenrassen. Hier zijn de hondenbuggy’s dan ook op uitgezocht.

Beste Hondenbuggy voor een kleine hond: Innopet Buggy All Terrain

De Innopet Buggy All Terrain - Zwart/Zilver met opengeklapt luikje
De Innopet Buggy All Terrain – Zwart/Zilver

De Innopet Buggy All Terrain krijgt de titel beste keus in het algemeen. Deze krijgt de buggy vanwege zijn gematigde prijs gekoppeld met luxe uitvoering. De Innopet staat al heel lang op de eerste plek in dit artikel en blijft dat nog steeds staan. Voor een klein hondje is dit gewoon de beste optie wat ons betreft.

De Innopet All Terrain buggy is een hondenbuggy met driehoek opzet, maar de voorkant heeft 2 wieltjes naast elkaar om beter te kunnen manoeuvreren. Zoals de naam suggereert is de buggy ook goed geschikt voor All-Terrain. Dus als je je hond mee naar het bos of strand wil nemen kan deze buggy daar in voorzien. Daar past de driehoek-constructie ook goed bij. Deze maakt het makkelijker om met de buggy te manoeuvreren.

Plaatje van de achterkant van de Innopet Buggy All Terrain - Zwart/Zilver
De achterkant van de Innopet Buggy All Terrain – Zwart/Zilver

De buggy is geschikt voor honden tot en met 12,5 kg. Elke kleine hond zou er dus goed in moeten passen. Voor het gemak en kijkplezier van je hondje heeft de buggy zowel voorin als achterin een kijkluik. Dus zelfs als je hondje in een luie bui is kan hij naar buiten kijken.

Veiligheid

De wielen van de hondenbuggy zijn 8 inch en hebben schokdempers voor het comfort van je hond. De remmen bevinden zich zoals bij vrijwel alle buggy’s aan de achterste wielen. Verder weegt de buggy zelf zo’n 6,5 kg, niet al te zwaar. Tot zover prima dus.

Je kan de buggy compleet afsluiten met een gaas. Als je dit liever niet doet maar wel wil dat je hond er niet uit kan springen dan zitten er lijnen in de buggy om aan een halsband vast te klikken. In de reviews is te zien dat er wel wat over de rits wordt geklaagd, die ritst niet heel fijn en is bij een persoon zelfs stukgegaan.

(Her)gebruik

De Innopet handleiding is niet al te uitgebreid, maar in klantreviews wordt niet door veel mensen aangegeven dat het gebruik van de buggy verwarrend is. Er is wel een klant die het lastig vond om de regenkap op de buggy te plaatsen. Dit staat ook niet in de handleiding op de site van Innopet. De buggy is gewoon inklapbaar, dus hij is makkelijker op te bergen.

Door de jaren heen gaan hondenbuggy’s natuurlijk verslijten. Gelukkig is een van de grote pluspunten van de Innopet All-Terrain dat hij erg duurzaam is. Dit wordt ook door meerdere klanten beaamt.

Verder kom je in genoeg situaties waar de buggy vies zou kunnen worden. Natuurlijk hebben honden er zelf ook een handje van om alles vies te maken. De Innopet All-Terrain heeft een wasbare af-haalbare hoes en padding (waar de hond op ligt) wat het onderhoud makkelijker maakt. Een klant geeft wel aan dat de buggy kan gaan stinken, dus goed onderhoud is belangrijk.

Verder is een groot pluspunt de duurzaamheid van de buggy, bijvoorbeeld met een degelijke stoffen hoes. Dit wordt ook door meerdere klanten beaamt: duurzaamheid wordt in bijna alle reviews als pluspunt aangemerkt.

Conclusie – Het beste van allebei: goede prijs en kwaliteit

De Innopet Buggy All Terrain is niet voor niets de top keuze. De hondenbuggy combineert een gemiddelde prijs met hoge kwaliteit en is perfect voor je kleine hond.

Pluspunten
 • Prima prijs
 • Hoge kwaliteit
 • Goede reviews van klanten
 • Goed geschikt voor Off-road (zoals het bos of strand)
 • Wasbaar
 • Bak onderin voor boodschappen / benodigdheden
Minpunten
 • Rits lijkt niet van hoge kwaliteit
 • Buggy kan gaan stinken als je hem niet goed wast

Beste Luxe Hondenbuggy: Buggy Monaco (IPS-035/B)

Afbeelding van de Monaco hondenbuggy meest luxe voor een kleine hond

De meest luxe optie is de Buggy Monaco (IPS-035/B). Dit is ook meteen de meest duurste hondenbuggy op de lijst.

Voor de hogere prijs krijg je wel een stijlvol design in compleet zwart. Daarnaast is de Monaco net even van wat hogere kwaliteit qua stevigheid en materiaal.

Net zoals onze eerste keus heeft ook deze buggy een driehoek uitvoering. Maar in totaal heeft de buggy 4 wielen door voorop twee wielen kort naast elkaar te zetten.

Onder de buggy zit een mand die ook als tas kan fungeren voor bijvoorbeeld boodschappen of hondenspeeltjes.

Ook krijg je bij de buggy een regenhoes voor wanneer de wandeling opeens in het water valt. Zo blijft je hondje in ieder geval droog (misschien voor jezelf een paraplu meenemen).

Waarom een Luxe Hondenbuggy

De buggy is wat groter dan onze eerste keus en daardoor ook net wat zwaarder (8 kilogram). Daar staat tegenover dat de buggy een hoge stang heeft wat wel zo makkelijk wegduwt. Verder is de Buggy Monaco gewoon inklapbaar. De kunststoffen banden van de hondenbuggy zijn aan de achterkant 9 inch en aan de voorkant 8 inch. Dit is vergelijkbaar met de meeste buggy’s.

Wat wel interessant is zijn de demonteerbare wielen. Als je de buggy dus inklapt kun je hem nog wat kleiner maken door de wielen er af te halen.

Het materiaal van de Buggy Monaco is een mix van nylon en aluminium. Nylon zorgt voor een sterke hoes, en neemt ook geen vocht op.

Ook komt de hondenbuggy met een afsluitbare bekerhouder, afsluitbaar gazen raam en matras dat kan worden omgekeerd. Er is een zomer kant en winter kant voor het matras. Dit geeft je een luchtiger matras in de zomer en een warmte vasthoudende kant in de winter.

Verder is het fijn om te weten dat Innopet de Buggy Monaco een volledige garantie van een jaar meegeeft op het vaste frame. Als laatste past elke kleine hond in deze buggy: het maximum hondengewicht is wel 25 kilogram.

Conclusie – Een stijlvolle luxe hondenbuggy

De Buggy Monaco is een luxe uitvoering met aantrekkelijke extra’s. Daar betaal je wel wat meer voor. Als je dat er niet voor over hebt kan je beter onze eerste keus (de Innopet Buggy All Terrain) kopen, die is de helft van de prijs en ook vrij luxe.

Pluspunten
 • Stijlvol design
 • Geschikt voor honden tot 25kg
 • Nylon hoes
 • Luxe extra’s zoals: hersluitbare bekerhouder, bak/tas combinatie en hoge duwstang
 • 1 jaar complete garantie op het frame
Minpunten
 • Hoge prijs
 • Zelfs opgevouwen nog wat groot

Tweede luxe keus: Innopet Buggy Comfort EFA – Zwart/Zilvergrijs
Deze buggy is redelijk vergelijkbaar met de meest luxe keus. Ze krijgen allebei louter goede reviews, hebben een drie-wiel indeling en zijn vergelijkbaar in prijs. Beide hondenbuggy’s hebben een bekerhouder, en opbergmand voor bijvoorbeeld boodschappen. Voor mij was de afweging vooral op design gemaakt. Ik vond de Monaco een mooiere buggy. Mocht je de Innopet Hondenbuggy Comfort mooier vinden dan is dit ook een goede Luxe optie voor elke kleine hond.

Beste Budget Hondenbuggy: VidaXL Buggie Hondenbuggy – Rood

Plaatje van de voorkant van de VidaXL Hondenbuggy - Rood, goed voor kleine hond
De VidaXL Hondenbuggy – Rood

Voor de budget optie is de VidaXL Buggie Hondenbuggy – Rood gekozen. Dit vanwege zijn erg scherpe prijs, in combinatie met prima klant ervaringen.

Op het moment is de VidaXL uitverkocht maar meestal komt hij vrij snel weer in het beschikbaar!

De kwaliteit van de VidaXL zal wat lager liggen dan die van de eerdere opties. Dit is ook wel te vergeven aangezien de buggy slechts de helft tot een-vierde van de andere opties kost.

Lagere prijs, minder opties

De meeste klantenervaringen zijn positief. Echter hier en daar zien we ook wel klachten over details zoals slechte drukkers bij het in elkaar zetten van de buggy. Ook lijkt de handleiding niet echt behulpzaam te zijn.

Nog een nadeel is dat de buggy wat kleiner en lichter maar daardoor ook meer krakkemikkig. Het frame is dan ook van PVC gemaakt, de hoes van polyester. Wat minder hoge kwaliteit dan de hondenbuggy’s in de andere categorieën.

Er is ook goed nieuws. Zo heeft de buggy een luikje aan de voor- en achterkant. Verder is de VidaXL hondenbuggy makkelijk in te klappen en geschikt voor een kleine hond tot wel 15kg. Ook heeft de buggy een bakje om spullen in te bewaren en twee bekerhouders voor drinken.

Conclusie – Een koopje van prima kwaliteit

De VidaXL hondenbuggy is een prima buggy die alles doet wat een hondenbuggy moet doen. Voor de lage prijs is deze buggy geweldig. Echter als je wat meer luxe opties wil, dan kan je beter een van onze andere keuzes kopen.

Pluspunten
 • Erg lage prijs
 • Kijkluikje aan de voor- en achterkant
 • Bakje om spullen in te bewaren
 • Mooi design
 • Licht en goed in te klappen / bewaren
Minpunten
 • Minder luxe opties
 • Niet geschikt voor all-terrain (dus minder handig voor het bos of strand)
 • Minder materiaal (PVC & Polyester)
 • Minder stevig

Beste Off-Road: Topmast Hondenbuggy All Terrain Big Wheels

Plaatje van de Topmast Hondenbuggy All Terrain Big Wheels | Antraciet. De beste hondenbuggy voor kleine honden als je hem op elk terrein wil gebruiken
De Topmast Hondenbuggy All Terrain Big Wheels | Antraciet

Ondanks dat de algemeen beste keus al naar een All-Terrain buggy ging is er nog een off-road buggy die het benoemen waard is. Dat is de Topmast Hondenbuggy All Terrain Big Wheels. Deze hondenbuggy staat echter niet op nummer 1 omdat hij wat minder veelzijdig en ook wat duurder is.

Als je echter een goede buggy voor in de modder of op het zand zoekt vindt je niet beter.

All Terrain hondenbuggy

De Topmast Hondenbuggy is speciaal ontworpen voor off-road wandelingen. Dit zie je in de grote dikke banden die overal doorheen ploegen. Toch geven klanten aan dat de buggy makkelijk stuurt en niet te zwaar is. Ook wordt de degelijke kwaliteit gecomplimenteerd.

Verder is de buggy zelfs geschikt voor wat grotere honden en kunnen er ook meerdere honden in.

Het materiaal van de buggy is polyester met een stevig frame. Verder kan de buggy ook gewoon worden ingeklapt, maar hij zal altijd wat groter blijven. Buggy is van zichzelf al groter en de wielen maken dit nog wat erger.

Conclusie – Een off-road krachtpatser

Als je erg graag off-road wil rijden met de kleine hond dan is deze Topmast Hondenbuggy All Terrain Big Wheels perfect. Je moet er wel de ruimte voor hebben om de buggy te kunnen bewaren, hij is wat aan de grote kant.

Pluspunten
 • Perfect voor elk terrein
 • Makkelijk om te sturen
 • Geschikt voor meerdere (en grotere) honden
 • Bak onderop om spullen te bewaren
Minpunten
 • Wat hogere prijs
 • Je hebt meer ruimte nodig om de buggy te bewaren

Meest veelzijdig: Innopet Buggy – 5 in 1 – Roze

Plaatje van de Innopet Buggy - 5 in 1 met drie honden erin.
De Innopet Buggy – 5 in 1 – Roze

Voor de meest veelzijdige buggy isde Innopet Buggy – 5 in 1 gekozen. Deze buggy heeft als grootste pluspunt dat hij niet alleen een hondenbuggy is.

Je kan de box ook als rijdbare hondenkoffer, rugzak, draagbare tas, autozitje gebruiken.

Plaatje van kleine hond in de Innopet 5 in 1 rolbare koffer
De Innopet 5 in 1 als rolbare koffer

Dit zorgt er wel voor dat hij als hondenbuggy wat minder luxe en extra’s heeft dan zijn concurrenten. Er zit geen bekerhouder in, het frame lijkt wat instabieler en er is minder ruimte voor je hondje.

Echter krijg je er dus 4 andere varianten voor terug. Zo is je hondje makkelijker naar elke situatie mee te nemen.

Plaatje van de groene variant van de Innopet Hondenbuggy 5 in 1, met kleine hond
De groene variant van de Innopet Buggy 5 in 1

De buggy heeft een maximaal hondengewicht van 8kg. ook komt de buggy in verschillende kleuren. Ik heb roze hier uitgelicht omdat die wat goedkoper is, je kan de buggy echter ook in blauw, groen of bruin aanschaffen.

Conclusie – Een duizendpoot

De Innopet Buggy – 5 in 1 is een prima buggy die het vooral van zijn veelzijdigheid moet hebben. Zo ben je veel flexibeler en kan je je hond naar meer plekken meenemen. Daarvoor lever je wel wat luxe in, en heeft de buggy een vrij hoge prijs. De veelzijdigheid moet het dus wel waard zijn voor je. Als je de andere opties veel gaat gebruiken dan krijg je 5 producten voor de prijs van 1, in dit geval is de buggy een koopje.

Pluspunten
 • Enorme veelzijdigheid
 • Mooi design
 • Lichtgewicht buggy
 • 5 producten voor de prijs van 1
Minpunten
 • Redelijk hoge prijs als je de andere opties niet gebruikt
 • Minder luxe dan de meeste andere hondenbuggy’s

Afsluiting – De beste hondenbuggy voor jouw kleine hond gekozen?

Dit was de lijst van de beste hondenbuggy voor je kleine hond per categorie. Het is vooral belangrijk om te kijken voor welk gebruik je de hondenbuggy gaat gebruiken. Daarnaast verschillen de buggy’s al snel in extra opties en prijs. Deze 5 opties zouden voor ieders wens een goede optie moeten bieden.

Mocht je er nog steeds niet uit zijn ov vragen hebben, lees dan de Ultieme Hondenbuggy gids door. Deze doorloopt je door het complete kiesproces heen: waar moet je op letten, waarvoor ga je de buggy gebruiken en wat zijn daar de beste hondenbuggy’s voor.

Heb jij een van deze buggy’s gekocht? Ik hoor graag je ervaringen met de hondenbuggy. Dit kan in de comments hieronder of via de contact-pagina.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 11

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *