Wat is de Beste Hondenfietskar voor een Kleine Hond?

4.9
(10)

Laatste update op juli 7, 2023 door Hondenwiki

Een kleine hond heeft ook een kleine hondenfietskar nodig. Het is zowel voor jou als je hond niet fijn om een te grote fietskar te hebben.

Daarom bespreken we in dit artikel de 3 beste fietskarren van nu voor hondeneigenaren met een kleine hond. Je vindt in de Top 3 de kleine karren met de best prijs/kwaliteit, de laagste prijs, en met de meeste luxe.

Zo kun je makkelijk kiezen welke kar het beste bij jou past!

PLAN - PRICE

Description

Een erg goedkope hondenfietskar van degelijke kwaliteit. Kies voor de Flamingo Romero als je een fietskar wil voor een lage prijs, met een open hoes en veel luchtig gaas.

Goedkoopst

De Karlie Doggy Liner heeft een lage prijs, veel extra's, is waterbestendig, en heeft een compact formaat. Veel meer kun je niet wensen van een hondenfietskar.

Beste Prijs/Kwaliteit

Er is geen luxere kleine hondenfietskar dan de DoggyRide Mini. Daarnaast doet de DoggyRide ook dienst als hondenbench, je koopt dus 2 producten in 1.

Meest Luxe

Top 3: de Beste Hondenfietskar voor een Kleine Hond

Beste Prijs/Kwaliteit – Karlie Doggy Liner Deluxe

Afbeelding van de kleine Karlie Doggy Liner Hondenfietskar

De fietskar voor een kleine hond met de beste prijs-kwaliteit verhouding is de Karlie Doggy Liner Deluxe. De kar combineert een hoge kwaliteit met een lage prijs, iets wat bij de meeste fietskarren niet snel lukt.

De Karlie is op het moment van schrijven even niet leverbaar, maar komt vaak snel weer terug in het assortiment. Mocht er meer haast achter zitten dan zijn de andere opties in deze lijst natuurlijk ook uitstekende fietskarren voor kleine hondjes.

Specificaties van de Karlie Doggy Liner

 • Materiaal: Metaal en kunststof (nylon)
 • Formaat: One size
 • Afmetingen: 109 (L) x 59 (B) x 73 (H) cm.
 • Maximaal draaggewicht: 20 kilogram
 • Vlag: Ja
 • Reflectoren: Ja

Voor een kleine hond is de Doggy Liner Deluxe de perfecte koop. Zo is alles aan de kar gemaakt met kleine hondjes in gedachte. De kar heeft aan de binnenkant een format van 60 (L) x 42 (B) x 54 (H) centimeter. Het maximale gewicht van een hondje van de kar is dan ook slechts 20 kilogram.

De kar zelf is ook lichtgewicht: slechts 10 kilogram. Hij is dus makkelijk te verplaatsen, op te bergen, of mee te nemen. Ook zit er voor de veiligheid reflectoren en een vlag bij de kar. Deze kun je op de kar zetten als je jouw fietsrit wat veiliger wil maken. Maar de vlag is optioneel.

Verder is een groot voordeel dat de hoes waterbestendig is. Zeker bij lange fietstochten waar regen in een klein hoekje zit. Zo blijft je kar netjes en je hond droog. Let wel op dat er dus geen gaas maar plastic voor de hoes is gebruikt. Als je een meer ‘open’ en ademende kar zoekt kun je beter een van de twee andere karren in dit artikel kopen.

De Doggy Liner heeft dus veel extra’s die de meeste fietskarren niet hebben. De vrij lage prijs die de kar dan ook nog heeft maakt de Doggy Liner tot de beste keus voor hoge kwaliteit en lage prijs.

Conclusie

Pluspunten
 • Lage prijs
 • Waterbestendige hoes
 • Veel extra’s
 • Compact formaat
Minpunten
 • Plastic hoes, geen ademend gaas

De Doggy Liner Deluxe heeft veel extra’s die de meeste fietskarren niet hebben. Daarnaast heeft de kar een lage prijs en is van fijn klein formaat. Dit maakt de Doggy Liner de beste prijs/kwaliteit hondenfietskar voor hondeneigenaren met een kleine hond.

Laagste prijs: Flamingo Hondenfietskar Romero

De goedkoopste fietskar voor een kleine hond is de Flamingo Hondenfietskar Romero. Hondenfietskarren kosten meestal wat meer dan andere hondenproducten (zoals buggy’s of benches). Gelukkig heeft Flamingo de prijs laag weten te houden, toch is de kar van prima kwaliteit.

Specificaties van de Flamingo Hondenfietskar Romero

 • Materiaal: Metaal en kunststof (nylon)
 • Formaat: One size
 • Afmetingen: 120 (L) x 56 (B) x 67 (H) cm. (buitenmaat, cabine is kleiner)
 • Maximaal draaggewicht: 30 kilogram
 • Vlag: Ja
 • Reflectoren: Ja
 • Openingen: 2 (voor- en achterkant)

Je gaat niet snel een fietskar vinden met een lagere prijs dan de Flamingo Hondenfietskar, zeker niet met een compact formaat voor kleine hondjes.

Je ziet wel dat de kar wat minder luxe is dan bijvoorbeeld de Karlie Doggy Liner. Daar staat dus een erg lage prijs tegenover. Je kan voor jezelf bepalen of de lagere prijs de mindere luxe waard is.

Toch koop je met de Flamingo zeker geen slechte fietskar. Zo heeft de kar dikke stevige banden, reflectoren en een vlag voor de veiligheid.

De banden zijn wat klein, en dat heeft een voordeel voor je hond. De instaphoogte van de kar is daardoor namelijk lager. Zo kan zelfs je kleine hond toch nog zonder hulp de kar inkomen.

Ook helpt het luchtige gaas je hond met genoeg frisse lucht binnenkrijgen. Daar staat wel tegenover dat de kar dus niet waterdicht is zoals de Karlie Doggy Liner. Als je wil kiezen tussen de twee kun je bedenken of je een waterdichte hoes, of een open hoes wil.

Conclusie

Pluspunten
 • Erg lage prijs
 • Maximaal draaggewicht van 30 kilogram
 • Veel frisse lucht in de kar
 • Stevige banden
 • Lage instaphoogte voor je hond
Minpunten
 • Niet waterdicht
 • Minder extra’s dan duurdere alternatieven

De Flamingo Hondenfietskar is de goedkoopste kar voor een kleine hond die we hebben kunnen vinden. Toch krijg je voor die prijs een prima hondenfietskar: een klein formaat, stevige dikke bandjes, en ademend gaas. Als je liever een kar wil die waterdicht is, kies dan voor de Karlie Doggy Liner. Als je open gaas prima vindt dan is de Flamingo juist een goede, en goedkope optie.

Meest Luxe en Kleine Hondenfietskar: DoggyRide Mini

Afbeelding van de Doggy Ride Mini hondenfietskar

Als je een meer luxe kleine hondenfietskar zoekt kom je al snel bij de DoggyRide Mini uit. Deze kost wat meer maar is dan ook echt wel van betere kwaliteit. Daar staat het merk dan ook om bekend: de prijs van DoggyRide fietskarren ligt wat hoger, maar de kwaliteit ook.

DoggyRide is qua beschikbaarheid niet altijd in het assortiment, dit geldt voor alle karren van het merk. Dat komt omdat DoggyRide een kleinschaliger bedrijf is en dus ook niet veel karren aan webshops levert. Hou dus goed in de gaten wanneer de kar wel weer beschikbaar is, en sla dan snel je slag!

Specificaties van de DoggyRide Mini

 • Materiaal: Metaal en kunststof (nylon)
 • Formaat: One size
 • Afmetingen: 120 (L) x 56 (B) x 67 (H) cm.
 • Maximaal draagewicht: 25 kilogram
 • Vlag: nee
 • Reflectoren: Ja
 • Openingen: 2 (voor en bovenkant)

De DoggyRide Mini is zonder twijfel de meest luxe kar voor een kleine hond. Zo is het materiaal van de kar van hogere kwaliteit dan bij de meeste ander karren. Daarnaast is de kar 2 producten in 1: je kan de kar ook als bench gebruiken door de wielen los te koppelen.

Dankzij het quick-release systeem zijn deze wielen ook makkelijk los te klikken. Daarnaast zit er ook een handig opbergvak en een waterfleshouder in de DoggyRide Mini.

Het kleine formaat van de kar zorgt ervoor dat je hondje zich compleet op zijn gemak voelt, je kan dan ook maar honden tot en met 25 kilogram in de kar stoppen. Meer dan genoeg voor een kleine hond natuurlijk.

Er zijn nog veel meer extra’s, te lang om in een korte Top 3 te bespreken. Mocht je meer willen lezen over de DoggyRide Mini klik dan hier voor onze volledige review van de kar.

Conclusie

Pluspunten
 • Mooi design
 • Materiaal van hoge kwaliteit
 • Ademend gaas
 • Veel fijne extra’s (quick-release wielen, opbergvak, en waterfleshouder)
 • 2 producten in 1: fietskar en hondenbench
Minpunten
 • Hogere prijs dan alternatieven

De DoggyRide Mini is de meest luxe hondenfietskar verkrijgbaar voor een kleine hond. Je betaalt wel wat meer voor de kar. Voor die prijs krijg je dus wel een hondenfietskar met meer extra’s, kwaliteit, mooier design, en multifunctionaliteit (fietskar en bench). Als je het niet erg vindt om hier wat meer voor de betalen is de DoggyRide Mini jouw beste keus.

Veelgestelde Vragen over een Hondenfietskar voor een kleine hond

We hebben de 3 beste hondenfietskarren voor je hondje besproken. Hieronder nog enkele veelgestelde vragen:

Is het veilig om kleine pups in een hondenfietskar te stoppen?

Ja dit is in principe gewoon veilig. Pups zijn natuurlijk nogal onvoorspelbaar dus zorg wel dat je de fietskar helemaal af kan sluiten. De meeste fietskarren hebben deze mogelijkheid wel. Zeker een kleine pup zou nogal snel een openingetje kunnen vinden om zich doorheen te wurmen.

Neem je pup natuurlijk nog niet mee als deze nog te jong is. Deze zijn nog zo kwetsbaar dat een schokkende fietskar geen fijne ervaring zal zijn. Dan leert je pup ook aan dat de kar geen fijne plek is, het tegenovergestelde van wat je wil.

Zijn er hondenfietskarren met een lagere instaphoogte voor een kleine hond?

De Flamingo hondenfietskar op deze lijst heeft dankzij zijn kleinere wielen een lagere instaphoogte. Zo kan je kleine hondje makkelijker in de kar instappen.

De meeste fietskarren zijn echter vrij hoog omdat de as van de wielen wat hoger ligt. Gelukkig zijn er nog wel andere oplossingen. Zo kun je natuurlijk je hond gewoon in de kar tillen, een trappetje voor hem bouwen, of een speciaal hondentrappetje kopen.

Zo heeft Trixie een mooi trappetje gemaakt speciaal voor je hond, je kan de trap gebruiken om je hond makkelijk in te laten stappen. Je vindt de Trixie Trap voor Honden bij Bol.com.

Conclusie: Hondenfietskar voor je kleine hond uit kunnen zoeken?

We hebben in dit artikel de 3 beste kleine hondenfietskarren voor je hondje bekeken. Hopelijk heeft dat geholpen jouw ideale fietskar uit te kiezen. Mocht je toch nog vragen hebben laat het dan weten in de comments.

Verder lezen

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen: 10

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *