Top 3: De Beste Hondenbuggy met Luchtbanden

4.6
(19)

Laatste update op mei 19, 2023 door Hondenwiki

Een hondenbuggy met luchtbanden biedt veel voordelen: zo dempen ze schokken, zijn ze beter voor hobbelig terrein en zijn ze makkelijker te onderhouden.

Helaas hebben er maar weinig buggy’s luchtbanden. De meeste fabrikanten kiezen voor het goedkopere kunststof.

Om toch een goede hondenbuggy met luchtbanden te kunnen kopen vindt je in dit artikel de Top 3 beste hondenbuggy’s met luchtbanden. Daarnaast gaan we dieper in op voor wie luchtbanden het meest geschikt zijn.

Zo kies je makkelijk welke buggy het beste bij jou en je hond past!

PLAN - PRICE

Description

De meest comfortabele hondenbuggy met luchtbanden is de Hondenbuggy Comfort Air. Grote banden, prima voor off-road en veel ruimte voor je hond.

Meest Luxe

Als je een sportieve hondenbuggy met luchtbanden zoekt koop dan de Beeztees Joggy. Deze is perfect voor joggen, hiken en wandelen met je hond.

Sportief

De Innopet Sporty Dog Trailer is perfect als je een fietskar en hondenbuggy zoekt. Zo koop je 2 producten voor de prijs van 1.

Buggy én Fietskar

Wanneer kiezen voor een hondenbuggy met luchtbanden?

Een afbeelding van een hondenbuggy met luchtbanden, de band is vrij dik
Luchtbanden zijn meestal groter en vangen schokken veel beter op

Bij elke hondenbuggy zijn er twee opties voor de wielen: kunststof-banden of luchtbanden. Kunstof-banden zijn harder terwijl luchtbanden vaak groter zijn. Daarnaast kunnen luchtbanden schokken beter absorberen. Daar lees je hier onder meer over.

Welke van de twee je moet kiezen hangt er vanaf hoe je de wandelwagen wil gaan gebruiken.

Voor welk gebruik zijn luchtbanden geschikt?

Voor ‘Off-Road’ terrein zijn luchtbanden veel beter geschikt dan kunststofbanden

Luchtbanden zijn vooral geschikt voor meer oneffen terrein, bijvoorbeeld bospaden, grasvelden en boerenweggetjes. Ook rollen luchtbanden wat makkelijker.

Als je dus van plan bent om lange wandelingen te maken buiten de stad, kies dan voor luchtbanden. Op die manier blijft het makkelijk om de hondenbuggy vooruit te duwen.

Mede daarom zijn luchtbanden een goed idee voor mensen die met de buggy willen gaan hardlopen of hiken.

De voordelen van een hondenbuggy met luchtbanden

Luchtbanden zijn dus meer geschikt voor ruw terrein en actief gebruik. Waarom dat zo is komt door drie voordelen van de wielen: meer comfort, groter formaat en makkelijker onderhoud.

Meer comfort

Afbeelding van een luie hond

Het aller-belangrijkste voordeel van luchtbanden onder je hondenbuggy is het grotere comfort voor je hond. Daar is de buggy immers voor. Een hondenbuggy kan om veel redenen worden gekocht: je hond kan ziek, oud of te snel moe zijn. Om wat voor reden dan ook, je wil dat je hond het comfortabel heeft.

Dankzij het schok-dempende vermogen van luchtbanden wordt een ritje voor je hond veel aangenamer. Zo kan hij rustig liggen zonder constant nare hobbels te voelen.

Daarnaast rollen luchtbanden makkelijker. Dus voor het baasje geven luchtbanden ook meer comfort, zo wordt een wandeling aangenamer voor mens en dier.

Groter formaat

Veel hondenbuggy’s met luchtbanden hebben veel grotere wielen

Over het algemeen zijn wielen met lucht onder buggy’s groter dan die van kunststof. Daardoor zijn de banden stabieler en rollen makkelijker. Dit is vooral ideaal bij het hardlopen, met stroeve banden wordt het wel een erg pittig looprondje.

Makkelijker te onderhouden

Op meer grond/rotsachtig oneffen terrein kan een buggy met kunststof wielen veel sneller kapot gaan of vast komen te zitten. Dit probleem heb je niet met luchtbanden, deze zijn juist op dit soort terrein gemaakt.

Daarnaast kun je als je luchtbanden wat zacht worden deze gewoon oppompen. Als ze lek gaan zijn ze makkelijk te plakken. Als een kunststof bandje kapot gaat moet je deze compleet vervangen.

Nadelen van luchtbanden

Gemiddeld zijn hondenbuggy’s met luchtbanden wat duurder. Als je slechts korte ritjes in de stad maakt (en nooit over gras) dan zijn de voordelen van luchtbanden wat overbodig. In dit geval kun je net zo goed voor de vaak wat goedkopere buggy’s met kunststofbanden kiezen.

Lees in dit geval in de Ultieme Hondenbuggy Gids welke buggy dan het best bij jou past, zo vindt je in de Top 10 de beste hondenbuggy’s voor elk soort gebruik.

Top 3: De best gekozen hondenbuggy’s met luchtbanden

Nu we weten waarom je beter voor een hondenbuggy met luchtbanden kan kiezen bij bepaald gebruik, bekijken we de drie beste opties.

1. Hondenbuggy Comfort Air

Afbeelding van de Hondenbuggy Comfort Air Grijs/Zwart met luchtbanden
De zwarte variant van de Comfort Air

De beste optie met luchtbanden op de lijst is de Hondenbuggy Comfort Air Grijs/Zwart, deze staat al een hele tijd in onze Top 3 en is een goede eerste keus.

Specificaties

Wat maakt deze buggy dan tot de beste optie voor buggy’s met luchtbanden?

Allereerst de banden zelf, deze zijn 12 inch (30,5 cm) in diameter. Dit is vrij groot voor wielen onder hondenbuggy’s. De Comfort Air is dan ook erg geschikt voor meer oneffen terrein, hiken en hardlopen.

Verder kan je de wielen demonteren als je de buggy wil opbergen, en kan het voorwiel worden vastgezet. Dit is vooral erg handig bij het joggen en zorgt voor meer stabiliteit. Ook kan het voorwiel 360 graden in het ronddraaien. Op de achterwielen zit verder gewoon een rem.

Het maximale draaggewicht van de buggy is 25 kilogram, de meeste kleine en middel-grote honden zullen er dus prima inpassen. Als je niet zeker weet of dit genoeg is: het gedeelte voor je hond in de buggy is 36 cm. (breedte) bij 66 cm. (lengte). Laat je hond even liggen en meet dan of hij comfortabel in de buggy zou passen.

Plaatje van de roze Comfort Air hondenbuggy met luchtbanden
De roze variant van de Comfort Air

Het materiaal van de buggy is vrij goed: zo is de hoes van nylon gemaakt en het frame van aluminium. Verder is het frame ‘geanodiseerd’. Mocht je net als ik geen idee hebben wat dat betekend: dit is het bewerken van aluminium. Zo wordt er een laag in verwerkt die slijtage voorkomt. Wel zo handig als je veel buiten bent.

Afbeelding van de Comfort Air Hondenbuggy met Luchtbanden. Uitgeklapte afmetingen: 50 cm. (breedte) bij 87 cm. (lengte) bij 102 cm. (hoogte). Ingeklapte afmetingen: 46 cm. (breedte) bij 30 cm. (lengte) bij 92 cm. (hoogte)
De afmetingen van de Comfort Air

De volledige afmetingen van de Comfort Air zie je hierboven. Je kan de hondenbuggy dus ook simpel inklappen om op te bergen.

Comfort

Comfort zit niet voor niets in de naam van de Innopet Comfort Air Hondenbuggy. Zo is het ligoppervlak met 36 cm (breedte) x 66 cm (lengte) x 50 cm. (hoogte) vrij groot. Je hond kan hier comfortabel in liggen en zitten.

Daarnaast bieden de luchtbanden, zoals eerder verteld, ook meer comfort. Deze dempen schokken en maken en het zowel voor mens als dier fijner om een wandeling te maken.

Ook ingeklapt blijft de Innopet Comfort vrij groot

Een minpuntje is wel dat de buggy groot is en zelfs ingeklapt vrij niet veel kleiner wordt. Als je dus niet veel ruimte in de auto hebt of de buggy in smalle straatjes wil gebruiken kan dat lastig zijn.

Een regenhoes zit niet bij de Comfort Air inbegrepen. Als je er toch een wil zul je dus de Innopet Universele Regenhoes erbij moeten kopen.

Verder is er voor je hond is genoeg frisse lucht en er zijn ook twee lijnen aanwezig om je hond vast te maken in de buggy. Zo kan hij er niet uitspringen. Verder heeft de Comfort Air een opbergvak aan de onderkant voor je spullen, en een bekerhouder aan de bovenkant voor je koffie.

Conclusie – De meest luxe hondenbuggy met luchtbanden

De Hondenbuggy Comfort Air is zonder twijfel de meest luxe optie met luchtbanden. Het vast te zetten voorwiel en de 12 inch wielen maken de buggy uitermate geschikt voor hardlopen, hiken en lange wandelingen op oneffen terrein. Verder is het materiaal van hoge kwaliteit en is de buggy in twee kleuren verkrijgbaar.

Pluspunten
 • Luxe uitvoering
 • Grote luchtbanden
 • Perfect voor oneffen terrein
 • Materiaal van hoge kwaliteit
 • Veel ruimte voor je hond
Minpunten
 • Vrij groot, niet geschikt voor smalle straatjes en kleine auto’s

2. Beeztees Joggy – Hondenbuggy

Afbeelding van de grijs/turqouise Beeztees Joggy hondenbuggy met grote luchtbanden
De Beeztees Joggy Hondenbuggy in het Grijs/Turquoise heeft nog grotere luchtbanden dan de Innopet Comfort Air

Een goede tweede optie met luchtbanden is de Beeztees Joggy – Hondenbuggy. Deze buggy kost iets minder dan de net besproken Comfort Air.

Helaas is de Beeztees Joggy niet altijd beschikbaar. Hij komt wel vaak weer in het assortiment, dus als hij even niet leverbaar is kun je de winkels in de gaten houden.

Specificaties

De Beeztees hondenbuggy heeft een maximaal draaggewicht van 15 kilogram. Daarnaast zijn de afmetingen van de buggy 57 cm. (breedte) x 123 cm. (lengte) x 105 cm. (hoogte). Zelf weegt de buggy 13,5 kilogram. De hoes van de Joggy is van nylon gemaakt.

De achterwielen komen met reflectoren, wel zo veilig als je s’avonds gaat wandelen

Meest opvallende aan de buggy zijn de grote achterwielen. Ook op deze buggy zitten luchtbanden. Dit gecombineerd met de grote banden en handrem maakt de buggy erg geschikt voor off-road en hardlopen. Het joggen zit immers in de naam.

Als je een beter gevoel wil krijgen hoe groot de buggy is bekijk dan deze video van beeztees. Hierin laten zij de buggy tot in detail zien. Bijvoorbeeld hoe je hem inklapt, de stang versteld en de rem er op zet.

Zoals in de video te zien is is de buggy goed in te klappen en dus simpel op te bergen. Daarnaast kan je met het gaas de buggy compleet afsluiten. Dit is zeker voor drukkere / gevaarlijkere gebieden fijn, zo kan je hondje er niet zomaar vandoor.

Comfort

De buggy is naast geschikt voor joggen ook zeker van de nodige gemakken voorzien. Zo kan de buggy compleet worden opengeklapt om je hond alle frisse lucht te geven.

Afbeelding van de compleet opengezette Beeztees Joggy Hondenbuggy met grote luchtbanden
Op warme dagen kun je Beeztees Joggy lekker open zetten voor je hond

Ook zit er boven het voorwiel een spatbord. Dus als je door plassen of modder heenrijdt blijft de hoes toch schoon. Daarnaast zit er een regenhoes bij de Joggy inbegrepen, zo blijft de hoes ook tijdens regen schoon (en je hondje droog).

Zowel bovenin, aan de achterkant als aan de voorkant zitten kijkgaten voor je hond. Zo kan hij lekker meegenieten van het uitzicht. Daarnaast zorgt de vrij grote bak ervoor dat je hond zowel kan liggen als zitten in de buggy.

Verder heeft de Joggy een opbergvak onderin. Helaas zit er geen bekerhouder in de buggy, je koffie zul je dus niet mee kunnen nemen tijdens de wandeling.

Conclusie – De meest flexibele buggy met luchtbanden

De Beeztees Joggy Hondenbuggy is zonder twijfel de meest flexibele en sportieve buggy met luchtbanden. Mede dankzij een combinatie van grote luchtbanden, spatbord, handrem en verstelbare stang. Daarnaast zit er voor je hond meer dan genoeg comfort en ruimte in de buggy.

Pluspunten
 • Goed voor joggen
 • Comfortabele grote luchtbanden achterin
 • Buggy compleet afsluitbaar
 • Spatbord voor modder
 • Inclusief regenhoes
Minpunten
 • Geen bekerhouder

Vergelijkbaar alternatief: Flamingo Buggies Sport

De Flamingo Buggy lijkt erg op de Beeztees Joggy (op de kleur na). Deze buggy heeft een wat lagere prijs en heeft ook goede luchtbanden. Een prima alternatief met een net ander design van de hoes.

3. Innopet Sporty Dog Trailer Deluxe

Afbeelding van de Innopet Sporty Dog Trailer, een grijze hondenbuggy met luchtbanden
De Innopet Sporty Dog Trailer

De laatste optie in de Top 3 is de Innopet Sporty Dog Trailer. Deze multifunctionele hondenbuggy heeft ook luchtbanden aan zowel de achterkant als voorkant.

De buggy kan daarnaast ook achter je fiets worden gebruikt. Voor deze multifunctionaliteit betaal je wel wat meer, de prijs van de Innopet Sporty ligt wat hoger.

Specificaties

Ook deze buggy heeft vrij grote luchtbanden achterop: de wielen zijn 16 inch (40 cm.). Dit moet ook wel omdat je de buggy dus ook achter je fiets kan hangen.

Voorkant van de InnoPet Sporty
De Innopet Sporty lijkt vrij slank maar is toch 62 cm breed, breder dan de andere twee buggy’s

Het maximale draaggewicht van de buggy is honden tot en met 30 kilogram. Zelf weegt de Innopet Sport zo’n 12 kilogram. Het materiaal is van goede kwaliteit: het frame is van metaal gemaakt en de hoes van nylon.

Ook zit er een rem op de buggy om hem te parkeren, daarnaast is hij voor de veiligheid voorzien van reflectoren. Om ervoor te zorgen dat je hond niet zomaar uit de buggy springt zitten er lijnen in de buggy om hem vast te houden.

Afbeelding van de afmetingen van de Innopet Sporty hondenbuggy met luchtbanden Uitgeklapt: 62 cm. (breedte) x 91 cm. (lengte) x 111 cm. (hoogte) Ingeklapt: 61 cm. (breedte) x 31 cm. (lengte) x 80 cm. (hoogte)
De afmetingen van de Innopet Sporty

De buggy is wat groter dan de andere twee versies, hij valt echter ook gewoon in te klappen. Daarnaast is de buggy wat lichter dan de eerste twee opties op deze lijst.

Comfort

De Innopet Sporty heeft wat minder van de gemakken van een traditionele hondenbuggy. De prijs van de buggy’s multifunctionaliteit. Zo zit er geen bekerhouder of opbergvak in de buggy.

Afbeelding van de Innopet Sport trailer die aan een fiets is gehangen
De Innopet Sporty aan de fiets gehangen

Als je de donkere kleuren van de buggy niet mooi vindt is er ook een alternatief: de Rode Innopet Sporty Dog Trailer. Deze kost ook nog eens 5 euro minder en is verder in alle opzichten hetzelfde.

Ook wordt een regenhoes meegeleverd met de buggy, evenals een koppelstuk en koppelstang om hem aan je fiets te bevestigen. Klant-ervaringen met de buggy zijn goed: zo wordt de duurzaamheid en kwaliteit geprezen.

Conclusie – Een multifunctionele hondenbuggy

De Innopet Sporty Dog Trailer is zonder twijfel de meest multifunctionele hondenbuggy op deze lijst. Zo kan je hem achter je fiets hangen en ook als wandelwagen gebruiken. Dit kost ook wel wat: zo is hij 50 euro duurder dan de goedkoopste buggy in de Top 3.

Pluspunten
 • Multi-functioneel
 • 16 inch (!) luchtbanden
 • Duurzaam
 • 30 kg. draaggewicht
Minpunten
 • Hogere prijs
 • Minder luxe

Afsluiting: Kies voor meer gemak een Hondenbuggy met Luchtbanden

Ondanks dat hondenbuggy’s met luchtbanden een hogere prijs hebben kan het de investering absoluut waard zijn. Zeker als je lange wandelingen maakt, doet aan joggen of hiken en vaker over oneffen terrein loopt. Dit maakt de wandeling voor zowel jezelf als je hond comfortabeler.

Mocht je er nog steeds niet uit zijn, laat dan een bericht achter. Ik help je graag.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.6 / 5. Aantal stemmen: 19

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

2 thoughts on “Top 3: De Beste Hondenbuggy met Luchtbanden

  1. Hoi Vera,

   Ja hoor. Dat is een van de voordelen van luchtbanden ten opzichte van kunststof banden. Ze gebruiken dezelfde soorten ventielen als fietsbanden (vaak zijn het ook gewoon wat kleinere fietsbanden).

   Als je bijvoorbeeld de afbeeldingen van de Beeztees Joggy bij Bol.com bekijkt zie je duidelijk de tuitjes aan de banden. Daar bevestig je gewoon je fietspomp aan om de banden op te pompen.

   Hopelijk hielp dit met je vraag Vera, veel success met het uitzoeken van een hondenbuggy! En mocht je nog andere vragen hebben dan helpen we je graag.

   Met vriendelijke groet,

   – Honden Wiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *