Hoe zoek je de beste Hondenfietskar met vering uit?

4.5
(23)

Laatste update op februari 17, 2023 door Hondenwiki

Sterke schokdemping is essentieel voor een fijne fietsrit voor je hond, helaas heeft niet elke hondenfietskar een goede vering.

In dit artikel lopen we daarom de belangrijkste aandachtspunten langs om een hondenfietskar met comfortabele vering uit te zoeken. Zo gaat het niet slechts om de metalen veer die er wel of niet op een kar zit. Andere zaken zoals het type band, en het gewicht van de kar moet je ook op letten.

Daarom doen we ook drie aanraders van hondenfietskarren die aan die aandachtspunten voldoen. Zo heb zoek jij zonder moeite de beste hondenfietskar met goede vering uit!

Waarom een Hondenfietskar met goede vering kopen?

De voornaamste reden voor een hondenfietskar met goede vering: je hond. Afbeelding met twee hondjes die slapen

Op elke fiets zit wel een redelijke vering ingebouwd. Dit heeft een simpele reden: anders fiets je niet comfortabel.

Hetzelfde geldt voor honden. Zonder een kar met redelijke vering wordt een fietsrit ook voor je hond erg onaangenaam. En je koopt een fietskar juist zodat je lekker met je hond een fijne fietstocht kan maken.

Zeker als je van plan bent om ook over meer hobbelig terrein te gaan rijden is een goede vering broodnodig. Anders trilt je hond zo de bak uit.

Verder zal het voor jezelf ook wat hoofdpijn besparen. Probeer je hond nog maar eens de kar in te krijgen als hij eenmaal heeft ervaren hoe schokkerig een off-road weg kan zijn. Als de rit niet leuk is voor je hond zal hij ook met tegenzin de bak in gaan.

Comfortabel liggen en van het uitzicht genieten kan alleen als je kar een goede vering heeft. Doe je hond dus dat plezier.

Waar moet je op letten voor een Hondenfietskar met goede vering?

In dit onderdeel lopen we de belangrijkste zaken voor het uitzoeken van een kar met goede vering langs. Dit zijn:

 • De veer zelf
 • De grootte van de banden
 • Het type band
 • Gewicht van de kar

Zo weet jij bij elk van deze onderdelen waar je op moet letten voor een fijne fietsrit met je hond.

De veer zelf

Een hondenfietskar kan een springveer vering hebben of onzichtbare

Als je een hondenfietskar met goede vering zoekt is het hebben van een goede vering natuurlijk een no-brainer..

Toch hebben veel hondenfietskarren zelfs helemaal geen vering. Zeker de goedkopere karren niet. Het liefst wil je dus een kar met een echte vering zoals in het plaatje. Dit komt echter niet vaak voor.

In de afbeeldingen van webshops is vaak niet te zien of er een vering op de kar zit. Daarom kun je het beste op de beschrijving van de kar letten. Als de hondenfietskar een goede vering heeft dan zal dit worden benoemd, het is immers een pluspunt.

Verder kun je natuurlijk altijd naar de winkel gaan om de vering van de kar te testen. Duw even op de kar en kijk of hij meegeeft. Een extra test (als het mag van de winkel) is om de kar over wat hobbels te duwen, zo zie je als snel of de kar veel schokt of juist soepel met het terrein mee-veert.

Zoals gezegd zal het niet vaak voorkomen dat er echt een goede stevige veer in de kar zit, daarom is het belangrijk om goed op de volgende punten te letten. Die bepalen namelijk hoe goed de totale vering van de kar echt is.

Het formaat van de wielen: Groot of Klein?

Hondenfietskarren hebben vrijwel altijd fietsbanden onder de kar zitten. Maar net zoals met fietsen kunnen deze flink uiteen lopen. Sommige banden geven je hondenfietskar een veel betere of mindere vering.

Zeker in de grootte van de wielen is dit het geval: sommige karren hebben wielen met een diameter van slechts 10 inch terwijl andere tot wel 25 inch komen. Met kleinere wielen voel je elk steentje waar je overheen rijdt. Zeker op bijvoorbeeld bospaden is dat gewoon niet fijn voor je hond.

Over het algemeen geldt dat hoe groter de wielen hoe beter deze schokken op kunnen vangen. Probeer dan ook een kar te kopen met een wielomvang van minimaal 20 inch (50 centimeter).

Het type band: Kunststof of Luchtband?

Banden kunnen in twee types komen: kunststof- en luchtbanden.

Allereerst kunststof: dit zijn wat hardere (en vaak kleinere) banden zonder lucht aan de binnenkant. Dit zorgt ervoor dat ze minder snel kapot gaan, en ook niet lek kunnen raken. Daartegenover staat dat ze schokken veel minder goed dempen. Er zit immers geen lucht in de banden om de schokken op te vangen.

Dan luchtbanden: nadeel van dit type is dus dat ze lek kunnen gaan. Daartegenover staat dat de huls van veel zachter rubber is, ook vangt de lucht in de band schokken veel beter op.

Elk van de twee wiel-types heeft zo zijn voordelen, maar als je een goede vering wil zijn luchtbanden zonder twijfel de betere keus.

Als je de net besproken conclusies dus samenvoegt wil je een hondenfietskar met grote luchtbanden, die zorgen voor de beste vering. Grote banden zijn viel stabieler, en luchtbanden vangen schokken veel beter op dan kunststofbanden. Een ideale combinatie voor een goede vering onder je fietskar dus.

Het gewicht van de kar: Zwaar of licht?

Een hondenfietskar weegt meestal tussen de 10 en 18 kilogram. Er kan dus redelijk wat verschil tussen de karren zitten, maar is een zwaarder of lichter gewicht beter?

Over het algemeen zal een lichtere kar beter zijn voor de vering van de kar. Een zware kar legt meer druk op de wielen die daardoor meer indeuken terwijl je rijdt. Zeker als je een zwaardere hond hebt zal de kar nog lager komen te liggen.

Het zware gewicht dat op de kar drukt zal voor zwaardere schokken zorgen als je over hobbelig terrein heen rijdt. Bij een lichte kar zal je dit probleem minder snel hebben.

Advies is dan ook om een kar van 10 tot 15 kilogram uit te zoeken voor een betere vering.

Aanraders: Hondenfietskarren met goede vering

Hieronder drie fietskarren met een goede vering, die aan de meeste van de bovengenoemde punten zullen voldoen of om goede vering bekend staan. Zo kun je snel uitzoeken welke fietskar bij jou en je hond past.

 • De Adori Hondenfietskar bij Bol.com voor de beste prijs/kwaliteit verhouding
 • De Topmast Hondenfietskar Large bij Bol.com voor de beste vering
 • De Karlie Conditioner Doggy Liner bij Bol.com voor de laagste prijs

We bespreken alle drie de karren uitgebreid hieronder. Bekijk de sterke en zwakke punten van elke kar om uit te vinden welke van de drie die beste aankoop voor jou is. We hebben de drie karren uitgezocht omdat ze verschillend van elkaar zijn, iedereen vindt immers andere details belangrijk!

Beste vering: Topmast Hondenfietskar Large

Afbeelding van de Topmast Hondenfietskar Large met goede vering

Zoek je de kar met de beste vering: kies dan voor de Topmast Hondenfietskar Large.

De kar heeft de grootste wielen, en daarnaast een verlaagd frame. Daarvan leggen we de voordelen hieronder uit.

Kenmerken – Topmast Hondenfietskar Large

 • Afmetingen: 80 (L) x 57 (B) x 66 (H) in cm (maat hok)
 • Maximaal draaggewicht: 40 kilogram
 • Kleur: Rood en grijs

De Topmast heeft dus de beste vering, maar waarom dan?

Ten eerste heeft de kar vrij grote wielen. Hoe groter de band hoe beter natuurlijk, dan vangen ze schokken makkelijker op. Daarnaast zijn het ook nog eens luchtbanden. Luchtbanden zijn veel beter schokbestendig dan kunststofbanden die je vaak onder fietskarren en buggy’s ziet. Als je dus een goede vering wil is de Topmast hondenfietskar een uitstekende keus.

Maar de banden zijn niet de enige belangrijke factor. Zoals gezegd heeft de Topmast een verlaagd frame, je ziet dat de assen ook iets lager liggen dan bij de meeste fietskarren. Hierdoor ligt de hele kar lager bij de grond. Dit maakt de Topmast fietskar stabieler, zowel qua vering maar hij valt ook minder makkelijk om.

Voor het comfort van je hond zitten er ook wat fijne extra’s in de Topmast:

 • Zo heeft de fietskar een koppeling en een meegeleverde aanleglijn. Maak je hond als hij wat onrustiger is hiermee dan ook zeker vast.
 • De bodem van de Topmast is van anti-slip materiaal. Op deze manier schuift je hond niet alle kanten op bij een scherp bochtje
 • Er zit een gratis joggerset bij de hondenfietskar. Mocht je er dus mee willen gaan wandelen dan kan dat ook!
 • Je kan de cabine van de fietskar ook als bench gebruiken als je de wielen eraf haalt. De bench staat gewoon stevig plat op de grond.

Met de extra’s hierboven is de Topmast dus eigenlijk een drie-in-1 product: een hondenfietskar met goede vering, een hondenbuggy waarmee je kan joggen of wandelen, en een mooie stevige hondenbench.

Conclusie – Topmast Hondenfietskar Large

Pluspunten
 • Uitstekende vering dankzij grote luchtbanden
 • Laag frame verhoogd stabiliteit
 • Koppeling + aanleglijnen meegeleverd
 • 3 voor de prijs van 1: hondenfietskar, hondenbuggy, en hondenbench
Minpunten
 • Wat hogere prijs als je hem enkel als fietskar wil gebruiken

Conclusie: Kies zeker voor de Topmast Hondenfietskar als je de beste vering zoekt. De kar heeft grote luchtbanden en een verlaagd frame waardoor hij erg schokbestendig is. Verder kun je de kar ook nog als buggy en bench gebruiken, een handige combinatie.

Beste Prijs/Kwaliteit: Trixie Hondenfietskar

Als je simpelweg de beste prijs/kwaliteit verhouding wil hebben (inclusief goede vering), kies dan voor de Trixie Hondenfietskar.

De Trixie heeft een prima prijs aangezien het 2 producten voor de prijs van 1 is: een hondenfietskar en hondenbuggy! De kar is van hoge kwaliteit, en voldoet ook aan veel van de kenmerken die we net hebben besproken voor een goede vering. Die bespreken we hieronder verder.

Kenmerken – Trixie Hondenfietskar

 • Afmetingen: 103 (L) x 74 (B) x 95 (H) in cm.
 • Maximaal draaggewicht: 30 kilogram
 • Kleur: Grijs en Zwart

Belangrijkste bij een goede vering is dat de hondenfietskar grote luchtbanden heeft. Dat zit zoals je op de afbeelding hierboven kan zien bij de Trixie wel goed. De kar heeft grote wielen die daardoor beter over hobbels heen kunnen. Daarnaast zijn de banden gevuld met lucht in plaats van kunststof. Deze vangen schokken veel beter op dan bij de meeste fietskarren.

Je kan de trekstang van de fietskar afhalen en er een hondenbuggy van maken door simpelweg een derde wiel te bevestigen. Zo is je Trixie fietskar ook meteen een buggy. Dit maakt de Trixie dan ook een interessante deal: twee producten voor de prijs van één.

Comfortabel voor je hond is de Trixie ook. Zo is het gaas aan elke kan van de kar aanwezig waardoor hij genoeg lucht krijgt, maar ook aan alle kanten naar buiten kan kijken. Het is bij een fietskar belangrijk dat je hond zich op zijn gemak voelt, maar ook dat de rit leuk is. Een fijn uitzicht en niet benauwde kar zorgen hiervoor.

De Trixie heeft dus een uitstekende vering, heeft goede veiligheidsmaatregelen, en is comfortabel voor je hond. En dat allemaal voor een scherpe prijs. Een hoge kwaliteit voor een lage prijs dus.

Let wel op dat de kar niet altijd beschikbaar is. Soms is hij even niet meer verkrijgbaar, en komt dan een paar dagen weer terug in de webshop.

Conclusie – Adori Hondenfietskar

Pluspunten
 • Lage prijs
 • Grote luchtbanden vangen schokken goed op
 • Ook een hondenbuggy
 • Veel gaas: goed voor uitzicht en luchtigheid van de kar
Minpunten
 • Niet altijd leverbaar

Conclusie: Als je simpelweg de beste hondenfietskar met een goede vering zoekt, kies dan voor de Trixie Hondenfietskar. De kar heeft een scherpe prijs, goede vering dankzij zijn grote luchtbanden, en is comfortabel voor je hond.

Laagste Prijs: KARLIE Conditioner Doggy Liner Hondenfietskar

Afbeelding van de KARLIE Conditioner Hondenfietskar met grote verende banden

Zoek je de goedkoopste hondenfietskar met goede vering, ga dan voor de KARLIE Conditioner Doggy Liner Hondenfietskar.

De KARLIE doet ondanks zijn lage prijs precies wat je wil: goed veren. Je koopt een simpele hondenfietskar zonder al te veel extra’s, maar je krijgt wel een fietskar van goede kwaliteit met prima vering.

Kenmerken – KARLIE Hondenfietskar

 • Afmetingen: 125 (L) x 72 (B) x 95 (H) in cm.
 • Maximaal draaggewicht: 40 kilogram
 • Kleur: Rood en grijs

Ook bij de KARLIE zit het qua banden gewoon goed: groot formaat, en met lucht gevuld in plaats van kunststof. Samen zorgt dit ervoor dat de KARLIE ook prima schokbestendig is, ondanks zijn lage prijs. Je zou immers minder verwachten, maar dat zit hem niet zozeer in de vering van de hondenfietskar.

Waar de KARLIE minder op scoort dan de andere twee aanraders is qua comfort. Zo heeft de hondenfietskar een minder goed gaas dan de Adori, en is niet zoals de Topmast ook als buggy of bench te gebruiken. De KARLIE is ‘gewoon’ een simpele hondenfietskar met goede vering, en als je dus de laagste prijs wil is dat perfect.

Verder willen we de fietskar ook niet te veel ondersneeuwen. Zo zitten er dezelfde prima veiligheidsmaatregelen op als bij de andere aanraders: een vlag en reflectoren. Daarnaast krijg je een gratis extra trekhaak bij de fietskar. Mocht er iets met de eerste gebeuren dan heb je dus een reserve.

Als je een goedkope hondenfietskar met goede vering zoekt is de KARLIE Fietskar de beste keus van de drie.

Conclusie – KARLIE Hondenfietskar

Pluspunten
 • Laagste prijs van de drie aanraders
 • Goede vering
 • Reserve trekhaak bijgeleverd
 • Prima veiligheidsmaatregelen (reflectoren en vlag)
Minpunten
 • Minder luxe dan de andere twee opties

Conclusie: Voor de laagste prijs is de KARLIE Hondenfietskar een prima optie met goede vering. Je levert wat in op de luxe van de andere fietskarren, maar dan is voor een spotgoedkope prijs ook te verwachten.

Veelgestelde vragen over een Hondenfietskar met vering

Zijn deze drie aanraders de enige opties met goede vering?

Nee hoor. We hebben deze drie hondenfietskarren uitgezocht omdat ze diverse keuzemogelijkheden geven. Elke kar is net weer wat anders dan de andere twee, maar ze hebben allemaal goede vering.

Er zijn zeker nog wel andere hondenfietskarren te vinden die ook een goede vering hebben. Die zijn wij in onze research ook tegengekomen. We hebben ze echter af laten vallen om verschillende reden.

Zo hadden veel goede opties bijvoorbeeld een erg hoge prijs, terwijl wij van mening zijn dat je ook zeker een goede hondenfietskar met vering voor een lage prijs moet kunnen kopen. Als we naar onze aanraders kijken is dat ook zeker gelukt.

Is een hondenfietskar met goede vering beter dan zonder vering?

Ja, zonder twijfel. Een fietsrit moet niet alleen voor jou fijn zijn, maar ook voor je hond.

Fietsen is voor jezelf ook alleen comfortabel als je een fiets met goede vering hebt, anders hobbel en schok je alle kanten op. Datzelfde geldt voor je hond. Als je een kar met slechte vering hebt wordt een fietsrit een bron van stress en spanning bij je hond.

Met een goede vering in je fietskar wordt zo’n rit juist lekker relaxt voor je hond. Zo kan hij lekker ontspannen van het uitzicht genieten, of een dutje doen. En daar draait het toch juist om?

Jouw ideale Hondenfietskar met vering uitgezocht?

We hebben in dit artikel uitgelegd waar je op moet letten als je een hondenfietskar met vering zoekt. Daarnaast hebben we drie aanraders bekeken die voor elk baasje en hond een goede optie zouden moeten zijn.

Zo kunnen jij en je hond zelfs op off-road terrein toch genieten van een comfortabele fietstocht.

Mocht je toch niet gevonden hebben wat je zocht lees dan de complete Hondenfietskar gids eens door. Deze loopt je door alle keuze-momenten voor een fietskar heen, zo weet je precies welke kar bij jou past en waar je op moet letten.

Mocht je nog vragen hebben die je niet in het artikel hebt kunnen vinden laat dan vooral een bericht achter. Als je zelf een van de fietskarren hebt gekocht dan horen we graag jouw ervaringen met de kar!

Verder Lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 23

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *