DoggyRide Mini Review: Klein maar Fijn?

Afbeelding van oranje DoggyRide Mini met koppelstang
4.6
(8)

Laatste update op augustus 5, 2023 door Hondenwiki

In deze review bekijken we de DoggyRide Mini. De hondenfietskar is speciaal gemaakt voor kleinere honden, maar is hij zijn prijs ook waard?

DoggyRide staat bekend als een merk met producten die van hogere kwaliteit zijn. Daardoor is de prijs echter ook altijd wat hoger. Dit nemen we ook mee in de review, voor de prijs mag je best wat meer verwachten.

We lopen de kwaliteit, het comfort, en de klant-ervaringen van de Mini langs. Zo weet je waar de kar het goedkoopst is, of hij bij jouw hond gaat passen, en of de kar geschikt voor jou is. Daarnaast bespreken we ook de beschikbaarheid van de DoggyRide Mini, die is namelijk niet al te goed meer.

DoggyRide Mini Review

De DoggyRide mini in fel groene kleur

De DoggyRide Mini is een hondenfietskar speciaal voor kleine honden gemaakt. De Mini heeft een redelijk hoge prijs voor een hondenbuggy, zeker omdat hij van wat kleiner formaat is.

Voordat we in de specificaties, comfort en ervaringen duiken is het echter goed om even snel de beschikbaarheid van de kleine luxe fietskar te bespreken. Op het moment van schrijven is de ‘gewone’ mini even niet meer leverbaar. Vaak komt deze wel snel weer terug, maar ook wisselt het vaak welke leverancier de kar wel of niet aanbiedt. Voor nu is de Mini enkel in de ‘Mini20’-variant bij Bol verkrijgbaar. Dit is de meest recente uitvoering dan de Mini, en net weer ietsje meer luxe dan de standaard variant met een betere stang.

Wat biedt de Mini dan voor zijn prijskaartje?

Specificaties

De Mini is zoals gezegd enkel geschikt voor kleine honden. Dit zie je ook terug in de specificaties van de kar.

Zo is het maximum draaggewicht 25 kilogram. Daarnaast zijn de afmetingen van de bak van de kar 56 cm. (lengte) bij 38 cm. (breedte) bij 48 cm. (hoogte).

Let op dat sommige sites zeggen dat het draaggewicht van de kar 30 kilogram is. Dit is niet waar, op de site van doggyride zelf staat duidelijk 25 kilogram aangegeven.

De groene DoggyRide Mini van de voorkant af gezien

Voor een kleine hond is dit meer dan voldoende, maar voor grotere honden zou de bak niet prettig zijn.

Mocht je een hond hebben die niet in de Mini past bekijk dan onze DoggyRide Novel (10) Review. Deze karren zijn geschikt voor honden tot wel 50 kilogram.

Als je twijfelt of je hond in de kar gaat passen weeg en meet haar dan even. Neem daarbij wat speling. Zo wil je het liefst dat je hond een paar kilogram onder de 25 zit, en languit kan liggen in de bak.

Op deze manier voorkom je dat de kar snel slijt, daarnaast is het het meest comfortabel voor je hond.

Verder heeft de kar ook redelijk kleine banden voor een hondenfietskar: 12 inch. Gebruikers geven aan dat de kar goed stabiel is, en fijn rijdt. De kleine banden lijken dus geen probleem te zijn.

Het kleine formaat van de kar maakt hem erg makkelijk op te bergen. De kar is namelijk ook in te klappen, en de wielen kun je er afhalen met een quick-release systeem.

Hier zie je ook meteen het grootste voordeel van de kar. Met een eigen gewicht van 9,5 kilogram maakt dit de Mini veruit de lichtste hondenfietskar in Nederland.

De kar is ideaal om mee te nemen (bijvoorbeeld in de auto), of simpel of te bergen zelfs als je weinig plek hebt.

Comfort

Zoals bij vrijwel alle DoggyRide hondenfietskarren heeft ook de Mini comfort voor zowel hond als baasje ingebouwd.

Zo zit er veel gaas in de hoes van de kar, dit zorgt voor goede luchtcirculatie voor je hond. Een benauwde kar zorgt er alleen maar voor dat je hond fietstochten gaat haten.

Daarnaast zitten er aanleglijnen in de kar om je hond veilig te houden. Zo kan hij er niet zomaar uitspringen. Ook zit er een scherm aan de voorkant van de kar. Dit scherm houdt zowel regen als stof tegen voor je hond.

De DoggyRide Mini is ook met een duw-stang verkrijgbaar. Voor 20 euro meer krijg je een wandel-set bij de fietskar. Op deze manier verander je je kar in twee producten: een fietskar en een buggy.

Als je de fietskar al zonder stang hebt gekocht maar hem toch op gegeven moment als buggy wil gaan gebruiken kan dat ook. De duw-stang is namelijk los verkrijgbaar, dit is wel wat duurder dan als je hem meteen inclusief DoggyRide kar koopt.

Mocht je ook lange wandelingen met je hondje willen maken dan kan deze optie zeer fijn zijn. Vooral voor geblesseerde, oude en zieke hondjes is een buggy erg fijn. Zo kunnen ze toch mee op de wandeling.

Gebruikers-ervaringen

Afbeelding met beoordelingen van de DoggyRide Mini. Alle klant-reviews zijn gemiddeld 4,5 tot 5 sterren
De beoordelingen bij Natteneuzen.nl, Bol.com en Fietskar-expert.nl zijn allemaal erg positief

Zoals hierboven te zien in de samenvatting zijn gebruikers erg tevreden over de DoggyRide Mini.

Op elke site wordt de kar geprezen. Zo rijdt de kar fijn, vinden honden de kar comfortabel en is de Mini makkelijk mee te nemen.

Belangrijk om te zien is dat meer mensen de stabiliteit van de fietskar goed vinden. Zeker bij een kleine fietskar is het belangrijk om toch stabiel te blijven, zo blijft je fietstocht veilig voor jou en je hond.

Ook het gemak van de kar wordt onderstreept. Zo is hij makkelijk in en uit elkaar te krijgen. Ook werkt de Mini prima off-road. Zo zijn natuurwegen dus geen probleem.

Conclusie: Is de DoggyRide Mini zijn prijs waard?

De DoggyRide Mini is een hondenfietskar van hoge kwaliteit. Dat zie je zowel in de onderdelen als in het comfort van de kar terug. Bedenk wel dat de kar echt alleen geschikt is voor kleinere honden. Als je een wat grotere hond hebt kun je beter een andere fietskar uitzoeken. Op het moment is de DoggyRide Mini20 het best beschikbaar bij Bol

Ook de klant-ervaringen met de Mini zijn enkel positief, geen enkele gevonden review was minder dan 4/5 sterren.

Een nadeel van de Mini zit hem natuurlijk in de wat hogere prijs. Het is dan ook een afweging van prijs-kwaliteit. Wil je een luxe fietskar van hoge kwaliteit: kies dan de DoggyRide Mini.

Niet overtuigd van de DoggyRide Mini, maar je wil wel een DoggyRide? Lees dan de DoggyRide Keuzegids. Deze loopt alle opties langs en geeft advies voor elke fietskar.

Als je toch liever een goedkopere optie wil lees dan de Complete Hondenfietskar Gids. Hier vindt je aanraders voor goedkopere fietskarren (die slechts 100 euro kosten).

Pluspunten
  • Perfect voor kleine honden
  • Luxe extra’s
  • Multifunctioneel (voor 20 euro extra)
  • Goede gebruikers-ervaringen
Minpunten
  • Prijs aan de hoge kant
  • Niet geschikt voor grotere honden

Tips voor het gebruik van de DoggyRide Mini

Hieronder enkele tips voor als je besluit de DoggyRide Mini aan te schaffen:

  • Meet voor je de kar koopt goed op hoe groot je hond is. Weeg hem daarnaast ook. Je wil dat je hond gemakkelijk in de kar kan liggen, de bak van de Mini is 56 cm. (lengte) bij 38 cm. (breedte) bij 48 cm. (hoogte). Laat je hondje in een comfortabele positie liggen en kijk dan of hij past.
  • Lijn je hond altijd goed aan als je de kar gaat gebruiken. Zo kan je hondje niet uit de kar springen. Dit is vooral belangrijk als je langs drukke wegen fietst.
  • Als je de DoggyRide Mini in actie wil zien bekijk dan de onderstaande video van Izzy:

Verder Lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.6 / 5. Aantal stemmen: 8

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *