Checklist: Elk Pretpark waar Honden zijn toegelaten

4.9
(32)

Laatste update op juni 30, 2021 door Hondenwiki

Altijd leuk om je hond mee te nemen op een dagje uit, zowel voor je hond als voor je kinderen of jezelf! Maar niet in elk pretpark worden honden ook toegelaten. In dit artikel zetten we alle parken op een rij die wel honden toelaten. Zo kun je gemakkelijk opzoeken naar welk park je jouw hond wel mee mag nemen voor een gezellige trip!

Complete lijst: Alle Pretparken waar honden wel (en niet) worden toegelaten

Afbeelding van een pretpark met scheve huisjes

Niet in elk pretpark zijn honden toegestaan. Om toch makkelijk te zien bij welke parken het wel mag vindt je hieronder een complete lijst. Soms zijn de links naar de ticket-site Tripper waar je tickets voor je volgende pretparkbezoek vaak met veel korting kan kopen!

✔️ Attractiepark Slagharen – In Attractiepark Slagharen zijn honden WEL toegestaan. Je mag je aangelijnde hond het park in meenemen (zonder kosten). Je hond mag echter niet mee in de attracties, shows, restaurants en winkels. Daarnaast zijn er wel kosten aan verbonden als je in het park wil overnachten op bijvoorbeeld de camping of in een van de hotels, dan kost het 10,95 extra om je hond mee te nemen.

✔️ Archeon – In het oude historie pretpark Archeon mag je hond WEL mee. Je moet wel 3,50 euro extra betalen om je hond mee te nemen, daarnaast moet hij aangelijnd blijven.

Aviodrome – Bij bij het open luchtvaart museum Aviodrome is het helaas NIET toegestaan om honden mee te nemen. Wel een aanrader trouwens, erg mooie moderne, oude, grote, en kleine vliegtuigen zijn zowel voor kinderen als volwassenen erg leuk. Je kunt er zelfs een rondvlucht boeken.

✔️ Avonturenpark Hellendoorn – In Avonturenpark Hellendoorn mag je hond WEL mee. Je kan voor 2,- euro een schepje kopen om eventuele poep op te ruimen, daarnaast mag je hond niet mee in de attracties of restaurants.

Beekse Bergen Safari / Speelland – In de Beekse Bergen Safari en het Speelland is het helaas NIET toegestaan je hond mee te nemen. Lees hieronder echter even door over het vakantiepark, daar zijn wel wat alternatieve opties! Vlakbij Beekse Bergen Speelland zit trouwens wel een hondenpension. Wil je trouwens weten of er wel dierentuinen zijn waar je viervoeter mee mag lees dan onze checklist voor elke dierentuin met je hond eens door.

✔️ Bobbejaanland (België) – In Bobbejaanland zijn honden WEL toegestaan. Ze moeten dan wel altijd aan de lijn lopen en je moet 3,- euro bijbetalen voor je hond.

✔️ Beekse Bergen Vakantiepark – Op bepaalde plekken in het Beekse Bergen Vakantiepark mag je je hond WEL meenemen! Daar zitten wel wat extra kosten aan verbonden.

✔️ Duinrell – In Duinrell zijn honden WEL toegestaan, zowel naar het park als het vakantiepark. Ze hebben zelfs speciale huisdierenbungalows die perfect geschikt zijn voor honden. Je hond moet in het attractiepark wel altijd aangelijnd zijn en je hond daarnaartoe meenemen kost 6,- euro extra. Je mag dus in Duinrell wel met je hond op pad

Efteling – In Nederlands meest bekende pretpark Efteling is het helaas NIET toegestaan je hond mee te nemen. Je kan je hond wel achterlaten in de kennel bij de ingang, maar dan wordt hij niet uitgelaten of gevoerd. Niet echt een goede optie dus.

✔️ Familiepark Drievliet – In het gezellige familiepark Drievliet zijn honden WEL toegestaan. Je moet wel een zogenaamde ‘kakzak’ voor 2,50 euro kopen bij de ingang. Hiermee kan je eventuele poep opruimen. Zelfs als je zelf wat zakjes meeneemt is de kakzak toch verplicht.

✔️ Julianatoren – In het pretpark Julianatoren zijn honden WEL toegestaan. Je moet poep natuurlijk altijd zelf opruimen, daarnaast moet je hond aangelijnd zijn. Ook mag je hond niet mee in het theater of in de attracties.

Madurodam – Wil je naar het miniatuur park Madurom dan zul je dat zonder je hond moeten doen, huisdieren zijn NIET toegestaan. Enkel blindengeleidehonden mogen het park in.

✔️ Phantasialand (Duitsland) – In het Duitse Phantasialand zijn honden WEL toegestaan. Dit grote attractiepark is ideaal voor een dagje uit. Je hond moet wel altijd aangelijnd zijn en je moet alle eventuele poep netjes opruimen. Daarnaast mag je viervoeter niet de attracties, restaurants of winkels in.

Plopsa Land (België) – In Plopsa land zijn honden NIET toegestaan, enkel blinde-geleide honden mogen het park betreden. Wil je dus toch naar het leuke Belgische park dan zul je dat zonder je trouwe viervoeter moeten doen.

Toverland – In het Zuidelijke Toverland is het NIET toegestaan je hond mee te nemen. Een blindengeleidehond mag wel.

Walibi – Naar Walibi mag je je hond NIET meenemen. Een blindengeleidehond of hulphond mag natuurlijk wel.

Nog wat handige tips voor Honden in een pretpark waar het is toegelaten

Waar moet je op letten als je je hond naar een pretpark meeneemt?

In een pretpark of attractiepark waar je hond wordt toegelaten moet je natuurlijk altijd alsnog erg goed oppassen. Het is een drukke omgeving voor je hond om in te zijn waar al zijn zintuigen worden geprikkeld. Let dan ook goed op dat je hond niet angstig of overstuur raakt. Lijn je hond ook altijd goed aan, neem een poepzakje mee voor ongelukjes en neem je hond nergens mee naartoe waar dit niet mag of gevaarlijk kan zien. Zorg ook dat je wat voer en drinken voor je hond mee neemt zodat hij geen honger en dorst krijgt.

Zijn er nog andere aanraders dan deze pretparken waar honden zijn toegestaan?

Een pretpark is natuurlijk niet het enige uitje of vakantie waar honden vaak worden toegelaten. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen denken aan glamping met je hond (luxe kamperen). Daar heb je juist precies de ruimte die je voor een hond echt nodig hebt. Daarnaast is midden in de natuur zitten natuurlijk ook heerlijk voor zowel jou als je hond.

Conclusie – Pretparken en Honden, een goede combinatie?

Als je goed op je hond past en hem op een niet al te drukke dag mee neemt kan het hartstikke leuk zijn om hem mee te nemen naar een pretpark. Let wel altijd goed op of honden in dat betreffende pretpark worden toegelaten natuurlijk. Met deze checklist zou je al een heel eind moeten kunnen komen met het plannen van jouw volgende dagje uit!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen: 32

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *