Wat is de beste GPS Tracker voor je Hond in 2023

4.9
(20)

Laatste update op september 25, 2023 door Hondenwiki

Heb je een te drukke hond die nog wel eens ontsnapt? Een GPS tracker speciaal voor je hond kan dan enorm schelen. Zo vindt je je rebelse viervoeter meteen weer terug.

Maar we zien genoeg vragen van mensen wat de beste optie dan precies is. Moet de gps tracker bijvoorbeeld waterdicht zijn, en wel of niet een abonnement hebben?

Daarom bekijken en vergelijken we in dit artikel de 3 beste GPS trackers voor je hond, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Zo kies je makkelijk welke GPS het beste bij jouw viervoeter past.

PLAN - PRICE

Description

De Membeli GPS Tracker is de beste optie zonder abonnement. Je gebruikt de tracker met een prepaid simkaart. De Membeli heeft meerdere handigheidjes zoals GEO-fencing, een SOS functie, en bel-mogelijkheid. De batterij is wel minder sterk dan de Invoxia.

Zonder abonnement

De Invoxia GPS Tracker heeft de hoogste kwaliteit, 3 jaar lang een gratis abonnement, is goed waterdicht, en heeft verreweg de langste batterijduur. Hij kost aan het begin wat meer maar is die prijs wat ons betreft zeker waard.

Beste kwaliteit en waterdicht

Als je voor weinig geld een GPS wil kopen is de Tractive jouw beste keus. Er zit echter wel een duurder abonnement aan vast waardoor na 1 of 2 jaar van gebruik de andere twee opties goedkoper worden.

Goedkoopst

De top 3 beste GPS trackers voor een hond

We hebben drie aanraders geselecteerd die elk hun eigen kenmerken hebben. Aan het eind van elke review zie je de plus- en minpunten van de GPS samengevat. Zo kies je makkelijk welk product wel of niet voor jou geschikt is.

Beste kwaliteit en waterdicht: Invoxia – Huisdier GPS Tracker

Onze aanrader met de beste kwaliteit voor je geld is de Invoxia Huisdier GPS Tracker.

Deze tracker heeft de langste batterijduur, is goed waterdicht, en heeft de eerste 3 jaar een gratis abonnement. Door zijn hoge kwaliteit en lage variabele kosten staat de Invoxia verdient op plek 1.

Kenmerken – Invoxia GPS

 • GPS Abonnement: Eerste 3 jaar gratis, daarna 9,99 per jaar (0.83 cent per maand)
 • Batterijduur: 1 maand
 • Waterdicht: Ja (IP67)
 • Halsband meegeleverd: Nee
 • Sim-kaart nodig: Nee

Review – Invoxia GPS

We raden de Invoxia dus als beste keus aan, waarom dan precies?

Het eerste wat eruit springt bij de Invoxia is de batterijduur: 1 hele maand. Dit is voor een GPS tracker voor je hond echt belachelijk lang. de meeste batterijen van trackers gaan maar zo’n 2 tot 5 dagen mee.

De bijgeleverde oplaadkabel van de Invoxia

Dit scheelt je dus het constante opladen van de tracker. Daarnaast fast charged de batterij ook nog eens: in anderhalf uur is hij alweer opgeladen.

Dat is niet het enige knap staaltje techniek in de Invoxia. De tracker is namelijk ook erg goed waterdicht. De Invoxia heeft een IP (International Protection) rating van IP67. Dit houdt in dat de tracker tot 1 meter water ondergedompeld kan worden.

Andere trackers hebben vaak slechts een rating van IP65. Dat houdt in dat ze bestand zijn tegen neerslag, maar niet onder water kunnen.

De Invoxia heeft een mooi onopvallend design

Dus met het kastje zelf zit het wel goed, maar hoe zit het met de GPS?

Ten eerste is een groot voordeel van de Invoxia dat deze geen simkaart nodig heeft. Daardoor zit er wel een abonnement aan de GPS verbonden.

Gelukkig is dat abonnement de eerste 3 jaar gratis. Daarna kost hij 9,99 per jaar (oftewel 0.83 cent per maand). Dit is een van de goedkoopste abonnementen die we hebben gevonden.

De GPS tracker is te verbinden met een app die je op je smartphone kan volgen. Daarnaast kun je de tracker ook op je PC zien.

Als je de tracker eenmaal hebt verbonden heb je meerdere mogelijkheden:

 • De locatie van je hond volgen (met update intervals van 5 minuten)
 • Een alarm instellen dat je hond zich te ver weg beweegt
 • De hoeveelheid beweging die je hond krijgt volgen (handig voor honden op dieet)

Je krijgt elke 4 uur een update van de locatie van je hond als deze zich niet beweegt. Als hij wel beweegt kun je via de app per 5 of 10 minuten een melding krijgen. Dat is een handige functionaliteit waardoor je niet de hele dag de app open hoeft te hebben.

Alles bij elkaar is de Invoxia absoluut de GPS tracker van de hoogste kwaliteit, met erg lage variabele kosten.

Het enige nadeel van de Invoxia is dat de GPS zelf wat meer kost dan zijn concurrenten. Het is dus wel een eenmalige grotere investering. Voor wat je ervoor terugkrijgt vinden wij hem dat echter wel waard, een verdiende eerste plek.

Conclusie – Invoxia GPS

Pluspunten
 • Tracking met intervals van 5 minuten
 • 1 maand (!) batterijduur
 • 3 jaar gratis abonnement
 • Lage variabele kosten
 • Geen simkaart nodig
Minpunten
 • Hogere (eenmalige) prijs

De Invoxia is wat ons betreft de allerbeste keuze voor een GPS tracker van hoge kwaliteit. Als je het niet erg vindt om aan het begin wat meer te betalen krijg je een waterdichte GPS met lange batterijduur, nauwkeurige tracking, en dat allemaal zonder simkaart. De initiële investering wat ons betreft meer dan waard.

Zonder abonnement: Membeli GPS Tracker Hond

Afbeelding van de Membeli GPS Tracker zonder abonnement met een hond en kat

Als je liever een GPS tracker zonder abonnement voor je hond hebt kun je het beste voor de Membeli GPS Tracker Hond gaan.

Met de Membeli zit je niet vast aan een maandelijks of jaarlijks abonnement zoals bij veel andere GPS trackers. Daarvoor in de plaats koop je een prepaid simkaart met een saldo erop.

Kenmerken – Membeli GPS Tracker

 • GPS Abonnement: Nee
 • Batterijduur: 120 uur (standby)
 • Waterdicht: Ja (IP65)
 • Halsband meegeleverd: Ja
 • Sim-kaart nodig: Nee

Review – Membeli GPS Tracker

Het grootste pluspunt van de Membeli is zoals al gezegd dat er geen abonnement aan de tracker vast zit. Daardoor kun je dus gewoon een prepaid simkaart in de tracker stoppen. Die moet je er dus wel los bijkopen.

Qua batterijduur en design doet de Membeli onder voor de Invoxia. Ook is de Membeli minder goed waterproof: een rating van IP65 is bestendig tegen regen maar niet tegen een zwempartij.

Verder heeft de Membeli wel wat handige functionaliteiten:

 • Geo-fencing: Je kan een locatie ‘omheinen’ in de app, als je hond buiten die locatie komt geeft de app je een alarm. Handig voor honden die ontsnappingsneigingen hebben.
 • SOS-functie: Mocht je hond kwijt zijn en gevonden worden dan kan diegene de knop op het apparaat indrukken. Dan krijg je meteen een notificatie van de huidige locatie.
 • Bel-functie: Als de SOS-knop wort ingedrukt kun je ook bellen met het apparaat. Zo zou je dus met de persoon die je hond heeft gevonden kunnen overleggen.

Daarnaast krijg je een leuke halsband bij de tracker bijgeleverd. Dat is natuurlijk een fijn extraatje, hoewel de meeste mensen al een halsband in huis zullen hebben.

De Membeli is de beste GPS tracker zonder abonnement voor een hond. Vanwege de hoge kwaliteit van de Invoxia zouden we aanraden die te kopen, tenzij je dus per se geen abonnement wil hebben. Dan is de Membeli een betere keus.

Conclusie – Membeli GPS Tracker

Pluspunten
 • Lagere prijs dan de Invoxia
 • Geen abonnement
 • Handige functionaliteiten (zoals bellen en GEO-fencing)
 • Inclusief halsband
Minpunten
 • Minder lange batterijduur
 • Minder waterdicht dan de Invoxia

Als je een GPS tracker zonder abonnement voor je hond zoekt is de Membeli jouw ideale keus. Deze werkt met een simpele prepaid simkaart al. Daarnaast heeft de tracker handige extraatjes zoals bellen en een SOS-functie.

Goedkoopst: Tractive GPS Tracker Systeem

Afbeelding van de Tractive GPS Tracker met hond

Als je de goedkoopste GPS tracker voor je hond wil kopen dan is de Tractive GPS Tracker jouw beste keus.

Met zijn lage prijs is de Tractive een aantrekkelijke optie, maar je betaald wel wat meer voor het abonnement.

Kenmerken – Tractive GPS

 • GPS Abonnement: Ja
 • Batterijduur: 2-5 dagen
 • Waterdicht: Ja (IPX7)
 • Halsband meegeleverd: Nee
 • Sim-kaart nodig: Nee

Review – Tractive GPS

De Tractive GPS is de goedkoopste GPS tracker op onze lijst. Althans, aan het begin.

Je betaald namelijk zo’n 4 tot 5 euro per maand voor het abonnement van de Tractive. Na zo’n 1 tot 2 jaar wort de Tractive dus een duurdere aankoop dan de andere twee opties in dit artikel.

De abonnements-opties van de Tractive

Je betaald met de Tractive minder aan het begin, maar meer na een langere tijd van gebruik.

Zelf kiezen we dan liever voor de eerder besproken trackers, maar dit is natuurlijk persoonlijke voorkeur.

Verder heeft ook de Tractive zeker wel wat te bieden, anders hadden we hem niet in dit artikel besproken. Ten eerste heeft de Tractive net zoals de Invoxia een goede waterdichtheid. De IPX7-rating houdt in dat de GPS ook onder water gedompeld kan worden.

De Tractive app

Daarnaast kun je ook met de Tractive een virtuele ‘omheining’ inbouwen zodat je een alert krijgt als je hond ontsnapt. Ook leuk is de locatiegeschiedenis. Zo zie je meteen waar je hond allemaal is geweest die dag.

Een laatste fijne functionaliteit van de Tractive is dat er een lichtje in de tracker zit ingebouwd. Op het moment dat je live-tracking aanzet springt dit licht aan. Als je je hond dus kwijt bent en het is donker dan zul je je hond veel makkelijker kunnen vinden.

Qua prijs is de Tractive het goedkoopst, maar als je gaat rekenen met het abonnement valt dat wel tegen. Als je liever minder betaald aan het begin, en/of de functionaliteiten van de tracker belangrijk vindt is de Tractive echter wel de juiste keus voor jou.

Conclusie – Tractive GPS

Pluspunten
 • Lagere prijs tracker
 • Waterdicht (IPX7)
 • Handig lichtje bij active tracking
 • Locatiegeschiedenis
Minpunten
 • Batterij 2 tot 5 dagen

Door de wat hogere abonnements-prijs en mindere batterijduur zouden we aanraden de Invoxia te kopen. Als je echter liever minder aan het begin betaalt en de extra’s van de Tractive belangrijk vindt is dit de tracker voor jou.

Conclusie: Welke van de drie GPS trackers past bij jou?

We zetten de net besproken trackers nog even kort naast elkaar. Bedenk of jouw wensen bij een van deze statements passen:

 • Ik wil de tracker van de beste kwaliteit, goede waterdichtheid, geen simkaart, en met 3 jaar gratis abonnement. Dat de GPS aan het begin meer kost neem ik voor lief. Kies dan voor de Invoxia GPS Tracker.
 • Ik wil een tracker zonder abonnement, met simkaart, bestendig tegen regen, bel-mogelijkheid en gemiddelde prijs. Kies dan voor de Membeli GPS Tracker.
 • Ik wil een GPS tracker met lage initiële prijs, zonder simkaart, en met een locatiegeschiedenis. Het hogere abonnement vindt ik niet erg. Kies dan voor de Tractive GPS Tracker.

Hopelijk hielp dit artikel je met het kiezen van jouw nieuwe GPS tracker voor je viervoeter. Lees nog wat verder voor de veelgestelde vragen over GPS trackers.

Veelgestelde vragen over GPS trackers

Hier behandelen we nog enkele veelgestelde vragen om je te helpen voor- en nadat je een keuze hebt gemaakt.

Moet ik een GPS tracker met of zonder abonnement voor mijn hond kopen?

Dit hangt van twee zaken af: hoe lang je de tracker denkt te gaan gebruiken, en hoe vaak.

Met een abonnement heb je een vaste prijs per maand. Het maakt dus niet uit hoe vaak je de tracker gebruikt. Of je nou veel of weinig data verbruikt: het abonnement blijft hetzelfde. Daarentegen moet je dus wel een abonnement blijven betalen zolang je de tracker blijft gebruiken.

Met een prepaid simkaart betaal je enkel wanneer jij het wil. Als je de tracker een paar maanden niet gebruikt hoef je geen extra saldo op de simkaart te zetten. Daardoor kun je de tracker dus jarenlang blijven gebruiken tegen lage kosten.

Als je de tracker veel gaat gebruiken en hem niet jarenlang zal gaan gebruiken is een abonnement geen slechte keus. Als je de tracker echter voor een langere tijd wil gaan gebruiken (meerdere jaren) is een prepaid simkaart waarschijnlijk goedkoper.

Hoe waterdicht is een GPS tracker voor mijn hond nou echt?

Niet elke ‘waterdichte’ GPS tracker gaat dit overleven

Leuk dat al die fabrikanten adverteren dat hun GPS tracker waterdicht is, maar wat nou als je hond even gaat zwemmen?

Waterdicht betekent namelijk vaak niet echt waterdicht. De meeste fabrikanten bedoelen dan dat het product bestand is tegen bijvoorbeeld wat neerslag. Als je hond echter even besluit een flinke duik te nemen kan dat de tracker wel kapot maken.

Om dit duidelijker te maken bestaan er waterdichtheids-tests: de IP-codering. Met die tests kan er een stempel aan producten worden gegeven.

Zo houdt de code IP65 bijvoorbeeld in dat de GPS tracker beschermd is tegen waterstralen maar niet kan worden ondergedompeld. IP67-trackers zouden weer wel onder water mogen tot 1 meter diep.

Om een voorbeeld te nemen: de Invoxia tracker en Membeli tracker die we in dit artikel bespreken hebben dus allebei ‘waterdicht’ in hun beschrijving staan. Maar de Invoxia is met een rating van IP67 beter waterdicht dan de Membeli die een rating van IP65 heeft.

Dus het advies: let altijd op de IP-codering van de tracker. Dan weet je zeker hoe waterdicht hij is.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen: 20

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *