DoggyRide Cocoon Fietsmand Complete Review

4.3
(20)

Laatste update op mei 7, 2021 door Hondenwiki

Is de DoggyRide Cocoon zijn geld waard? In deze uitgebreide review vertellen we je alles wat je moet weten over de DoggyRide Cocoon fietsmand die trouwens ook als draagtas en autozitje dienst doet. We laten je alle verschillende opties zien, bespreken wat we goed en minder goed aan de Cocoon vinden, en welke accessoires er mogelijk zijn. Zo weet je precies wat je wel en niet wil kopen en of de DoggyRide Cocoon bij jou en je hond past!

Wat is het merk DoggyRide en wat is de Cocoon?

Wat is DoggyRide voor merk?

Allereerst even over DoggyRide. Het merk DoggyRide is een van de oudere merken op de markt voor spullen voor honden, en de fabrikant staat daarnaast ook nog eens bekend om zijn hoge kwaliteit producten. DoggyRide specialiseert in vervoersproducten zoals fietskarren, buggy’s en dus ook hondenfietsmanden zoals de Cocoon. Enkel pluspunten zou je dus zeggen.

Dat is echter niet helemaal waar. Als review site hebben we namelijk al vaak gemerkt dat webshops moeite hebben om genoeg DoggyRide producten op voorraad te houden. Zo zie je wel vaker de ‘Niet leverbaar’-status bij online winkels. Niet een enorm probleem als je wat geduld hebt of een andere webshop geen probleem vindt. Maar wel een minpuntje.

Wil je meer weten over DoggyRide lees dan eens onze Complete DoggyRide keuzegids door. Daar bespreken we zo’n beetje elk DoggyRide product wel. Dan weet je meteen of je bijvoorbeeld een fietskar of buggy van het merk wat voor jou is. ook in die gids komt de Cocoon terug.

Wat is de DoggyRide Cocoon?

Afbeelding van de DoggyRide Cocoon gedragen door een vrouw

De DoggyRide Cocoon is eigenlijk drie producten: een hondenfietsmand. automand en een draagtas. Zoals je op de foto hierboven kan je de Cocoon voor- of achterop je fiets vastzetten, maar ook over je schouder dragen als draagzak voor je hond. Het is dus een flexibel product die je op jouw favoriete manier kan gebruiken. De mand is vooral voor kleinere hondjes geschikt vanwege zijn compacte formaat en redelijk licht draaggewicht.

Nu we weten wat DoggyRide als merk is, en wat de Cocoon zelf is reviewen we de mand hieronder uitgebreid voor je!

Complete Review – DoggyRide Cocoon Hondenmand

Afbeelding van de DoggyRide Cocoon in het groen

De DoggyRide Cocoon Hondenmand is een luxe hondenmand die dus zowel als fietsmand, als als draagtas dienst kan doen. Maar is hij zijn relatief hoge prijs dan wel waard?

Dat hangt er nogal vanaf wat je zoekt. De DoggyRide Cocoon is zeker een goede fietsmand en draagtas, maar als je slechts één van de twee producten zoekt is de prijs wat hoog. Zeker omdat de Cocoon niet meteen te gebruiken is als fietsmand zonder koppelstuk: de zogenaamde Britch en/of Adapter.

Je hebt een DoggyRide Britch en Adapter nodig voor de Cocoon

Afbeelding van de DoggyRide Britch en adapter

Dat is meteen het belangrijkste punt wat we je in deze review mee willen geven. Je koopt namelijk niet enkel de DoggyRide Cocoon, maar ook de DoggyRide Britch Adapter die je hierboven ziet. Zonder deze britch en adapter kun je de Cocoon enkel als draagtas of automand gebruiken. Niet op de fiets dus!
De Britch zit voorop op je fiets. De adapter kun je juist achterop zetten. Beide opties zijn fijn om te hebben, voorop is handig om je hond in de gaten te houden, achterop is beter voor de wat zwaardere honden.

En het DoggyRide britch en adapter pakket is helaas ook best wel prijzig. Zo betaal je al gauw 30% meer dan je misschien origineel dacht als je de DoggyRideCocoon op de fiets wil gebruiken. Daar staat wel tegenover dat de Cocoon samen met de britch en adapter erg stevig staat en veel veiliger is dan de meeste goedkopere hondenfietsmanden.

Het design en comfort van de Cocoon is top

Dan even over het design en comfort van de Cocoon. Deze is zeker flink wat beter dan bij de meeste hondenfietsmanden of draagtassen. Zo heeft de Cocoon veel ademend gaas waardoor je hondje zich niet al te opgesloten voelt. Daarnaast heeft de mand gewoon een leuk en kleurrijk design. Je hebt de opties uit groen, rood, of antraciet, met een mix van zwart. DoggyRide producten zijn eigenlijk altijd gewoon mooi, en dat is hier geen uitzondering.

Elk formaat van de Cocoon heeft zijn eigen maximale draaggewicht, hoe groter het formaat hoe groter het draaggewicht. Hondenfietsmanden zijn echter altijd vooral voor kleine hondjes geschikt, zelfs het grootste formaat is maar tot ongeveer 10 kilogram aan hondengewicht. Let daar dus op, voor een grotere hond is de Cocoon zeker niet passend.

Je hebt veel verschillende opties voor de DoggyRide Original Cocoon

En dat is zeker een van de grote voordelen van de DoggyRide Cocoon. Hij is in 4 verschillende maten en in 3 verschillende kleuren verkrijgbaar, 12 opties in totaal dus. Je ziet hieronder in de tabel wat je opties zijn:

NaamAfbeeldingFormaatKleurBeschikbaarheid
DoggyRide Cocoon Rood MMediumRoodBol.com
DoggyRide Cocoon Groen MMediumGroenBol.com
DierenwinkelXL.nl
DoggyRide Cocoon Groen XLExtra LargeGroenBol.com
DierenwinkelXL.nl
DoggyRide Cocoon Rood XLExtra LargeRoodBol.com
DierenwinkelXL.nl
DoggyRide Cocoon Antraciet XLExtra Extra LargeAntracietDierenwinkelXL.nl
DoggyRide Britch + AdapterDierenwinkelXL.nl
DoggyRide Antraciet XL Incl. Britch + AdapterExtra LargeAntracietDierenwinkelXL.nl

Zoals je kan zien zijn er meer dan genoeg opties, maar veel van keuzes hebben helaas de Britch of Adapter niet. Dan kun je hem dus alleen als tas gebruiken, en daarvoor is de prijs wel wat hoog. Ook is de Britch set niet overal verkrijgbaar, soms is het best lastig om het artikel in voorraad te vinden. Hier zie je dus dat nadeel van het merk DoggyRide terugkomen, de leverbaarheid is gewoon niet altijd even goed.

Conclusie: Is de DoggyRide Cocoon zijn geld waard?

Dan de conclusie, is de Cocoon zijn geld echt waard? Dat hangt een beetje af van wat je ervan verwacht. Wil je hem enkel als fietsmand gebruiken? Dan zouden we zeggen: nee, daar is de prijs te hoog voor. Ga je hem ook als draagtas en/of autozitje gebruiken dan zeggen we ja, je krijgt dan drie producten voor de prijs van één. Je koopt met de Cocoon een goed product van hoge kwaliteit, met een mooi design. Daar betaal je dus wel wat meer voor.

Pluspunten
  • Perfect voor kleinere hondjes
  • In veel maten en kleuren verkrijgbaar
  • 3 producten in 1: autozitje, fietsmand, en draagtas
  • DoggyRide is een kwalitatief goed merk
Minpunten
  • Britch en adapter set moet apart worden bijgekocht
  • Redelijk prijzig als je hem enkel als fietsmand wil gebruiken

Hopelijk heeft deze review je geholpen bij je keuze. Mocht je nog vragen hebben dan helpen we je graag verder in de comments hieronder. Veel fietsplezier!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.3 / 5. Aantal stemmen: 20

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *