Glamping met je Hond, waar en hoe?

4.7
(30)

Laatste update op juni 21, 2021 door Hondenwiki

Glamping is tegenwoordig helemaal hip, maar als je met je hond op vakantie wil gaan kan dat best een uitdaging zijn. Niet elke glamping staat namelijk huisdieren toe. Daarnaast zijn er nog wat handige spullen om aan te denken voordat je de auto in stapt!

In dit artikel leggen we daarom uit waar je het beste jouw glamping kan boeken, hoe je dat doet, en waar je nog aan moet denken voor je op reis gaat met een uitgebreide checklist!

Glamping met je hond, kan dat?

Afbeelding van een hond op glamping met zonsondergang

Zeker, dat kan natuurlijk. Glamping is niet het traditionele kamperen zoals je hierboven op het plaatje ziet. Je zit niet in een klein tentje in de kou ergens midden in het bos: je zit juist in de luxe van een glamping. Dat houdt in dat je wel lekker dicht bij de natuur zit, maar in de luxe van een huisje verblijft. Denk daarbij aan een hippe blokhut, of een grote luxe tent. Daardoor heb je ook veel meer plek voor je viervoeter: met je hond op de glamping is een ideale combinatie.

Het is wel belangrijk dat je van te voren weet of je hond wel mee mag, niet elke glamping laat dat namelijk toe zoals je hieronder kunt lezen!

Mag je op elke glamping je hond meenemen?

Nee, dat is vaak wel het geval. Maar er zijn zeker ook glampings die om wat voor reden dan ook geen honden toe staan. Dat is soms het geval bijvoorbeeld om de omliggende natuur te beschermen, de glamping wat rustiger te houden voor andere bezoekers, of omdat de eigenaren gewoon geen hond in hun tent of huisje willen. Dat is natuurlijk erg jammer, want je hond meenemen op vakantie is juist enorm leuk! Zeker voor je hond is zo’n nieuwe omgeving midden in de natuur natuurlijk heerlijk.

Om niet voor een teleurstelling te komen staan als je aankomt moet je echt van te voren even goed checken of de glamping waar je met je hond voor wil boeken huisdieren toestaat.

Hoe check je of een glamping honden toestaat?

Elke individuele glamping website afstruinen naar de veelgestelde vragen pagina is natuurlijk geen doen, zeker niet als je gewoon even goed rond wil kijken voor een echt leuke glamping. Daarvoor zijn gelukkig genoeg boekingswebsites om de zoektocht wat makkelijker te maken. Zelf raden we glampings.com aan voor mensen met een hond. Waarom?

Afbeelding van boekingssite glampings.com
De zoekfunctie van glampings.com

Nou simpelweg hebben ze daar een handige extra categorie in hun zoekfunctie waardoor je meteen kan zien of een huisdier/hond is toegestaan. Zo hoef je niet elke glamping tot in detail te bekijken om er daarna achter te komen dat honden niet mee mogen. Je ziet dankzij het kleine hondenpootje in de zoekfunctie (hierboven in de rode cirkels te zien) meteen hoeveel huisdieren zijn toegestaan. Zo verspil je geen moeite aan de glampings waar je toch niet heen wil, en weet je ook meteen hoeveel huisdieren mee mogen.

Ook bij het zoeken zelf kun je al aangeven hoeveel huisdieren je mee wil nemen zoals je hieronder kan zien. Zo zie je alleen de glampings waar een huisdier sowieso mee mag! Daarnaast is deze functie erg handig voor mensen met wat meer honden zodat je meteen de glampings ziet waar die allemaal mee mogen.

Afbeelding van de zoekfunctie van glampings.com waar je aan kan geven of je een hond hebt
De huisdieren-zoekfunctie van glampings.com

Zelf zijn we dus erg fan van glampings.com dankzij de uitgebreide zoekmogelijkheden. Er zijn natuurlijk meer boekingssites, maar dan heb je in ieder geval een goede suggestie om je zoektocht wat makkelijker te maken.

Ik heb een glamping geboekt, wat nu?

Als je eenmaal jouw volgende leuke glamping hebt geboekt ben je nog niet helemaal klaar. Als je je hond mee neemt op vakantie heb je natuurlijk wat spullen nodig die je normaal niet mee zou nemen. Daarom hebben we hieronder een een checklist opgesteld zodat jouw hond straks ook lekker van de vakantie kan genieten!

Checklist – Ik ga glamping met mijn hond en neem mee:

Een hondenvoerbak en hondendrinkbak – Voor je hond is het vaak fijn om wat ‘gewoons’ te hebben op vakantie. Alles is al anders, zijn gebruikelijke voer- en drinkbak kan dan juist wel handig zijn. Hetzelfde geldt trouwens voor zijn voer, het volgende item.

Genoeg hondenvoer voor de hele vakantie – Neem genoeg hondenvoer mee zodat je niet tijdens je vakantie nog op zoek moet naar nieuw voer. Bedenk dus wat je hond normaal eet en neem dan het liefst nog wat extra mee zodat je zeker niet zonder komt te zitten! Een goed hondenvoer zonder granen kan veel beter verteerbaar zijn voor jouw hond.

Een goede hondenriem – Je gaat natuurlijk superveel met je hond wandelen op je glamping, lekker door de nieuwe natuur heen. Neem dan echter wel een goede riem of een sterk tuig mee om je hond bij je te houden. Op vakantie is alles nieuw voor je hond, heb dus vrij laten zoals normaal is geen goed idee. Je hond kent de omgeving nog niet, er zijn veel spannende nieuwe afleidingen, en ook jij kent de gevaarlijkere punten nog niet. Tot dat wel het geval is is het veiliger om je hond gewoon goed bij je te houden.

Je honds gebruikelijke hondenbed of kussen – Ook voor het kussen of de mand is het weer een goed idee om gewoon mee te nemen wat je al hebt. Dat is lekker rustgevend voor je hond en geeft een vertrouwd gevoel.

Wat lekkere hondensnacks – Maak er niet alleen voor jou maar ook voor je hond een feestje van. Neem wat van zijn favoriete snacks mee zodat hij ook lekker vakantie heeft!

Een draagzak voor kleine en oude hondjes – Als je graag lekker ver loopt kan het zo zijn dat je hondje het niet altijd meer kan bijhouden. Zeker bij kleine of oudere honden is dat al snel het geval. Een draagzak voor je hond is dan ideaal, zo neem je je hond gemakkelijk mee op de wandeling zonder dat hij te moe wordt!

Een sterk stuk hondenspeelgoed – Een praktisch onverwoestbaar hondenspeeltje is natuurlijk handig om mee te nemen op vakantie. Zo kan je hond zijn energie er flink op kwijt en zit je halverwege niet met een kapot speeltje.

Voor de fietsers: een hondenfietskar – Gaan jullie veel fietsen? Dan is een goede hondenfietskar waarschijnlijk erg goed om mee te nemen. Zo kan je hond ook lekker mee op de fietstochten en hoef je je geen zorgen te maken tijdens een lange rit.

Een GPS tracker voor je hond – Als je hond nog niet compleet getraind is en er nog wel eens vandoor gaat kan een GPS tracker voor je hond een goed idee zijn. Zo weet je altijd waar je viervoeter heen is, zelfs als je hem even niet meer ziet. Wel zo’n veilig gevoel!

Conclusie – Glamping met honden, erg leuk!

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel beter voorbereid op jouw volgende glamping. Het is zeker een aanrader om je hond mee te nemen. We hebben besproken hoe en waar je het beste kunt boeken, of honden altijd mee mogen, en hebben je een checklist gegeven van spullen voor je hond om mee te nemen. Mocht je nog meer vragen of ervaringen willen delen doe het dan gerust in de comments hieronder!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.7 / 5. Aantal stemmen: 30

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *