Top 4 – Het Beste Traphekje voor Honden

4.6
(19)

Laatste update op juli 24, 2021 door Hondenwiki

Een goed traphekje voor honden zorgt ervoor dat je hond veilig boven of beneden blijft. Dat geeft jouw een fijn gevoel en creëert een duidelijke grens voor je hond, ideaal dus. Dan moet het traphekje wel stevig zijn en goed vastzitten, daarom hebben we in dit artikel de 4 beste traphekjes voor honden voor je uitgezocht. Zo zoek je makkelijk uit welke optie het beste bij jou past!

Beste Traphekje voor Honden – Top 4

Kwalitatief beste Traphekje voor Honden – Trixie Hondenhek Metaal

Afbeelding van het Trixie traphekje voor honden

Wil je gewoon het beste traphekje voor je hond? Kies dan voor het Trixie Hondenhek Metaal. Je kunt het hekje makkelijk bevestigen zonder dat je schroeven in de muur hoeft te boren dankzij de vier metalen bevestigingsstukjes. Deze draai je strak vast zodat het hekje goed stevig staat in de deuropening. Belangrijk dus wel om te weten dat hij echt in een deuropening moet worden gezet, het hekje kan niet op zichzelf staan.

Met een traphekje voor honden moet je voorzichtig zijn dat het hek ook echt goed staat. Omdat je de Trixie stevig vast kan zetten in de deuropening is dat goed te doen met dit product. Zelf loop je er makkelijk doorheen met het knopje op de bovenkant. Je hond zal het deurtje niet zomaar per ongeluk open krijgen.

Met zijn hoge formaat van 85 centimeter is het Trixie hekje zelfs voor grote honden geschikt, zo heb je een hekje wat elk soort hond kan tegenhouden. Zelf vinden we dit hekje ook het mooiste van de vier opties, daarnaast heeft de Trixie ook nog eens de laagste prijs van alle opties. Hoge kwaliteit voor een lage prijs dus, een terechte eerste plek.

Pluspunten
 • Stevig metaal
 • Perfect voor in de deuropening
 • Geschikt voor elk formaat hond
 • Makkelijk te monteren en in gebruik
Minpunten
 • Kan niet op zichzelf staan

Op zichzelf staand – Paws and Claws Hondenhekje

Afbeelding van het Paws and Claws traphekje voor honden

Wil je een hondenhekje wat op zichzelf kan staan dan is de Paws and Claws Hondenhekje een goede optie. De Paws en Claws is van hout gemaakt en mooi wit geverfd. Vindt je zwart mooier dan is er ook de zwarte Paws en Claws versie. De drie panelen zijn met metalen scharnieren aan elkaar vast gezet, dat heeft twee voordelen:

 • Je kan de Paws en Claws compact opvouwen
 • Je kunt de Paws en Claws in meerdere opstellingen neerzetten

Deze voordelen maken het traphekje dus voor erg flexibel. Je kan hem altijd makkelijk opbergen, en je kunt de Paws en Claws precies zo neerzetten als jij wil. Het hek weegt 4,3 kilogram, waardoor het wel belangrijk is om te zorgen dat je hond aan de goede kant van het hek is. Zet het traphekje dus altijd zo neer dat de twee zijpanelen goed tegenwicht bieden als je hond bijvoorbeeld tegen het hek aan duwt, anders valt hij natuurlijk om.

Pluspunten
 • Compact opvouwbaar
 • Flexibel neer te zetten
 • In twee kleuren verkrijgbaar: wit en zwart
 • Stevig hout materiaal
Minpunten
 • Past niet in de deuropening maar ervoor

Opvouwbaar Traphekje – Trixie Dog Barrier

Afbeelding van de Trixie Dog Barrier

Wil je een stevige en makkelijk opvouwbaar traphekje dan is de Trixie Dog Barrier een goede keus. De Dog Barrier kan op zichzelf staan dankzij de zij-panelen en kleine voetstukjes aan de voorkant. Daardoor is het traphek van beide kanten niet zomaar om te duwen. Er zit wel geen deurtje in natuurlijk, het is immers een houten paneel. Als je er dus langs wil zul je het hek even moeten verplaatsen.

Het hout van de Dog Barrier is mooi wit gelakt en aan de bovenkant zit een leuk botten patroontje. Wil je de Trixie even niet gebruiken dan kun je hem compact opbergen: je haalt de voetstukken er vanaf en klapt de zij-panelen in;. Dankzij de hoogte van 61 centimeter is dit traphek geschikt voor zowel kleine als gemiddeld grote honden. Voor de echt grote hondenrassen raden we echter het als eerste besproken metalen Trixie hondenhek aan, die is net even wat hoger.

Pluspunten
 • Stevig hout materiaal
 • Leuk patroon
 • Compact opvouwbaar
 • Staat stevig en kan van beide kanten niet zomaar omgeduwd worden
Minpunten
 • Als je er doorheen wil moet je hem verplaatsen

Uitschuifbaar traphekje – Trixie Afsluithek

Afbeelding van het Trixie afsluithek voor een hond

Wil je je traphekje op meer plekken gebruiken of heb je een grote deuropening? Kies dan voor het Trixie Afsluithek. Deze is namelijk uitschuifbaar waardoor hij voor zowel kleinere als grotere deuropeningen geschikt is. Je kan dit traphekje van 65 centimeter tot 108 centimeter breedte instellen. De Trixie staat op zichzelf en glijdt niet snel weg dankzij de pootjes met anti-slip onderop. Op een laminaatvloer kan het hek wel wat glijden, let daar dus goed op. Het materiaal is van wit gelakt hout en metalen spijlen gemaakt, stevig genoeg dus.

Met zijn hoogte van 61 centimeter is ook deze Trixie voor kleine tot gemiddelde honden geschikt qua formaat. Voor grotere hondenrassen kun je beter onze eerste aanrader in de Top 4 kopen. Schuif het hek niet te ver uit elkaar (dan 108 centimeter), dan vallen de twee panelen uit elkaar en moet je hem weer in elkaar schuiven. Hoe verder je het hek uitschuift hoe minder stabiel het hek wordt. Dat is ook goed om in het achterhoofd te houden.

Pluspunten
 • Scherpe prijs
 • Geschikt voor zowel kleine als grote deuropeningen
 • Stevig hout en metaal
 • Geschikt voor kleine tot middelgrote honden
Minpunten
 • Kan glijden op laminaat vloer

Veelgestelde Vragen over een Traphekje voor Honden

Is een traphek anders dan een normaal hek voor honden?

Traphekjes worden meestal bovenaan de trap in de deuropening gezet. Echter soms kun je ze ook juist onderaan voor de trap zetten zodat je hond de trap niet eens op kan. Een normaal hekje voor een hond kan van alles zijn, van een traphekje tot een ren om je hond in vast te houden. In dit artikel hebben we echt puur de focus op goede traphekken gelegd.

Is elk traphekje voor alle soorten honden geschikt?

Nee, afhankelijk van het formaat van je hond zal niet elk traphekje even geschikt zijn. Daarom hebben we het in onze reviews ook aangegeven als een hek wel of niet geschikt is voor een bepaald soort hond. Voor kleine hondjes is vrijwel elk traphekje wel geschikt, en ook voor middelgrote honden is het vaak geen probleem. Vooral bij grotere hondenrassen moet je even goed opletten of een traphek stevig en hoog genoeg is. Zo is de eerste aanrader in onze Top 4 ook meteen het hoogste hek en daardoor het meest geschikt voor grote honden. Heb je een kleiner hondenras dan kun je ook een van de andere opties kiezen.

Afsluiting: Jouw ideale traphek voor je hond gevonden?

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen jouw nieuwe traphek voor je hond uit te kiezen. Het is een goede manier om je hond veilig te houden en een duidelijke grens te stellen. Mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag in de comments hieronder en proberen we je verder te helpen.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.6 / 5. Aantal stemmen: 19

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *