Wat is de Beste Draagzak voor een Chihuahua?

4.5
(6)

Laatste update op maart 25, 2021 door Hondenwiki

Veel mensen kopen voor hun Chihuahua een draagzak, en dat is ook niet zo raar. Zeker voor kleine hondjes kan het namelijk lastig zijn om hun baasje bij te houden. Daarnaast is de wereld voor kleinere honden veel gevaarlijker dan voor grote honden. Ze worden natuurlijk sneller over het hoofd gezien.
Daarom bespreken we in dit artikel waar je een nieuwe draagzak voor je Chihuahua op uit moet zoeken, daarnaast geven we je meteen 3 goede opties. Elk met hun eigen plus- en minpunten zodat je makkelijk kan kiezen welke draagzak goed bij jou en je lieve Chihuahua past.

Waar moet een Draagzak voor een Chihuahua aan voldoen?

Allereerst bespreken we even waar een draagzak voor een Chihuahua aan moet voldoen. Daar hebben we onze 3 beste keuzes ook op gebaseerd zodat ze goed voldoen voor je kleine viervoeter.

Maximaal draaggewicht: 5 kilogram

Elke draagzak heeft zo zijn eigen maximale draaggewicht, fabrikanten en verkopers horen dat gewicht ook altijd te vermelden. Zo weet je zeker of je hondje in de draagzak zal gaan passen. Je wil niet een draagzak met een veel te groot of klein draaggewicht. Bij een te klein gewicht zal de zak sneller kapot gaan, terwijl bij een te groot gewicht je een vee; te sterke draagzak koopt. Dat is vaak onnodig duur.

In het geval van een Chihuahua is het maximale draaggewicht lekker makkelijk. De meeste Chihuahua’s wegen tussen de 1 en de 3 kilogram. Om net aan de veilige kant te zitten is dan een maximaal draaggewicht van 5 kilogram een goed idee. Zo kun je bijvoorbeeld ook nog wat spulletjes meenemen als de tas daarvoor een opbergvak heeft. De draagzak zal met 5 maximaal draaggewicht niet al te groot zijn, maar ook zeker niet te klein voor je hondje. We hebben onze 3 beste aanraders die we later in dit artikel bespreken dan ook allemaal op een draaggewicht van 5 kilogram uitgezocht.

Afsluitbaar of niet?

Er zijn veel verschillende type draagzakken. Sommige opties zijn compleet afsluitbaar, terwijl andere draagzakken altijd een open stuk hebben voor de kop van je hondje. Hier is niet 1 optie het beste zoals bij het maximale draaggewicht, dit hangt namelijk erg van jouw Chihuahua af. Heb je een wat banger en onvoorspelbaar Chihuahua dan is een afsluitbare draagzak beter. Heb je juist een erg relaxt en voorspelbaar hondje dan is het prima als hij met zijn kopje door een gat lekker van de frisse lucht kan genieten.

Formaat

Over het formaat van de ideale draagzak hoeven we niet al te moeilijk te doen. Een gemiddelde Chihuahua meet tussen de 15 en 22 centimeter. Bijna elke draagzak heeft dat minimum formaat in ieder geval wel, dus te klein zal een draagzak niet snel zijn. Wel is het handig om niet voor een te grote optie te kiezen. In een te grote draagtas zal je Chihuahua zich sneller onveilig voelen en ook te veel kunnen bewegen wat gevaarlijk is.
Te klein zul je dus niet snel een draagzak uitzoeken, let vooral op dat de tas niet te groot wordt.

Dit is alles waar je specifiek op moet letten bij een Chihuahua. We hebben ook een Complete Koopgids voor een Draagzak voor je Hond gemaakt. Wil je dus meer weten over wat nou precies een goede draagzak maakt, of heb je nog een tweede hond waar je graag een mooie draagzak voor zou kopen? Dan is deze gids ook zeker interessant om eens door te nemen. We doen daar ook nog eens 8 aanraders, hoewel die niet specifiek voor een Chihuahua zijn uitgekozen zitten er zeker mooie draagzakken tussen.

Top 3: De Beste Draagzak voor jouw Chihuahua

Nu we precies weten waar we de nieuwe draagzak op uit moeten zoeken kunnen we je de drie beste opties laten zien. Deze zijn zorgvuldig uitgezocht op basis van de net besproken kenmerken. Geen product is helaas perfect, dus we laten naast de pluspunten van een draagzak ook altijd de minpunten zien. Zo kun je makkelijk een keuze maken die voor jou het beste past.

Mooi Design – Trixie Victoria Reistas

Wil je vooral een mooie draagzak voor je kleine Chihuahua dan is de Trixie Victoria Reistas een echte aanrader. Zoals je hierboven kan zien is dit een leuk uitziende tas met een donkerblauwe stof en wat lichte patroontjes erdoorheen. De Victoria is niet compleet afsluitbaar, maar kun je wel zo dichtritsen dat alleen het kopje van je Chihuahua naar buiten steekt. Zo zit je hondje toch goed vast. Voor wat rustigere hondjes is dat prima, heb je een wat onrustigere Chihuahua dan is de Trixie Amina die we zomenteen bespreken een betere keus. Met het maximale draaggewicht van 5 kilogram past een Chihuahua precies goed in de Victoria.

In de zijkant van de Victoria zit een opbergvakje waar je bijvoorbeeld wat hondensnoepjes in kan stoppen. De Victoria is voor over je schouder bedoelt. Bij wat zwaardere honden kan dat vervelend zijn, maar met een Chihuahua is dat absoluut geen probleem qua gewicht. Voor je Chihuahua zelf zit er ook genoeg comfort in de draagzak verwerkt: er is schuimrubber gebruikt om de tas goed te vullen. Dat ligt lekker zacht voor je hondje.

Pluspunten
 • Mooi donker design
 • Draaggewicht van 5 kilogram: perfect formaat
 • Zacht schuimrubber ligt comfortabel
 • Handig opbergvakje
Minpunten
 • Niet compleet afsluitbaar

Lage Prijs – Trixie Buikdrager Draagtas

Wil je het liefst een iets goedkopere draagzak dan is de Trixie Buikdrager Draagtas je beste keus. Je ziet al op het plaatje dat een Chihuahua perfect past. Je draagt de Trixie over je schouder en je hondje steekt zijn kop uit de tas. Ook hier kun je de draagzak niet compleet afsluiten. Dit is voor rustigere hondjes prima, maar voor een rebelse viervoeter kun je beter naar onze volgende suggestie kijken.

De Trixie Buikdrager heeft een fijn opbergvakje. Je hondje ligt er lekker in en heeft dankzij het open gat toch genoeg frisse lucht. Voor jezelf is de schouderriem ook prima comfortabel. Er zit een goede voering in, en je kan hem ook op jouw hoogte afstemmen. Ook de Trixie Buikdrager heeft 5 kilogram aan maximaal draaggewicht en is dus precies goed qua grootte voor een Chihuahua.

Pluspunten
 • Lage prijs
 • 5 kilogram maximaal draaggewicht
 • Fijne schoudervoering
 • Riem verstelbaar
Minpunten
 • Niet compleet afsluitbaar

Compleet Afsluitbaar – Trixie Reistas Amina

En dan als laatste optie een draagzak die compleet afsluitbaar is: de Trixie Reistas Amina. De Amina draagzak is ideaal als je een Chihuahua hebt waarvan je niet zeker weet of hij zou proberen te ontsnappen in een angstige situatie. Je kunt deze draagzak namelijk compleet dichtmaken, als je echter in een rustigere omgeving bent kun je hem ook openhouden. Er zit een aanlijnmogelijkheid in de de Amina waardoor je je hondje ook vast kan zetten voor wat extra veiligheid. Ook de Amina heeft een maximaal draaggewicht van 5 kilogram en is dus van een perfect formaat voor Chihuahuas.

Mocht je de Amina dichthouden dan krijgt je hondje toch genoeg frisse lucht dankzij het gaas in de tas. De Amina kan over je schouder gedragen worden of in je hand, lekker flexibel dus. Er zit wel geen schouderband bij, dus de tas kan wat kort aanvoelen, zeker als je de bovenkant open laat en je hondje praktisch in je oksel zit…

Pluspunten
 • Compleet afsluitbaar
 • Ideaal voor bangere of onrustigere Chihuahuas
 • Mooi zwart design
 • Maximaal draaggewicht van 5 kilogram
Minpunten
 • Handvat iets te kort voor comfortabel over je schouder

Afsluiting: Een mooie nieuwe Draagzak voor jouw Chihuahua uitgezocht?

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen met het uitzoeken van een mooie nieuwe draagzak voor jouw Chihuahua. We hebben besproken waar je op moet letten bij het kiezen van een tas, en hebben ook drie goeie aanraders voor je op een rij gezet.
Mocht je toch nog vragen hebben dan helpen we je graag verder in de comments hieronder. Veel wandelplezier!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 6

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *