DoggyRide Keuze-Gids: Kies jouw DoggyRide!

4.6
(8)

Laatste update op mei 7, 2021 door Hondenwiki

DoggyRide is een van de meest populaire merken voor hondenfietskarren in Nederland. Zo heeft DoggyRide meerdere karren voor verschillende wensen.

Het is niet makkelijk de juiste kar uit te zoeken die perfect bij jou en je hond past.

Daarom lopen we in deze Keuze-gids alle opties langs, eventuele extra’s en tips voor gebruik.

Zo weet je welke fietskar je wil kopen, en hoe je hem moet gebruiken.

Vier DoggyRide Fietskarren: Welke past bij jou?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er vier soorten DoggyRide hondenfietskarren zijn.

Elk van deze karren heeft zijn aparte eigenschappen die hem voor ander gebruik geschikt maakt. Daarom lopen we elke kar hieronder langs om te kijken welke het best bij jou past. Als je alvast een snelle conclusie wil:

 • De DoggyRide Original (voor grote honden en goedkoop)
 • De DoggyRide Mini (voor kleine honden en goedkoop)
 • De DoggyRide Novel (voor grote honden en meer luxe)
 • De DoggyRide Novel 10 (voor grote honden en meeste luxe)

Je ziet de prijs van elke DoggyRide onderaan de reviews, deze worden daar automatisch bijgehouden.

Simpel en goedkoop: De DoggyRide Original

Afbeelding van de rode DoggyRide Original hondenfietskar

De DoggyRide Original is de eerste fietskar die door het merk op de markt is gebracht. Deze kar is dan ook het simpelste design van de vier opties, dat zie je ook terug in de prijs.

DoggyRide fietskarren zijn namelijk vrij duur in vergelijking met andere merken. Maar van de 3 grotere opties die we hier bespreken heeft de Original wel de laagste prijs.

Ondanks de lage prijs is de kar wel geschikt voor grotere honden: het maximale draaggewicht van de kar is 40-45 kilogram. Ook het formaat van de bak is vrij groot, daardoor kan je hond lekker rustig liggen tijdens de fietsrit.

De kar net zoals alle DoggyRide fietskarren van hoge kwaliteit. Zo zitten er grote Kenda luchtbanden onder de kar, kun je de bak ook als mand gebruiken, en heeft de kar veel luchtcirculatie.

Om de kar in actie te zien bekijk dan de DoggyRide Original video van Halscamp, hij laat zien hoe je de kar in elkaar zet, en ermee rijdt.

Klanten zijn ook erg tevreden over de Original, de meeste gebruikers geven de kar een maximale score. Zo wordt het design, comfort en de kwaliteit van de kar hoog ingeschat.

Let wel op dat de Original vrij groot is. Als je dus niet veel ruimte hebt is de Original niet heel geschikt. Je kan de kar gelukkig wel inklappen en de wielen er af halen. Voor de meeste mensen zou dit dus geen probleem moeten zijn.

Als je interesse hebt in de Original maar nog meer wil weten voor je hem koopt lees dan onze DoggyRide Original Review door.

Advies: Goedkoopste grote optie

Als je een wat grotere hond hebt, en simpelweg lekker met je hond wil fietsen dan is de Original goed geschikt. Als je echter een wat kleinere of meer luxe fietskar wil is een van de andere opties waarschijnlijk beter.

Koop de DoggyRide Original als je een grote kar wil zonder onnodige extra’s voor een scherpe prijs.

Pluspunten
 • Scherpe prijs
 • Geschikt voor grote honden
 • Hoge kwaliteit
 • Goede luchtcirculatie
 • Goede reviews
Minpunten
 • Minder luxe dan de duurdere opties

Verkrijgbaarheid DoggyRide Original:

Voor kleine honden: De DoggyRide Mini

Als je een kleine hond hebt is de DoggyRide Mini zeker de beste keuze.

Deze fietskar is speciaal voor kleinere viervoeters gemaakt. Dat zie je ook terug in het formaat: de kar is veel kleiner dan zijn grotere broers.

Dit maakt de kar ook erg geschikt voor mensen die minder opslagruimte hebben of een lichte fietskar willen om mee te reizen.

Let er wel op dat de kar echt maar honden tot 30 kilogram aankan. Door zijn kleine formaat (58 cm. (lengte) x 38 cm. (breedte) x 55 cm. (hoogte)) wil je ook echt geen grotere honden in de kar stoppen. Daarnaast heeft de kar wat kleinere wielen: dit maakt hem wat minder geschikt voor off-road (zoals erg hobbelige paden).

Doordat de kar kleiner is kon de prijs gelukkig ook wat lager worden gemaakt.

Als je meer wil weten over de Mini lees dan onze DoggyRide Mini review door, deze loopt alle kenmerken van de kar uitgebreid langs.

Advies: Voor kleine honden

De DoggyRide Mini is veruit de beste hondenfietskar voor kleinere honden. Dankzij het kleine lichte formaat is de kar makkelijk mee te nemen en op te slaan. Daarnaast is dit ook de goedkoopste kar op de lijst.

Als je echter een grotere hond hebt (die meer dan 30 kilogram weegt), kun je beter een van de andere opties kiezen.

Pluspunten
 • Goedkoopste prijs
 • Perfect voor kleine honden
 • Hoge kwaliteit
 • Makkelijk op te bergen
 • Goede reviews
Minpunten
 • Niet geschikt voor grote honden
 • Minder geschikt voor off-road

Midden-weg van luxe en prijs: De DoggyRide Novel

De DoggyRide Novel is een van de luxere opties op deze lijst. Maar toch niet het meest luxe. Dat is namelijk zijn neefje: de Novel 10.

Toch is de Novel zeker het bekijken waard. Deze is namelijk best wat goedkoper dan de Novel 10, en wel vrij luxe.

In de Novel fietskar zit een verlaagd zwaartepunt, dit maakt de kar veel stabieler. Zo heeft je hond een aangename rit in een kar die weinig schokt.

Daarnaast kun je de voorflap op twee punten openen: lager en meer bovenop. Zo kun je kiezen of je hond enkel zijn kop of hele lichaam uit de kar mag steken. Zeker op gevaarlijkere punten is het handig om de flap helemaal dicht, of slechts aan de bovenkant open te doen.

Er zit een hoofdkussentje aan de voorkant van de opening, dit maakt het nog makkelijker voor je hond om van het uitzicht te genieten. Daarnaast is de kar van hoge kwaliteitsmateriaal gemaakt en zit er een anti-sliplaag in de bak. Zo schiet je hond niet alle kanten op als je door de bocht gaat.

De kar is zeer geschikt voor grotere honden, we raden aan om honden van maximaal 45 kilogram in de kar te zetten. Sommige sites raden 50 aan maar dit is echt op het randje, de kans bestaat dat de kar dan sneller kapot gaat.

Als al deze luxes je wel aanstaan en je nog meer wil weten lees dan onze DoggyRide Novel review door. Deze beoordeelt de kar uitgebreid.

Advies: Goede midden-weg van luxe en prijs

Als de luxes van de Novel je aanstaan en je er zo’n 50 euro extra voor over hebt is deze kar perfect voor jou en je hond.

Als je echter niks om de luxes geeft kun je beter de DoggyRide Original kiezen. Als je juist nog meer luxe wil bekijk dan de volgende optie: de Novel 10.

De Novel is dan ook een goede midden-weg van prijs en kwaliteit.

Pluspunten
 • Extra luxe
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Geschikt voor zware honden
 • Hoge kwaliteit materiaal
Minpunten
 • Hogere prijs dan de Original
 • Minder luxe dan de Novel 10

Meest Luxe: De DoggyRide Novel 10

De meest luxe fietskar op de lijst is zonder twijfel de Novel 10. Dit is een kar die eigenlijk een verbeterde versie van de Novel is.

Zo zit er bijvoorbeeld een bagagerek op de kar, voor je spulletjes. Daarnaast heeft de Novel 10 een standaard onder het frame zitten. Zo kun je hem makkelijk parkeren, ook los van de fiets.

Verder heeft de Novel 10 een memory foam mat in de bak liggen voor je hond. Deze drie verschillen (en de oranje kleur) zijn de grootste verschillen met de Novel.

Voor deze verschillen betaal je wel wat meer.

Als je de Novel 10 in actie wil zien bekijk dan de video van Candice Heedes. Zij rijdt met haar hond een flink rondje met de Novel 10.

Als je meer wil weten over de Novel (10) (en van de verschillen tussen de karren) bekijk dan de Novel (10) review op de Honden Wiki.

Advies: Alleen als je de extra luxes 70 euro waard vindt

De Novel 10 is de meest luxe optie die DoggyRide te bieden heeft. Toch zijn de verschillen tussen de Novel en de Novel 10 niet erg groot.

Bedenk dan ook of je de beschreven opties de extra 70 euro het waard vindt. Als je luxe wil kies voor de Novel of de Novel 10, als je de extra opties niet belangrijk vindt kies dan de DoggyRide Original.

Pluspunten
 • Meest luxe
 • Bagagerek, standaard en memory foam mat
 • Geschikt voor zware honden
 • Veel ventilatie
Minpunten
 • Hoogste prijs van alle DoggyRide karren

Accessoires en extra’s voor je DoggyRide fietskar

DoggyRide heeft zoals je net hebt kunnen lezen veel verschillende fietskarren. Maar dat zijn niet de enige producten van het merk.

Zo kun je ook veel van de opties die normaal niet bij een fietskar zitten erbij kopen.

De luxes die de Novel 10 bijvoorbeeld bovenop de Novel heeft kun je ook gewoon los bestellen. Zo maak je van je Novel een Novel 10 door er een baggage-rek bij te bestellen.

In dit onderdeel lopen we de belangrijkste accessoires langs die DoggyRide aanbiedt.

Voor op de fiets: de DoggyRide Cocoon

De DoggyRide Cocoon is een oplossing voor mensen die bijvoorbeeld geen fietskar willen kopen. De mand is natuurlijk alleen geschikt voor echt kleine honden, maar wel veel makkelijker mee te nemen en op te bergen. Wil je een wat uitgebreider onderzoek lees dan onze complete Review van de DoggyRide Cocoon eens door.

Daarnaast is de mand ook een uitkomst voor mensen met twee honden (klein en groot). Zo kan een kleine hond in de fietsmand en een grote in de fietskar.

Voor de mand zijn er verschillende opties mogelijk. Zo is er een XL (extra grote) versie van de mand en een gewone kleinere versie. Ook kan je een adapter bij de mand kopen waardoor je de fietsmand op je bagage-drager vast kan zetten zoals in het plaatje hiernaast.

Afbeelding van de DoggyRide Cocoon, vastgemaakt aan een fiets

In de tabel hieronder worden alle opties, opgesomd in de prijs-vergelijking.

Verkrijgbaarheid:

Voor de elektrische fiets: DoggyRide Koppeling Adapter

Als je een elektrische fiets hebt kun je het beste de DoggyRide Koppeling Adapter kopen. Zonder de adapter is het namelijk vaak niet mogelijk om een fietskar aan je fiets te hangen.

De adapter is te koop bij bol.com.

Om je elektrische fiets een goed aanhangpunt te geven kun je daarom de adapter om de fiets heen vastzetten. Hoe je dit doet zie je in de deze korte video van dierenshop.nl .

Voor de wandelaars: DoggyRide Wandel-set

Afbeelding van een wandel-set voor de DoggyRide Mini

Als je graag met je DoggyRide wil wandelen kun je de wandel-set aanschaffen. De wandel-set van Bol.com die je hiernaast zit is speciaal voor de DoggyRide Mini gemaakt.

Er is echter ook een wandel en jogger-set voor de grotere karren gemaakt: deze is bij DierenwinkelXL.nl verkrijgbaar voor de DoggyRide Novel en Original.

Door de wandel-stang aan je fietskar vast te zetten maak je er dus een hondenbuggy van. Zo kan je fietsen, joggen en wandelen met dezelfde kar.

Als je wil weten hoe je de wandel-set bevestigd aan je kar, bekijk dan de DoggyRide Accessoire video van dierenshop.nl. Hier laten ze van alle genoemde accessoires zien hoe je ze gebruikt.

Veelgestelde vragen

Hoe zet ik mijn DoggyRide in elkaar?

De DoggyRide fietskarren zijn allemaal vrij vergelijkbaar in elkaar te zetten. Daarom is het instructie filmpje van dierenshop.nl erg handig. Hier laten ze zien hoe je de Original in elkaar zet. Daarnaast zie je ook hoe makkelijk de kar weer uit elkaar te halen is.

Een video werkt eigenlijk altijd het best om te begrijpen hoe je iets doet. Als je echter nog meer wil weten over hoe je je kar gebruikt dan geeft DoggyRide ook altijd een flinke handleiding met elke kar. Deze is via de onderstaande links te vinden voor elk type kar:

Hoe koppel ik mijn DoggyRide aan mijn fiets?

Elke DoggyRide heeft een stang die je stevig aan je fiets vastmaakt. Daarnaast zit er nog een stoffen bandje om je fiets heen als extra veiligheidsmaatregel. Hoe je de stang en band bevestigd kan een beetje verschillen afhankelijk van welke DoggyRide je hebt. In de handleidingen van elke type kar kun je op de volgende pagina’s in detail zien hoe je jouw kar bevestigd aan je fiets:

Kan ik de DoggyRide ook als bench gebruiken?

Ja, dat is geen probleem. Je kan simpelweg de wielen niet aan de kar bevestigen, zo heb je een stabiele mand waar je hond lekker in kan liggen.

Let er wel op dat je hond als hij zich verveelt niet de kar kapot krabt of bijt. In principe is de hoes bestendig tegen honden-geweld. Maar als je hond er alle tijd van de wereld voor heeft kan alles kapot…

Waarom kostten DoggyRide fietskarren vroeger veel minder?

Vroeger kon je een DoggyRide kar vaak al voor zo’n 150 euro kopen. Inmiddels is dat helaas niet meer mogelijk. Zo kosten de hondenfietskarren inmiddels zo’n 200 tot 350 euro.

Dit komt omdat het merk zijn prijzen flink heeft verhoogd vanaf de meer recente edities. Echter hadden veel winkels nog wel oude modellen (2009) liggen die ze voor een lagere prijs konden verkopen.

Daarom zag je tot op heden af en toe toch nog een goedkope DoggyRide fietskar in de winkel. Inmiddels lijken die echter allemaal te zijn verdwenen. Daarom zit er inmiddels niks anders meer op dan de hogere prijs te betalen voor de nieuwe edities.

Mocht je nog vragen hebben die je niet in de gids hebt kunnen vinden laat dan vooral een bericht achter. Als je zelf een van de fietskarren hebt gekocht dan horen we graag jouw ervaringen met de kar!

Verder Lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.6 / 5. Aantal stemmen: 8

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *