Wat kost een goede Hondenuitlaatservice?

4.6
(16)

Laatste update op augustus 6, 2022 door Hondenwiki

Het is erg handig als je hond soms even voor je uitgelaten kan worden, maar wat kost een hondenuitlaatservice dan?

Elke service zal net even wat andere prijzen hanteren, en de buurjongen om de hoek zal minder rekenen dan een professional. Maar gemiddeld gezien heb je hier alvast het antwoord: tussen de 10,- en 15,- euro per wandeling voor een professionele hondenuitlaatservice.

Wat de verschillende opties qua betalingen zijn, en hoeveel dit kost lees je verder in dit artikel. Daarnaast geven we je nog wat handige tips waar je op moet letten bij het uitzoeken van een hondenuitlaatservice.

Wat kost een hondenuitlaatservice per jaar, per uur, of per wandeling?

Afbeelding van een hondenuitlaatservice met kleine hondjes

Elke hondenuitlaatservice kiest weer voor zijn eigen prijsmodel. De meest voorkomende opties zijn het betalen door middel van een abonnement (per jaar of maand), een strippenkaart, of per uur. Een professionele hondenuitlaatservice is meestal heel wat duurder dan wanneer je het door iemand anders laat doen (buren, tieners etc.). Met de stijgende prijzen (zelfs de prijs van hondenbrokken) is het verstandig goed op te letten welke opties het goedkoopst zijn.

Kosten van een hondenuitlaatservice abonnement

Dit hangt er natuurlijk erg vanaf hoe vaak je wil dat je hond wordt uitgelaten. Met een abonnement committeer je je meestal voor een jaar, en je betaald dan gemiddeld per maand tussen de 50 en 200 euro.

  • 50,- euro voor 1x per week wandelen
  • 100,- euro voor 2x per week wandelen
  • 150,- euro voor 3x per week wandelen
  • 200,- euro voor 4x per week wandelen

Meestal valt het abonnement ook wat goedkoper uit als je voor een van de opties kiest met meer wandelen per week.

Wat kost een hondenuitlaatservice met een strippenkaart

Sommige uitlaatservices bieden geen abonnement maar een strippenkaart aan. Dit soort strippenkaarten zijn meestal voor 10x uitlaten en kosten zo’n 110 tot 150,- euro. Per wandeling is dit uitgerekend ongeveer gelijk aan de prijzen voor een abonnement, maar een strippenkaart geeft je meestal wat meer vrijheid. Zo kun je nog wel eens een week overslaan als je toch wel thuis bent of op vakantie gaat met je hond.

Kosten van een hondenuitlaatservice per uur

De kosten per uur hebben geen lastige berekening nodig, de meeste hondenuitlaatservices doen namelijk een uur over een wandeling. Zo kan je hond zijn energie goed kwijt. Ook hier geldt dus: per uur / wandeling kost een hondenuitlaatservice ongeveer tussen de 10 en 15,- euro. Let wel op dat dit met een abonnement of strippenkaart zal zijn.

Voor een losse wandeling zonder abonnement of andere deal met het bedrijf zal al snel tussen de 20,- tot 30,- euro gerekend worden, zeker als je je hond individueel wil laten uitlaten. Groepswandelingen zijn over het algemeen goedkoper.

En dat zijn de kosten die je kan verwachten voor een hondenuitlaatservice, klik hier als je wil weten hoeveel een hond kost.

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een hondenuitlaatservice?

Je weet nu wat je gemiddeld kan verwachten qua prijs, maar waar moet je op passen voor je een service uitkiest? Hieronder wat tips:

Heeft je hond individuele of groepswandelingen nodig?

Bedenk van te voren of je wil dat je hond individueel of met een groep wordt uitgelaten. Voor honden die niet sociaal zijn met andere honden (vanwege angst, agressie etc.) is het verstandig om ze individueel te laten uitlaten. Ook puppies, geblesseerde of oudere honden kunnen hier baat bij hebben.

Voor wel sociale gezonde honden kan een groepswandeling juist erg leuk en leerzaam zijn. Zo kunnen ze snuffelen met wat vriendjes.

Weet met wat voor soort service je in zee gaat

Lees van tevoren reviews van mensen online, als daar niks over te vinden is kun je misschien beter een andere hondenuitlaatservice kiezen. Ook aanraders van kennissen kunnen een goede bron van informatie zijn. Zorg in ieder geval dat je je goed hebt ingelezen voor je jouw hond aan een vreemde overlaat.

Hoe ervaart jouw hond de wandelingen?

Je hond kan je natuurlijk niet verbaal vertellen wat hij van de uitlaatservice vindt, maar eigenlijk ook weer wel. Aan zijn gedrag zul je af kunnen lezen of de service hem genoeg uitdaagt, hij zijn energie kwijt kan, en niet angstig wordt van de wandelingen. Of een hond gelukkig is, is vrij goed af te lezen. Zie je bij je hond na de wandelsessies opvallend negatief gedrag? Dan is het tijd om een andere service uit te zoeken.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.6 / 5. Aantal stemmen: 16

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *