Merk-Review: De Beste Trixie Hondenfietskar Uitgezocht

4.4
(9)

Laatste update op juli 18, 2021 door Hondenwiki

In deze merk-review bekijken we Hondenfietskar-fabrikant Trixie. Het merk heeft namelijk best veel verschillende fietskarren beschikbaar, en per persoon zal de beste optie verschillen.

We bekijken eerst het merk in zijn geheel: hoe verhoudt de prijs, kwaliteit en keuzemogelijkheid zich tot andere merken? Daarna zetten we alle verschillende opties op een rij en doen we een aanrader: voor wie is welke kar het meest geschikt.

Waarom een Hondenfietskar van Trixie?

We bekijken eerst Trixie in zijn geheel. De fabrikant focust zich op de gehele dierenbenodigdheden-markt. Zo biedt het merk naast fietskarren ook dierenmanden, benches, speeltjes, vogelhuisjes en zelfs een bankstel voor je hond!

In deze review bekijken we slechts de fietskarren, ook hier heeft het merk namelijk genoeg opties. Deze lopen we later in de review allemaal langs met een kort advies voor gebruik.

Maar eerst bekijken we de twee belangrijkste punten voor welk product dan ook: De prijs en kwaliteit.

Hoe zit het met de prijs van een Trixie Fietskar?

De prijs van een hondenfietskar kan erg uiteen lopen. Zeker luxe en grotere karren kunnen al snel boven de 200 tot 400 euro kosten. Daartegenover heb je kleine en minder luxe fietskarren die slechts 80 tot 150 euro kosten. Trixie zit als merk een beetje tussen deze twee kampen in.

Zo zijn Trixie hondenfietskarren tussen de 130,- tot 190,- euro. Dit maakt Trixie qua prijs dan ook een middenmoter. De karren zijn niet al te duur maar ook niet het goedkoopste op de markt.

Qua kwaliteit verwachten we dan ook dat de karren wel een bepaald niveau hebben. Echter verwachten dat elke fietskar een luxe uitvoering heeft is wat te veel gevraagd voor de vrij gemiddelde prijs van het merk.

Van welke kwaliteit zijn Trixie Hondenfietskarren?

Allereerst het materiaal van de Trixie karren: zo is de hoes van de karren van polyester gemaakt. Deze is ook waterbestendig gemaakt, vrij standaard voor fietskarren. Het frame is gemaakt van metaal. Dit maakt de kar steviger maar ook wat zwaarder.

Qua materiaal zijn de fietskarren vrij gemiddeld. Of je een metalen of aluminium frame wil is vooral een afweging tussen stevigheid en gewicht. Als je een echt lichte kar wil kun je namelijk beter een kar met aluminium frame kopen. Toch heeft Trixie wel wat uitvoeringen die vrij weinig wegen, vooral omdat deze karren een kleiner formaat hebben.

Alle reviews van elke Trixie Hondenfietskar op een rij, alle reviews hebben 4 tot 5 sterren
Reviews bij Bol.com en Medpets.nl

Dan klant-ervaringen: deze zeggen natuurlijk het meeste over de kwaliteit van de fietskarren. Voor de Trixie fietskarren zijn deze ronduit positief. In de samenvatting hierboven zie je dat de karren van het merk overal 4 tot 5 sterren krijgen.

Zo worden de kwaliteit, handigheid in gebruik en waterbestendigheid als pluspunten genoemd. Een minpuntje dat wordt gegeven is wel dat de karren niet al te makkelijk te koppelen zijn soms.

In het algemeen zit het met de Trixie fietskarren wel goed. De karren zijn van een vrij gemiddelde kwaliteit, wat perfect bij de prijs past.

Als je echter een echt luxe design kar wil dan zal de Trixie daar niet aan voldoen. Dan kun je beter naar een merk zoals DoggyRide kijken, deze zijn wat duurder maar ook van hogere kwaliteit. Een keuze-gids voor DoggyRide vindt je hier.

De Beste Trixie Hondenfietskarren op een rij

Nu we weten wat we van het merk mogen verwachten kunnen we alle opties die Trixie heeft langslopen. Wat zijn de beste Trixie fietskarren, en voor wie zijn ze het meest geschikt?

Voor Grote Honden: Trixie Fietskar Zwart/Rood – Groot

Afbeelding van de rode Trixie Hondenfietskar

De zwart/rode grote fietskar van Trixie is meteen ook de grootste kar die het merk aanbiedt. Als je een wat grotere en zwaardere hond hebt is dit de beste keuze.

Zo heeft de kar afmetingen van 75 cm. (L) x 86 cm. (B) x 80 cm. (H) De binnenkant van de kar is 58 cm. (L) x 52 cm. (B) x 79 cm. (H), en kan honden tot 40 kilogram aan.

Verder heeft de kar vrij veel gaas in de hoes zitten, dit is fijn voor je hond omdat deze meer frisse lucht en uitzicht krijgt.

Verder zitten er voor de veiligheid reflectoren op de voorkant, wielen en een optionele vlag aan de zijkant. Zeker s’nachts is dit wel zo veilig. De kar voldoet dan ook aan alle minimale verwachtingen.

De hogere prijs zit hem vooral in het grote formaat van de kar, deze weegt dan ook 14 kilogram. Als je een wat kleinere hond hebt kun je beter de goedkopere kleine of medium uitvoering kopen. Deze zijn goedkoper en hebben een wat kleiner formaat. Dit maakt de karren ook lichter (10 & 12 kilogram). Let er wel op dat de kleine en medium karren ook alleen lichtere honden aankunnen (20 en 30 kilogram).

Conclusie: De Zwart/Rode normale uitvoering van de Trixie Hondenfietskar komt in drie formaten. Zeker als je een grote hond hebt is de Large uitvoering de beste optie, daarnaast is de kleine uitvoering van de kar de goedkoopste fietskar op de lijst.

Pluspunten
 • Meerdere formaten
 • Geschikt voor grotere honden
 • Lage prijs bij klein formaat
Minpunten
 • Hogere prijs bij groot formaat

Meest multi-Functioneel: De Trixie Hondenfietskar – Grijs / Zwart

De Grijs Zwarte Trixie Hondenfietskar

De Grijs/Zwarte Trixie optie is de meest multi-functionele kar. Deze doet namelijk dienst als hondenfietskar en hondenbuggy. Dankzij de duw-stang kun je de kar ook prima als buggy gebruiken tijdens een wandeling.

Zo zit er aan de achterkant een voetrem op de kar, en kan je de stang verstellen voor maximaal gemak.

Een nadeel van de kar is wel dat er wat minder gaas in zit, vooral aan de voorkant is dit jammer. Zo heeft je hond minder zicht, zeker als hij wat kleiner is.

Verder zitten alle basis-benodigdheden op de kar zoals reflectoren, waterbestendige rolluiken en is de kar compleet inklapbaar.

Conclusie: Als je ook graag met je kar wil wandelen is de Grijs/Zwarte uitvoering van de Trixie Hondenfietskar zonder twijfel de beste optie. Met deze kar krijg je 2 voor de prijs van 1. Als je de kar echter alleen voor fietsen wil gaan gebruiken is de eerste Rood/Zwarte optie meer geschikt. Deze heeft meer gemak voor je hond.

Pluspunten
 • Multi-functioneel: Hondenbuggy en hondenfietskar
 • 2 voor de prijs van 1
Minpunten
 • Minder luxe dan andere fietskarren

Beste voor lange afstanden: De Trixie Hondenfietskar Grijs / Geel

Afbeelding van de Grijs/Gele variant van de Trixie Hondenfietskar

Voor meer sportief gebruik is de Grijs/Gele variant van Trixie het meest geschikt.

Dit is namelijk een lichtgewicht fietskar die zelf toch vrij veel kan dragen. Het gewicht van de kar is slechts 10 kilogram, ondanks dat het formaat vrij groot is: 63 cm. (L) x 68 cm. (B) x 75 cm. (H)

Dankzij zijn lichte formaat en meer gestroomlijnde vorm is deze kar het meest geschikt als je vooral langere afstanden gaat afleggen. De aerodynamische bak vangt veel minder wind op.

Conclusie: Als je makkelijker wil fietsen met je kar of graag lange afstanden aflegt dan is de Grijs/Gele Trixie Hondenfietskar perfect voor jou. Door de aerodynamische vorm en het lichte gewicht is deze kar makkelijker om mee te fietsen.

Pluspunten
 • Lichtgewicht en aerodynamisch
 • Perfect voor lange afstanden
 • Sportieve kar
Cons
 • Minder geschikt voor zware honden

Conclusie: Trixie Fietskar Gekozen?

Dit waren de beste Trixie Hondenfietskarren op een rij. Voor elk soort gebruik en hond kun je een andere optimale keus maken. Als je er toch nog niet uit bent bekijk dan onze Complete Hondenfietskar Gids. Deze loopt je door alle keuzes heen als je graag een fietskar wil kopen maar niet weet waar je moet beginnen.

Mocht je nog vragen hebben die je niet in het artikel hebt kunnen vinden laat dan vooral een bericht achter. Als je zelf een van de fietskarren hebt gekocht dan horen we graag jouw ervaringen met de kar!

Verder Lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.4 / 5. Aantal stemmen: 9

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

2 thoughts on “Merk-Review: De Beste Trixie Hondenfietskar Uitgezocht

 1. Hallo,
  Wij kijken naar de licht gewicht fietskar, grijs/geel van 10 kilo.
  Wij zien de maten 63l. 68b. 75h. Bij staan, zijn dit de binnen of buiten maten ?
  En hoeveel gewicht mag deze aan hondjes dragen ?
  Al vast bedankt

  1. Hoi Marielouise,

   63x68x75 zijn de externe afmetingen van de Trixie kar. De binnenmaten zijn 43x45x73.

   De kar kan een gewicht van 30 kilogram aan, dus best wel wat.

   Als je nog wat meer over de kar wil lezen heeft huisdierenbazaar.nl een wat uitgebreidere beschrijving. Bij Bol is de kar wel goedkoper.

   Hopelijk helpt dit je.

   Met vriendelijke groet,

   HondenWiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *