Wat zijn de leukste Puppy Speeltjes?

4.7
(15)

Laatste update op mei 3, 2021 door Hondenwiki

Vrijwel niks zo belangrijk voor een puppy als een goed stel speeltjes. Leuk puppy speelgoed houdt ze actief, voorkomt baldadigheid, geeft ze een veilig gevoel, en kan zelfs het gebit gezond houden.
Daarom bespreken we in dit artikel waarom je speelgoed specifiek voor puppies hoort te kopen, wat voor soort puppy speeltjes er zijn, en hoe je een goed speeltje uitzoekt. Daarnaast geven we ook 6 aanraders, dit zijn de door ons als best geteste puppyspeeltjes. Zo zoek je gemakkelijk goed passend speelgoed voor jouw hondje uit!

Mocht je liever meteen onze 6 aanraders voor goede puppy speeltjes zien, klik dan op de link.

Alles wat je eerst moet weten over Puppy Speeltjes

Eerst bespreken we alles wat je over puppy speeltjes moet weten, daarna doen we onze aanraders. Zo weet je precies waar je op moet letten en kun je puppy speelgoed uitzoeken wat echt goed bij jouw kleine viervoeter past.

Waarom zou je speciaal speelgoed voor een puppy kopen?

Afbeelding van een puppy met een speeltje

Je hebt ‘gewoon’ hondenspeelgoed en puppy speelgoed, maar waarom zou je dan per se voor puppy speeltjes kiezen? Het zou immers goedkoper zijn om normaal speelgoed te kopen zodat je pup er ook nog mee kan spelen als hij volwassen is.
Dat gaat echter om de volgende redenen niet op:

Veel volwassen hondenspeelgoed is niet geschikt voor puppies

Hoewel het inderdaad goedkoper is, is hondenspeelgoed lang niet altijd geschikt voor puppies. Volwassen honden zijn groter en sterker, hun gebit is al volgroeid, en ze maken speelgoed sneller stuk.
Daarom is hondenspeelgoed vaak groter en van sterker materiaal gemaakt. Zo gaat het tenminste niet te snel stuk. Maar voor kleine puppies die hun tandjes nog nauwelijks hebben is dat soort speelgoed totaal ongeschikt. Een bal die twee keer zo groot als de kop van je pup is kan hij natuurlijk niet in bijten, hetzelfde geldt voor een frisbee die hij niet eens kan optillen met zijn bek.

Puppy speeltjes daarentegen zijn wel voor kleine pups gemaakt. Zo zijn de speeltjes wat minder groot en zwaar. Veel beter geschikt dus voor je kleine pup.

Puppyspeelgoed is ervoor gemaakt om je pup te helpen gezond op te groeien

Puppies hebben een beetje hulp nodig bij het gezond opgroeien. Daar zijn wij als baasjes natuurlijk voor, maar een speeltje kan ook goed helpen. Sommige speeltjes bevorderen een gezonde groei van het gebit, anderen houden je pup actief, en de laatste categorie zorgt ervoor dat je pup’s brein af en toe kraakt. Allemaal erg gezond en broodnodig voor de ontwikkeling van je pup, we bespreken de verschillende soorten hondenspeeltjes hieronder.

Welke soort puppy speeltjes zijn er?

Afbeelding van een puppy die speet met een bal

Er zijn vier soorten puppy speelgoed die we hieronder bespreken, elke categorie heeft zijn eigen functies. We raden dan ook aan om van elk van dit soort speeltjes op zijn minst één product uit te zoeken, zo krijgt je pup alle prikkelingen die hij of zij nodig heeft.

Speeltjes voor comfort

Denk bij deze categorie aan lieve knuffels, lekkere kussentjes en warme dekentjes. Puppies kunnen vaak nogal angstig zijn, zeker in een nieuwe omgeving is alles wennen. Een comfort speeltje helpt dan enorm, dit geeft ze een veilig en vertrouwd gevoel.

Tips voor een comfort speeltje:

 • Zorg dat het speeltje klein genoeg is zodat je pup hem zelf mee kan dragen. Koop dus een klein dekentje of knuffeltje, in plaats van een enorme knuffel die veel te zwaar is.
 • Geef ze een speeltje met ‘jouw’ geur. Voor een pup ben jij als baasje een teken van veiligheid en comfort. Soms hoef je dus niet eens nieuw speelgoed te kopen, een oude handdoek of shirt kan ook prima dienst doen als comfort speeltje.
 • Kies een sterk en wasbaar speeltje. Een speeltje voor comfort zal overal mee naartoe moeten en veel in gebruik zijn. Daardoor zal er veel vuil op komen, een wasbaar speeltje is dus wel zo handig. Daarnaast moet het tegen een stootje kunnen: met veel gebruik zal het ook sneller stuk gaan.

Actieve puppy speeltjes

Deze categorie spreekt voor zich: actieve speeltjes zijn er om pups lekker actief te houden. Denk hierbij aan een bal, trektouw of kleine frisbee. Dit soort puppyspeelgoed is ideaal om mee te apporteren, zo houdt je je pup actief, kan hij zijn energie kwijt, en leert hij ook nog eens.

Kauwspeeltjes

Kauwspeeltjes zijn er natuurlijk om op te kauwen. Voor een puppy is dit erg belangrijk om twee redenen:

 • Een puppy’s gebit doet pijn tijdens het omwisselen van tandjes. Puppies wisselen hun tandjes zo tussen de 3 en 7 maanden, en net zoals bij baby’s doet dit pijn. Hun tandvlees gaat zeer doen en dan kan een kauwspeeltje die pijn verlichten. Een kauwspeeltje zoals een kauwring is dan ook zeker een aanrader.
 • Het is beter dat ze op een kauwspeeltje kauwen dan de tafelpoot. Puppies kauwen op alles, zo leren ze van alles over de wereld om zich heen. Alleen is dit voor jouw meubilair natuurlijk niet al te fijn. Een kauwspeeltje zorgt ervoor dat ze spullen waar ze niet op horen te bijten in ieder geval wat meer met rust laten.

Hersenkraker puppyspeelgoed

Puppies hebben natuurlijk nog veel te leren. Het meeste zal jij als baasje hem aanleren, maar een trainingsspeeltje kan ook erg handig zijn. Zo heb je speeltjes waar je pup een bepaalde taak moet uitvoeren, of echt even flink moet nadenken voor hij het puzzeltje voltooid. De beloning is dan meestal een snoepje, wat natuurlijk een goede motivatie is. Zo heb je lol met je puppy, en leert hij er ook nog wat van!

Hoe kies je goede puppyspeeltjes die bij jouw hond passen?

Ten eerste zouden we aanraden (zoals we al eerder zeiden) om van elk van de vier net besproken categorieën een hondenspeeltje uit te zoeken. Elk soort puppyspeelgoed heeft zo zijn eigen voordelen

Ten tweede moet je goed oppassen of het stuk puppyspeelgoed wel voor jouw pup geschikt is. Een St. Bernard pup heeft natuurlijk een veel groter en sterker speeltje nodig dan een chihuahua puppy. Bedenk dus hoe groot je puppy nu is, en nog zal gaan groeien. Vaak zetten fabrikanten ook in de beschrijving van producten voor welke soort honden het speelgoed geschikt is. Zo voorkom je dat een speeltje totaal niet bij je puppy past en je het weer terug moet sturen.

6 Aanraders voor het beste Puppy Speelgoed

Nu je alles weet wat je moet weten over puppy speelgoed kun je de beste speeltjes voor jouw pup uitkiezen. We hebben hieronder de 6 beste door ons geteste puppy speeltjes voor je op een rij gezet. Daarnaast zetten we er ook bij onder welke van de 4 net besproken categorieën het speeltje valt, zo kun je een goede balans aan speeltjes uitkiezen.

Compleet Pakket – 12-Delige Puppyspeelgoed Set

Afbeelding van een puppy speelgoed set

Wil je alle vier de belangrijke puppyspeelgoed soorten in één aankoop doen? Kies dan voor de 12-Delige Puppyspeelgoed Set. Dit is een pakket waar 12 speeltjes voor pups in zitten. Zo krijg je een kauwring, vier trektouwen, snoepjesbal, eendenknuffeltje, frisbee, rubberen bal, en een flostouw.

Elk van de vier categorieën zit in dit pakket verwerkt:

 • Actief: de frisbee en rubberen bal
 • Hersenkraker: de snoepjesbal
 • Comfort speeltje: het eendenknuffeltje
 • Kauwspeeltje: de bijtring

Zo koop je voor een best lage prijs per product dus meteen alles wat je nodig hebt voor jouw pup. Een ideale alles-in-een set.

Pluspunten
 • Alle 4 nodige speelgoed soorten in het pakket
 • Lage prijs voor 12 speeltjes
 • Paar extra’s zodat als een touw kapot gaat je er meer hebt
 • Goede kwaliteit speelgoed
Minpunten
 • Je kunt het pakket niet zelf samenstellen

Beste comfort – Beeztees Puppy Knuffel

Afbeelding van een knuffel van een zeehondje

Voor een fijne knuffel raden we de Beeztees Puppy Knuffel aan. Dit is natuurlijk een speeltje voor de categorie ‘comfort’. Deze knuffel is dankzij zijn lange vorm ook ideaal voor je pup om lekker tegenaan te liggen. De vorm geeft ook meteen een veilig gevoel aan je pup omdat hij een natuurlijk holletje vormt. De knuffel is ook niet al te zwaar en voor de meeste puppies dus prima mee te nemen. Een leuk design, je pup kan er lekker mee knuffelen, een veilig gevoel. Wat wil je nog meer?

Zelf vinden we het design met de zeehond het leukste, maar er is ook een krokodil variant verkrijgbaar als je die mooier vindt.

Pluspunten
 • Warme leuke knuffel
 • Lang design geeft veilig gevoel aan je puppy
 • In twee designs verkrijgbaar
Minpunten
 • Redelijk hoge prijs als je het met de net besproken speelgoed set vergelijkt

Voor de tandjes – Nylabone Puppy Kauwspeeltje

Afbeelding van een puppy met het Nylabone kauwspeeltje

Voor een goed kauwspeeltje raden we het Nylabone Puppy Kauwspeeltje aan. Dit is een soort speentje voor je hond waar hij lekker op kan kluiven, de bacon (spek) smaak zorgt ervoor dat je pup als zijn kluiven op het speentje doet in plaats van je tafelpoot.
Naast dat het je meubilair spaart is het kauwspeeltje ook erg gezond voor je hond. Constant kluiven verzacht de pijn bij het wisselen van melktandjes naar volwassen tanden. Daarnaast helpt het tandplak verminderen.

De Nylabone is geschikt voor pups tot 7 kilogram, daarnaast moet je wel goed opletten dat het speeltje steeds kleiner wordt door het kluiven. Zodra het speeltje zo klein is dat hij kan worden ingeslikt zul je hem moeten weggooien.

Pluspunten
 • Sterk kauwspeeltje dat je pup zoet houdt
 • Lekkere bacon smaak
 • Verzacht pijn bij het wisselen van tandjes
 • Helpt het gebit verzorgen
Minpunten
 • Wordt steeds kleiner, moet op gegeven moment worden weggegooid

Stevige hersenkraker – Zonnebloem Snuffelmat

Afbeelding van de Zonnebloem snuffelmat voor pups

Om je puppy bezig te houden met een puzzeltje raden we de Zonnebloem Snuffelmat aan. Deze mat verstop je wat snoepjes of brokjes in die je pup vervolgens kan zoeken. Dit houdt hem even bezig, laat je pup ook nadenken, en zorgt ervoor dat je puppy zijn voer niet kan opschrokken.
De mat zelf is anti-slip aan de onderkant zodat hij niet alle kanten op glijdt. Daarnaast kan de mat in de wasmachine zodat hij niet gaat stinken. Dankzij zijn redelijk kleine formaat (40 centimeter) kun je de mat ook makkelijk opbergen. Let wel op dat de mat wat te klein is voor echt grote puppy hondenrassen, die tillen de mat gewoon op en rammelen alle snoepjes eruit.

Pluspunten
 • Leuke hersenkraker
 • Mooi design
 • Voorkomt schrokken
 • Wasbaar en anti-slip
Minpunten
 • Te klein voor puppy’s van grote hondenrassen

Actieve speeltjes – Vustin 6-delige Ballen Set

Afbeelding van de Vusting 6-delige ballenset

Om je hond goed actief te houden met veel keuze raden we de Vustin 6-delige Ballen Set aan. Je koopt voor een scherp prijsje 6 balletjes die elk zo hun eigen functies hebben: twee kauwballetjes, twee stuiterballen (waarvan er eentje piept), een puzzelballetje en een sterkere bal van touwen.
Om je pup actief te houden kun je natuurlijk met de balletjes gooien en leren apporteren. Het gele balletje kun je snoepjes in verstoppen die je hond eruit moet zien te krijgen, een puzzel dus. En de twee kauwballetjes zijn ideaal om het gebit te onderhouden. Zo heb je dus drie van de vier soorten hondenspeeltjes in huis met deze set. Een handig pakket voor een scherpe prijs.

Pluspunten
 • Handige set waar je 3 van de 4 soorten hondenspeeltjes mee in huis haalt
 • Kauwballetjes
 • Actieve ballen om te apporteren
 • Een puzzelbal
Minpunten
 • Je mist een ‘comfort’ speeltje wat je apart bij zal moeten kopen

Lieve knuffels – Flamingo Puppy Speelgoed

Afbeelding van 2 knuffel flamingo's en een trektouw

Dan onze laatste aanrader: het Flamingo Puppy Speelgoed. We hebben deze flamingo’s op de lijst gezet omdat we ze gewoon erg leuk vinden. Het is een grappig en mooi design, maar de knuffels zijn ook lekker zacht. Dat je er twee voor de prijs van één krijgt is een fijne bonus. Je pup kan erop knagen, ermee knuffelen, en je krijgt er nog een gratis trektouw bij ook. Een prima deal dus.

Pluspunten
 • Mooi design
 • 2 voor de prijs van 1
 • Lekker zacht
 • Gratis trektouw
Minpunten
 • Kan wat sneller stuk gaan, dat is helaas bij vrijwel alle knuffels zo

Afsluiting: Jouw ideale puppy speelgoed gevonden?

We hebben in dit artikel besproken waar je je puppy speeltjes het beste op kan uitzoeken. En we liepen langs de vier soorten puppy speelgoed die elke pup nodig heeft. Daarnaast hebben we je 6 aanraders gegeven waarmee je die vier categorieën van speeltjes makkelijk in huis kan halen.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen, mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag in de comments hieronder. Veel speelplezier gewenst aan jou en je pup!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.7 / 5. Aantal stemmen: 15

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *