Alles om te weten over de DoggyRide Koppeling

Afbeelding van de DoggyRide Adapter en koppeling naast elkaar
4.8
(23)

Laatste update op juli 18, 2021 door Hondenwiki

Zoek je een extra koppeling voor je DoggyRide fietskar? Bijvoorbeeld omdat je een tweede fiets hebt en de koppeling niet steeds wil verwisselen, of een tweedehands DoggyRide fietskar hebt gekocht en er geen koppeling bij zat?

In dit artikel lopen we de belangrijkste vragen langs voordat je de koppeling aanschaft. Zo bekijken we de verschillende soorten koppelstukken, voor welke fietsen deze geschikt zijn, hoe je ze bevestigd, en waar je de koppelingen het goedkoopst kan kopen.

Welke Soort DoggyRide Koppelingen zijn er?

Er zijn twee soorten DoggyRide koppelstukken: de normale DoggyRide Koppeling en de DoggyRide Adapter. De Adapter is een toevoeging op de normale koppeling.

Elk van deze koppel-stukken heeft zijn eigen kenmerken, geschiktheid en prijs. Daarom bespreken we beide opties hieronder in detail.

Als je ook nog een DoggyRide Fietskar aan het uitzoeken bent lees dan door onze DoggyRide Keuzegids heen. Deze loop alle verschillende opties in detail langs!

De DoggyRide Koppeling – Fietskar

De DoggyRide Koppeling voor Fietskarren is de eerste en ook meteen de goedkoopste optie van de twee. Deze koppeling kost zo’n 13 tot 18 euro afhankelijk van waar je het product koopt.

Voor welke soort fietsen is de DoggyRide koppeling geschikt?

De DoggyRide Koppeling is de simpelere variant van de twee opties. Vandaar ook dat de prijs zoveel lager ligt dan zijn wat complexere grote broer die we zo meteen bespreken. Dit maakt de koppeling eigenlijk alleen geschikt voor ‘normale’ fietsen. Als je een elektrische fiets hebt kun je beter voor de DoggyRide Adapter en de normale koppeling samen kiezen.

Hoe bevestig je de koppeling?

Het grotere platte deel (onderin het plaatje te zien) bevestig je aan de as van je fiets. Vervolgens steek je het ronde deel in de DoggyRide stang en steek je de pin van de Doggyride door het kleine verticale gaatje om de fietskar vast te zetten.

Verkrijgbaarheid van de DoggyRide Koppeling

Waar vindt je het koppelstuk? Dat zie je in de tabel hieronder:

WebshopLevertijd
Bol.com1 dag
DierenwinkelXL.nl2 dagen

De DoggyRide Adapter

De DoggyRide Adapter is de meer gespecialiseerde versie van de twee opties, de adapter gebruik je samen met de gewone koppeling. Door het specialistische is de adapter ook wat duurder: zo’n 36 tot 43 euro afhankelijk van de webshop.

LET OP: De DoggyRide Adapter is een aanvulling op het gewone DoggyRide koppelstuk. Met de adapter voorkom je dat de koppeling direct op de as van je fiets wordt geplaatst. In plaats daarvan gebruik je de adapter om de DoggyRide aan je fiets te koppelen.

Voor welke soort fietsen is de DoggyRide Adapter geschikt?

De DoggyRide Adapter is gemaakt voor de wat ‘specialere’ fietsen waar de normale DoggyRide koppeling alleen niet achter past.

Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig de normale koppeling bij elektrische fietsen te gebruiken. Dan kunnen de draden die over e-bikes lopen namelijk kapot gaan.

Ook fietsen met een versnellingsnaaf (bijvoorbeeld racefietsen) of een ‘breezer dropout’ (bij mountain bikes) kunnen beter de adapter dan de normale koppeling gebruiken.

Hoe bevestig je de DoggyRide Adapter?

DoggyRide heeft zelf een handleiding uitgebracht waarin je precies kan lezen hoe je de adapter en koppeling bevestigd.

Ook kun je in de onderstaande video van dierenshopnl stap voor stap zien hoe je de adapter bevestigd:

Verkrijgbaarheid van de DoggyRide Adapter

Waar vindt je de adapter? Dat zie je in de tabel hieronder:

WebshopLevertijd
Bol.com3 dagen
DierenwinkelXL.nl2 dagen

Mocht je nog vragen hebben die je niet in het artikel hebt kunnen vinden laat dan vooral een bericht achter. Als je zelf een van de producten hebt gekocht dan horen we graag jouw ervaringen met de koppel-stukken!

Verder Lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen: 23

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

2 thoughts on “Alles om te weten over de DoggyRide Koppeling

 1. Beschikbaarheid doggyride adapter voor hondenfietskar te plaatsen aan een koga nova pt fiets. Is momenteel uitverkocht

  1. Hoi Jean,

   Dat klopt, helaas heeft DoggyRide de koppeling adapter uit het assortiment gehaald. Ze gaan dus ook niet meer gemaakt worden. Daarvoor in de plaats heeft het merk een ander aankomend product (de bike britch). We gaan dit artikel binnenkort updaten met die aanrader.

   Met vriendelijke groet,

   HondenWiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *