Top 3: Beste Hondenbuggy om Goedkoop te Kopen

Afbeelding van beertje met 50 euro
4.9
(10)

Laatste update op mei 15, 2020 door

Buggy’s kunnen al snel in de honderden euro’s lopen qua prijs. Mocht je een hondenbuggy liever goedkoop aanschaffen dan kan het zoeken wat lastiger zijn.

Daarom helpt deze Top 3 je door de goedkoopste opties op een rijtje te zetten. Zo blijven de drie hondenbuggy’s binnen de 50 tot 70 euro en is elke optie van goede kwaliteit.

PLAN - PRICE

Description

De Topmast buggy is in meerdere kleuren verkrijgbaar, is van prima kwaliteit en heeft goede klant-ervaringen. Door de driehoeks-vorm is de buggy vooral voor effen wegen geschikt.

Tweede Keus

De beste goedkope hondenbuggy in Nederland is de VidaXL wandelwagen. De buggy heeft een van de laagste prijzen op de markt en levert toch goede kwaliteit. Je kan de VidaXL ook bij ruw terrein gebruiken.

Beste kwaliteit

Zoek je een lichte en goedkope hondenbuggy met schokdempers dan is de Trixie Hondenbuggy perfect voor jou. De buggy is vooral geschikt voor glad oppervlak.

Lichtgewicht

Top 3: De beste goedkope hondenbuggy

Let op: Vanwege de lage prijs zijn alle buggy’s in deze top 3 vooral geschikt voor kleine tot middel-grote honden (maximaal 10-15kg.). Mocht je voor een grotere hond op zoek zijn bekijk dan de 5 beste hondenbuggy’s voor grote honden.

1. Goede kwaliteit: VidaXL Wandelwagen Hond

Afbeelding van de Hondenbuggy die het meest goedkoop is: de VidaXL in het blauw
De VidaXL is de hondenbuggy met een van de laagste prijzen in Nederland, naast blauw is hij ook in het rood verkrijgbaar.

De eerste keus is de goedkoopste hondenbuggy die in Nederland verkrijgbaar is: de VidaXL Wandelwagen.

Deze buggy kost erg weinig en is dan ook vrij populair. Als iemand goedkoop een hondenbuggy wil kopen is dit meestal de eerste keus. Maar is dit terecht?

Op Bol.com is het de meest verkochte hondenbuggy samen met de rode variant van de VidaXL. De twee wandelwagens zijn behalve de kleur in alle opzichten hetzelfde.

Specificaties

Als je aan producten met een lagere prijs denkt, dan denk je aan mindere kwaliteit. Gelukkig lijkt dat bij de VidaXL best mee te vallen: ondanks dat het de goedkoopste hondenbuggy is heeft de wandelwagen prima specificaties.

De VidaXL is een vrij kleine hondenbuggy die dan ook vooral geschikt is voor kleine tot middelgrote honden. Het maximaal draaggewicht is 15 kg. Zeker niet slecht voor deze prijs, vaak hebben zelfs duurdere buggy’s een draaggewicht van slechts 10 kilogram.

Afbeelding van de opengeklapte VidaXL met blauwe kleur
Er is genoeg vrijheid in de VidaXL voor je hond, zowel aan de voor- en de bovenkant

De afmetingen van de wandelwagen zijn 37 cm. (breedte) x 80 cm. (lengte) x 99 cm. (hoogte). De bak heeft dus zeker voor kleinere honden meer dan genoeg ruimte en een kussen om lekker in te kunnen liggen.

Daarnaast kunnen het luikje aan de voorkant en de kap aan de bovenkant open of dicht. Zo kun je op gevaarlijke plekken je hond veilig houden en hem meer vrijheid geven op de rustigere plekken.

Afbeelding van achterwiel van de VidaXL hondenbuggy
De wielen van de VidaXL zijn hard, helaas geen luchtbanden dus

In totaal heeft de VidaXL 6 wielen: 4 aan de voorkant en 2 aan de achterkant. De bandjes zijn helaas geen luchtbanden. Deze zijn over het algemeen beter voor oneffen terrein (zoals bospaden en grasvelden) dan harde wielen. De harde wielen zijn echter wel erg geschikt voor verharde wegen.

Er zitten gelukkig schokdempers op de voorwielen, dit is wel zo fijn voor je viervoeter. Op de achterwielen zit een rem zodat je de buggy kan parkeren. Zo kan de buggy er niet zomaar met je hondje vandoor gaan.

De hoes van de buggy is van polyester gemaakt en water-bestendig. Een regenhoes hoef je er dus niet bij te kopen voor deze buggy. Het frame is van PVC gemaakt, das is helaas wat minder stevig dan bijvoorbeeld aluminium of staal.

Comfort

De VidaXL Hondenbuggy komt met enkele gemakken die eigenlijk in elke hondenbuggy wel horen te zitten. De buggy is gewoon inklapbaar en dus makkelijk op te bergen. Daarnaast wordt de buggy door meerdere klanten als licht beschreven.

Afbeelding van de bovenkant van de VidaXL Hondenbuggy, goedkoop maar toch luxe
De bekerhouders aan de bovenkant van de VidaXL, daarnaast heeft de stang een fijne stoffen grip

Zo heb je aan de bovenkant twee drinkbekerhouders voor als je bijvoorbeeld een koffie mee wil nemen op je ochtendwandeling. Ook heeft de VidaXL een vrij groot opbergvak aan de onderkant voor je spullen (bijvoorbeeld boodschappen).

Afbeelding van het opbergvak van de VidaXL
Het opbergvak van de VidaXL is vrij ruim

Best veel luxe voor een erg goedkope hondenbuggy dus. Houdt er wel rekening mee dat de buggy wat lichter is en dus ook iets minder duurzaam. Stop er geen zware honden in en wees voorzichtig in gebruik.

Klant-ervaringen

Er zijn vrij veel reviews te vinden van klanten omdat de VidaXL een van de populairste hondenbuggy’s in Nederland is. De meeste klantervaringen zijn dan ook erg goed.

Plaatje van de reviews van de VidaXL rood en blauw, 4/5 sterren en 4.5/5 sterren
Bij Bol.com zijn de reviews van de VidaXL vrijwel allemaal positief

Bijna alle reviews prijzen het lichte gewicht van de buggy en hoe handig deze is. Daarnaast zijn klanten erg tevreden met het design van de goedkope hondenbuggy. Ook op de site van VidaXL zelf zijn alle klant-reviews erg positief over de buggy.

Een punt om op te letten is dat de drukkers van de hoes om de buizen niet erg sterk zijn. Daarnaast is de handleiding van de buggy niet bepaald behulpzaam

Conclusie – Een koopje van goede kwaliteit

De VidaXL Hondenbuggy is de beste goedkope hondenbuggy in Nederland. Daarnaast maakt de buggy zijn populaire status meer dan waar. Voor 60,99 euro krijg je een hondenbuggy die aan alle basis-eisen voldoet en daarnaast enkele luxe extra’s heeft.

Pluspunten
 • Goedkoopste Hondenbuggy in Nederland
 • Comfortabel voor je hond
 • Extra gemakken
 • Waterbestendig
 • Tevreden klanten
Minpunten
 • Geen goede handleiding
 • Geen luchtbanden (dus slechter voor off-road)

Vergelijkbare buggy: Cabino Hondenbuggy – Zwart

De Cabino Hondenbuggy – Zwart heeft zijn grootste verschil met de VidaXL eigenlijk al in de naam zitten: hij is grijs. Voor een wat hogere prijs krijg je een buggy die nagenoeg gelijk is aan de VidaXL in een andere kleur. Als je het felle rood en blauw niet waardeert dan is de Cabino Hondenbuggy een goedkoop alternatief.

2. Goedkope Tweede Optie: Topmast Hondenbuggy Paars

Afbeelding van de Topmast Hondenbuggy in het Paars, onze tweede optie om goedkoop aan te schaffen

De tweede optie om goedkoop een goede buggy te kopen is de Topmast Hondenbuggy Paars.

Deze wandelwagen kost je wat meer of minder afhankelijk van de kleur en is ook een goede goedkope optie.

Specificaties

De buggy van Topmast heeft redelijk vergelijkbare specificaties als de VidaXL. Het grootste verschil zit hem in de driehoek-vorm van de wielen. Zo zijn de wielen aan de voorkant vlak lang elkaar gezet. Praktisch heeft de buggy dus drie wielen.

De buggy is voor honden van ongeveer 10 tot 15 kilogram aan draaggewicht geschikt. De Topmast Hondenbuggy weegt zelf erg weinig: slechts 8 kilogram. Vooral geschikt voor kleine honden dus.

De afmetingen van de wandelwagen zijn 45 cm. (breedte) x 80 cm. (lengte) x 97 cm. (hoogte), vrij gemiddeld voor een hondenbuggy.

De zitting zelf heeft een afmeting van 55 cm. (lengte) bij 35 cm. (breedte). Best veel ruimte voor een hond, zo kan hij ook lekker liggen en uit het voorvak staren.

Afbeelding van de groene variant van de Topmast Hondenbuggy met drie wielen
De groene variant van de Topmast Hondenbuggy met 3 wielen

Voor de mensen die niet van paars houden is er ook een groene, rode blauwe en oranje variant. Er zit geen verschil tussen de drie versies (behalve de kleur), maar de prijzen variëren wel.

De wielen van de Topmast zijn aan de achterkant 6.5 en aan de voorkant slechts 5.7 inch. Voor hondenbuggy’s is dit vrij klein. Ook zijn het harde banden (geen luchtbanden), deze zijn slechter voor het dempen van schokken. Dit in combinatie met de drie-wiel opzet maakt de buggy niet erg geschikt voor oneffen terrein. Schokken zullen jij en je hond sneller voelen.

Het materiaal is van prima kwaliteit: staal voor het frame en polyester/kunststof voor de hoes. Dit maakt de Topmast een meer duurzame buggy.

Comfort

Net zoals de VidaXL heeft de Topmast hondenbuggy best wat gemakken ondanks dat hij ook vrij goedkoop is. Zo zit er een bekerhouder bij de duw-stang. Daarnaast zit er ook gewoon een opbergvak aan de onderkant voor je spullen.

Afbeelding van drie hondenbuggy's naast elkaar: blauw, groen en rood
De Topmast Hondenbuggy is in bijna elke kleur wel verkrijgbaar.

Qua luxe is het ook fijn dat de buggy in bijna elke kleur verkrijgbaar is.

Dankzij de grote hoeveelheid gaas heeft je hond ook meer dan genoeg frisse lucht zelfs als je de buggy helemaal dichtdoet. Ook kun je de buggy gewoon opvouwen om hem makkelijker op te bergen.

Klant-ervaringen

Voor zowel de paarse als groene buggy’s zijn redelijk wat reviews geschreven, bijna allemaal positief.

Afbeelding van de reviews van de Topmast Hondenbuggy per versie
Bijna alle reviews van de Topmast Hondenbuggy zijn positief

De grootste pluspunten die worden aangemerkt zijn de:

 • Duurzaamheid (mede dankzij het materiaal)
 • Het mooie design
 • De handigheid van het gebruik (in- en uitvouwen)
 • De hoge kwaliteit

Een puntje om op te letten is echter een negatieve review over de stevigheid. Zo zegt een klant dat de rits bij hem al snel kapot ging, en hij er minder dan een jaar gebruik van kon maken. Pas dus goed op met het gebruik en wees niet te wild met de knopen en rits.

Conclusie – Een goedkope goede drie-wieler

De Topmast Hondenbuggy is de goedkoopste drie-wiel hondenbuggy die je in Nederland gaat vinden. Qua extra’s en gemak doet hij niet veel voor de VidaXL onder. Het materiaal van de Topmast buggy is zelfs beter: echt staal en polyester met kunststof maken hem erg duurzaam.

Als je goedkoop een drie-wiel hondenbuggy wil aanschaffen dan is de Topmast Buggy een goede keus. Echter als je op meer oneffen terrein gaan wandelen dan kun je beter voor de VidaXL kiezen.

Pluspunten
 • 60-70 euro
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Alle basis-behoeften
 • Veel ruimte voor je hond
 • Goede klant-ervaringen
 • Goed materiaal
Minpunten
 • Niet goed voor off-road (drie-wieler, harde en kleine banden)
 • Prijs verschilt per kleur
 • Opletten met knopen en rits

3. Derde keus: Trixie hondenbuggy Zwart

Afbeelding van de voorkant van de Trixie Hondenbuggy in het zwart
De Trixie Hondenbuggy kost slechts 69 euro en is enkel in het zwart verkrijgbaar

De derde goedkope hondenbuggy op de lijst is de Trixie Hondenbuggy – Zwart. Ook deze wandelwagen kost erg weinig.

Met de flexibele Trixie is de lijst af en heb je de beste opties om goedkoop een buggy te kiezen allemaal gezien.

Specificaties

De Trixie hondenbuggy heeft een maximaal draaggewicht van 15 kilogram. De afmetingen van de buggy zijn 47 cm. (breedte) x 53 cm. (lengte) x 100 cm. (hoogte). Tot zover vrij standaard, echter het grootste pluspunt van de buggy is het gewicht: slechts 4,6 kilogram. Dit is de lichtste hondenbuggy die we tot nu toe zijn tegengekomen en hij kan dus erg makkelijk worden meegenomen.

Plaatje van de achterkant van de Trixie Hondenbuggy met zwarte kleur
De bak is vrij groot en heeft genoeg ruimte voor een hond t/m 15 kilogram

De bak voor de hond zelf heeft afmetingen van 33 cm. (breedte) x 55 cm (lengte) x 53 cm. (hoogte). Best veel ruimte voor een hond om in te liggen of zitten dus. Verder heeft ook deze buggy een drie-wiel opzet. Met 2 wieltjes aan de voorkant vlak naast elkaar. Net zoals bij de andere buggy’s zijn ook deze wielen niet erg groot. Wel zitten er schokdempers op de wielen, evenals remmen om de buggy te parkeren.

Het materiaal van de Trixie hondenbuggy is sterk ondanks dat hij zo goedkoop is: het frame is van metaal en roestvrij gemaakt. Daarnaast is de hoes van polyester, vrij gebruikelijk.

De buggy is erg flexibel en kan op meerdere manieren worden opengezet of juist afgesloten. Zo komt de buggy met meerdere gaas inzetstukjes. Als je hond dus wat angstiger is kan je een dichtere variant op de buggy zetten en hem zo meer van de buitenwereld afschermen. Voor de minder bange honden kun je juist een meer open versie kiezen.

Voor de veiligheid van je hond kan je de buggy ook compleet dichtmaken. Daarnaast heeft de Trixie Hondenbuggy twee lijntjes in de buggy om je hond mee aan te lijnen. Zo kan hij er niet uitspringen.

Comfort

Afbeelding van de bekerhouder van de Trixie Hondenbuggy, ons derde alternatief om goedkoop een buggy te kopen
Van alle gemakken voorzien: twee bekerhouders en een comfortabele duw-stang

De Trixie hondenbuggy heeft de inmiddels gebruikelijke extra’s: zo heeft de goedkope buggy twee bekerhouders en een opbergvak om spullen kwijt te kunnen. Daarnaast kan je het kussen en de bekleding van de buggy halen, je kan hem dus goed schoonmaken zodat de buggy niet gaat stinken.

Verder is een groot voordeel voor je hond dat de buggy zo flexibel is: je kan hem zo open of dicht maken als je wil. In een wat onveiliger en drukker gebied kan je de buggy compleet of deels afsluiten. Als het wat rustiger is kan je de buggy juist veel opener maken met de verschillende gaas-stukjes.

Verder is het lichte gewicht een pluspunt, de buggy weegt zo weinig (4,6 kg.) dat je hem overal makkelijk mee naartoe neemt. Ingeklapt is de buggy ook nog eens erg klein: slechts 29 cm. (breedte) x 47 cm. (lengte) x 84 cm. (hoogte). Ook de schokdempers maken een ritje voor je hond veel fijner.

Klant-ervaringen

De klanten die de Trixie Buggy hebben aangeschaft zijn allemaal positief. Zo wordt het lichte gewicht vaak opgemerkt, en is hij makkelijk in elkaar te zetten.

Afbeelding van de Trixie Hondenbuggy van recht achter
De stang van de Trixie Hondenbuggy zit wat laag

Daarnaast wordt het mooie design en de grote bak geprezen. Ook kan je de achterkant compleet open maken zodat je hond er makkelijk zelf in kan. Minpuntje is dat een klant hem als niet heel stevig zag. Daarnaast zit de stang wat laag (voor iemand van 160 cm. zelfs al).

Conclusie – Een goedkoop en flexibel lichtgewicht

Ondanks dat hij iets meer kost dan de andere twee hondenbuggy’s op deze lijst, is de Trixie Hondenbuggy een erg sterke goedkope buggy. Voor zijn lage prijs krijg je een veelzijdige maar toch lichte hondenbuggy met veel opties voor je hond.

Als je de buggy vaak mee gaat nemen en het lichte gewicht kan waarderen dan is dit de beste buggy op de lijst voor jou.

Pluspunten
 • Goedkoop
 • Licht gewicht (4,6 kg.)
 • Veelzijdig (inzetstukjes)
 • Wasbaar
 • Schokdempers
Minpunten
 • Geen luchtbanden
 • Lage stang

Bonus Alternatief – De Huisdier Trolley

Afbeelding van de Huisdier Trolley met blauwe kleur
De trolley is het aller-goedkoopste alternatief om je hond mee te nemen

Als je een echt heel goedkoop vervoermiddel voor je hond zoekt dan is de Huisdier Trolley misschien wat voor jou.

Ondanks dat dit geen hondenbuggy is krijgt hij toch een plekje: de prijs van de trolley is namelijk nog goedkoper dan de buggy’s op onze lijst.

Aangezien hij ook gewoon geventileerd is heeft je hondje voldoende frisse lucht. Daarnaast zijn de klant-ervaringen met het product erg goed en kan je de trolley ook als rugtas en handtas gebruiken.

Conclusie: Drie goede én goedkope Hondenbuggy’s

De drie beste opties om goedkoop toch een hondenbuggy te kunnen kopen zijn de:

Elk van de hondenbuggy’s heeft zijn eigen voor- en nadelen. Overweeg dus goed voor welk gebruik je de wandelwagen gaat gebruiken. Mocht je er nog steeds niet uit zijn en willen weten waar je op moet letten bij hondenbuggy’s, lees dan de Ultieme Hondenbuggy Gids.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen: 10

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hondenwiki.nl maakt gebruik van cookies voor het optimaal draaien van de website. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten