Top 5 – Het Leukste Waterspeelgoed voor je Hond

0
(0)

Laatste update op februari 26, 2021 door Hondenwiki

Met heerlijk warm weer buiten zoek je natuurlijk meteen het water op. En je hond doet dat ook maar wat graag, daarom is waterspeelgoed zo’n beetje het leukste wat je aan je hond kan geven!

Er is echter niet erg veel keus, en de opties die er zijn zijn niet altijd even goed. Waterspeelgoed is namelijk vaak breekbaarder en dat is geen goede combi met een hond. Daarom hebben wij alle opties onderzocht en de 5 beste waterspeeltjes voor je hond uitgezocht. Zo kan je hond ook in deze hitte lekker buiten spelen!

Alles wat je moet weten over Waterspeelgoed voor Honden

Eerst bespreken we hieronder kort even wat je zou moeten weten over waterspeelgoed voor een hond: waarom zou je het kopen, en waarop hebben we de speeltjes uitgezocht?
Mocht dat je niet interesseren dan kun je ook meteen naar de Top 5 door op de volgende link te klikken: Top 5 Beste Waterspeelgoed voor Honden

Waarom zou je Waterspeelgoed voor je Hond kopen?

Afbeelding van een hond die met waterspeelgoed aan het spelen is

Het antwoord op die vraag zie je eigenlijk meteen hierboven op de afbeelding al. Je koopt waterspeelgoed voor je hond vanwege het plezier. Veel honden vinden niks fijner dan lekker met water aan de gang zijn. Of dat zou zwemmen is, een fonteintje, of een ander soort waterspeeltje. Zeker in bloedhete zomers (en die hebben we tegenwoordig steeds vaker), zal je hond niet kunnen wachten tot hij weer lekker met water kan kladderen.

Maar naast de lol heeft het nog een erg nuttig effect: waterspeelgoed wordt natuurlijk samen met water gebruikt. En dat verkoelt meteen weer, iets wat in warme zomers erg nodig is. Voor een hond is verkoeling erg belangrijk, daar hebben we een heel artikel over geschreven. Onder andere met de speeltjes die we zomenteen aanraden zorg je dat je hond niet oververhit, een erg nuttig bij-effect.

Waar hebben jullie de Waterspeeltjes op uitgezocht?

Natuurlijk belangrijk om even te vermelden waar we de speeltjes op hebben uitgezocht. Waterspeelgoed verschilt namelijk wel flink van normaal hondenspeelgoed.

 • Allereerst hebben we natuurlijk speelgoed uitgezocht dat goed samenwerkt met water. Dat houdt in dat het speeltje of in het water te gebruiken is, of water gebruikt voor het plezier van je hond.
 • Daarnaast moet het speelgoed tegen een stootje kunnen. Zeker in en rond water gaan honden vaak helemaal los, en waterspeelgoed moet daar dus goed tegen bestand zijn. Anders zit je binnen een week met een kapot speeltje.
 • Als laatste moet het speelgoed niet te lastig zijn. We zijn zelf geen fan van de meer technologische waterspeeltjes waar je hond bijvoorbeeld een specifieke taak moet uitvoeren. Dit soort speelgoed gaat vaak vrij snel kapot omdat zelfs het kleinste mankement het al kan slopen.
  Daarnaast zijn de taakjes die je hond moet uitvoeren vaak te lastig te begrijpen zoals: bij de Alls for Paws Drinkfontein bijvoorbeeld moet je hond zijn poot precies op het pedaal zetten en stevig indrukken. Doet hij dat niet dan gebeurt er ook niks en verliest je hond interesse. We zijn dan ook fan van meer simpel waterspeelgoed wat makkelijk te begrijpen is voor je trouwe viervoeter.

Top 5: Het Beste Waterspeelgoed voor een Hond

Lekker om te Zwemmen – Flamingo Karlie Hondenzwembad

Afbeelding van een zwembad vol water met een hond

In een lijst met het leukste waterspeelgoed kan een goed zwembad natuurlijk niet ontbreken. Daarom staat het Flamingo Karlie Hondenzwembad op de eerste plek. Dit zwembad is speciaal voor honden gemaakt en dus niet zoals een kinderbadje wat natuurlijk veel te makkelijk stuk zou gaan. De sterke panelen zijn goed tegen hondengeweld bestand, daarnaast heeft het bad een lekker groot formaat. Het is dus zelfs voor grotere honden prima geschikt.

De Karlie staat dan ook niet voor niets als onze eerste keus in de lijst met beste grote hondenzwembaden. Voor mensen die hun hond lekker wat beweging én verkoeling willen geven is het Karlie Hondenzwembad ideaal.

Pluspunten
 • Ideaal voor je hond om zijn energie kwijt te kunnen
 • Lekker verkoelend zwemmen
 • Sterke rand
 • Groot formaat
Minpunten
 • Je hebt er wat meer ruimte voor nodig in de tuin

Om mee te gooien – Chuckit Ultra Ball

Afbeelding van de Chuckit bal voor honden

Als je je hond wat meer beweging wil bieden is de Chuckit Ultra Ball een goede keus. Deze sterke rubberen ballen drijven namelijk, je kan ze dus prima in een zwembad of sloot gebruiken. Zo kan je hond al zwemmend achter de bal aan. Niet alleen leuk, maar ook erg gezond.
De bal is fel oranje en daardoor goed te zien, zelfs als hij even kwijt is kun je hem makkelijk terugvinden. Daarnaast kun je de ballen in bulk kopen, dus als je meerdere honden hebt of er gewoon veel wil is dat ook prettig.

We geven de Chuckit een hoge plek omdat hij goed samen met water te gebruiken is, maar ook omdat hij praktisch onverwoestbaar is. We hebben de bal dan ook in onze Top 6 meest sterke en onverwoestbare hondenspeelgoed staan. Zo kan zelfs een grote hond lekker van de bal genieten.

Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • Drijft op het water
 • Goed zichtbaar
 • Lekker sportief
 • Erg sterk
Minpunten
 • Iets groot voor erg kleine hondjes

Apporteren in het water – Kong Water Wubba Hondenspeeltje

Afbeelding van het Kong waterspeelgoed: Wubba in drie kleuren (groen, oranje en geel)

Net zoals de net besproken Chuckit ballen kun je met het Kong Water Wubba Hondenspeeltje goed apporteren. De Wubba drijft in het water en is door zijn felle kleur goed te zien. In plaats van een bal heeft het speeltje daarnaast een wat grotere vorm zodat hij beter te gooien is en leuker voor je hond om mee te klieren. Wel zal het speeltje iets minder sterk zijn dan de rubberen Chuckit, let daar dus op als je een wat ruigere hond hebt.

Pluspunten
 • Ver te gooien
 • Felle kleur
 • Drijft
Minpunten
 • Niet zo sterk als de Chuckit rubberen ballen

Leuke fontein – RelaxPets Ice Flower Sproeier

Afbeelding van de relaxpets watersproeier voor honden

Wil je je hond een verfrissende douche cadeau doen dan raden we de RelaxPets Ice Flower Sproeier aan. Dit is zoals je al kan vermoeden een sproeier die je aan je tuinslang koppelt. Zodra je hem aanzet spuit het water alle kanten uit met de Ice Flower, daarnaast ziet het ding zelf er ook best leuk uit: een blauwe bloem.

Zeker op warme dagen is zo’n sproeier heerlijk voor je hond. Zo krijgt hij een douche waar hij doorheen kan rennen om lekker af te koelen.

Pluspunten
 • Heerlijk verfrissende douche
 • Eenvoudig op je tuinslang aan te sluiten
 • Ideaal voor kleine tot gemiddeld grote honden
Minpunten
 • Spuit niet erg hoog voor grote honden

Verkoelend kauwen – AFP Chill Out Ice Bone

Afbeelding van het Chill Out Ice bone waterspeelgoed voor je hond

Wil je iets lekker fris voor je hond om op te knauwen kies dan voor het AFP Chill Out Ice Bone. Dit ‘bot’ vul je met water en laat je vervolgens bevriezen in de vriezer. Dankzij de verkoelende gel in het bot blijft het bot lang verkoelend werken en kan je hond er lekker mee in de weer. Daarnaast werkt het bot positief voor je hond’s gebit en tandvlees, door te knauwen vermindert je hond tandplak.

Let wel op dat het bot vooral voor kleinere honden geschikt is. Grote honden zouden hem al snel kapot krijgen en daar zit niemand op te wachten.

Pluspunten
 • Geschikt voor kleinere honden
 • Makkelijk in de vriezer in te vriezen
 • Blijft lang koel en verkoelt lekker
Minpunten
 • Niet geschikt voor grote en ruigere honden

Aflsuiting: veel plezier in het water gewenst!

Met deze vijf opties zal er voor ieders hond wel een leuk stuk waterspeelgoed tussen zitten. Hopelijk heb je jouw ideale speeltje ook gevonden. Onthoudt dat er uiteindelijk voor je hond niks leuker is dan met jouw spelen, welk speeltje je ook koopt. Veel plezier gewenst, en let op warme dagen goed op je hond!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *